menu
close_24px

5 angstaanjagende Halloween tips voor jouw Sociale Media

🍁 De blaadjes dwarrelen traag maar gestaag van de bomen, we zien het al voor ons … Met een dekentje om je heen, zit je binnenkort te genieten van een warme kommetje pompoensoep of een lekker stuk appeltaart met kaneel. 

Ja hoor, we zijn superenthousiast! Herfst is in aantocht en neemt Halloween met zich mee. 🎃 Pompoenen worden ingekerfd. Kinderen popelen om zich te verkleden als vampier, zombie, heks of weerwolf. 

Dit spookachtige seizoen is dé perfecte gelegenheid om jouw doelgroep te inspireren, betrokkenheid te genereren of zelf je verkoop te stimuleren. Hoe je dat doet? Dat delen we graag aan de hand van 5 angstaanjagend goede tips en tricks voor jouw socials!

 

1. Halloween decoratie en unboxing 👻

Dit is het moment om je decoratie en/of unboxing skills naar boven te halen. Maak een leuke video waarin je mysterieuze dozen opent met je Halloweenproducten of -decoratie. 

TikTok @lifewithlainee 

Of, wil je het niet te moeilijk maken? Dan kun je er gewoon voor kiezen om je kanalen wat op te smukken. Net zoals je met Kerst of Pasen je winkel decoreert, geef jij ook jouw sociale media kanalen een griezelige make-over. Maak gebruik van de nieuwste AI-tools van Canva. Pen bijvoorbeeld je ideeën neer en ontdek wat Canva voor jou uitwerkt. Je zou wel eens versteld kunnen staan van het resultaat. 

Halloween Canva AI-tools

 

2. Virtual Reality - Maak een Spookhuis uitdaging

Wil je alles uit de kast halen? Zet dan deze Halloween een stap verder met de magie van VR en locatiegebaseerde AR. Het is niet alleen een griezelige ervaring voor je volgers, maar ook een creatieve manier om je producten of diensten te promoten. Hoe? Met platformen zoals Niantic's Lightship of Snapchat's Landmarkers tover jij je fysieke winkel of kantoor om in een spookachtige setting vol verrassingen gelinkt aan je merk. Verstop kortingscodes of producten in het virtuele spookhuis en daag je volgers uit om ze te vinden. Deel teasers en hoogtepunten op je sociale media en haal inspiratie uit deze video van PLAYAR.

 

3. Een ‘Halloween’ seizoenskorting of een giveaway actie

Na de lentekuis komt de herfstkuis.  🧹 We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog heel wat op stock hebt liggen? Het is tijdens de herfstperiode trouwens niet ongewoon om kortingen aan te bieden. Dus, waarom zou je dat dan niet koppelen aan Halloween?

Organiseer bijvoorbeeld een giveaway op je sociale mediakanalen. Je kunt je volgers vragen om hun eigen griezelige creaties te delen of een spookachtige foto te maken met je producten om kans te maken op een prijs. Dit is een geweldige manier om engagement te stimuleren en tegelijkertijd je merk te promoten. 

 

4. Halloween inspiratie delen

Iedereen houdt van een beetje inspiratie. Het delen van unieke en handige tips is een fantastische manier om waarde te bieden aan je volgers en jouw expertise te tonen. Hier zijn twee ideeën om je volgers te inspireren en hen te helpen het meeste te halen uit deze griezeligste tijd van het jaar:

Betover je keuken met Halloween gerechten
Duik de keuken in en deel je favoriete herfstgerechten met een 'spooky' twist. Maak een stap-voor-stapvideo of fotoreeks van het bereiden van een pompoensoep of een akelig dessert. Je kunt ook een live kookdemonstratie houden op je sociale mediakanalen, waar je interactie hebt met je volgers en hun vragen in realtime beantwoordt.

Recept voorbeelden vanop Instagram
Halloween DIY verticale videocontent
Maak in 5 stappen ... , Zo maak je ... in 10 eenvoudige stappen, enzovoort. Jawel, doe-het-zelf-video's zijn razend populair op TikTok en Instagram.  Maak bijvoorbeeld een eenvoudige tutorial waarin je laat zien hoe je een pompoenvormige geurkaars maakt. Deel de benodigde materialen, de stappen om het te maken, en veiligheidstips voor het omgaan met hete wax. Moedig je volgers aan om hun eigen creaties te delen en gebruik een specifieke hashtag om deze user-generated-content te verzamelen.

Door praktische tips te delen, bouw je een positieve en ondersteunende relatie op met je volgers. Het laat ook zien dat je meer bent dan alleen een merk, je bent een betrouwbare bron van inspiratie en informatie, klaar om te helpen en te verrijken. Dus ga je gang, deel wat Halloween magie en laat de creativiteit stromen!

5. Vergeet Social Commerce niet!

Heb je een Instagram Shop of een Facebook Catalogus? Vergeet dan niet jouw Halloween-waardige producten te delen. Denk bijvoorbeeld aan een Trick-or-Treat Box, Halloween cupcakes, decoratie of je limited edition halloween collectie, … 

Heel wat tips waar je zo mee aan de slag kan! En ja, ook als je geen fan bent van Halloween. Want jouw volgers zijn dat misschien wel, en voor hen doe je het!

Sta je te trappelen naar meer? Ga dan zeker eens snuisteren op ons leerplatform. Nog geen toegang tot onze Someflex Community? Vraag snel een dagpas aan en schrik vooral niet op van de hoeveelheid waardevolle sociale media lessen 😉.

Share this article on