Meer tijd voor Creativiteit! Hoe AI-tools als ChatGPT jouw social media game naar een hoger niveau tilt

Content maken die relevant en waardevol is voor je doelgroep? Het is niet altijd even makkelijk. Hoe vaak lopen er zweetdruppels langs je hoofd? De tandwielen in jouw creatieve hersenhelft draaien erop los en soms bedenk je in een mum van tijd interessante posts. Maar er zijn zo van die dagen, dagen waar alles vastroest. De klok tikt, je blijft inspiratieloos en  jouw deadline is jammer genoeg in zicht. Dit is waar AI-tools zoals ChatGPT van pas komen. In deze blogpost ontdek je de voordelen van AI en hoe je er slim mee omgaat. 

De kracht van AI-tools voor contentcreatie

Met behulp van AI-tools creëer je voor je het goed en wel weet prachtige staaltjes content. Artificiële intelligentie is stilaan de digitale wereld aan het overnemen en met ChatGPT zagen we voor het eerst tastbaar bewijs van de kracht van AI. 

Meteen kroop de angst erin bij iedereen die content creator, digital marketeer of copywriter is: “Gaat AI onze job afnemen? Zijn wij dan zo vervangbaar?...” Tuurlijk niet, jouw authenticiteit en eigenheid blijven onmisbaar. En toch is kunstmatige intelligentie niet zinloos. Want, door Artificiële Intelligentie te omarmen en juist in te zetten word jij als creator, als ondernemer of als organisatie net sterker. 

Zie tools zoals ChatGPT, Dalle-E of Descript als hulpmiddel en niet als vervangmiddel. Ze geven je inspiratie, ze versnellen jouw denkproces, ze optimaliseren je content en uiteindelijk bespaart het enorm veel tijd. 

Denk bijvoorbeeld aan AI-tools zoals Dalle-E of Descript. Ben je op zoek naar een afbeelding? Met Dalle-E is dat zo gefixt. Je beschrijft wat jij zoekt en Dalle-E creëert in 1-2-3 een visual.

DALI

 

Net klaar met je video-opname, zucht, nu moet je nog tijd investeren in bewerking én het toevoegen van ondertitels. Ooit al gebruik gemaakt van een tool als Descript? Deze tool bewerkt videocontent en genereert automatisch ondertitels op basis van audio. Stel je eens voor hoeveel tijd je daarmee uitspaart. 

Maar ook de kracht van ChatGPT, houdt ons in de ban. Een tool die gebruik maakt van Natural Language Processing (NLP). Zo’n AI-tool is in staat om je te begrijpen en tekst te schrijven in gelijk welke taal. Zonder veel moeite en tijd kan je, mits het stellen van de juiste vragen: gestructureerd schrijven, inspiratie opdoen, je teksten pimpen met relevante voorbeelden, een tabel vol content ideetjes genereren, enzovoort. Gebruik jij ChatGPT als hulpmiddel, dan zijn de mogelijkheden eindeloos! 

3 stappen om slim om te gaan met AI-tools

Wil jij optimaal gebruik maken van dergelijke AI-tools? Dan is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen:

  • Definieer je doelgroep

Zoals gewoonlijk moet je weten voor wie jij content maakt. Ga dus niet aan de slag zonder een duidelijke strategie. Bepaal jouw doelgroep, en zorg dat je goed weet wat hun interesses zijn. 

  • Bepaal je onderwerp

Wat wil je nu precies vertellen? Welke vragen wil je beantwoorden? Wat is de inhoud van je tekst, je visuals of videomateriaal? Voordat je aan de slag gaat met AI-tools, moet je dus duidelijk weten wat je wil bereiken.

  • Kies de juiste AI-tool

Een duwtje in de rug nodig, inspiratieloos of wil je tijd besparen? Afhankelijk van het type content en je noden, kies je de juiste AI-tool. Klopt de grammatica en spelling van je teksten wel? Schakel Grammarly in voor het verbeteren van je content en je kan gaan slapen met een gerust hart. Of, wil je jouw contentstrategie optimaliseren? Met Hootsuite Insights, dé tool voor het analyseren van je social mediadata, zet je sowieso stappen vooruit.

Benieuwd naar meer? Of wil jij nu aan de slag met AI

Ondertussen vind je online heel wat interessante AI-tools en talloze voorbeelden van succesvolle toepassingen terug. Het valt niet meer te ontkennen, met AI besparen we niet alleen tijd. Uiteindelijk kan je er ook meer engagement mee genereren op jouw sociale mediakanalen.

Wil jij een overzicht met relevante voorbeelden en tools?
Of wil je aan de slag met AI-tools voor contentcreatie en/of contentoptimalisatie?
Dan is het je geluksdag! Want, Someflex blijft niet bij de pakken zitten.

Speciaal voor jou organiseren we komen de weken deze online expertsessies👇🏾👇🏾👇🏾

EXPERTSESSIE: ChatGPT voor jouw sociale media

Donderdag 13 juli 11u-12u

AGENDA ChatGPT voor jouw sociale media #2
Ben je klaar om de kracht van artificiële intelligentie te ontketenen voor jouw sociale media strategie? Meld je dan aan voor onze exclusieve online expertsessie "ChatGPT voor jouw Sociale Media" op donderdag 13 juli, van 11u tot 12u. Deze sessie zal je inzicht geven in hoe je ChatGPT effectief kunt inzetten voor jouw sociale media en hoe je hiermee veel tijd kunt besparen​.


 

Deel dit bericht op

Lees meer