SOCIALE MEDIA UPDATE: SOCIALE MEDIA

LEES AL HET NIEUWS OVER ALGEMENE SOCIALE MEDIA HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die in sociale media land worden aangekondigd.

26 APRIL

CONTENT CREATORS KRIJGEN NIEUWE REGELS OPGELEGD

Content Creators hebben nieuwe regels opgelegd gekregen in het delen van content op hun kanalen. Zo zullen ze concrete richtlijnen moeten volgen in het publiceren van posts die kunnen gezien worden als reclame. Wie regelmatig reclame maakt voor bedrijven is ook verplicht om zijn/haar/x ondernemingsnummer in hun bio te plaatsen als ze dat hebben. Ook het ondernemingsadres moet gedeeld worden.

Bij de FOD Economie, ofwel de Federale Overheidsdienst Economie zeggen ze akkoord te zijn met deze nieuwe regels. Bij de content creators is er dan weer veel kritiek. In principe gaat de regelgeving vanaf nu in.

22 FEBRUARI

TRUMP LANCEERT EIGEN SOCIALE MEDIA KANAAL

Het sociale medianetwerk ‘Truth Social’, de Twitter-variant van de hand van voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump, is officieel gelanceerd. De app is in Europa (nog) niet beschikbaar. Maar in de App Store in de Verenigde Staten kwam hij al snel in de toppositie van meest gedownloade app van het moment terecht.

De app lijkt heel erg op Twitter. Een bericht dat je als gebruiker kunt posten wordt de ‘truth’ genoemd. Iemand die een bericht retweet, ‘retruth’, dat via Truth Social. In een latere fase zal de app ook nieuws en podcasts krijgen.

Wanneer de app met alle functies naar Europa komt, is nog niet bekend.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

Deel dit bericht op

Lees meer