Belangrijkste AI-Gebeurtenissen in 2023, een overzicht

2023 zal de boeken ingaan als een historisch jaar voor kunstmatige intelligentie (AI). Laten we samen een duik nemen in de meest opzienbarende gebeurtenissen die het landschap van AI dit jaar hebben gevormd.

Januari: Microsoft en OpenAI

Het jaar begon met een knaller toen Microsoft een indrukwekkende $10 miljard investeerde in OpenAI. Deze stap zette de toon voor de rest van het jaar en onderstreepte het groeiende belang van AI in de tech-wereld.

Februari: Meta's Llama 2 en Meer

Meta lanceerde Llama 2, een open-source rivaal van OpenAI's modellen, en benadrukte zo de groeiende concurrentie in de AI-sector. OpenAI zelf introduceerde ChatGPT Plus, een premium versie van hun populaire chatbot, terwijl Microsoft een nieuwe AI-gestuurde Bing Zoekmachine aankondigde.

Maart: De Opkomst van GPT-4

OpenAI kondigde GPT-4 aan, een geavanceerder model dat al snel de nieuwe gouden standaard werd. Midjourney's V5 bracht AI-beeldgeneratie dichter bij de realiteit, en Microsoft's Copilot voor Microsoft 365 en Google's Bard markeerden verdere vooruitgang in AI-toepassingen.
Gratis dagpas someflex

April: Een Oproep tot Voorzichtigheid

Interessant was de petitie, ondertekend door figuren als Elon Musk en Steve Wozniak, die opriep tot een pauze in de ontwikkeling van nog krachtigere AI-modellen dan GPT-4, een teken van groeiend bewustzijn over de impact van AI.

 

Mei: Veiligheidszorgen en Innovaties

Samsung en andere bedrijven verboden het gebruik van Gen AI-tools vanwege veiligheidszorgen. Tegelijkertijd zagen we een sprong in Nvidia's aandelenprijs dankzij de toenemende vraag naar AI-hardware.

 

Juni en Juli: Investeringen en Nieuwe Functies

Adobe's Firefly en Accenture's massieve investering in AI benadrukten de commerciële potentie van AI. ChatGPT introduceerde nieuwe functies zoals code-interpretatie en data-analyse, die de manier waarop we met AI interageren verder verfijnden.

 

September: ChatGPT wordt Multimodaal

Een mijlpaal in AI-ontwikkeling vond plaats op 26 september, toen ChatGPT multimodaal werd door integratie van spraak- en beeldverwerking. Deze innovatie opende nieuwe mogelijkheden voor interacties tussen gebruikers en AI.

 

Oktober en November: OpenAI's Grote Onthullingen

De lancering van nieuwe Pixel-telefoons door Google, Epik's AI-aangedreven nostalgie-app, en Baidu's ChatGPT-rivaal benadrukten hoe wereldwijd AI-technologieën worden omarmd. Elon Musk's Grok en Nvidia's H200-chips markeerden verdere mijlpalen.
Op 7 november onthulde OpenAI hun GPT Builder, GPT-4 Turbo, en Assistants API tijdens hun DevDay. Deze ontwikkelingen vertegenwoordigen een significante stap voorwaarts in het aanpassen en optimaliseren van AI voor specifieke toepassingen.

 

Gratis dagpas someflex

 

December: AI en de Toekomst

Het jaar sloot af met Pika Labs' baanbrekende AI-videogeneratie en Google's Gemini, die claimt GPT-4 te overtreffen. Dit alles wijst op een toekomst waarin AI onmisbaar zal zijn in ons dagelijks leven.

 

Naar een nog innovatiever 2024

Terwijl we terugkijken op dit ongelooflijke jaar, is het duidelijk dat AI een integraal onderdeel is geworden van onze digitale ervaring. En wat is een betere manier om 2024 te beginnen dan door jezelf te verdiepen in de wereld van AI en sociale media?

Bij Someflex begrijpen we de waarde van continu leren en aanpassen aan de snel veranderende wereld van sociale media en AI.

Daarom nodigen we je uit om ons online leeraanbod te testen met de gratis dagpas!


 

Deel dit bericht op

Lees meer