INSTAGRAM STORIES MAKEN MET CANVA


Dat wij fan zijn van ontwerpplatform Canva heb je misschien al gemerkt aan onze socials. Indien niet: wij zijn fan! Canva is een online platform waarmee je zelf visuals kan ontwerpen. Dat gaat van visitekaartjes, naar kalenders, naar Facebook omslagfoto’s en zelfs Stories. Je kent ze wel, die mooie en overzichtelijke Stories die je ziet passeren op je Instagram feed. Toffe collages, mooie kleuren, leuke lettertypes. Canva heeft het allemaal.


Instagram Stories zijn vandaag veel belangrijker dan enkele jaren geleden. Naast het visuele, ontdekken steeds meer bedrijven en organisaties ook de functionele kant van de Instagram Stories of verhalen. Denk maar aan het toevoegen van polls, quizzen, vragen stellen aan je volgers of je volgers vragen aan jou laten stellen. Met behulp van Instagram stickers is er veel mogelijk.

Toch is en blijft het visuele aspect belangrijk. Ziet je Instagram Story er niet mooi uit? Dan swipen je volgers het gewoon voorbij zonder er aandacht aan te besteden. Het is dus belangrijk dat je Story opvalt en in het oog springt, zodat je volgers het even in zich opnemen en de boodschap meekrijgen die jij wil geven.

HOE MAAK IK MOOIE INSTAGRAM STORIES?

Hoe maak je je Instagram Stories mooi? Wel, er zijn zeer veel verschillende apps om je Stories te gaan ontwerpen, maar ook in Instagram zelf kan je al heel veel doen. Kijk eens op Pinterest of hou onze TikTok account in de gaten voor extra inspiratie. Toch is er -volgens ons- geen enkele app/website die je zoveel mogelijkheden geeft als Canva. Je kan video’s, foto’s, vormen, stickers, GIF’s, geluiden en collages toevoegen.

Canva geeft je de kans om ook je eigen huisstijl te verwerken in je Stories. Zorg ervoor dat je huiskleuren en je logo regelmatig aan bod komen. Op die manier worden je Stories herkenbaar voor je volgers en creëer je een bepaalde stijl op je Instagram account.

>> Leer in deze online expertsessie alles over Canva (opname onmiddellijk beschikbaar).

Wil je zelf mooie visuals leren maken met Canva? Je eigen designs ontwerpen en onmiddellijk persoonlijke en kwalitatieve content maken? Op zoek naar inspirerende voorbeelden en wat Canva voor jou kan betekenen? Ontdek ons online leeraanbod in Someflex.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

ENKELE VOORBEELDEN

Om je warm te maken om aan de slag te gaan, maakte ik alvast zelf enkele Stories. Scrol naar beneden en laat je inspireren!

Social+media+challenge+-+IG+STORY

Jouw+leven+op+social+media+-+gif+challenge

Leuke+voorbeelden+IG+stories+met+Canva+2 (1)

 

 

WIL JE MEER BIJLEREN OVER CANVA OF BEN JE BENIEUWD NAAR ONZE OPLEIDINGEN DIE WE AANBIEDEN IN SOMEFLEX? DAT KAN JE LEREN IN ONZE ONLINE LEERCOMMUNITY OVER SOCIALE MEDIA.
Ontdek onze agenda

Deel dit bericht op

Lees meer