Hoe maak je je eigen kaart voor Christmas Card Day?

Veel mensen weten het niet, maar 9 december 2022 is Christmas Card Day of Kerstkaartjes Dag. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik vind het altijd enorm fijn om een handgeschreven (of zelfs digitaal) kaartje te ontvangen tijdens de koude winterdagen. Maar hoe maak je nu zo’n kaartje? Een extra persoonlijke insteek voor een extra speciale kerst. 

Eerst en vooral moet je weten dat er enorm veel bedrijven zijn die een kerstkaartje voor je kunnen ontwerpen. Of kan je het door een grafisch ontwerper laten doen. Maar als je die creatieve ziel in jezelf naar boven wilt halen, is mijn favoriete tool:‘Canva’. 

Stap 1. Gebruik de zoekbalk om leuke templates te vinden 

Wanneer je ingelogd bent op Canva, heb je in het midden van de webpagina een zoekbalk. Daar kan je de term ‘Christmas card’ of ‘Holiday card’ intikken. Zo kom je onmiddellijk een heleboel templates tegen die klaar zijn voor gebruik of om je te inspireren. 

Canva App

 

Stap 2. Kies een template of start van nul 

Er zijn zoveel verschillende templates om uit te kiezen op Canva. Je kan ze allemaal makkelijk aanpassen aan je huisstijl met de Brand Kit van de website. Weet je niet wat een Brand Kit is of moet je hem nog aanmaken? Geen paniek, hier vind je handige filmpjes over hoe je aan de slag moet met de Brand Kit in Canva. 

Ben je liever zelf creatief bezig of heb je een eigen ontwerp voor ogen? Dan is Canva een enorm eenvoudige tool om jouw design leven te geven. Mocht je toch nog hulp of een kleine opfriscursus nodig hebben, dan vind je hier een paar filmpjes die van pas kunnen komen. 

Holiday CardKerstkaartHappy Holidays

Stap 3. Perfectioneer je design en sla het op 

Heb je alle puntjes op de i kunnen zetten? Nog even dat logo gecentreerd? Dan is die kaart helemaal af en klaar om opgeslagen en geprint te worden. Je kan je ontwerp in verschillende formaten opslaan om te printen, maar als je niet zeker weet welk formaat je best gebruikt, raden we aan dat je je design opslaat als PNG. 

Wil je je kaartje digitaal opsturen of wil je het gewoon op social media zetten? Well, that’s the beauty of the modern age, want als je je design gewoon opslaat als PNG is het volledig social media- of nieuwsbrief-ready.

Someflex kaart

Zo, dat was dan een korte tutorial over hoe je zelf je kerstkaartje maakt voor Christmas Card Day. Wij kijken ernaar uit om jouw leuke en creatieve ontwerpen te zien! 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer