5 VOORDELEN VAN STUDIO VOOR MAKERS VAN FACEBOOK

Studio voor Makers, ook wel gekend als Creator Studio, is een handige tool ontworpen door Facebook. Met Studio voor Makers kan je onder andere je berichten inplannen op Facebook en Instagram en krijg je interessante inzichten via overzichtelijke statistieken. In deze blogpost vertellen wij je de 5 grootste voordelen van Studio voor Makers!

#1 TIJD BESPAREN DOOR BERICHTEN IN TE PLANNEN

Via Studio voor Makers kan je je berichten inplannen op Facebook én op Instagram. Je maakt een bericht op met een foto, link of video en in plaats van ‘publiceren’ kies je voor ‘plannen’. Kies de datum en het tijdstip waarop jij wilt dat je post gepubliceerd wordt, et voila: automatisch komt je post online op het door jou gekozen tijdstip.

Misschien gebruik jij ondertussen al een andere tool om je posts op sociale media mee in te plannen en vraag je je af waarom je Studio voor Makers zou gebruiken. Het grote voordeel van deze tool is dat deze ontworpen en gemaakt is door Facebook zelf. Dat zorgt ervoor dat je Facebook- en Instagrampagina’s zeer mooi verweven zitten in de tool en je meer mogelijkheden hebt dan op eender welke andere app!

#2 MAAK STORIES MET JE DESKTOP

Sinds kort kan je met de Studio voor Makers ook stories (ook wel ‘verhalen’ genoemd) ontwerpen vanop je dekstop. Op die manier kan je gebruikmaken van een veel groter scherm waarmee je achtergrondkleuren en lettertypes kan kiezen voor jouw Facebook story. Ook kan je foto’s toevoegen aan je story vanaf je laptop of computer.

Het enige nadeel: stories kan je vanuit Studio voor Makers voorlopig enkel maken en posten. Plannen van stories is nog niet mogelijk, maar zit er binnenkort wel aan te komen.

#3 EXTRA INZICHTEN DOOR STATISTIEKEN

Studio voor Makers houdt heel wat statistieken bij over jouw pagina’s. Die kan je heel makkelijk inkijken en zo nieuwe inzichten vergaren over jouw posts. Door deze statistieken af en toe in de gaten te houden weet je beter welke posts wel en niet werken en waar je doelgroep vandaan komt.

Statistieken+Studio+voor+Makers

Statistieken Studio voor Makers
De statistieken zijn vooral gefocust op video’s. Als je een video gepost hebt, zal je hier zien hoelang mensen jouw video bekeken hebben, wanneer ze hebben weggeklikt, of ze hebben gereageerd, enzovoort. Zo krijg je een veel beter beeld over jouw doelgroep online.

Wil je liever alle statistieken bekijken en niet enkel die van je video’s? Dan stuurt Studio voor Makers je in één klik door naar de algemene statistieken op Facebook Business Manager.

 WIL JE LIEVER STAP PER STAP LEREN HOE STUDIO VOOR MAKERS WERKT? DAN LEGGEN WIJ ER ALLES OVER UIT IN ONZE ONLINE LESSEN EN BESPAAR VANAF NU VEEL TIJD DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN DE CREATOR STUDIO. NOG GEEN SOMEFLEXER? TEST HET EENS GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

#4 EÉN PLEK WAAR JE KAN REAGEREN OP ALLE BERICHTEN

Berichten inbox op studio voor makers
In de Creator Studio -of Studio voor Makers- vind je een ‘Postvak IN’. Dit is één grote verzamelplaats voor alle berichten die jij binnenkrijgt op jouw Facebook- en Instagrampagina’s. De tool biedt jou dus één plek waar je alle berichten makkelijk en efficiënt kan beantwoorden. Dit gaat over berichten op Facebook Messenger, reacties op posts die jij hebt geplaatst op Facebook en Instagram en privé-berichten op Instagram.

Berichten+inbox+op+studio+voor+makers


Op één plek kan je dus alle berichten en reacties managen. Studio voor Makers houdt voor jou bij of je het bericht al gelezen hebt of niet. Heb je al gereageerd? Dan klik je gewoon op ‘klaar’ en wordt het bericht gearchiveerd. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je ergens iets gemist hebt en vind je alles makkelijk terug!

#5 RECHTENVRIJE MUZIEK MET DE GELUIDENCOLLECTIE

De Studio voor Makers wil jou een duwtje in de rug geven bij het maken en posten van video’s. Dat doen ze door een grote, rechtenvrije geluidencollectie voor jou beschikbaar te stellen. In deze muziekbibliotheek kan jij eender welk lied of geluid kiezen en gebruiken in jouw video. Alle liedjes zijn rechtenvrij en kunnen dus door eender wie, overal en gratis gebruikt worden.

Heb jij een video gemaakt waar je graag een liedje op wil zetten als achtergrondgeluid? Of wil je een tof geluidseffect toevoegen aan een filmpje? Dan ben je hier op de juiste plaats!

WIL JE MEER BIJLEREN OVER SOCIALE MEDIA EN JE KANALEN ZO GOED MOGELIJK INZETTEN? DAT KAN JE LEREN IN ONZE ONLINE LEERCOMMUNITY OVER SOCIALE MEDIA.

Ontdek onze agenda

 

Deel dit bericht op

Lees meer