Wat te doen met Moederdag op jouw sociale media?

Moederdag is een dag om te vieren en te eren dat onze moeders de belangrijkste personen in ons leven zijn. Zondag 14 mei is het zover. Het is een mooie kans om jouw merk in de schijnwerpers te zetten. Het is een gelegenheid om betrokkenheid te creëren, nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te laten zien dat je om hen geeft. In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop we als bedrijf onze moeder in de kijker kunnen zetten en tegelijkertijd onze boodschap kunnen verspreiden naar een groter publiek. 

Bij Someflex erkennen en eren we ook alle vrouwen die (nog) geen moeder kunnen zijn, die een kind hebben verloren of die bewust hebben gekozen om geen moeder te worden.
Inspiratie hoe je dit als bedrijf ook kunt aanpakken, zien we bijvoorbeeld bij Bloomon. Ook zij zetten op een inclusieve manier in op deze feestdag.

BLOOMON

Dit zijn 3 tips om Moederdag te vieren met jouw merk

1. Doe een giveaway of organiseer een wedstrijd

Jouw klanten houden ervan om gratis producten te krijgen en dat is de perfecte manier om betrokkenheid te creëren op sociale media. Organiseer een wedstrijd of geef een cadeaubon of een product weg. Wil je helemaal in thema blijven? Vind een prijs die perfect past binnen Moederdag. Vraag mensen om mee te doen door jouw bericht te delen of te reageren met een persoonlijke anekdote over hun eigen moeder. Zo creëer je niet alleen betrokkenheid, maar krijg je ook waardevolle feedback van jouw doelgroep.

Zet in op #Moederdag met een winactie zoals The Beauty Bar.

Moederdag

2. Zet passende producten in de kijker.

Als bedrijf of handelszaak is Moederdag een geweldige kans om speciale aanbiedingen en kortingen aan te bieden op jouw producten of diensten. Zeker als ze nog eens perfect binnen het thema van #Moederdag passen. Promoot deze producten op sociale media, waarbij je jouw doelgroep erop wijst dat het een geweldige kans is om hun moeder iets speciaals te geven.

Zet een passend cadeau in de kijker zoals Tiny Tribe.

Moederdag

3. Vier vandaag jezelf

Wees trots op de rol die je speelt in het leven van je kinderen of de kinderen van vrienden, familie, collega's. Vier vandaag het feit dat je een moederfiguur bent. Als je je verhaal wilt delen, kan Moederdag een goed moment zijn om dit te doen. Misschien kun je andere moeders, lotgenoten,.. inspireren en helpen door jouw ervaringen te delen. Moeders zorgen vaak voor anderen, maar het is net zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Verwen jezelf op deze dag en neem de tijd om te ontspannen en op te laden. Het is tenslotte jouw dag als moederfiguur, ongeacht hoe je deze rol vervult.

4. Betrek #Moederdag op jouw product, dienst of passie

Deze feestelijke dag is een uitstekende kans om wat jij doet te betrekken op dit thema. Je kan daarin zover gaan als je zelf wil. Maar zoals zo vaak is het verstandig de insteek niet te ver te zoeken.  Vaak ligt die dan ook dichter dan je zelf denkt.

Betrek #Moederdag op jouw eigen business of passie zoals Lauren Fay.

Moederdag

Wil jij nog meer inspiratie over Moederdag? Of kijk je graag al even vooruit naar andere interessante inhakers dit jaar? Dan kan je terecht binnen de grootste online leercommunity over sociale media van Vlaanderen. Ga aan de slag met een actuele en waardevolle contentkalender, ontdek meer dan relevante 1.400 videolessen en kom te weten waar andere sociale media doeners mee bezig zijn in de community.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

 

Deel dit bericht op

Lees meer