Boost jouw werving en rekrutering met sociale media

Wil jij meer en betere kandidaten aantrekken via sociale media? In dit blogbericht wordt jou haarfijn uitgelegd waarom sociale media een cruciale rol spelen bij werving en rekrutering, en hoe je deze kanalen optimaal kan inzetten om de juiste kandidaten aan te trekken.

Waarom sociale media belangrijk zijn voor werving en rekrutering

Eén van de grootste uitdagingen voor bedrijven en organisaties is het vinden van de juiste kandidaten voor openstaande vacatures. De zogenaamde "war on talent" is een echte strijd geworden, waarbij bedrijven alles uit de kast moeten halen om de beste kandidaten aan te trekken. Sociale media kunnen hierbij helpen door het bereiken van een groter publiek, het vergroten van de naamsbekendheid van de organisatie en het aantrekken van passieve kandidaten die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Hierdoor wordt de vijver aan kandidaten veel groter.

Boost jouw werkgeversmerk met sociale media

Sociale media zijn daarnaast ook een belangrijk platform voor het opbouwen en communiceren van de employer brand van een bedrijf. Het regelmatig delen van positieve verhalen en die blik achter de schermen met foto's en video's kunnen helpen om het bedrijf of de organisatie te positioneren als een aantrekkelijke werkgever. Wil je top talent kunnen aantrekken en behouden, dan is het creëren en promoten van een sterke employer brand, ook via sociale media, cruciaal.

Ontdek ons tijdelijke aanbod en BOOST jouw werkgeversmerk op sociale media 

werven en rekruteren via sociale media vierkant

Werven & rekruteren via sociale media

Leer sociale media optimaal inzetten voor werving en rekrutering

Koplopers zijn zij die permanent bijleren. Want alles verandert zo snel. Daarom bieden wij een uniek aanbod aan online cursussen voor personeelsdiensten, waarin je leert hoe je jouw sociale mediakanalen kan inzetten voor het vinden en behouden van de juiste kandidaten, en hoe je medewerkers kan activeren als online ambassadeurs.

Schrijf je nu in voor dit tijdelijke aanbod en begin meteen te leren! In onze online cursussen leer je onder andere:

  • Inzichten in de 8 stappen als je gaat werven en rekruteren via sociale media
  • Employer Branding via social media
  • Social recruitment via LinkedIn
  • De kracht van video in Social Recruitment
  • Een authentiek merk bouwen op sociale media
  • Hoe je een sterke aanwezigheid uitbouwt op sociale media als werknemer
  • Het activeren van medewerkers als online ambassadeurs

En er is meer!

Leer ook creatieve content maken, jouw contentplan én aanpak voor Employer Branding uitwerken, adverteren op Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok, en ontdek je de kracht van een goed geschreven sociale mediabericht.

Ontdek ook onze 2 mooie bonussen die je er gratis bij krijgt! 

Schrijf je nu in voor dit tijdelijke aanbod en leer in 3 maanden jouwwerkgeversmerk
BOOSTEN op sociale media

werven en rekruteren via sociale media

Werven & rekruteren via sociale media


Deel dit bericht op

Lees meer