Lancering van AI-tool Claude in Europa

Na enige tijd wachten is het eindelijk zover: de vertrouwde AI-assistent Claude van Anthropic is nu beschikbaar in heel Europa om jouw productiviteit en creativiteit te verbeteren.  Met deze lancering kunnen gebruikers profiteren van geavanceerde AI-capaciteiten via verschillende platformen en plannen. Wat kun je met Claude? Welke versies en functies zijn er beschikbaar? Hoe verhoudt Claude zich tot ChatGPT en Gemini? Wat zijn de kosten en hoe kun je beginnen? Je leest het allemaal in dit artikel.

Wat kun je met Claude?

Claude is ontworpen om een breed scala aan taken uit te voeren die jouw dagelijkse werk en leven eenvoudiger maken. Of je nu ideeën wilt brainstormen, documenten wilt analyseren of afbeeldingen wilt verwerken, Claude kan het allemaal. Dankzij zijn bijna menselijk niveau van begrip en vloeiendheid in meerdere Europese talen (ook in het Nederlands), kunnen gebruikers in hun eigen taal communiceren met Claude. Dit maakt het ideaal voor zowel individueel gebruik als voor teams die in een internationale context werken. Net als de functionaliteiten van ChatGPT en Gemini, biedt Claude krachtige AI-mogelijkheden om uiteenlopende taken snel en efficiënt uit te voeren​. 

Beeld: eerste chatvenster na aanmaken van de gratis account in Claude.
Heel gelijkaardig als bij de andere AI-tools. 

 

Geavanceerde capaciteiten van Claude

Claude beschikt over een breed scala aan capaciteiten die verder reiken dan de traditionele AI-taken. Hij bezit geavanceerde redeneervaardigheden waarmee hij complexe cognitieve uitdagingen kan aanpakken, in tegenstelling tot systemen die slechts gericht zijn op patroonherkenning of tekstgeneratie. Daarnaast is Claude in staat om vrijwel elk statisch beeld, variërend van handgeschreven notities en grafieken tot foto's, te transcriberen en te analyseren door middel van krachtige visie-analysetechnieken. Zijn codegeneratiecapaciteiten stellen hem in staat om websites te creëren in HTML en CSS, afbeeldingen om te zetten naar gestructureerde JSON-data, of complexe codebases te debuggen. Bovendien ondersteunt Claude meertalige verwerking, waarmee hij in real-time kan vertalen tussen verschillende talen, grammatica kan oefenen, of meertalige content kan creëren​. 

Bron: https://www.anthropic.com/claude 

Blijf voorop in de wereld van AI!

leer IN SOMEFLEX alles over de nieuwste tools zoals ChatGPT, Claude, Gemini, MIDJOURNEY en andere AI-tools.

 

Beschikbare versies en functies

Claude biedt een breed scala aan functies en is beschikbaar via verschillende platformen:

 1. Claude.ai: De webgebaseerde versie van de AI-assistent, die toegankelijk is via je browser.
 2. De Claude iOS-app: Een gratis app die dezelfde intuïtieve ervaring biedt als de webversie en nu beschikbaar is op iPhones​.
 3. Het Claude Team-plan: Speciaal ontworpen voor bedrijven om teams veilige toegang te bieden tot de geavanceerde AI-capaciteiten van Claude en de Claude 3-modelfamilie​.

Voor meer info over de prijzen, check deze webpagina op de website van Claude.

Vergelijking met ChatGPT, Gemini en CoPilot

ChatGPT (GPT-4) van OpenAI en Gemini van Google zijn sterke concurrenten van Claude. ChatGPT biedt geavanceerde tekstgeneratie en is beschikbaar via zowel web- als mobiele apps, met een gratis en een betaalde versie voor snellere en uitgebreidere toegang. Gemini voor bedrijven is geïntegreerd met Google Workspace en biedt krachtige AI-mogelijkheden en meertalige ondersteuning, ideaal voor bedrijven die al gebruikmaken van Google-diensten.

Claude onderscheidt zich door zijn snelheid, prestaties en uitgebreide meertalige ondersteuning. De Claude 3 familie van modellen, waaronder Opus, Sonnet en Haiku, zijn ontworpen voor verschillende taken, van lichte acties tot complexe analyses en codering.

Microsoft's Copilot is een andere belangrijke speler in het veld. Copilot, gratis versie of geïntegreerd in Microsoft 365, biedt naadloze ondersteuning in populaire apps zoals Word, Excel, en Teams. Het helpt gebruikers met taken zoals tekstschrijven, data-analyse en projectmanagement. Door directe toegang tot Microsoft-diensten, maakt Copilot werkprocessen efficiënter en gebruiksvriendelijker, vooral voor bedrijven die al gebruikmaken van Microsoft-producten.

Kortom, elk van deze AI-assistenten heeft unieke voordelen die aansluiten bij verschillende behoeften en voorkeuren. Of je nu kiest voor de integratie van Gemini, de veelzijdigheid van ChatGPT, de snelheid en prestaties van Claude, of de naadloze werking van Copilot, er is altijd een AI-oplossing die perfect bij jouw bedrijf past.Abonnementen en prijzen

Zowel Claude.ai als de Claude iOS-app zijn gratis beschikbaar. Voor zo'n €18 + btw per maand (of lokale valuta-equivalent) kunnen gebruikers zich abonneren op Claude Pro, wat toegang biedt tot alle modellen, inclusief de geavanceerde Claude 3 Opus​. Het Claude Team-plan kost €28 + btw per gebruiker per maand, met een minimum van vijf gebruikers​. 

Voor meer info over de prijzen, check deze webpagina op de website van Claude.

Wil je meer weten over de nieuwste AI-tools zoals ChatGPT, Claude en Gemini?

Word vandaag nog lid van Someflex en verrijk ONBEPERKT jOUW kennis met onze uitgebreide CURSUSSEN. 

Hoe starten met Claude?

Aan de slag gaan met Claude is eenvoudig:

 1. Bezoek de website: Ga naar Claude.ai en maak een gratis account aan (mailadres en telefoonnummer nodig) 
 2. Download de iOS-app: Voor een naadloze mobiele ervaring kun je de Claude iOS-app downloaden via de App Store. De app is gratis beschikbaar en synchroniseert gesprekken tussen verschillende apparaten.
 3. Probeer de Pro- of Team-versie: Abonneer je op Claude Pro of het Team-plan via de website voor toegang tot meer geavanceerde functies en modellen.

Na het aanmaken van een account (mailadres en telefoonnummer nodig), begint de kennismaking met Claude, vul nog een paar vragen in. Daarna kan het chatten met jouw nieuwe AI-assistent beginnen. 
Ook in het Nederlands

En ja hoor, we deden de test, Claude.ai werkt ook in het Nederlands.

Met de lancering van Claude in Europa kunnen gebruikers nu profiteren van nog een krachtige AI-assistent die hun productiviteit en creativiteit naar nieuwe hoogten kan brengen.  Ontdek zelf de mogelijkheden van Claude door vandaag nog aan de slag te gaan op Claude.ai.

 

Versterk je vaardigheden en kennis over AI-tools zoals ChatGPT, Claude en Gemini. Word lid van Someflex en profiteer van onze interactieve lessen en expertsessies. Meld je nu aan!

Bronnen:

 1. Anthropic’s Claude AI assistant now fits in your pocket
 2. Claude iOS App And Team: Feature, Pricing And More
 3. Anthropic Launches iOS App Featuring AI Chatbot Claude
 4. Anthropic Releases Claude 3 AI Chatbot On IOS
 5. Claude | Anthropic

Deel dit bericht op

Lees meer