Vrouwen in de kijker zetten op Internationale Vrouwendag

Je kent de woorden “Who run the world? Girls!”  en “Behind every successful man, there’s a strong woman” wel. Die worden vaak gebruikt omdat, wanneer er samengewerkt wordt met vrouwen, de beste resultaten behaald kunnen worden. Op 8 maart is het International Women’s Day of Internationale Vrouwendag. Het thema waarrond dit jaar gewerkt wordt is #EmbraceEquity. 

Met de hashtag #EmbraceEquity streven we naar gendergelijkheid en een wereld die vrij is van vooroordelen, stereotypen en discriminatie. In plaats van verschillen in gender te benadrukken, gaan we ze omarmen en vieren. Daarom zetten we vandaag vrouwelijke prestaties in de kijker, vragen we meer aandacht voor discriminatie en nemen we actie om gendergelijkheid te bevorderen. 

De vraag is nu natuurlijk hoe je al die zaken kan doen, want het lijkt een hele boterham. Hier zijn enkele manieren om je te inspireren voor Internationale Vrouwendag. 

Werk je in een meer mannelijke sector? Zet de vrouwen op je werkplek in de kijker 

Er zijn enkele jobs die voornamelijk gedomineerd worden door mannen: vrachtwagenchauffeurs, onderzoekers, mecaniciens, ingenieurs, … . Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen vrouwen zijn in die sector. Het is dus belangrijk die vrouwen even in de kijker te zetten op 8 maart, want we willen het stereotype doorbreken. Vooral jongvolwassenen kunnen geïnspireerd worden door zo’n post, want er zijn altijd wel jonge meisjes die een droom hebben om later in een labo te werken. Toon aan de wereld dat ook vrouwen thriven in jouw sector. Womensday

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS
Organiseer een infosessie of workshop

Niet iedereen heeft de kans gehad om te leren over gelijkheid, representation en stereotypen. Daarom kan het interessant zijn om op Internationale Vrouwendag je collega’s en werknemers te informeren. Daar hoeft het natuurlijk niet bij te blijven. Je kan er ook een open sessie van maken waar klanten, volgers en andere geïnteresseerden op af mogen komen. Vergeet dat zeker niet te promoten op je socials zodat je volgers op de hoogte zijn van je infosessie. 

Laat één van de vrouwen op je werkplek ‘a day in my life’ filmen op je socials 

Video’s zijn tegenwoordig razendpopulair. Zeker als het een kijkje biedt achter de schermen. Mensen zijn benieuwd naar hoe een onderneming draait en transparantie is daarin enorm belangrijk. Laat één van de vrouwen in je bedrijf een voorstelling geven van hoe het is om te werken in jouw onderneming. Zo inspireer je je omgeving en laat je ze tegelijk het reilen en zeilen van je organisatie zien. 

Plaats een appreciatie-post voor alle vrouwen die bij jou werken

Het moet niet altijd ingewikkeld of tijdrovend zijn, toch? Een eenvoudige bedankingspost om waardering te tonen aan de sterke, gemotiveerde vrouwen op je werkplaats is een fantastisch mooi gebaar. Laat ze weten dat je hun inzet apprecieert en dat ze een meerwaarde zijn voor je organisatie. Hieronder vind je wat inspiratie voor een visual: 

socialemediainternationalwomensday

Ook hier bij Someflex nemen we op 8 maart de tijd om onze inspirerende vrouwelijke collega’s te bedanken voor hun inzet, hun fantastisch werk en natuurlijk voor hun bijdrage aan de sfeer. Wij zijn alvast benieuwd naar wat jullie zullen posten op Internationale Vrouwendag. 

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer