Een zomer vol sociale media inspiratie. Tips voor tijdens de vakantieperiode.

De zomer staat voor de deur, dat betekent dat het tijd wordt om te genieten van zon, zee en ontspanning. Als sociale media beheerder wil je echter niet dat je zakelijke accounts stilvallen tijdens je vakantieperiode. Gelukkig zijn er talloze manieren om je sociale media-activiteiten voort te zetten en zelfs te inspireren tijdens de zomer. In dit blogbericht delen we enkele ideeën en tips om het beste uit je vakantieperiode te halen en je sociale media-accounts bruisend en inspirerend te houden.

Plan vooruit met boeiende inhoud

 • Creëer een reeks zomergerelateerde tips en hacks die relevant zijn voor je doelgroep. Bijvoorbeeld, als je een fitnessmerk beheert, kun je tips delen over hoe je actief kunt blijven tijdens de zomer, zelfs als je op vakantie bent.
 • Maak een serie inspirerende citaten met zomerse achtergronden en plan ze op regelmatige basis in. Deze citaten kunnen positiviteit en zomervibes verspreiden onder je volgers.
 • Profiteer van populaire zomerse feestdagen, zoals de Nationale IJsjesdag of Wereld Oceaan Dag, om inhoud te creëren die inspeelt op deze gelegenheden. Deel bijvoorbeeld een lijst met de beste ijssalons in jouw regio of bewustmakingscampagnes over het behoud van de oceanen.
 • Als gemeente kun je tijdens de zomerperiode relevante informatie delen over lokale evenementen, festivals en activiteiten die in de regio plaatsvinden.

Zin om deze zomer bij te leren over sociale media en de laatste AI-ontwikkelingen?

Summerschool 2023

 

Maak gebruik van zomerthema's en -trends

 • Als je een kledingmerk beheert, kun je inhaken op zomermodetrends door outfitinspiratie te delen die perfect is voor zomerse dagen aan het strand of voor zwoele zomeravonden.
 • Organiseer een fotowedstrijd waarbij je volgers worden uitgenodigd om hun beste zomerse foto's in te sturen. Kies de winnaar op basis van originaliteit, creativiteit en de zomerse sfeer die de foto uitstraalt.
 • Als je een reisbureau of een lokaal hotel beheert, deel dan inspirerende bestemmingen en reistips voor de zomer. Moedig je volgers aan om hun eigen reisfoto's te delen en gebruik een specifieke hashtag om ze te verzamelen.
 • Als gemeente kun je de schoonheid van je stad of dorp benadrukken door zomerse foto's en video's te delen van iconische bezienswaardigheden, parken en evenementen. Moedig inwoners aan om hun favoriete zomerse plekken te delen en gebruik te maken van een unieke hashtag om deze foto's te verzamelen. Op deze manier kun je de lokale trots vergroten en toeristen aantrekken.

Betrek je publiek met gebruikers gegenereerde inhoud

 • Als je een restaurant beheert, moedig je volgers aan om hun favoriete zomerse gerechten te delen en deze te taggen met jouw bedrijfsnaam of een specifieke hashtag. Deel de beste bijdragen op je sociale media-accounts en bied bijvoorbeeld een korting aan degenen wiens foto's worden geselecteerd.
 • Organiseer een zomerse "Throwback Thursday" waarbij je volgers worden uitgenodigd om foto's van hun favoriete zomermomenten uit het verleden te delen. Dit zal nostalgische gevoelens oproepen en een gevoel van verbondenheid creëren.
 • Als je een fitnessstudio beheert, vraag je volgers om hun beste zomerworkouts te delen. Moedig ze aan om video's te maken van hun favoriete oefeningen op het strand of in het park. Deel enkele van deze video's om anderen te inspireren om actief te blijven tijdens de zomer.
 • Als gemeente kun je een wedstrijd organiseren waarbij inwoners worden uitgenodigd om foto's te delen van hun favoriete zomerse plekken in de gemeente. Laat ze een korte beschrijving toevoegen en gebruik een specifieke hashtag om deelname te vergemakkelijken. Selecteer en deel de beste foto's op je sociale media-accounts en beloon de winnaars met bijvoorbeeld een cadeaubon voor lokale ondernemingen. Dit moedigt inwoners aan om hun gemeente te verkennen en vergroot de trots en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Zin om deze zomer bij te leren over sociale media en de laatste AI-ontwikkelingen?

Summerschool 2023

 

Werk samen met influencers en lokale bedrijven

Als merk, bedrijf, organisatie of als gemeente kun je samenwerken met lokale influencers, bloggers of vloggers om je zomerse evenementen en attracties te promoten. Nodig ze uit voor speciale rondleidingen, evenementen of ervaringen in je gemeente en laat hen hun ervaringen delen met hun volgers. Dit zal helpen om een breder publiek te bereiken en de aantrekkelijkheid van je gemeente te vergroten.

Hopelijk inspireren deze voorbeelden jou! Onthoud dat creativiteit en het inspelen op de zomerse sfeer essentieel zijn om je sociale media-accounts bruisend en inspirerend te houden.

 

Deel dit bericht op

Lees meer