FAQ+Someflex

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SOMEFLEX

Klik op de vragen om het antwoord te kunnen lezen.

WELKE OPLEIDINGEN SOCIALE MEDIA ZITTEN IN SOMEFLEX?

In Someflex vind je videolessen over alle (courante) sociale media kanalen. Ook over het maken van creatieve content vind je veel videolessen. Enkele opleidingen die wij geven zijn: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok, WhatsApp, Pinterest, Online adverteren, Google Mijn Bedrijf en nog zoveel meer.

Het aanbod wordt continu geüpdatet en uitgebreid, waardoor je het niet zelf hoeft uit te zoeken. Alles is inbegrepen voor een vast bedrag. Daarnaast kan je ook alle EXTRA online expertsessies die maandelijks georganiseerd worden door Someflex volgen. Als lid van Someflex kan je gratis deelnemen.

Wil je de lessen al eens doornemen en kijken of Someflex ook voor jou interessant is? Check het nu met de GRATIS DAGPAS.

ZIJN DE LESSEN BASIS OF GEVORDERD?

In Someflex vind je videolessen over alle (courante) sociale mediakanalen, zowel basis als meer gevorderde lessen. Aangezien het kennisniveau vaak verschilt per kanaal en per deelnemer, kan iedereen op zijn of haar niveau bijleren.

Met de SomeScan identificeren wij jouw leerbehoeften en bezorgen we je een lessenplan op maat.

VOOR EEN VAST BEDRAG?

Met het jaarlidmaatschap op Someflex kijk je voor een vast bedrag onbeperkt naar alle online videolessen (+1.400), verdiepende expertsessies, continue updates... Je krijgt ook extra motivatie via leuke challenges, inspiratie uit de ledenvoorbeelden en toegang tot de Someflex community en de chat voor antwoorden op al jouw vragen.

Omdat onze missie is ‘iedereen mee met sociale media’, zijn de prijzen om met een groep (collega’s) in te schrijven bijzonder interessant. We hebben formules voor 2-5, 6-50 en 51-250 aantal users.

Toch is het mogelijk om ook met 1 deelnemer in te schrijven (SomeFan), al zal je zien dat het veel voordeliger wordt om met meerderen bij te leren.

Alle prijzen vind je op www.someflex.be/prijs (ook de tijdelijke acties vind je hier).

WELKE LESSEN ZIJN VOOR MIJ INTERESSANT?

Wat is jouw volgende stap om te zetten op het groeipad vol mogelijkheden met sociale media? Zie je het bos door de bomen nog?

Het aanbod van Someflex kan soms overweldigend zijn als je er voor het eerst in duikt. Daarom helpen we met een online scan: de SomeScan. Na het invullen ervan weet je perfect welke micro-trainingen bij jouw noden en leerdoelen passen en welke groeikansen bij jou liggen.

Heb je een online coaching in jouw abonnement? Dan helpen we jou tijdens dat moment persoonlijk, met antwoorden op jouw vragen maar gidsen we jou ook door de lessen zodat jij kunt bijleren wat je wilt en wanneer je wilt.

WAT ALS IK NIET VEEL TIJD HEB OM BIJ TE LEREN?

De meeste mensen hebben niet veel tijd, daarom duurt een videoles maximum 3 minuten. Dat is makkelijk inplanbaar. Eens een dag overslaan kan geen kwaad, je beent snel weer bij. De valkuil is wel dat je de tijd niet neemt om bij te leren, we raden daarom aan om voor jezelf te bepalen hoeveel je per dag of week wilt bijleren en dat in te plannen (en te doen!). Onze tip: voorzie dagelijks 10 à 15 minuten, bouw een vaste routine in! Je zult versteld staan hoeveel je zo kunt bijleren op 1 jaar tijd. 

We helpen jou ook met extra triggers, dagelijkse leerprikkels, inspiratie, voorbeelden challenges maar ook:

  • Een wekelijkse SomeUpdate
  • Wekelijks een overzicht en inspiratie van populaire lessen, nieuwe lessen, actuele vragen uit de community, challenges… Zo blijf je in grote lijnen op de hoogte van nieuwe lessen die beschikbaar zijn.
  • Er is ook een dagelijkse SomeSnack om 11 uur! Dat is bijleren in minder dan 1 minuut!

Wil je deze mails die jou helpen liever niet, dan kan je ook eenvoudig uitschrijven.

Zo triggeren we het continu (micro)leren, want zo zet jij die volgende stap(pen) met sociale media.

WAT ALS IK VRAGEN HEB?

Velen appreciëren Someflex omdat ze zo steeds advies en ervaringsuitwisseling bij de hand te hebben, zowel onder Someflexers als met de experten en trainers. Als je een vraag hebt, kan je die makkelijk stellen in de community of aan onze chatbot. Vragen stellen kan 24/7, wij zijn er altijd voor jou.

Er zijn geen domme vragen en jij krijgt zeker een antwoord op de vragen waar jij mee zit. Via de online coaching van 1 uur helpen we ook met vragen en antwoorden op maat.

KRIJG IK OOK TOEGANG TOT DE ONLINE EXPERTSESSIES?

Als je Someflex-lid bent en dus een abonnement hebt aangekocht, heb je ook gratis toegang tot alle online expertsessies. De linken om gratis in te schrijven voor deze sessies vind je in de agenda van het ledenplatform van Someflex.  Je kunt live kijken of uitgesteld. Het goede nieuws is dat je ook de opnames van vorige sessies kunt bekijken, waar en wanneer jij wilt! 
Welke expertsessies komen er live aan? Dat kan je zien op onze agenda-pagina

HOE WEET IK WANNEER ER EEN EXPERTSESSIE DOORGAAT OF ALS ER NIEUWE LESSEN ZIJN?

Via een overzichtelijke kalender in Someflex en via onze wekelijkse Someflex updates (per mail) houden wij je op de hoogte van alle nieuwe videolessen, SomeSnacks, online expertsessies, challenges etc.   Deze nieuwtjes komen ook in een overzichtelijk board 'nieuw in Someflex' in de Someflex community.
We houden jou altijd op de hoogte! Een vraag? Stuur ons een chat berichtje of stel jouw vraag in de community, wij zijn jouw gids en helpen jou graag.

IK WIL EEN PERSOONLIJKE OPLEIDING BIJ MIJ IN HET BEDRIJF/ DE GEMEENTE, KAN DIT?

Zeker, wij beschikken over een team trainers sociale media en zo bieden we naast het online aanbod van Someflex, ook opleidingen sociale media op maat. Deze zitten niet in het lidmaatschap van Someflex maar kunnen wel extra besteld worden. Voorwaarde is dus wel dat je een lidmaatschap hebt bij Someflex. 

HOEVEEL KOST HET OM ÉÉN JAAR TE LEREN?

De prijs om één jaar lid te zijn van Someflex en dus één jaar te leren hangt af van hoeveel mensen er worden ingeschreven. Leer jij alleen of met collega’s? Als je beslist om samen met anderen bij te leren is je abonnement voordeliger per user.

Wij hebben verschillende formules, je vindt alle info op de prijspagina: www.someflex.be/prijs.

HOE WEET IK OF SOMEFLEX IETS VOOR MIJ IS?

Begrijp jij het belang van sociale media voor jouw organisatie of business? Wil je hier extra hard op inzetten, mee zijn en je online aanwezigheid waar maken met goede content, veel bereik en interactie en trouwe volgers? Zelf bouwen aan jouw online succes? Dan ben je bij Someflex aan het goede adres. In ons online leerplatform zijn meer dan 1400 videolessen beschikbaar over elk sociale mediakanaal.

Stap per stap leggen we in video’s van 3 minuten uit hoe elk kanaal, elke feature, elke app en tool.. werkt. We tonen jou alles zodat jij professioneel aan de slag kan met sociale media en er alles kan uithalen. Efficiënt bijleren, waar en wanneer jij wilt!

HOE WERKT ONLINE LEREN?

Bij Someflex werken wij met online videolessen, afgewisseld door live online expertsessies. Ons team van experten legt je alles uit wat je moet weten over sociale media in korte, snackable videolessen van maximum 3 minuten. Jij kiest zelf welke lessen je wilt volgen en hoeveel je bijleert. Naast de videolessen staat er ook een sterke community voor je klaar.

Heb je een vraag? Dan drop je die gewoon in Someflex. Onze trainers staan altijd voor je klaar om je verder te helpen. Ook kan je regelmatig meevolgen met verschillende live sessies. In deze sessies van telkens een uur geven wij jou live meer uitleg over één bepaald topic.

Is dit iets voor jou? Dan kan je je gewoon als Someflex-lid gratis inschrijven. Kan je er live niet bij zijn? Geen probleem. Wij bezorgen jou de opname achteraf.

IS ER OOK IETS OFFLINE?

Bootcamps, opleidingen op maat, workshops… Aarzel niet ons te contacteren als je hier naar op zoek bent. In combinatie met een lidmaatschap op Someflex, kan je bijkomend workshops ter plaatse boeken.

KAN IK MIJN EIGEN KENNIS TESTEN?

In Someflex vinden we het belangrijk dat je steeds jezelf blijft uitdagen. Daarom organiseren wij regelmatig online challenges en quizzen waar jij aan kan meedoen om je eigen kennis te testen en jezelf uit te dagen en steeds beter te worden.

KAN IK ANDERE MENSEN LEREN KENNEN EN NETWERKEN?

Zeker en vast! De Someflex community is altijd bereid om met elkaar in gesprek te gaan en te helpen. Zowel op onze Someflex website zelf, als tijdens een online expertsessie, wisselen de Someflexers vaak inspiratie en kennis aan elkaar uit. Elkaar helpen en samen groeien op sociale media, daar doen we het voor.

IK KAN AL GOED MET SOCIALE MEDIA WERKEN, MAAR HEB WEINIG INSPIRATIE. KAN IK DAN OOK TERECHT IN SOMEFLEX?

Tuurlijk. De videolessen zijn er voor zowel beginners als gevorderden. Qua kennisniveau op sociale media is er zeker voor elk wat wils. Naast de videolessen zorgen wij ook voor een grote portie inspiratie. Weet je soms niet goed wat posten? Wil je nieuwe ideeën krijgen om creatieve content te maken? We geven regelmatig tips over handige apps en tools om jou van originele content te verzekeren.

Daarnaast is er ook de content-inspiratie-kalender. In onze online kalender vind je voor elke dag van het jaar inspiratie over wat je kan posten. Inhakers, top topicals, tips,.. alles wat je je maar kan bedenken om dagelijks geïnspireerd te worden om te posten.

Een andere manier van inspiratie doorgeven, doen we via onze dagelijkse SomeSnack. Elke voormiddag krijg je een inspirerend voorbeeld in je mailbox. Spreekt het voorbeeld je aan en wil je dit zelf kunnen? Dan klik je gewoon door naar een mini-tutorial waarin we jou in 1 minuut leren hoe je het zelf kan doen. Inspireren en leren in één, elke dag opnieuw.

DE VIDEOLESSEN DUREN 3 MINUTEN, GAAT DAT NIET TE SNEL?

Wij begrijpen dat tijd maken voor opleidingen niet altijd even vanzelfsprekend is. Veel leren in weinig tijd, daar gaan wij voor. Daarom kiezen wij voor lessen van 3 minuten. Kort en krachtig. Makkelijk in te plannen en efficiënt. Onze lessen kan je steeds op pauze zetten of opnieuw bekijken indien het toch te snel zou gaan. Ze zijn ook ondertiteld, dus ook in stilte kan je bijleren. 

HOEVEEL LESSEN ZIJN ER?

Op dit moment kan je meer dan 1.400 korte videolessen terugvinden in Someflex. Dit is om het praktische 'hoe' te leren. Daarnaast kan je ook expertsessies van 1u volgen in Someflex, live of uitgesteld. Je krijgt dus ook toegang tot alle opnames van expertsessies die de revue gepasseerd zijn! Een handig overzicht vind je in Someflex. Ook de SomeScan invullen helpt, je krijgt een mail met linken naar de opnames. 

HOEVEEL LESSEN MOET IK VOLGEN OM GOED TE WORDEN IN SOCIALE MEDIA?

Daar staat geen exact aantal op. Sommige gebruikers weten meer over sommige mogelijkheden en minder over andere.
Dat hangt allemaal af van hoeveel jij op dit moment al kan en weet van sociale media.

We raden aan om van bijleren over sociale media een dagelijkse gewoonte te maken, zo kan je enorm grote stappen vooruit zetten. 

Het aanbod is basis en gevorderd en ook jij zult snel mee zijn en zin hebben om volgende stappen te zetten op het groeipad van sociale media. 

ALLES GAAT ZO SNEL ONLINE, HOE KAN IK ALTIJD BIJ BLIJVEN?

Alles verandert, non-stop. De sociale mediatrein vliegt vooruit! Maak je geen zorgen, want vanaf je Someflex lid bent, ben je al-tijd mee met alle nieuwtjes. Wij houden al het sociale media nieuws namelijk voor jou in de gaten en houden je altijd op de hoogte via onze Someflex updates en onze community. Permanent micro-leren is ons unieke aanbod, samen zetten we dag per dag stappen vooruit. 

WAAROM MOET IK GEBRUIKMAKEN VAN SOCIALE MEDIA?

Sociale media kan je niet meer negeren, zeker niet op professioneel vlak. Door COVID-19 werd het op korte tijd zeer duidelijk hoe belangrijk sociale media zijn. In tijden van lockdown en quarantaine konden we enkel nog online verder. Handelaars gingen massaal verder verkopen via Messenger en online webshops en met z’n allen ontdekten we de voordelen van Facebook live sessies, video vergaderingen en online groepen.

Met sociale media kan je niet enkel je doelgroep bereiken, je kan ook door middel van creatieve content en online advertising je eigen merk continu in de kijker zetten en jouw doelgroep bereiken.

Dé reden om actief te zijn op sociale media, is omdat jouw doelgroep erop actief is en verwacht dat jij mee bent.

OVER WELKE SOCIALE MEDIAKANALEN MOET IK LEREN?

Welke lessen voor jou geschikt zijn, bepalen we door onze SomeScan. Aan het begin van je Someflex avontuur kan je jouw kennis scannen en maken we voor jou een persoonlijk lessenplan op. Dan krijg je onmiddellijk in je mailbox welke kanalen en lessen voor jou interessant kunnen zijn, met rechtstreekse linken naar de lessen. 

WAAROM MOET IK ZELF MIJN EIGEN SOCIALE MEDIA ONDERHOUDEN?

Wij zijn sterke voorstanders van je sociale media zelf in handen te nemen. Op langetermijn brengt dat enorm veel voordelen met zich mee. Zo krijg je een betere band met je volgers en doelgroep, bouw je een relatie op met je klanten online, zorg je zo voor authentieke en persoonlijke content en heb je veel meer voeling met wat er (online) leeft bij jouw doelgroep.
Nog niet helemaal overtuigd? Lees zeker ons 
blogbericht over waarom wij jou aanraden je sociale media niet uit te besteden maar intern aan te pakken.

Veelgestelde+vragen+Someflex