HOE MAAK JE EENVOUDIG INFOGRAPHICS VOOR JOUW SOCIALE MEDIA?

Anno 2020 is het lang niet meer zo simpel om de aandacht van je doelpubliek te krijgen. De mensen worden om de haverklap met informatie overladen. Je moet er goed je kopje bijhouden om het allemaal te kunnen volgen. Maar hoe kun je de aandacht van je volgers nog krijgen? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw boodschap wordt overgebracht en ook werkelijk landt bij je publiek?

MAAK EEN INFOGRAPHIC VOOR OP SOCIALE MEDIA

Dat kun je doen door de grote hoeveelheid informatie een pak verteerbaarder voor te stellen. Snackable, zoals wij graag zeggen. Dat kun je op sociale media bijvoorbeeld doen door een infographic te maken. Een goed voorbeeld van een infographic zagen we de jongste weken om ons attent te maken op een goede handhygiëne rond het corona-virus.

infographic+handen+wassen

MAAR… IK BEN TOCH GEEN ONTWERPER? HOE MAAK IK NU ZO’N INFOGRAPHIC?

Inderdaad, het grootste deel van de personen die voor de organisatie de sociale media beheren, zijn geen grafische ontwerpers. Je kunt natuurlijk een beroep doen op dure ontwerpbureaus om zo’n infographic aan te maken, maar het kan ook veel goedkoper. Gewoon door die zelf aan te maken met een handige gratis app!

Onze collega Helene heeft een uitgebreide lessenreeks aangemaakt in Someflex waarin ze van naaldje tot draadje uitlegt hoe je zelf met een gratis app infographics kunt maken met een professionele look. Klik hier om naar de lessen te gaan.

BENIEUWD HOE JE ANDERE CREATIEVE CONTENT MAAKT? ONTDEK DAN ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer