Foto & Video met Smartphone: what's next?

Met Instagram, Instagram Reels, TikTok, YouTube Shorts maar natuurlijk ook Facebook, Twitter en LinkedIn is het duidelijk dat beeld een prominente plaats inneemt binnen het landschap van de sociale media. Elk platform is ermee bezig of zet er volop op in. Moeten wij dat dan ook doen als content creator? In short; jazeker! Maar dan wel op een slimme manier. 

Wil je alles uit je zichtbaarheid halen, dan is het belangrijk dat je foto’s en video op de juiste manier gebruikt. De inhoud van wat je post is erg belangrijk, maar de manier waarop is ook van veel belang.  

Duidelijke boodschappen

Consumenten willen een duidelijke boodschap zien, die inspireert, informeert, enthousiasmeert. Daar zijn niet altijd veel toeters en bellen voor nodig. Integendeel. Een beeld of video die voldoet aan de technische vereisten, dat professioneel (of met zorg) gemaakt is en dat tot de verbeelding spreekt is zeer sterk. 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Sociale media worden veelal ingezet om te overtuigen. We willen overtuigen om een goed doel te steunen, of om een product of dienst aan te kopen. Wat wij willen meegeven met deze post is: duidelijke en heldere boodschappen dienen dit doel beter dan enorm complexe posts. Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. We hebben die zin écht al zoveel gehoord, maar het klopt ook. Beelden hebben de kracht om info snel en effectief over te dragen. De moderne mens wordt dagelijks blootgesteld aan duizenden indrukken. Hoe kan je uit deze vloed van informatie springen? Juist door het simpel te houden.

Gebruik concepten die je doelpubliek makkelijk begrijpt. Gebruik geen overvloed aan info in een alleenstaand beeld. Het is beter je boodschap over meerdere beelden of posts te weergeven dan één beeld te overladen met info en indrukken. Belangrijk hierin is dat je het juiste medium kiest voor de boodschap die je overbrengt.

Wil je meer inzetten op foto-en videocontent?
Ben je klaar voor jouw eerste stappen met de smartphone? 
Al iets meer gevorderd?

Neem dan deel aan de expertsessie 'Foto en video met de smartphone. De volgende stap'. 9 februari 11u-12u met expert Matthieu van den Bogaert.

 

Herhaling

Zorg dat de essentie van je boodschap duidelijk is en herhaal deze, zoveel als je kan zonder dat je irritatie opwekt. Gebruik zeker verschillende kanalen en opzetten om dezelfde boodschap meerdere keren over te brengen. 

Als we iets eenmaal horen, dan zullen we het snel vergeten. Marketingboeken vertellen ons dat mensen vaak zelfs meerdere impressies nodig hebben, om ook maar iets te overwegen. Herhaling is dus essentieel.

Maar hoe doe je dit zonder dat je irritatie opwekt?

Herhalingen kunnen zwart/wit zijn of ook kleur toevoegen aan je boodschap. Je kunt een ander perspectief aan jouw verhaal toevoegen, of de invalshoek over een andere boeg gooien.

Wil je meer inzetten op foto-en videocontent?
Ben je klaar voor jouw eerste stappen met de smartphone? 
Al iets meer gevorderd?

Neem dan deel aan de expertsessie 'Foto en video met de smartphone. De volgende stap'. 9 februari 11u-12u met expert Matthieu van den Bogaert.

Tijdens deze sessie krijg je een heleboel tips en tricks over gratis en betaalde tools voor het bewerken van video & foto op de smartphone, karakteristieken van de platformen en de impact hiervan op jouw content, inzicht in hoe Artificial Intelligence content creators in de toekomst zal helpen en nog zoveel meer.

Hierdoor blaast er ongetwijfeld een frisse wind door jouw content op sociale media.Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer