#SocialKotcast - Gemeente Pelt speelt met sociale media en AI

Welkom bij de eerste #SocialKostcast-aflevering van seizoen 2! We zijn terug van weggeweest en vandaag praten we met Valerie Plessers, communicatie-expert van gemeente Pelt. Sinds de fusie in 2019, heeft Pelt een indrukwekkende digitale reis gemaakt. Valerie vertelt hoe ze met sociale media hun gemeenschap actief betrekken.

Diverse aanpak op sociale media

Pelt zet Facebook, Instagram en LinkedIn in om iedereen in hun gemeente te bereiken. Elke platform wordt anders gebruikt – van vrolijk nieuws op Facebook tot zakelijke updates op LinkedIn. Dit maakt hun aanpak uniek en effectief.

Echtheid voorop

Echtheid is de sleutel in Pelt's communicatie. Ze brengen echte verhalen van echte mensen – collega's en inwoners – wat zorgt voor een sterke verbinding met de gemeenschap. Verder bespreekt Valerie ook uitdagingen zoals het managen van negatieve reacties op Facebook. Het is belangrijk om deze goed te monitoren voor een positieve online sfeer.

De toekomst van AI

AI neemt een spannende rol in bij de communicatie van Pelt. Valerie vertelt hoe artificiële intelligentie tijd bespaart en helpt bij taken zoals ontwerpen en onderzoek. Daarenboven onderstreept Valerie ook het prangend belang van voortdurend leren, vooral met de snelle ontwikkelingen in AI en sociale media. Zowel Someflex als LinkedIn zijn voor haar een onmisbare bron van kennis.

Samenwerking = Succes

De kracht van Pelt ligt in hun teamwork. Samen met andere afdelingen creëren ze interessante content die de gemeenschap aanspreekt.

Ontdek in deze podcast hoe Pelt sociale media en AI inzet voor effectieve communicatie. Luister hier voor praktische inzichten en inspirerende verhalen.

Of bekijk de podcast 👇👇👇

Podcast hoogtepunten:

[01:00] Het verhaal van gemeente Pelt na de fusie.
[03:04] Groei op Instagram en LinkedIn.
[04:16] LinkedIn-strategie voor medewerkersbetrokkenheid.
[07:35] Belangrijkste sociale mediakanalen van Pelt.
[10:07] Diversiteit in contentplanning.
[12:12] Inzetten van authentieke verhalen.
[15:38] Bouwen aan het imago van gemeente Pelt.
[17:21] AI voor efficiëntere communicatie.
[19:39] Toekomstvisie: TikTok en meer AI?

 

 

Deel dit bericht op

Lees meer