IS PERSONAL BRANDING IETS VOOR MIJ?

Personal Branding, wat is het en waarom kan je er beter op inzetten?

WAT IS PERSONAL BRANDING?

Personal Branding is geen vage Amerikaanse term meer. Het wordt door vele ondernemers in Vlaanderen ook al succesvol toegepast.
Personal Branding is de term die wordt gegeven aan het feit dat je jezelf als merk gaat beschouwen. En dus ga je vanuit die gedachte ook kijken naar jezelf, maar net zo goed jouw persoonlijke ambities en de content die je gaat posten op sociale media. Jouw unieke kwaliteit en engagementen, of net dat ene dingetje waar jij meester in bent, tonen aan jouw publiek. En denk eraan: authenticiteit is hierbij van het allergrootste belang. Dit zorgt voor meer betrokkenheid met jouw persoonlijk merk maar ook met dat van jouw onderneming of organisatie.

Waarom+Personal+Branding (1)

WAAROM ZOU IK OP MIJN PERSONAL BRANDING MOETEN INZETTEN?

Waarom is personal branding zo belangrijk en kan je er beter op inzetten?
En vooral ook, hoe kan je vanuit jouw persoonlijk merk jouw bedrijf of organisatie doen groeien?
Of je nu ondernemer bent of medewerker en online ambassadeur voor het bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt, deze inzichten zijn interessant voor jou!

MEER LEREN OVER PERSONAL BRANDING? ONTDEK DAN ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

KLANTEN IDENTIFICEREN ZICH MAKKELIJKER MET EEN PERSONAL BRAND

Door in te zetten op jouw Personal Brand, met jouw persoonlijke content kom je authentiek over naar jouw doelgroep toe. Zo hebben zij in één klap een stevige brok meer voeling met jouw engagementen en met jouw merk. En dat zorgt meteen voor een blijvende interesse in jouw expertise. Mensen volgen immers liever mensen dan merken en logo’s. Door blijk te geven van vakkennis, een gezicht achter het merk, en belang te hechten aan jouw professionele uitstraling, weet de klant wat te verwachten. Het zorgt er ook voor dat je langer blijft hangen bij jouw doelgroep. Ze weten namelijk waarom ze expliciet voor jouw merk moeten kiezen. Mensen doen zaken met mensen.

Personal+Branding+voor+wie_ (1)

PROFESSIONALS ONDERSCHEIDEN ZICH HIERMEE VAN DE REST

Denk aan wat jouw bedrijf of organisatie anders maakt dan anderen, hoe jouw service verschillend is van die van de concurrentie, hoe jij persoonlijk het verschil maakt, enzovoort.

Door daar nog feller op in te zetten, met de content die je deelt, breng je dat uniek talent ook rechtstreeks bij jouw ideale klant en doelgroep. Die klanten weten daarom onmiddellijk waarom ze jouw merk moeten kiezen tegenover dat van iemand anders.

Zelfreflectie is hierbij ontzettend belangrijk. Een miscast (het verkeerdelijk bepalen van jouw Personal Brand statement) kan namelijk zeer schadelijk zijn voor de perceptie van jouw doelgroep en de geloofwaardigheid van jouw merk. Ga dus zeker niet over één nacht ijs, maar bepaal zeer nauwkeurig wat jouw Personal Brand nu exact inhoudt en bouw die zorgvuldig uit.

PERSONAL BRANDING: EEN BLIJVERTJE

Ook in de toekomst zal het belangrijk blijven om in te zetten op jouw Personal Brand. Het is namelijk zo dat klanten meer en meer belang hechten aan de persoon achter het merk. Denk maar aan de video’s/foto’s/of artikelen die het best scoren op sociale media. Authenticiteit is niet meer weg te denken uit de Instagram-feed van eender welk merk of bedrijf.

Ben je wel of net nog niet volledig vertrouwd of overtuigd van het belang van Personal Branding, dan trekt expert Reinout Van Zandycke jou in de sessie ‘Personal Branding voor sociale media’ op 23 maart volledig over de streep.

In 60 minuten deelt Reinout heel veel inzichten met jou en een stappenplan om zelf aan de slag te gaan.
Je krijgt bovendien veel concrete tips en interessante voorbeelden.

  • Wil je zelf weten hoe je vanuit je persoonlijk merk ook je bedrijf kan doen groeien?
  • Wil je de voordelen leren kennen van Personal Branding?
  • Ontdekken hoe de kracht van sociale media jou hierbij kunnen helpen?
Dan is deze online expertsessie met Reinout Van Zandycke echt iets voor jou! Bekijk de opname nu in Someflex.

INTERESSE IN MEER EXPERTSESSIES?
Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer