BEREID JEZELF VOOR: HALLOWEEN KOMT ERAAN!

Het mag dan nog wel veraf liggen, het zal alweer snel eind oktober zijn. Wie eind oktober zegt, zegt natuurlijk Halloween. En wie Halloween zegt, zegt creatief uit de hoek komen op sociale media om jouw volgers weg te blazen. Ontdek hier hoe je dat kunt doen, en wat wij daar voor jou binnenkort rond voorzien:

Eind oktober is voor elke Instagram-gebruiker griezeltijd. Of je het nu wilt of niet. Overal worden er wel Halloween-feestjes georganiseerd, gaat er een griezeltocht door in een akelig bos, en komen kinderen langs op jacht naar snoep. Maar ook op sociale media wordt er gretig gebruik gemaakt van dit event. Zo zijn mensen in verkleedkledij, versierde bureaus en visuals met pompoenen helemaal niet zeldzaam. En zo hoort het.

Ook Someflex zet volop in op dit evenement. En hoe kan dat anders dan met een Expertsessie maar dan de ‘The Halloween Edition’. In 45 inspirerende minuten neem ik jou bij de hand om creatief met dit thema om te springen. Zo zal je exact weten hoe er, anders dan andere sectoren, bedrijven, of organisaties op in te zetten. Maar ook krijg je heel wat handige, gratis tools op jouw bord waarmee jij meteen in kunt duiken in het maken van originele content voor al jouw kanalen. Nog niet overtuigd? Dan geef ik jou graag een kleine sneak peak in de vorm van handige basistips waarmee jij nu al het verschil kunt maken op sociale media:

ALLES BEGINT BIJ VERKLEDING

Je leest het goed: verkleden mag! Beter zelfs: verkleden scoort super. Verleg je grenzen en vraag je collega’s om verkleed naar het werk te komen. Of zorg zelf voor enkele spooky accessoires zoals een heksenhoed of duiveloortjes! Toffe foto’s gegarandeerd. Neem enkele leuke teamfoto’s in Halloween thema en post deze op je socials. Geen zin om je te verkleden? Dan kan je ook steeds een gewone foto nemen en die achteraf griezelig maken met foto-apps als Canva of Fotofunia.

VERSIERING OP KANTOOR? YES PLEASE!

Wil je jezelf liever niet verkleden of geen zin in urenlange Canva-edits? Dan kan je nog steeds je werkomgeving inkleden in thema. Zorg voor een Halloween-achtig interieur binnen je kantoor of pas je etalage aan. Niet enkel leuk voor de werknemers of klanten. Het ziet er ook goed uit op je sociale media. Neem foto’s van jouw Halloween werkplek en deel ze met je volgers.

Met deze basistips ben je al goed op weg om aan de slag te gaan en jouw content Halloween-proof te maken. Voor meer inspiratie, ontdek ons online leeraanbod en test gratis of het iets voor jou kan zijn!

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

GRIEZEL MEE MET EEN VIDEO

Op Halloween mag je eens eng doen of iemand laten schrikken. Een speciale actie, korting of (online) event gepland in Halloween thema? Maak dan een spooky video om mensen aan te trekken en meer bereik te krijgen. Gebruik zeker hashtags zoals #Halloween!

OOK DE SOCIALE MEDIAKANALEN DOEN MEE

Rond de Halloween periode zet elk sociale mediakanaal in op griezelige filters en lenzen. Even swipen naar een toffe filter en voor je het weet, zie je er zelf uit als een zombie of vampier. Geen make-up of verkleedkleren meer nodig, want jouw favoriete kanalen doen al het werk voor jou!

Neem een toffe selfie tijdens je werkdag, zet er een griezelige Halloween filter of effect op en post hem online.

HOE DOET JOUW SECTOR HET?

Kijk eens rond binnen jouw eigen sector. Onder het motto: copy and improve. Maak een Halloween-post die enkel jij kan maken.

Persoonlijk voor jouw sector dus. Ben je kapper? Maak een Halloween-kapsel. Bakker? Bak Halloween-cupcakes. Werk je in een school? Zet enge Halloween-decoratie in je klas. Werk je voor een stad of gemeente? Toon de meest ‘spooky’ plek van jouw gemeente of stad.

Misschien hebben jullie wel ergens een verlaten gebouw?

Bedenk wat jij zou kunnen doen en go for it!

ZIN IN MEER TIPS OVER SOCIALE MEDIA? INTERESSE IN ONZE ONLINE EXPERTSESSIES?

Ontdek onze agenda vol interessante online opleidingen over sociale media

Deel dit bericht op

Lees meer