DE 10 BESTE GRATIS APPS VOOR GOEDE CONTENT OP SOCIALE MEDIA

Wil je graag zelf leuke en mooie content maken voor je sociale media, maar weet je niet hoe? Dan kunnen handige tools en apps de oplossing zijn. Tegenwoordig zijn er duizenden apps om foto’s of video’s mee te bewerken, of om mooie visuals te maken. Jij wilt jouw sociale mediakanalen laten stralen, en dat het liefst van al met content die je zelf maakt. Wij zetten voor jou onze 10 favoriete, gratis apps op een rijtje. We vertellen je wat je met de app kan en tonen je enkele (eigen) voorbeelden!

1. CANVA

Canva is een ongelofelijk handige ontwerptool voor het maken van allerlei visuals en infographics. Van Instagram stories, tot Twitter berichten tot Facebook omslagfoto’s. Alles kan je ontwerpen in Canva. Het platform kan je gebruiken op desktop, maar ook mobiel en is gratis beschikbaar. Er bestaan ook betalende abonnementen voor Canva, hiermee kan je nog meer templates, lettertypes, elementen en foto’s gebruiken. Het leuke aan Canva is dat je je visuals volledig kan aanpassen aan je eigen huisstijl.

Canva vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Vroegboek actie Someflex

2. OVER

Over is gelijkaardig aan Canva. Het is een app waar je visuals mee kan maken voor je sociale media. Ontwerp de mooiste Instagram stories of Facebook berichten. Je kan je eigen foto’s of video’s toevoegen, teksten aanpassen, kleuren kiezen, stickers toevoegen en nog veel meer. Ook hier heb je weer een betalend alternatief waarmee je meer mogelijkheden en opties krijgt. Toch geraak je met de gratis versie al zeer ver. Extra leuk? Je krijgt op de homepage van de app wekelijks nieuwe artikels te zien met content inspiratie.

Over vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

socialemediaburo+team+wat+is+someflex+wie

3. INSHOT

InShot is onze persoonlijke favoriet. Deze video montage app kan werkelijk alles. Upload een filmpje en bewerk het naar hartelust in InShot. Je kan verschillende clips aan elkaar plakken, korter maken, vertragen of versnellen,… Ook is er de optie om muziek op je video te zetten en geluidseffecten toe te voegen. Pimp je filmpjes met stukjes tekst, stickers of GIF’s. In het kort: InShot heeft alles wat je nodig hebt om jouw filmpjes naar een hoger niveau te tillen en extra leuk en clickable te maken.

InShot vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Klik hier om de video te bekijken!

inshot+video+bewerk+app+gratis-min

 

4. TIKTOK

Huh? Is TikTok niet een sociale mediakanaal? Jup! Helemaal correct. Maar, het is ook een video tool. Want met TikTok kan je naast filmpjes liken en delen, ook gewoon zelf video’s maken. TikTok is een toffe tool met veel mogelijkheden. Je kan kiezen uit een ruime muziekbibliotheek, teksten toevoegen in verschillende kleuren en lettertypes, effecten en filters toepassen, stem effecten gebruiken en opnemen in korte clips. Eén belangrijk detail: een TikTok duurt tussen de 15 en 60 seconden. Maak je liever langere video’s? Dan ben je hier niet aan het juiste adres!

TikTok vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Klik hier om de TikTok te bekijken

tiktok+someflex

5. PHOTOFUNIA

Photofunia is een ongelofelijk leuke -en grappige- tool. Al altijd je gezicht op een wolkenkrabber in New York willen zien? Of een foto van je collega op de poster van een magazine? Dat kan in één klik bij Photofunia. Kies een toffe afbeelding, upload een foto en Photofunia doet het fotoshopwerk voor jou. Voor je het weet ben je gefotoshopt in een koffietas of sta je in de krant! De tool kan gebruikt worden op desktop, maar is ook beschikbaar als app én is volledig gratis.

Photofunia vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Photofunia+app+someflex

 

6. UNFOLD

Wil je graag mooie, opvallende en strakke stories maken? Dan is Unfold de place to be. Met deze app kan je kiezen uit verschillende templates om je stories in te maken. Zo maak je prachtige collages, voeg je kleuren, stickers en teksten toe. Je hebt keuze uit heel wat lettertypes, waardoor je met een beetje creativiteit zeer mooie dingen kan maken. Ook hier kan je opnieuw betalen om toegang te krijgen tot nog meer templates en opties, maar dat is zeker niet noodzakelijk om mooie dingen te maken.

Unfold vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

foto+collage+voor+je+instagram+story+met+unfold

7. BOOMERANG

Een boomerang is een super korte video die steeds opnieuw wordt afgespeeld. Het geeft een leuk effect, trekt meer de aandacht dan een gewone foto en is niet zoveel werk als een echte video. Een boomerang maak je in één klik. Het enige wat je hoeft te doen, is iets te filmen. Het beste is eigenlijk om je camera stil te houden en één beweging uit te voeren. Bijvoorbeeld door gewoon eens te zwaaien. Probeer niet te veel te tonen op een boomerang, want het gaat zeer snel. Een boomerang kan je maken in een aparte app, maar lukt ook perfect binnen je Instagram stories.

Boomerang vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Klik hier om de boomerang te zien bewegen

boomerang+team

8. GIPHY

Wil je graag iets vertellen aan je volgers, maar je hebt niet onmiddellijk een toffe foto of video om bij je boodschap te plaatsen? Voeg dan eens een GIF toe! Een GIF is een grappig bewegend beeld. Vaak uit een grappige film of serie. GIF’jes vind je op GIPHY. Maar je hoeft niet per se naar GIPHY te surfen om een GIF’je toe te voegen aan je bericht. Bijna elk sociale mediakanaal werkt namelijk samen met GIPHY, waardoor je Facebook of Instagram niet hoeft te verlaten om een GIF toe te voegen. Dat kan gewoon in je Facebook status of in je story zelf, door te klikken op ‘GIF’.

GIPHY vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

Klik hier om de GIF af te spelen

gif+bubbel+mop+corona+humor+giphy+collegas+team

9. LAYOUT FROM INSTAGRAM

Hou je van collages? Dan is LAYOUT from Instagram een super gebruiksvriendelijke app om uit te proberen! Duid gewoon de foto’s aan en de app giet het voor jou in een fijne collage. Achteraf kan je altijd foto’s in- of uitzoomen, vervangen of het ontwerp aanpassen. En dat allemaal.. helemaal gratis!

LAYOUT from Instagram vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

layout+collage

10. VSCO

Trek jij vaak foto’s, maar blijkt het achteraf toch niet helemaal perfect te zijn? Misschien is het wat overbelicht, of net te donker, staat je foto precies wat scheef of is het niet scherp genoeg? Gelukkig valt dit allemaal op te lossen met VSCO. Een handige foto bewerk-app. Importeer je foto’s in de app en start met bewerken! Ook hier heb je opnieuw een betalende optie, waar je toegang krijgt tot nog meer ingebouwde filters voor op je foto’s. Maar ook gratis kan je al enorm veel doen en je foto’s een echte boost geven.

VSCO vind je hier op Apple en hier op een Android apparaat.

Voorbeeld:

foto+bewerk+app+gratis+vsco

ZIN OM MEER APPS TE ONTDEKKEN?
ONLINE BIJLEREN OVER APPS OM CREATIEVE CONTENT TE MAKEN?

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

 

Deel dit bericht op

Lees meer