Zo steun je jouw collega's en klanten tijdens #BlueMonday

Op 16 januari is het Blue Monday, of in het Nederlands Deprimaandag. Je vraagt je misschien af waar dat precies voor staat. Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. Er wordt nog steeds te weinig aandacht geschonken aan mentale gezondheid, maar jij kan daar verandering in brengen met jouw organisatie. Het is altijd belangrijk om te checken bij je collega’s en klanten hoe zij zich voelen, want zij maken een belangrijk deel uit van je organisatie. 

Gebruik je kanalen om aandacht te vragen voor Blue Monday. 

Op dagen zoals Deprimaandag is het belangrijk om mensen te herinneren aan het feit dat het normaal is dat je niet altijd vrolijk en enthousiast kan zijn. Geef je collega’s en klanten het gevoel dat hun minder vrolijke gedachten gehoord worden. Op sociale media kan je bijvoorbeeld via een Instagram poll polsen hoe iedereen zich voelt. Gebruik je kanalen ook om aandacht te vragen voor Blue Monday. 

Doet je organisatie iets binnen de gezondheidszorg? Informeer je klantenbestand dan over hun opties over waar ze terecht kunnen als ze te kampen hebben met negatieve gedachten. 

Stuur een positieve noot de wereld in

Soms hebben mensen gewoon een opkikkertje nodig om hun dag wat beter te maken. De vraag is hoe je zoiets voorziet. Dat kan eigenlijk op verschillende manieren: 

  • Steek mensen hun hart onder de riem 

Je collega’s aanmoedigen en ze zeggen dat ze goed bezig zijn kan enorm veel doen voor moraal. Je hoeft het niet eens te beperken tot je collega’s. Laat je klanten en volgers ook weten dat ze vandaag goed bezig zijn door bijvoorbeeld iets te posten op social media. 

Visual Someflex

  • Een humoristische post 

“Laughter is the best medicine” wordt er vaak gezegd. Een humoristische post plaatsten kan makkelijk iemand zijn dag maken. Knip via PicsArt je collega’s hun gezichten uit en plak ze op een grappige poster. Of misschien is een flauwe mop meer down your alley.  Hieronder vind je alleszins twee leuke voorbeelden terug. Meme Someflex

 

Memes


Hopelijk helpen deze tips om 16 januari minder blue te maken. Wil je meer online bijleren over sociale media? Ontdek onze agenda!

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer