SOCIALE MEDIA UPDATE: AI

LEES AL HET NIEUWS OVER ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die in sociale media land wordt aangekondigd.

31 MEI

TikTok's 'Tako' en Snapchat's 'Dreams', De Toekomst van AI op Sociale Media

TikTok en Snapchat maken hun apps nog leuker en interactiever met AI-toepassingen. 

TikTok is momenteel 'Tako' aan het testen, een chatbot die naar je luistert en video's voorstelt die jij leuk vindt. Het zou net aanvoelen als een praatje slaan met een vriend. Hoewel ze Tako momenteel alleen in de Filipijnen testen, belooft het een boeiende toevoeging te worden aan jouw TikTok ervaring.

Snapchat is ook druk aan de slag met AI. Ze sleutelen verder aan 'My AI'. Momenteel kun je met deze AI-functie chatten met een bot. Maar, de echte innovatie komt met hun nieuw project, 'Dreams'. Met 'Dreams' maak je op basis van selfies een droombeeld. Een fictief beeld in werelden gecreëerd door AI. Een creatieve manier om jezelf uit te drukken!

Het is duidelijk dat artificiële intelligentie nieuwe mogelijkheden opent en een opmerkelijke rol zal spelen in onze toekomst.

Met de komst van AI-tools zoals 'Tako' en 'My AI', gaan sociale media hun gebruikers boeiende nieuwe manieren aanbieden om content te ontdekken en te maken. 

 Bronnen: TechPulse ; Social Media Today

Google en Meta gaan de strijd aan met ChatGPT

Google en Meta, twee technologiegiganten, zijn volop bezig met het uitbreiden van hun AI-capaciteiten.

Meta rolt zijn eigen taalmodel, MMS, uit. In tegenstelling tot andere taalmodellen, kan MMS maar liefst 4000 gesproken talen herkennen en kan het 1100 talen omzetten van tekst naar spraak. Het doel? Het behoud van taaldiversiteit en het aanmoedigen van onderzoekers om verder te bouwen op deze AI-ontwikkelingen.

Wat is hier nu zo bijzonder aan? Het resultaat. Want MMS is een taalmodel dat sterker zou presteren dan heel wat andere modellen. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld elf keer zoveel talen als ‘Whisper’ van OpenAI. MMS zou zelf groter zijn dan ChatGPT… 

Ook Google's AI-chatbot Bard evolueert. Bard was al een handige tool voor het beantwoorden van vragen, maar nu wordt het nog beter. Voortaan voegt Bard namelijk afbeeldingen toevoegen aan zijn antwoorden, waardoor je niet alleen tekst, maar ook visuele informatie ontvangt. 

Een belangrijke nota echter is dat Bard op dit moment alleen in het Engels werkt. In de toekomst zal uiteindelijk ook andere talen, waaronder Nederlands, ondersteunen.

Dus of je nu een fan bent van Meta of Google, één ding is duidelijk: er komen opwindende tijden aan in de wereld van AI.

Bronnen: TechPulse; AndroidWorld

ChatGPT op je Smartphone? 

Zet je schrap want ChatGPT gaat mobiel! Deze slimme AI-chatbot, die al je vragen beantwoordt en teksten schrijft, heeft nu een eigen app. Voorlopig is de app alleen voor iPhone-gebruikers in de VS beschikbaar, maar heel binnenkort komt het ook naar België en lanceert OpenAI een Androidversie. 

Waar je ook bent, de ChatGPT-app blijkt gebruiksvriendelijk te zijn. Zo worden bijvoorbeeld al je gesprekken met ChatGPT gesynchroniseerd tussen de app en de webversie. Plus, je zult zelfs met ChatGPT kunnen praten, dankzij de spraakherkenningstool ‘Whisper’. En voor degenen met een betaald plan, is er toegang tot de nieuwste en beste versie, GPT-4.

Let op, er zijn momenteel enkele nep-ChatGPT apps in omloop, dus het kan even duren voordat je de echte vindt in de App Store. Maar geen nood, binnenkort zal de officiële app makkelijker te vinden zijn.

Wist je dat sinds de lancering eind vorig jaar, ChatGPT razendsnel is gegroeid? Zo heeft deze AI-tool bijna 100 miljoen gebruikers per maand! Met zo’n groei komt uiteraard ook de roep om regelgeving rond AI. 

De toekomst van AI ziet er spannend uit, het is mobieler dan ooit en we zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

Bronnen: Knack; XGN

16 MEI

OpenAI breidt mogelijkheden uit voor betalende klanten: plug-ins en browsen met ChatGPT

OpenAI heeft besloten om betalende klanten toegang te geven tot nieuwe functies zoals plug-ins en een browsende versie van hun chatbot. Deze uitbreiding biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit in het gebruik van ChatGPT. 

De aankondiging betreft deze plug-ins vond plaats in maart, en inmiddels zijn er ongeveer een zeventigtal plug-ins beschikbaar. Als betalende gebruiken breid je zo ChatGPT uit met specifieke functionaliteiten die aansluiten bij jouw behoeften. Uiteraard opent dit nieuwe mogelijkheden voor interactie, het opvragen van informatie, enzovoort. 

Daarnaast introduceert OpenAI ook een browsende versie van ChatGPT. De chatbot doorzoekt vanaf nu het internet en volgt links om recente informatie te verkrijgen. 

Deze uitbreiding van functies biedt ons de mogelijkheid om een tool zoals ChatGPT nog effectiever en krachtiger in te zetten. Met plug-ins kunnen specifieke taken en functionaliteiten worden geautomatiseerd, terwijl het browsen met ChatGPT zorgt voor realtime-informatie en up-to-date inzichten.

Bron: Tweakers
OpenAI geeft betalende klanten toegang tot plug-ins en ChatGPT die kan browsen

22 MAART

Daar is OpenAI alweer met een nieuwe ChatGPT

AI blijft de wereld met verstomming slaan. Overal ter lande duiken er nieuwe tools op waarmee je teksten kunt maken, visuals kunt vragen en video's kunt bewerken. Alles begon bij de ontwikkeling van ChatGPT. Deze tool stelt jou in de mogelijkheid om aan de hand van vragen antwoorden, teksten en andere content te verkrijgen. Deze tool is momenteel al aan de vierde versie toe. Maar wat is er net veranderd binnen deze interessante AI-functie.

Eerst en vooral is het bij GPT-4 mogelijk om niet alleen teksten te versturen naar de chatbot, maar ook afbeeldingen. Ook hieruit kan de bot dan antwoorden verwerken. Daarnaast kan de 4e versie van de tool nu gemakkelijk 25.000 tekens zelf produceren waar dat er in de vorige versie slechts 3.000 waren. Denk eraan; deze versie is niet gratis. Om GPT-4 te kunnen gebruiken dien je een betalend Chat GPT Plus abonnement te nemen.

14 DECEMBER

ChatGPT is de nieuwe bom in de digitale media

Sinds enkele dagen zien we massaal berichten verschijnen op sociale media over een nieuwe generatieve AI-tool. ChatGPT is de naam, een AI-chatbot, een virtuele assistent, die teksten schrijft. ​​Deze chatbot is in staat om op een natuurlijke manier te communiceren en te reageren op verschillende vragen en opmerkingen. De tool kan gebruikt worden in verschillende scenario's, zoals het genereren van content, het schrijven van nieuwsberichten, posts voor sociale media of het beantwoorden van vragen in een online forum. 

Ja, in deze feedback-periode is het gratis en we nodigen jou uit om het even te testen.  Er is geen app of software nodig voor ChatGPT, je bezoekt gewoon een website in je browser. Het werkt zowel op mobiele als op desktop sites. Om het uit te proberen, ga je naar chat.openai.com - je moet een account aanmaken met een mailadres en ze vragen ook jouw GSM nummer op te geven, dan krijg je een code die je nodig hebt om jouw account te activeren.

 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer