#SocialKotcast - Hoe Bednet verschillende generaties bereikt met sociale media

Vraag jij je af hoe Bednet jongeren, leerkrachten en ouders bereikt in een wereld vol sociale mediabuzz? In deze aflevering duiken we in de digitale strategieën van Bednet, een organisatie die langdurig zieke kinderen helpt door hen virtueel te verbinden met hun klas.

We gaan in gesprek met Robin Huysmans, communicatiemedewerker bij Bednet. Robin geeft ons een exclusief kijkje achter de schermen: van het inzetten van sociale media om hun doelgroep te bereiken tot de uitvoering van de populaire Bednet Pyjamadag campagne. Ben je er klaar voor? Dit wordt een ontdekkingstocht met interessante inzichten en inspiratie!

Zijn Insta en TikTok nog steeds dé ticket naar onze jeugd?

Heb jij je ooit afgevraagd hoe een organisatie als Bednet jongeren probeert te bereiken? Het lijkt wel een eeuwige zoektocht. Instagram biedt nog steeds potentieel, maar zoals Robin vertelt, is het bereiken van jongeren op dit platform niet zonder hindernissen. Onze sociale mediawereld verandert sneller dan het weer … En jongeren? Die zijn vliegensvlug in het switchen van het ene naar het andere platform.

En wat te denken van TikTok? Op dit moment is Bednet nog volop aan het experimenteren met Pyjamadag. Deze ontdekkingstocht staat nog in de kinderschoenen en zou wel eens een perfecte manier kunnen zijn om de jongere doelgroep te bereiken.

Met Pyjamadag, dat inmiddels bijna iedereen kent, wil Bednet ervoor zorgen dat ze niet alleen bekend staan om deze ene dag. Weet jij eigenlijk wat Bednet écht doet? Na 8 succesvolle edities is het nu tijd voor een kleine rebranding naar 'Bednet Pyjamadag', om de verbinding nog sterker te maken.

Bednet Pyjamadag - Waar het hart van de gemeenschap klopt ❤️

De Bednet Pyjamadag campagne blinkt uit dankzij de hartverwarmende, spontane samenwerkingen met influencers en de media. Deze authentieke connecties raken niet alleen de harten van ouders en leerkrachten, maar brengen de hele community samen. Robin deelt met ons hoe échte verhalen de boodschap van Bednet versterken en verder dragen dan ooit tevoren. Hoewel Pyjamadag een hit is, is het voor Bednet cruciaal om iedereen te laten weten waar ze echt voor staan – buiten de pyjama's en slaapmutsen om. Het doel? Een strategische mix van platformen gebruiken om iedereen, jong en oud, te verbinden met de missie van Bednet.

De Leercurve van Bednet, altijd in beweging

En jazeker, ook Bednet zit niet stil in deze digitale wervelwind. Ze experimenteren met AI-tools voor het creëren van boeiende content en verkennen nieuwe trends om hun boodschap effectief over te brengen. Robin deelt hoe Bednet actief AI integreert in hun workflows, van het automatiseren van videobewerking tot het genereren van creatieve visuals. Het avontuur stopt hier niet! De reis van aanpassing en leren is constant. Met tools die elke dag evolueren, streeft Bednet ernaar om hun team en hun communicatiestrategieën fris en relevant te houden. Het doel? Zorgen dat Bednet's verhaal opvalt en resoneert, zowel nu als in de toekomst.

En hoe zit het met jou? Ben je nieuwsgierig naar meer? Met Bednet leren we dat in de digitale wereld, net zoals in het echte leven, met een beetje creativiteit en veel leergierigheid, de mogelijkheden eindeloos zijn! 

Enkele belangrijke momenten die je niet wil missen:

[00:45] Waarom Instagram? 
[04:22] De magie achter Bednet’s Pyjamadag campagne.
[09:32] Werkt Bednet samen met influencers? 
[12:21] Een eerste duik in TikTok: experiment en toekomstplannen.
[14:36] Hoe Bednet AI inzet om hun verhaal te vertellen.
[17:26] Het geheim van continu leren.

PLAK HIER VIDEO

Robin geeft ons een kijkje in hoe ze met innovatie jong en oud proberen te bereiken. Maar wat betekent dit voor jou? Deze aflevering is jouw inzicht achter de schermen van digitale creativiteit en engagement. 

🎧 Of je nu zelf de socials beheert, in de communicatie zit, of gewoonweg gefascineerd bent door de impact van digitale tools, hier vind je frisse inzichten en inspiratie.

Zet je schrap, tune hier in op spotify, en wie weet ontdek jij wel dé manier om jouw boodschap verder, dieper en breder te verspreiden. 

Deel dit bericht op

Lees meer