5 LEUKSTE HALLOWEEN CONTENT TIPS VOOR ZAKELIJK GEBRUIK

Het is weer bijna zover. 31 oktober is het Halloween. Of je nu een griezelfanaat bent of niet, op sociale media duikt iedereen in het Halloween thema. Alleen wil jij graag eens iets anders doen of creatief uit de hoek komen. Je wil iets posten waar je écht de aandacht mee trekt en waar je volgers helemaal van onder de indruk zijn. Met deze 5 leukste Halloween content tips geven wij je een goede dosis griezelinspiratie!

TIP 1: VERKLEED JE

Je leest het goed: verkleden mag! Beter zelfs: verkleden scoort super. Verleg je grenzen en vraag je collega’s om verkleed naar het werk te komen. Of zorg zelf voor enkele spooky accessoires zoals een heksenhoed of duiveloortjes! Toffe foto’s gegarandeerd. Neem enkele leuke teamfoto’s in Halloween thema en post deze op je socials. Geen zin om je te verkleden? Dan kan je ook steeds een gewone foto nemen en die achteraf griezelig maken met foto-apps als Canva of Fotofunia.

TIP 2: MAAK JE WERKPLEK HALLOWEEN-PROOF

Wil je jezelf liever niet verkleden of fotoshoppen? Dan kan je nog steeds je werkomgeving inkleden in thema. Zorg voor een Halloween-achtig interieur binnen je kantoor of pas je etalage aan. Niet enkel leuk voor de werknemers of klanten. Het ziet er ook goed uit op je sociale media. Neem foto’s van jouw Halloween werkplek en deel ze met je volgers.

TIP 3: MAAK EEN SPOOKY VIDEO

Op Halloween mag je eens eng doen of iemand laten schrikken. Een speciale actie, korting of (online) event gepland in Halloween thema? Maak dan een spooky video om mensen aan te trekken en meer bereik te krijgen. Gebruik zeker hashtags zoals #Halloween!


Zin om te beginnen creëren en posten? Dan heb je misschien wel nog een beetje extra inspiratie nodig om alles uit Halloween te halen voor jouw socials. Ontdek ons online leeraanbod en test het eens gratis!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

TIP 4: GEBRUIK HALLOWEEN LENZEN EN FILTERS

Rond de Halloween periode zet elk sociale mediakanaal in op griezelige filters en lenzen. Even swipen naar een toffe filter en voor je het weet, zie je er zelf uit als een zombie of vampier. Geen make-up of verkleedkleren meer nodig, want jouw favoriete kanalen doen al het werk voor jou!

Neem een toffe selfie tijdens je werkdag, zet er een griezelige Halloween filter of effect op en post hem online.

halloween+filter+social+media
Collega Randy deed het je al even voor!

TIP 5: PERSOONLIJK VOOR JOUW SECTOR

Maak een Halloween-post die enkel jij kan maken. Persoonlijk voor jouw sector dus. Ben je kapper? Maak een Halloween-kapsel. Bakker? Bak Halloween-cupcakes. Werk je in een school? Zet enge Halloween-decoratie in je klas. Werk je voor een stad of gemeente? Toon de meest ‘spooky’ plek van jouw gemeente of stad. Misschien hebben jullie wel ergens een verlaten gebouw?

Bedenk wat jij zou kunnen doen en go for it!

Zin om te beginnen creëren en posten? Dan heb je misschien wel nog een beetje extra inspiratie nodig om alles uit Halloween te halen voor jouw socials. Schrijf je dan snel in, want op 22 oktober geeft sociale media expert en trainer Randy een GRATIS inspiratiesessie over Halloween. Schrijf je in als je durft!

WIL JE MEER BIJLEREN OVER SOCIALE MEDIA? INTERESSE IN ONZE ONLINE EXPERTSESSIE?
Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer