SOCIALE MEDIA VERLAAGT DE DREMPEL OM CONTACT TE NEMEN MET EEN RELATIEKANTOOR

In onze nieuwste aflevering van ‘Sociale media inspiratie boost’ hadden we een aangename babbel met Kathleen Callewaert (te beluisteren op Apple podcasts of Spotify). Kathleen is zaakvoerster van Soulmate4life, een relatiebemiddelingskantoor. “Ik ben een matchmaker, maar ook coach. Ik begeleid mensen en koppels in een persoonlijk traject. Bewust of onbewust zitten we allemaal met valkuilen, belemmerende overtuigingen die ons leven en ons denken beïnvloeden”, zegt Kathleen, die enorm trots is op de vele koppels die ze tot nog toe al kon matchen. Maar is de drempel niet groot om met een relatiekantoor contact op te nemen? “Ja, maar dankzij sociale media is die drempel een stuk lager geworden.”

EENZAAMHEID IN CORONATIJD DOORBREKEN

Kathleen is vooral actief op Facebook, LinkedIn, Instagram en een heel klein beetje op Google Mijn Bedrijf. “Voor mij is het heel belangrijk om nog zichtbaarder te zijn”, zegt Kathleen. “Zeker de dag van vandaag is het heel belangrijk om naar buiten te komen. Daarom geef ik op mijn sociale mediakanalen graag tips en advies aan mensen over relaties.”

“Vandaag zijn mensen heel beperkt in het buitenkomen en in het ontmoeten van mensen, waardoor ik vaak hoor dat heel wat mensen eenzaam zijn en zich niet zo goed in hun vel voelen. Daarom geef ik op sociale media heel graag tips en adviezen. Ik merk dat het deugd doet bij mijn volgers. Ze hebben er iets aan.”


ONTDEK ONS ONLINE LEERAANBOD IN
SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

 

DREMPELVREES

Bepaalde mensen zitten zeker nog altijd met een grote drempelvrees om contact op te nemen met een relatiekantoor zoals Soulmate4life. “Ik denk dat, zeker in deze coronatijden, het belangrijk is om singles op jouw niveau voorgesteld te krijgen. Het valt mij op dat ik steeds vaker gecontacteerd wordt op sociale media. Dankzij mijn vele tips en adviezen die ik op sociale media geef, zijn er heel wat mensen die mij aanraden als ze iemand kennen die single zijn. De drempel wordt letterlijk een pak lager dankzij mijn posts op sociale media.”

Op sociale media is het belangrijk om je gezicht te tonen, vindt Kathleen. “Op die manier straal je een bepaald vertrouwen uit naar de mensen. Ik merk dat mensen veel gemakkelijker ingaan op een relatiekantoor waarvan ze de personen achter het bureau al kennen. Als je iemand ‘echt’ bezig ziet, iemand ziet spreken, dan geeft dat ook gewoon meer vertrouwen. Overal waar ik ergens iets post, is het altijd met mijn foto erbij, zodat de mensen mij herkennen.”

CONTENT UITSCHRIJVEN

“De volgende stappen op sociale media? Ik ben op dit moment vooral bezig met het uitschrijven van mijn content voor de komende weken en maanden. Dat vraagt natuurlijk wel wat tijd. Zo ga ik momenteel op zoek naar alle speciale en belangrijke dagen, om daar echt wel op in te spelen. Het is tijdrovend, maar wel tof als je ziet dat er bepaalde zaken écht wel werken.”

“De mensen mogen niet vergeten dat ik trouwens alle knoppen zelf bedien. Als ze contact opnemen met Soulmate4life, dan nemen ze ook echt contact op met mij. Het is altijd een beetje zoeken om mee te zijn met de nieuwigheden van sociale media, gelukkig helpt Someflex mij daarbij. Het is leuk om te weten dat als er iets is rond sociale media, als ik met een vraag zit, ik altijd bij iemand terecht kan.”

Kathleen heeft tijdens de lockdown afgelopen voorjaar alles een beetje omgegooid: een nieuwe huisstijl, een nieuwe logo, enzovoort. “Het is niet gemakkelijk geweest, maar nu heb ik er echt wel een goed gevoel bij. Ik ben trots op wat ik de afgelopen maanden bereikt heb online.”

FINALE TIP

“Als ik nog een finale tip mag geven: durf jezelf te tonen als persoon. De mensen, je volgers willen weten wie er achter je bedrijf zit. En als je post: ga dan aan de slag met goede zoekwoorden en zorg voor veel variatie in je content”, besluit Kathleen.

INTERESSE IN ONZE EXPERTSESSIES?

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer