ZO GEBRUIK JE MESSENGER ROOMS OP FACEBOOK

Facebook heeft recent een gloednieuwe functie gelanceerd: Messenger Rooms, maar wat is het eigenlijk en hoe werkt het precies? Wij hebben speciaal voor jou een aantal nieuwe lessen gemaakt waarin we je haarfijn uitleggen hoe dit allemaal in elkaar zit.

MESSENGER ROOMS ALS ANTWOORD OP GOOGLE MEET EN SKYPE

In tijden van online vergaderen en virtuele meetings zat Facebook lange tijd met een tekort in zijn systeem. In tegenstelling tot Microsoft (Skype) en Google (Meet / Hangouts), bezat Facebook geen functie om één op één virtueel met elkaar te praten. Facebook is wel een pionier als het gaat om live uitzenden van video, maar dan voor een groter publiek. Een face-to-face toepassing om met een grote groep te vergaderen was er vooralsnog niet. Je kon wel bellen via Messenger, maar dan in een heel beperkte kring, zeker niet geschikt voor professionele doeleinden.

Met de corona-crisis in het achterhoofd, kon Facebook natuurlijk niet langer aanzien dat iedereen voor zijn online meetings naar de concurrenten overstapte. Daarom heeft ook Facebook nu zijn eigen face-to-face videochat functie om met een grote groep (tot 50 personen) online te vergaderen. En het leuke is: lang niet alle deelnemers dienen lid te zijn van Facebook. Ook niet-Facebookleden kunnen gewoon deelnemen aan de vergadering.

Maar hoe stel je nu zo’n Messenger Room op en hoe nodig je mensen uit? Wij zijn even in de tool gedoken en zijn terug boven water gekomen met een gloednieuwe reeks lessen over Messenger Rooms. Bekijk deze nieuwe lessen hier.

ZIN OM MEER BIJ TE LEREN OVER FACEBOOK? ONTDEK ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

NOG VEEL MEER NIEUWE LESSEN

We hebben overigens nog veel meer nieuwe lessen klaarstaan in Someflex voor jou! Zo is de functie ‘groepen’ op Facebook helemaal vernieuwd. Wil jij een groep opstarten op Facebook? Wel, je doet het zo!

En wist je dat je de hippe app TikTok ook kunt inzetten voor professioneel gebruik? Je kunt dus een business-account of een zakelijk account maken op TikTok, zonder dat je daar een cent voor hoeft uit te geven. Hoe je dat precies doet, leggen we uit in onze nieuwe lessenreeks ‘pro-account van TikTok’.

Interesse om de lessen te bekijken en je bent nog geen Someflex-lid? Klik dan hier voor meer informatie hoe je Someflex-lid kunt worden.

INTERESSE IN ONZE EXPERTSESSIES?
Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer