Wat kan jouw onderneming posten op Dag van de Verdraagzaamheid

16 november is sinds 1995 door UNESCO uitgeroepen als Internationale "Dag van de Verdraagzaamheid"of "Dag van de Tolerantie". UNESCO stichtte deze bijzondere dag met het idee dat oorlog kan worden vermeden wanneer mensen elkaars cultuur en geloof beter gaan begrijpen. Verdraagzaamheid is een enorm belangrijke waarde voor iedereen. Als bedrijf kan het dus ook interessant zijn om deze dag in de kijker te zetten zodat je die waarden kunt delen met je volgers en klanten. Hier zijn enkele tips over wat je kan posten en hoe je dat precies kan aanpakken.  

Tip 1: Gebruik deze dag om het belang van verdraagzaamheid binnen jouw organisatie in de kijker te zetten

Op Dag van de Verdraagzaamheid kan je een foto plaatsen van je collega’s of werknemers op de werkplaats met een caption die uitlegt waarom verdraagzaamheid zo belangrijk is binnen jouw onderneming. Zo spread je awareness over hoe belangrijk deze waarde is en zet je misschien andere bedrijven aan om ook meer aandacht te schenken aan deze waarde. 

Tip 2: Deel enkele tips over wat jouw organisatie doet om verdraagzaamheid te bevorderen 

Onderneemt jouw onderneming speciale stappen om tolerantie op de werkplaats te bevorderen? Deel het dan via sociale media, want zo inspireer je je omgeving om ook meer verdraagzaam te zijn. Je kan die tips delen in een informatief bericht op social media of you can spice things up door een visual maken in Canva. Leer hier hoe je dat precies moet doen. 

Hier heb je een voorbeeldje van een visual ter inspiratie: 

Verdraagzaamheid

Tip 3: Zet je dienst of product in de kijker als je werkt rond verdraagzaamheid

Verdraagzaamheid, bemiddelen, tolerantie, … Er zijn een aantal organisaties die iets aanbieden rond die onderwerpen. Zo kan een advocatenkantoor bijvoorbeeld een bemiddelingsgesprek promoten op Dag van de Verdraagzaamheid. Op die manier kan je die belangrijke waarde nog eens in de kijker zetten en zet je ook even je organisatie, product of dienst in de kijker. Door er nog eens de hashtag #dagvandeverdraagzaamheid bij te plaatsen, kan je nog meer mensen bereiken op sociale media. 

We hopen dat deze post je heeft kunnen inspireren om interessante content te creëren voor 16 november. 

Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer