SOCIALE MEDIA UPDATE: AI

LEES AL HET NIEUWS OVER ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Sociale media en ook de AI-mogelijkheden veranderen continu.
Volg hier de laatste updates. 

28 NOV

Gratis praten met ChatGPT en video’s analyseren met Google Bard

ChatGPT en Bard blijven innoveren, groeien en steken elkaar de loef af.

Recent heeft OpenAI zijn GPT-chatbot een spraakfunctie gegeven. En weet je wat nog mooier is? Deze functie is nu beschikbaar voor iedereen. Ja, zelfs voor de gratis gebruikers! Dus nu kun je in de zetel een gesprek voeren met ChatGPT en antwoord het gewoon terug. Cool, toch? 

Ondertussen is Google niet achtergebleven. Hun Bard AI-chatbot heeft een indrukwekkende update gekregen. Voortaan kun je specifieke vragen stellen over YouTubevideo's. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het aantal eieren in een receptvideo? Bard helpt je op weg! 

Deze features openen nieuwe deuren in hoe we interacteren met technologie. Voor professionals, studenten, of gewoon nieuwsgierige zielen, de wereld van AI-chatbots wordt steeds boeiender!

Bronnen:

TechPulse - ChatGPT spreekt nu ook tegen gratis gebruikers

TechCrunch - Googles Bard AI-chatbot can now answer questions about youtube videos

7 NOV

OpenAI's lanceert GPT-4 Turbo en aanpasbare GPT's

We staan op de drempel van een nieuwe evolutie. Want ChatGPT en de nieuwste GPT-4-technologie van OpenAI komen met enkele zotte updates. Jazeker, deze nieuwe AI-functies gaan de manier waarop organisaties en ondernemers met content en data omgaan, radicaal veranderen. 

De impact van artificiële intelligentie is duidelijk zichtbaar in de gebruikersaantallen. Met 100 miljoen wekelijkse actieve gebruikers heeft ChatGPT bewezen dat AI geen verre toekomstmuziek meer is, maar een integraal onderdeel van ons huidige digitale landschap.

Ben je benieuwd naar de nieuwste mogelijkheden sinds deze week? 👇

GPT-4 Turbo is de ster van de show. Hoe dan? Wel, met een verbazingwekkende vermogen om de inhoud van een hele bibliotheek in één keer te begrijpen en te verwerken, ontwar je als contentcreator in een mum van tijd complexe onderwerpen. En jazker, het kan ook PDF's aanpakken en werkt met verbluffende snelheid, waardoor efficiëntie en uitgebreide analyses hand in hand gaan. Bovendien is de data in GPT-4 Turbo bijgewerkt tot april 2023, waardoor je toegang krijgt tot de meest recente informatie en ontwikkelingen.

Plus en Enterprise gebruikers kunnen nu eigen AI-assistenten bouwen met op maat gemaakte GPT's. Voorbeelden die interessant kunnen zijn voor sociale mediabeheerders en contentcreators: 

  • Interactieve content voor sociale mediaposts automatisch genereren.
  • Dynamisch reageren op volgers in real-time.
  • Trending hashtags en onderwerpen identificeren.
  • Sociale media analytics interpreteren voor slimme contentstrategieën.
  • De nieuwste digitale marketingtrends volgen om altijd een stap voor te zijn.
  • Ideeën genereren op basis van community-interactie.

En laten we de integratie van Browse, DALL·E 3 en Analysis in GPT-4 vooral niet vergeten. Browse is nu uit de beta en biedt Plus en Enterprise gebruikers de mogelijkheid om direct vanuit ChatGPT te browsen met Bing​. DALL·E 3 is geïntegreerd en kan nu afbeeldingen genereren op verzoek.  Dit maakt van GPT-4 een multifunctioneel platform, waar je rechtstreeks op het internet surft, prachtige afbeeldingen maakt en interacties verrijkt met stem- en beeldfunctionaliteiten. Allemaal ontworpen om je ervaring natuurlijker en intuïtiever te maken.  

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor de betalende gebruikers. Heb je een gratis account? Jammer, want op dit moment mis je iets vooruitstrevends. Deze ontwikkelingen in AI zijn niet alleen technische hoogstandjes. Ze zijn de bouwstenen voor een toekomst waarin ondernemers en organisaties met minder moeite meer kunnen bereiken. Of het nu gaat om het analyseren van grote hoeveelheden data of het personaliseren van klantinteracties, ChatGPT staat klaar om je organisatie grondig te helpen.

Bronnen:

OpenAI Help Center over GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de toegang tot GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de rate limits van GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de introductie van aanpasbare GPT's.

OpenAI Help Center over de uitrol van Browse.

OpenAI Help Center over de integratie van DALL·E 3 met ChatGPT.

OpenAI Help Center over nieuwe stem- en beeldmogelijkheden in ChatGPT.

OpenAI Help Center over de ondersteuning van meerdere talen door ChatGPT.

TechPulse - ChatGPT kan nu je PDF-bestanden analyseren

TechPulse - GPT-4 Turbo door OpenAI

TechCrunch - OpenAI's ChatGPT now has 100 million weekly active users

TechCrunch - Everything to know about the AI chatbot

Tweakers - OpenAI kondigt GPT-4 Turbo aan

Tweakers - ChatGPT-gebruikers kunnen nu eigen versies van de chatbot creëren en delen

26 SEPT

Praat en deel foto’s met ChatGPT

Heb je ooit gedacht: "Ach, wat zou het toch makkelijk zijn als ChatGPT kon zien wat ik zie of horen wat ik zeg." Goed nieuws, jouw wens is zonet uitgekomen! Want ChatGPT, onze favoriete AI-assistent, heeft zojuist een paar indrukwekkende upgrades gekregen. Jawel, we hebben het over spraak- en beeldherkenning!

Je bent aan het brainstormen over een nieuw sociale mediacampagne? Vergeet het eindeloos getik en zeg gewoon wat je denkt. Ja, je hebt het goed gelezen. Spreek je ideeën gewoon uit en laat ChatGPT de rest doen. En hier komt het mooie: ChatGPT praat terug! Dankzij een geavanceerd tekst-naar-spraakmodel, kun je een echte conversatie voeren. Het is alsof je een extra teamlid hebt die altijd klaarstaat om te reageren. En ja, alles wat zegt, wordt ook netjes neergeschreven. Handig, toch?

Maar daar blijft het niet bij, ChatGPT heeft nu ook 'ogen'. Wil je een complexe grafiek ontcijferen of wil je bijvoorbeeld weten wat je kunt klaarmaken met de ingrediënten in jouw koelkast? Maak dan gewoon een foto en ChatGPT helpt je verder. 

"Klinkt geweldig, maar is het ook veilig?"; horen we je denken. Absoluut, OpenAI heeft allerlei veiligheidsmaatregelen ingebouwd om ervoor te zorgen dat deze krachtige functies niet misbruikt worden. Dus terwijl je de grenzen van wat mogelijk is verlegd, zorgt ChatGPT ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Kun je niet wachten om dit zelf uit te proberen? Goed nieuws: OpenAI rolt deze functies binnen twee weken uit voor ChatGPT Plus en Enterprise gebruikers. Hou dus je app in de gaten voor de spannende updates! 

Bronnen: 

TechPulse - Horen, zien en spreken: ChatGPT krijgt update

OpenAI - ChatGPT can now see, hear, and speak

OpenAI zit niet stil - Van DALL.E 3 tot Bing

Het is niet alleen ChatGPT dat spannende nieuwe mogelijkheden krijgt. Jazeker, OpenAI blijft sleutelen en upgrades uitvoeren. Maak kennis met DALL.E 3 en de revolutionaire AI-features van Bing.

DALL.E 3 is de allernieuwste versie in de wereld van text-to-image AI. Vergeet het eindeloze finetunen van je prompts. DALL.E 3 is nu nog expressiever en preciezer. Heb je een specifieke afbeelding in gedachten voor je volgende project? Typ het uit en DALL.E 3 tovert het tevoorschijn. En ja, je kunt zelfs de afbeelding aanpassen door gewoon met ChatGPT te praten. De update wordt in oktober uitgerold voor ChatGPT Plus en Enterprise gebruikers.

Bovendien is er een kleine bonus voor de ontwerpers onder ons die Microsoft Designer gebruiken. Deze tool zal slimmer worden dankzij AI. Het platform integreer je binnenkort naadloos met DALL-E 3, waardoor je nog meer creatieve mogelijkheden krijgt.

 

Wil je nog een stapje verder, dan heeft Bing ook een paar indrukwekkende trucjes voor jou in petto. Op zoek naar een nieuwe laptop of misschien zelfs een vakantiebestemming? Bing wordt je nieuwe beste vriend. De zoekmachine stelt je vragen om je behoeften te begrijpen en filtert dan de resultaten. Het is net alsof je een persoonlijke shopassistent aanspreekt! 

Maar dat is nog niet alles. Bing onthoudt je eerdere zoekopdrachten en speurt zelfs naar kortingscodes en aanbiedingen. Hoe meer je zoekt, hoe slimmer Bing wordt. Dus ja, je zoek- en winkelervaring wordt alleen maar beter.

Ben jij een organisatie die op zoek is naar de perfecte visuals of een ondernemer die de beste deals wil vinden? Deze updates zijn de moeite om uit te proberen! 

Bronnen: 

Search Engine Journal - DALL·E 3 Coming To ChatGPT, Bing, And Microsoft Designer

The Verge - Microsoft to add DALL-E 3 to Bing Chat

Sociale media in combinatie met AI, een nieuwe wereld van labels en bots

Door de AI-evolutie is de wereld van sociale media volop in beweging. Sociale mediakanalen zoals TikTok leggen de lat hoog om desinformatie te vermijden en onze veiligheid te garanderen.

Nieuw op TikTok: labels voor AI-gegenereerde content. Het idee? Duidelijkheid scheppen, desinformatie en misleiding voorkomen. Gebruik je AI voor je posts? Dan moet je dit nu labelen als 'synthetisch', 'fake', 'niet echt', of 'veranderd'. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat ze je content van het platform verwijderen.

We kunnen het niet vermijden, AI bots duiken overal op en dat is niet altijd goed nieuws. Ze kunnen namelijk ook voor spam en misleiding zorgen. TikTok en Meta zien al een toename van AI-gecreëerde spam, zoals tools die beweren kleding van foto's te kunnen verwijderen. yikes! Daarom zijn ook YouTube en Instagram druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe regels om dit soort misbruik tegen te gaan. 

Waar moet je op letten? Wees kritisch en let op labels als 'synthetisch' of 'fake'. Als creator moet je de nieuwe regels kennen en de juiste labels gebruiken.

Experimenteer je graag met AI? Of zoek je innovatieve manieren om je publiek te bereiken? Dan zijn deze updates een must. Ze bieden nieuwe kansen, maar benadrukken ook het belang van ethisch handelen in deze snel veranderende digitale wereld.

Bronnen: 

Social Media Today - TikTok officially launches new stream labels AI-generated-content

Social Media Today - More AI bots infiltrate social platforms each developing new rules

19 SEPT

Chatbot Bard werkt samen met de Google apps

Deze AI-update wil je niet missen! We zoomen in op Bard want de tool heeft een flinke upgrade gekregen. 

Bard is niet zomaar een chatbot; het is jouw nieuwe digitale assistent. Bard werkt voortaan samen met Google apps zoals Gmail, Docs en Drive. Wat betekent dit concreet voor jou? Plan je een reis met vrienden. Bard haalt de datums die voor iedereen werken uit jullie agenda. Vervolgens zoekt het real-time vlucht- en hotelinformatie op. En dat allemaal in één gesprek! Zalig toch?

En daar stopt het niet! We weten namelijk allemaal dat AI soms fouten kan maken. Daarom heeft Bard nu een ingebouwde "Google it"-knop. Met deze functie kun je de antwoorden van Bard dubbelchecken. Klik op de knop en elke zin die Bard heeft geschreven, wordt gevalideerd tegenover Google Search. Zo weet je zeker dat de informatie die je krijgt, betrouwbaar is.

Google heeft duidelijk gemaakt dat Bard alleen toegang heeft tot je Gmail, Drive en Docs als je daar expliciet toestemming voor geeft. En je kunt die toestemming op elk moment intrekken. Bovendien beloven ze dat ze jouw persoonlijke data niet zullen gebruiken voor “AI learning”, wat een extra laag van vertrouwen en veiligheid toevoegt.

Probeer Bard's nieuwe mogelijkheden uit en ontdek hoe het jouw dagelijkse taken kan vergemakkelijken. 

Bron:

TechCrunch - Google's Bard chatbot can now tap into your Google apps, double check answers and more

12 SEPT

Meta wil GPT-4 overtreffen

Ondertussen weet je al dat Meta volop inzet op artificiële intelligentie, toch? Eerder schreven we over Meta-tools zoals SeamlessM4T en CM3leon. Maar nu komt het grote nieuws: Meta wil GPT-4, OpenAI’s wonderbot, van de troon stoten. Ja, echt waar!

Laten we starten met 'waarom'. Meta gelooft dat AI hun sociale mediakanalen gaat versterken. Ze willen niet alleen meedoen in de AI-race, ze willen hem winnen!

Maar er is meer. Door hun eigen AI-model te creëren, zeggen ze eigenlijk: "Google, OpenAI, we hebben jullie niet meer nodig!" Ze doppen hun eigen boontjes en willen dus minder afhankelijk zijn van externe techreuzen.

We pellen nog een extra laagje weg. Meta ruikt namelijk geld. Zo willen ze hun AI-model niet alleen gebruiken om jouw Instagram-tijdlijn te verbeteren, maar ook om een inkomstenstroom te genereren. Hoe dan? Door hun product als ondersteuning aan te bieden aan andere organisaties. 

Oké, genoeg over het 'waarom'. Hoe gaan ze dit doen? Nou, ze hebben al een eerste stap gezet door Nvidia H100-GPU's in te slaan. Dat zijn dé chips van de AI-wereld, speciaal gemaakt om zware modellen te trainen.

Bovendien zijn ze ook al bezig met hun eigen taalmodel, SeamlessM4T. En net als hun vorige projecten, zoals Llama 2, zal dit waarschijnlijk een open source party worden. Dat betekent dat individuen van over de hele wereld kunnen meehelpen om hun model nog beter te maken.

Ben je fan van Meta's platformen, hou je dan vast. Want er komen slimmere chatbots aan op Instagram en betere zoekfuncties op Facebook. 

Bronnen: 

Social Media Today - Meta’s developing its own llm to compete with OpenAI

TechPulse - Meta wil GPT-4 voorbijsteken met eigen AI-model

Tweakers - Meta koopt hardware om groot taalmodel te trainen dat GPT-4 moet evenaren

👇 Mis ons AI-aanbod niet! 👇

Ontdek de AI tools banner-1

Sociale media ChatGPT banner-1

Boost je content met AI banner

5 SEPT

ChatGPT Enterprise voor zakelijk gebruik

Ben je op zoek naar een AI-tool die niet alleen slim is, maar ook jouw bedrijfsgegevens beschermt alsof het een fort is? Maak dan kennis met ChatGPT Enterprise! Enterprise is een krachtigere versie van de gekende ChatGPT, maar dan met extra functies die speciaal zijn ontworpen voor professioneel gebruik. 

Stel je voor, je hebt een deadline en je AI-assistent antwoordt twee keer zo snel als normaal. Dat is ChatGPT Enterprise voor je. Jawel, deze versie is een echte snelheidsduivel en heeft bovendien geen beperkingen op het aantal verzoeken die je indient. 

Maar dat is nog niet alles. Eén van de grootste zorgen voor organisaties was de combo AI en privacy. Ondertussen weten we allemaal dat privacy in de digitale wereld goud waard is. Wel, ChatGPT Enterprise pakt dit aan met geavanceerde privacycontroles. Dus, als jij je afvraagt of je ‘geheimen’ met deze nieuwe functie veilig zijn, hier is je antwoord: jazeker, je krijgt meer controle over de data die je deelt en OpenAI belooft dat ze jouw gegevens niet zullen gebruiken om hun modellen te trainen.

Droom je van een AI-assistent die je een seintje geeft over de nieuwste markttrends? Met ChatGPT Enterprise's 'Advanced Data Analysis' wordt die droom werkelijkheid! En ja, het analyseert zelfs meerdere bestanden in één keer. Maar wacht, er is meer! Binnenkort kun je deze super-chatbot ook koppelen aan je eigen bedrijfsapps voor nog meer maatwerk. Hoe zalig is dat?

En nu de kers op de taart … Als Organisatie krijg je voortaan toegang tot een admin console. Zo beheer je als een echte pro hoe jouw team ChatGPT gebruikt. Wil je dat bijvoorbeeld alleen de marketingafdeling toegang heeft tot bepaalde functies? Geen probleem. Single sign-on en domeinverificatie maken het beheer een fluitje van een cent.

Wat staat er nog op de agenda?

Ben je oprichter van een klein bedrijf? Jawel, dan heeft OpenAI jou ook op hun radar staan. Ze zijn namelijk druk bezig met een Business-variant speciaal voor kleine ondernemingen. En alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook upgrades voor hun data-analysetools op de planning. Dus, blijf vooral alert!

Kriebelt het al? Dit is hét moment om te starten met ChatGPT Enterprise. Wie weet wordt het jouw nieuwe geheime wapen in contentcreatie en data-analyse.

Bronnen:

Tweakers - OpenAI brengt ChatGPT Enterprise met extra privacyfuncties uit voor bedrijven

ITDaily - OpenAI lanceert ChatGPT Enterprise

TechCrunch - OpenAI launches a ChatGPT plan for Enterprise customers

 

Google Workspace introduceert Duet AI

Groot nieuws voor Google Workspace-gebruikers! Google is Duet AI eindelijk aan het uitrollen. Dit is dé kans om je werkplek te transformeren. 

Duet AI is een tool die beschikbaar is voor alle betalende Google Workspace-gebruikers. Het is een verzameling van tientallen functies die worden aangestuurd door artificiële intelligentie. Van het maken van notities tijdens vergaderingen tot het samenvatten van documenten en het uitvoeren van specifieke taken, Duet AI doet het allemaal.

Jouw nieuwste assistent op steroïden. En ja, het is elke cent waard. Het beste? Het blijft niet enkel bij Google Workspace, deze tool wordt namelijk een allrounder in de Google Cloud. Maar nu het belangrijkste, wat kan deze superassistent?

Google Chat - Duet AI helpt je om vragen te beantwoorden door bestanden en berichten te doorzoeken. Heb je veel gemiste berichten? Vraag Duet om ze even voor je samen te vatten.

Vergaderingen - Je zit in een eindeloze videovergadering en Duet neemt alle belangrijke punten voor je op. Inderdaad, gewoon met een simpele klik, krijg je na afloop een strakke samenvatting in je inbox. Handig, toch?

Documenten - Moet je een rapport lezen, maar heb je geen tijd? Laat Duet AI het voor je samenvatten. En ja, het kan zelfs een presentatie voor je maken op basis van die samenvatting. En Google Sheets? Goed dat je het vraagt! Deze AI-assistent helpt je ook met het maken van grafieken en het analyseren van data. Het kan zelfs voorspellingen doen op basis van je data.

E-mails - Deze nieuwe AI-tool helpt je bovendien met het opstellen van e-mails, het genereren van afbeeldingen én het controleren van je grammatica.

Google Meet – applicatie specifieke functies - Automatische aanpassingen aan licht en geluid? Check! Duet AI regelt het voor je.

Privacy - Maak je geen zorgen over je gegevens. Duet AI deelt documenten, berichten en e-mails niet met collega’s zonder je expliciete toestemming.

En meer … - Van code opschonen tot API's ontwikkelen, Duet is je go-to-applicatie voor zowat alles.

Natuurlijk is dit niet gratis. Heb je een groot team? Dan kun je voor 30 dollar per maand jouw eigen digitale assistent bemachtigen. En voor kleinere teams? Google is nog bezig met het bepalen van die prijs, dus hou je ogen en oren open!

Hoewel Duet AI veelbelovend is, is het belangrijk om te weten dat de AI-modellen niet perfect zijn. Het is dus aan te raden om de door Duet gegenereerde data altijd dubbel te controleren, vooral als het gaat om bedrijfskritische informatie.

Momenteel kun je een aanvraag indienen om toegang te krijgen tot deze tool. Eenmaal het beschikbaar is, verschijnt Duet in je Google Workspace-menu of zelfs in je e-mails en documenten.

Voilà, upgrade je Google Workspace-ervaring met Duet AI en ontdek een nieuwe wereld van efficiëntie en productiviteit!

Bronnen: 

TechPulse - Google Cloud Next 23 dit onthouden we

ITDaily - Google Duet AI Cloud

The Verge - Google’s Duet AI is now available in Gmail, Docs, and more for $30 a month

Tweakers - Google maakt AI assitent Duet beschikbaar voor workspace gebruikers

29 AUG

Google zet nieuwe stappen in AI

Zet je schrap, want Google is bezig met een indrukwekkende inhaalslag in de wereld van AI en contentcreatie. En geloof ons, dit gaat veel meer doen dan bijvoorbeeld alleen je dagelijkse nieuwsfeed opfrissen.

We starten met de Google ‘Nieuwsapp’. Die heeft een flinke make-over gekregen en is nu nog intuïtiever en overzichtelijker. Dus ja, Google is niet alleen bezig met het bouwen van slimme robots; ze willen ook de gebruikerservaring verbeteren. Ze willen dat jij het nieuws leest zoals jij dat wilt. Maar dat is nog maar het begin … 

Terwijl de ‘Nieuwsapp’ je helpt om up-to-date te blijven, is Google achter de schermen bezig met iets wat nog veel cooler is. Maak kennis met 'Gemini', hun nieuwste AI-tool die belooft om huidige chatbots zoals ChatGPT en Bing in het stof te laten bijten. En het wordt nog beter: Gemini gaat niet alleen over tekst. Stel je voor dat je een chatbot hebt die niet alleen je vragen beantwoordt, maar ook afbeeldingen en grafieken kan genereren. Jawel, dat lees je goed, een alles-in-één-bot. 

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de browser Google Chrome voortaan ook AI-samenvattingen. Stel je voor dat je een lang artikel leest en je wilt snel de kernpunten weten. Chrome doet dat nu voor je, in handige bulletpoints. Net alsof je een persoonlijke assistent hebt die de belangrijkste info voor je filtert. Dit is niet alleen handig voor de eindgebruiker, maar het toont ook aan dat Google's AI-capaciteiten zich uitstrekken van chatbots tot realtime informatieanalyse.

Dus wat betekent dit allemaal? Simpel: Google is klaar om de AI-wereld te betreden en het op te nemen tegen zwaargewichten zoals OpenAI. Ze zijn niet alleen bezig met het upgraden van hun tools, maar ze willen ook dat jij, de beste ervaring krijgt, of je nu nieuws consumeert, met een chatbot praat, of gewoon snel informatie wilt scannen.

Bronnen: 

TechPulse - Google Nieuwsapp krijgt nieuwe meer overzichtelijke interface

TechPulse - Google Chrome introduceert AI-samenvattingen

TechPulse - Google wilt ChatGPT overtreffen met Gemini

 

Meta's Nieuwe AI-Model, SeamlessM4T

Stel je voor, je wilt een recept delen met je volgers, maar oeps! De helft spreekt een andere taal. Geen zorgen, Meta heeft iets interessants ontwikkeld: SeamlessM4T. Dit is een soort supervertaler die bijna 100 talen begrijpt en kan omzetten naar tekst of spraak.

Wat kan SeamlessM4T?

Simpel gezegd, het is een vertaalmachine op steroïden. Stel, je hebt een video in het Engels en je wilt dat je Spaanse oma het ook begrijpt … SeamlessM4T zet de gesproken woorden om naar geschreven tekst (dat heet transcriberen) en vertaalt die dan naar het Spaans. Het kan zelfs meerdere talen in één zin aan. Dus als je een tweetalige post wilt maken, is dit je nieuwe beste vriend.

Waarom is dit zo cool?

Het is niet zomaar een vertaalmachine. Het is alsof je een persoonlijke tolk hebt die 24/7 voor je klaarstaat. En het mooie is dat het zelfs achtergrondgeluiden en accenten aankan. Dus of je nu in een drukke trein zit of een zwaar accent hebt, deze tool begrijpt je.

Hoe werkt het?

Zonder al te technisch te worden: Meta heeft het internet afgezocht naar zinnen en gesprekken in verschillende talen. Al die info hebben ze gebruikt om deze wondertool te trainen. Het resultaat? Een vertaalmachine die bijna net zo goed is als een menselijke tolk.

Is het perfect?

Oké, het is nog niet perfect. Er zijn wat probleempjes met bijvoorbeeld genderneutrale termen. Maar Meta is hard aan het werk om dit te verbeteren.

Wat nu?

Dit zou wel eens een echte spelbreker voor iedereen die actief is op sociale media kunnen zijn. Of je nu een influencer, een klein bedrijf of gewoon iemand bent die graag met de hele wereld communiceert, dit is jouw kans om je bereik te vergroten.

Ben je geïnteresseerd in de technologie achter SeamlessM4T of wil je het zelf uitproberen? Houd dan zeker updates van Meta in de gaten. 

Bronnen: 

VentureBeat - Meet SeamlessM4T the Meta AI-model that can translate 100 languages into speech or text

Meta - SeamlessM4T AI translation model

TechCrunch - Meta releases an AI model that can transcribe and translate close to 100 languages

14 AUG

Van ChatGPT op Android tot Bing Chat's Uitbreiding

De maandelijkse AI-updates zijn binnen, en ze brengen een scala aan spannende ontwikkelingen met zich mee. Van de uitbreiding van chatbots naar nieuwe platforms tot de introductie van geavanceerde webcrawlers, duik samen met ons wat dieper in de details: 

ChatGPT nu ook op je Android in België!

Goed nieuws! De populaire AI-chatbot, ChatGPT, is nu eindelijk beschikbaar voor de Android-gebruikers in België. Dit betekent dat je nu onderweg kunt genieten van geavanceerde chat-interacties, direct vanaf je smartphone. Jouw persoonlijke assistent, klaar om te helpen, te informeren en te entertainen, waar je ook bent.

Bing Chat verbreedt zijn horizon

Microsoft zet een grote stap voorwaarts door Bing Chat beschikbaar te maken voor Google Chrome en Safari gebruikers. Dit betekent dat veel meer mensen nu toegang hebben tot deze innovatieve chatbot. 

En hoewel er enkele kleine beperkingen zijn, zoals een kortere woordlimiet, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een kleine tip voor de nachtuilen onder ons: de nieuwe donkere modus is een zegen voor je ogen tijdens die late uurtjes!

OpenAI's GPTBot - De Toekomst van AI-Training

OpenAI introduceert GPTBot, een webcrawler ontworpen om het internet te doorzoeken en gegevens te verzamelen die toekomstige AI-modellen zullen voeden. Stel je voor: een tool die het web doorzoekt, informatie absorbeert en AI helpt groeien. Dat is GPTBot in een notendop. Maar wacht even, voordat je te enthousiast wordt, er zit meer achter dit verhaal.

Ja, GPTBot kan bronnen filteren die achter betaalmuren zitten of die niet helemaal kosher zijn. En ja, website-eigenaren hebben de touwtjes in handen en kunnen beslissen of deze crawler welkom is op hun site. Maar hier komt de twist: deze nieuwe technologie heeft een golf van discussie op gang gebracht.

Vraag je je af of het ethisch verantwoord is om gegevens van het web te 'scrapen' voor AI-training? Je bent niet de enige. En wat denk je van auteursrechten? Is het oké om content te gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming? En wat betekent dit allemaal voor de kwaliteit van toekomstige AI-modellen?

Dus, terwijl we ons verbazen over de wonderen van technologische vooruitgang, is het essentieel om ook kritisch te blijven en de diepere vragen te stellen. Want in de wereld van AI is niets ooit zo eenvoudig als het lijkt!

Bronnen: 

TechPulse - ChatGPT app voor android

TheVerge - Bing AI chat in Google Chrome and Safari

TechPulse - Open AI lanceert GPTbot webcrawler die AI slimmer moet maken

Open AI - GPTbot

19 JULI

Bard landt in België en ChatGPT ontsluit de kracht van code

Eindelijk het is zover, Google's AI-chatbot Bard, een directe concurrent van OpenAI's ChatGPT, is geland in België. Bard is een generatieve AI die niet alleen zelf teksten schrijft en berekeningen maakt, maar ook meer dan 40 talen spreekt, waaronder dus Nederlands en Frans.

Maar dat is nog niet alles. Google heeft Bard uitgerust met nieuwe functies, zoals het vermogen om foto's te interpreteren en teksten voor te lezen. Stel je voor dat je een foto maakt van een geschenkje dat je hebt gekregen en Bard vraagt om een bedanktekst te verzinnen. Of misschien wil je dat Bard een verhaaltje voorleest dat de AI heeft verzonnen op basis van jouw instructies. Hoe cool is dat?

De lancering van Bard in de EU was vertraagd vanwege issues over de naleving van de GDPR en de AI Act. Maar geen zorgen, Google heeft nu voldoende informatie geboden aan de Europese privacyinstanties. Dus, ga je gang en test het uit. 

Ondertussen zit OpenAI natuurlijk ook niet stil.

Zo hebben ze onlangs een Code Interpreter-functie toegevoegd aan ChatGPT. Deze krachtige nieuwe functie stelt je in staat om Python-code rechtstreeks in de interface van ChatGPT uit te voeren. Dit betekent dat je nu complexe taken kunt uitvoeren, zoals het converteren van bestanden, het bewerken van video's, het analyseren van gegevens en meer. En dit allemaal zonder dat je de interface van ChatGPT hoeft te verlaten.

Hier zijn drie interessante voorbeelden waarop je de Code Interpreter kunt gebruiken:

Data-analyse en visualisatie: Met de Code Interpreter analyseer  je ruwe datasets en zet je deze gegevens in een mum van tijd om in diagrammen, grafieken, gifs, enz.

Basisbeeld- en videobewerking: Gebruik deze tool om afbeeldingen te bewerken, zoals het wijzigen van de grootte, het toevoegen van tekst of het roteren van je afbeeldingen. Ohja, voortaan zet je met de Interpreter ook makkelijk afbeeldingen om in gifs en video's.

Zie hier twee uitgewerkte voorbeelden van Chase Lean: voorbeeld 1 en voorbeeld 2

SEO-analyse: Begrijp in een handomdraai waarom je stijgingen/dalingen in jouw zoekprestaties ervaart. Upload gewoon even je SEO-gegevens, zoals Queries.csv, Pages.csv, Countries.csv en Dates.csv, en vraag de Code Interpreter om de pieken in verkeer uit te leggen.

 

Hoewel de Code Interpreter een krachtige tool is, is het nog steeds uitermate belangrijk om voorzichtig te zijn bij het delen van gevoelige gegevens. Als je de gegevens niet zou online plaatsen, moet je ze ook niet uploaden naar ChatGPT. Het delen van gevoelige gegevens brengt namelijk altijd risico's met zich mee.

Kortom, zowel Bard als de Code Interpreter van ChatGPT openen nieuwe mogelijkheden in de wereld van AI en sociale media. Het zijn spannende tijden, dus blijf alert en op de hoogte. 

Bronnen: 

HLN - Google komt met ChatGPT-concurrent Bard

ITdaily - Google Bard voortaan beschikbaar in België 

ChatGPT Guide - ChatGPT Code Interpreter Top 6 uses

AI Marketingschool - 4 ways marketeers can use chatgpts code interpreter plugin

 

CM3leon: de nieuwe AI-tool van Meta voor tekst en beeld

Droomde je ooit over een tool die de ideeën in je hoofd omzetten naar een visual met slechts een paar sleutelwoorden? Of misschien wilde je een foto beschrijven, maar de juiste woorden schoten je gewoonweg niet te binnen? Wel, je dromen zijn zojuist werkelijkheid geworden! Maak kennis met CM3leon, een baanbrekende AI-tool die zowel tekst-naar-beeld als beeld-naar-tekst generatie mogelijk maakt.

CM3leon (uitgesproken als "kameleon") is een gloednieuwe tool die je helpt om je ideeën om te zetten in prachtige afbeeldingen. Het is net als een magische toverstaf die je woorden omzet in beelden en andersom. 

Stel je voor dat je een verhaal wilt vertellen over een kleine cactus met een strohoed en neon zonnebril in de Sahara woestijn. Met CM3leon, hoef je alleen maar deze woorden in te voeren en voilà, je krijgt een prachtige afbeelding van precies dat. 

En het wordt nog beter! CM3leon kan ook het tegenovergestelde doen. Heb je een foto van een hond die een stok draagt en je weet niet hoe je het moet beschrijven? Geen probleem, CM3leon helpt je door een gedetailleerde beschrijving te geven van wat er op de foto te zien is.

Als je bekend bent met tools zoals Midjourney en DALL·E 2, dan zal CM3leon je bekend voorkomen. Maar wat CM3leon onderscheidt, is dat het zowel tekst naar afbeeldingen kan omzetten als andersom. 

Het belangrijkste om te weten is dat CM3leon is ontworpen om eenvoudig en efficiënt te zijn. Het is getraind om te begrijpen wat je wilt en om je ideeën om te zetten in prachtige visuals.

Dus, of je nu een blogger, vlogger, of sociale media-influencer bent, CM3leon helpt je om content net dat tikkeltje extra te geven. Gebruik het bijvoorbeeld om unieke visuals te creëren voor je blogposts, video thumbnails, of sociale media posts. Of gebruik het om boeiende beschrijvingen te genereren voor je foto's. Met deze nieuwe Meta AI-tool zijn de mogelijkheden eindeloos!

Bronnen: 

Meta AI - Introducing CM3leon, a more efficient, state-of-the-art generative model for text and images

TikTok introduceert CapCut-plugin voor ChatGPT

Ben je klaar om je video-contentcreatie nog cooler te maken? Ja? Wel, TikTok heeft zojuist een nieuwe CapCut-plugin voor ChatGPT uitgebracht waarmee je voortaan AI-gegenereerde verticale video's creëert voor al jouw sociale mediakanalen.

Stel je voor: met slechts één zin maak je een complete video, van script tot eindproduct. Ja, je leest het goed! CapCut, een populaire video-editing app met miljoenen gebruikers wereldwijd, heeft de handen ineengeslagen met OpenAI. Het resultaat? Een revolutionaire tool die die het maken van video's nog leuker maakt.

Zit je in de videobewerkingsinterface van CapCut en zoek je naar die pakkende titel of beschrijving voor je video? Met de CapCut-plugin genereer je nu direct binnen de interface creatieve teksten. En dat is nog maar het begin. De plugin geeft je ook suggesties voor je video's. Of je nu de perfecte overgang zoekt, visuele effecten wilt toevoegen of je verhaal wilt verbeteren, de suggesties van de plugin helpen je om indrukwekkende video's te maken.

Wat betekent dit voor jou als content-creator?

Allereerst, het stroomlijnt je workflow. Geen gedoe meer met het schakelen tussen verschillende tools. Jij kunt je volledig concentreren op je storytelling en creativiteit zonder onderbrekingen.

Daarnaast, met AI-verbeterde tekstgeneratie maak je moeiteloos verhalen voor je verticale video's.

En als kers op de taart, de CapCut-plugin maakt het creëren van video's nog sneller door bepaalde taken te automatiseren. Zo heb je meer tijd om je creatieve ideeën te verfijnen en hoogwaardige video's te produceren.

Dus, of je nu een content-creator bent die zijn workflow wil stroomlijnen, of een AI-liefhebber die graag experimenteert met de nieuwste technologieën, de CapCut-plugin is zeker het proberen waard.

Duik erin, speel ermee en ontdek hoe deze nieuwe tool jouw contentcreatie optimaliseert.

Bronnen: 

Search Engine Journal - ByteDance Releases CapCut Plugin For ChatGPT

ChatGPT 4 - ByteDance releses CapCut Plugin for ChatGPT

28 JUNI

AI op sociale media: Meta's Voicebox en LinkedIn's generatieve AI-posts

De AI-wereld blijft evolueren! Zowel Meta en LinkedIn kondigen een aantal spannende AI-ontwikkelingen aan. We starten met de Meta's 'Voicebox', een AI-systeem dat tekst omzet in audio. En wat heeft LinkedIn in petto? Wel, ze experimenteren volop met generatieve AI-posts.

Laten we beginnen met de Meta's Voicebox. Dit gloednieuwe AI-systeem tovert tekst om in audio, met verschillende stijlen en stemmen. Vanaf nu kun je jouw eigen stemassistent zijn en zelfs in verschillende talen praten.

De Voicebox produceert indrukwekkende audioclips en bewerkt opgenomen audio zonder de inhoud en stijl aan te tasten. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens meertalig en genereert het ondertussen spraak in zes talen. Dit opent nieuwe deuren voor virtuele assistenten, het voorlezen van berichten voor mensen met een visuele beperking en het creëren en bewerken van audio voor contentcreators.

Naast Meta is ook LinkedIn druk bezig met artificiële intelligentie. Zo rolt dit sociale mediaplatform generatieve AI-posts uit. Deze handige tool maakt het schrijven van posts een fluitje van een cent. Het geeft je ideeën en doet suggesties om je op weg te helpen bij het schrijven van content. 

Terwijl we vol enthousiasme deze nieuwe mogelijkheden omarmen, moeten we ook stilstaan bij de mogelijke risico's en uitdagingen. Als gebruikers en platformen is het aan ons om AI op sociale media verantwoord te gebruiken en de impact op authenticiteit en privacy goed in de gaten te houden.

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn Launches Live Test of Generative AI Posts

Social Media Today - Meta Showcases New ‘Voicebox’ Speech-to-Text Translation Tool

20 JUNI

Wachten op Google’s AI-Chatbot Bard

Google's nieuwste AI-chatbot, Bard, zou deze week in de EU lanceren. Maar, zoals dat gaat in de wereld van technologie, zijn er wat hobbels op de weg. De Ierse Data Protection Commission (DPC), de privacywaakhond van de EU, heeft nog wat huiswerk voor Google.

Wat is het probleem? Google heeft nog wat losse eindjes met betrekking tot Bard. Er zijn nog onbeantwoorde vragen over hoe de chatbot omgaat met onze gegevens. En dat is belangrijk, want in de wereld van technologie is privacy koning.

De exacte vragen van de DPC blijven momenteel een raadsel. Maar we speculeren dat ze gaan over hoe open Bard is, hoe de chatbot omgaat met nepnieuws, en hoe hij de veiligheid van onze kinderen waarborgt​.

Dus, wanneer kunnen we Bard verwachten in de EU? Dat is de vraag van één miljoen. Google en de DPC zijn nog steeds in gesprek. En dit alles gebeurt terwijl de EU een nieuwe set regels voor AI aan het finetunen is, de AI Act. Deze wet zal naast de huidige Digital Services Act werken om ervoor te zorgen dat AI eerlijk en veilig is voor ons allemaal.

Kon je ook niet wachten om Bard uit te proberen? Dan zullen we allemaal nog even geduld moeten hebben. We houden je op de hoogte over wanneer Bard eindelijk het groene licht krijgt om in de EU te lanceren.

Bronnen: 

IT Daily - Lancering Google Bard AI-chatbot tijdelijk uitgesteld in de EU

TechZine - Google vertraagt uitrol AI-chatbot Bard in Europa

AI op Sociale Media: Snapchat verbetert Ads, Meta creëert muziek

Snapchat en Meta zetten opnieuw stappen vooruit op vlak van AI. 

Wist je dat Snapchat's 'My AI' chatbot een hit is? 

Heb je al gehoord van Snapchat's 'My AI' chatbot? Deze pionier in generatieve AI heeft ondertussen meer dan 150 miljoen gebruikers, die samen meer dan 10 miljard berichten uitwisselden.

'My AI' is niet zomaar een chatbot. Het is een slimme tool die Snapchat helpt om je beter te leren kennen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in reizen? Dan merkt 'My AI' dat op en kan Snapchat je reisgerelateerde advertenties tonen.

Maar daar stopt het niet. Snapchat experimenteert nu ook met gesponsorde links in de antwoorden van 'My AI', waarmee ze nog gerichter kunnen inspelen op onze interesses. Het is duidelijk: 'My AI' is hard op weg om het sociale medialandschap te veranderen.

Binnenkort luister je naar AI-muziek via Meta

Meta trekt de aandacht met hun nieuwe AI-model, 'MusicGen'. Deze innovatieve tool componeert muziek op basis van tekst- of melodie prompts.  De tool is getraind op een indrukwekkende 20.000 uren muziek.

Van volledige tracks tot individuele instrumenten, 'MusicGen' heeft het allemaal in zich. De potentie? Een revolutie in hoe we muziek creëren, met impact op muzikanten, marketeers en nog veel meer.

Uiteraard zijn er uitdagingen, met name juridische. De muziekindustrie heeft ondertussen al haar bezorgdheid geuit. Maar ondanks dat zou het zomaar kunnen dat we binnenkort luisteren naar AI-gegenereerde top 40 hits zonder dat we het doorhebben. Spannende tijden in de wereld van muziek en AI!

Het is duidelijk dat AI steeds meer een rol speelt in sociale media, met nieuwe, opwindende ontwikkelingen die de manier waarop we interactie hebben met sociale mediakanalen voortdurend veranderen.

Bronnen: 

Social Media Today - Snapchat new stats ‘My AI’ usage utilizing chat data

Social Media Today - Meta Releases new generative AI tool

6 JUNI

Het is zover, de ChatGPT-app is nu beschikbaar in België!

Goed nieuws! Enkele dagen geleden keken we naarstig uit naar de officiële ChatGPT-app…‘BAM’ het is zover! ChatGPT is vanaf nu ook te vinden in onze App Store. 

Je kunt de app gratis downloaden. Bovendien synchroniseert het al je gesprekken tussen de webversie en jouw iPhone. Ja, je hoort het goed, momenteel is de app alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Maar, Androidgebruikers, geen zorgen! Er wordt gewerkt aan een versie voor jullie.

ChatGPT beantwoordt je vragen en schrijft teksten. Het is net alsof je met een assistent praat, maar dan eentje die alles weet.

Bovendien bevat de app ook de superleuke functie 'Whisper', een spraakherkenningstool. Jazeker je hoeft niet meer te typen, voortaan start je gewoon een mondeling gesprek met ChatGPT.

Pas wel op, er zijn nog steeds heel wat neppe ChatGPT apps. Zorg ervoor dat je de officiële app downloadt uit de App Store.

Bronnen: Tweakers - ChatGPT-app voor iOS komt uit in Nederland en België

31 MEI

TikTok's 'Tako' en Snapchat's 'Dreams', De Toekomst van AI op Sociale Media

TikTok en Snapchat maken hun apps nog leuker en interactiever met AI-toepassingen. 

TikTok is momenteel 'Tako' aan het testen, een chatbot die naar je luistert en video's voorstelt die jij leuk vindt. Het zou net aanvoelen als een praatje slaan met een vriend. Hoewel ze Tako momenteel alleen in de Filipijnen testen, belooft het een boeiende toevoeging te worden aan jouw TikTok ervaring.

Snapchat is ook druk aan de slag met AI. Ze sleutelen verder aan 'My AI'. Momenteel kun je met deze AI-functie chatten met een bot. Maar, de echte innovatie komt met hun nieuw project, 'Dreams'. Met 'Dreams' maak je op basis van selfies een droombeeld. Een fictief beeld in werelden gecreëerd door AI. Een creatieve manier om jezelf uit te drukken!

Het is duidelijk dat artificiële intelligentie nieuwe mogelijkheden opent en een opmerkelijke rol zal spelen in onze toekomst.

Met de komst van AI-tools zoals 'Tako' en 'My AI', gaan sociale media hun gebruikers boeiende nieuwe manieren aanbieden om content te ontdekken en te maken. 

 Bronnen: TechPulse ; Social Media Today

Google en Meta gaan de strijd aan met ChatGPT

Google en Meta, twee technologiegiganten, zijn volop bezig met het uitbreiden van hun AI-capaciteiten.

Meta rolt zijn eigen taalmodel, MMS, uit. In tegenstelling tot andere taalmodellen, kan MMS maar liefst 4000 gesproken talen herkennen en kan het 1100 talen omzetten van tekst naar spraak. Het doel? Het behoud van taaldiversiteit en het aanmoedigen van onderzoekers om verder te bouwen op deze AI-ontwikkelingen.

Wat is hier nu zo bijzonder aan? Het resultaat. Want MMS is een taalmodel dat sterker zou presteren dan heel wat andere modellen. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld elf keer zoveel talen als ‘Whisper’ van OpenAI. MMS zou zelf groter zijn dan ChatGPT… 

Ook Google's AI-chatbot Bard evolueert. Bard was al een handige tool voor het beantwoorden van vragen, maar nu wordt het nog beter. Voortaan voegt Bard namelijk afbeeldingen toevoegen aan zijn antwoorden, waardoor je niet alleen tekst, maar ook visuele informatie ontvangt. 

Een belangrijke nota echter is dat Bard op dit moment alleen in het Engels werkt. In de toekomst zal uiteindelijk ook andere talen, waaronder Nederlands, ondersteunen.

Dus of je nu een fan bent van Meta of Google, één ding is duidelijk: er komen opwindende tijden aan in de wereld van AI.

Bronnen: TechPulse; AndroidWorld

ChatGPT op je Smartphone? 

Zet je schrap want ChatGPT gaat mobiel! Deze slimme AI-chatbot, die al je vragen beantwoordt en teksten schrijft, heeft nu een eigen app. Voorlopig is de app alleen voor iPhone-gebruikers in de VS beschikbaar, maar heel binnenkort komt het ook naar België en lanceert OpenAI een Androidversie. 

Waar je ook bent, de ChatGPT-app blijkt gebruiksvriendelijk te zijn. Zo worden bijvoorbeeld al je gesprekken met ChatGPT gesynchroniseerd tussen de app en de webversie. Plus, je zult zelfs met ChatGPT kunnen praten, dankzij de spraakherkenningstool ‘Whisper’. En voor degenen met een betaald plan, is er toegang tot de nieuwste en beste versie, GPT-4.

Let op, er zijn momenteel enkele nep-ChatGPT apps in omloop, dus het kan even duren voordat je de echte vindt in de App Store. Maar geen nood, binnenkort zal de officiële app makkelijker te vinden zijn.

Wist je dat sinds de lancering eind vorig jaar, ChatGPT razendsnel is gegroeid? Zo heeft deze AI-tool bijna 100 miljoen gebruikers per maand! Met zo’n groei komt uiteraard ook de roep om regelgeving rond AI. 

De toekomst van AI ziet er spannend uit, het is mobieler dan ooit en we zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

Bronnen: Knack; XGN

16 MEI

OpenAI breidt mogelijkheden uit voor betalende klanten: plug-ins en browsen met ChatGPT

OpenAI heeft besloten om betalende klanten toegang te geven tot nieuwe functies zoals plug-ins en een browsende versie van hun chatbot. Deze uitbreiding biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit in het gebruik van ChatGPT. 

De aankondiging betreft deze plug-ins vond plaats in maart, en inmiddels zijn er ongeveer een zeventigtal plug-ins beschikbaar. Als betalende gebruiken breid je zo ChatGPT uit met specifieke functionaliteiten die aansluiten bij jouw behoeften. Uiteraard opent dit nieuwe mogelijkheden voor interactie, het opvragen van informatie, enzovoort. 

Daarnaast introduceert OpenAI ook een browsende versie van ChatGPT. De chatbot doorzoekt vanaf nu het internet en volgt links om recente informatie te verkrijgen. 

Deze uitbreiding van functies biedt ons de mogelijkheid om een tool zoals ChatGPT nog effectiever en krachtiger in te zetten. Met plug-ins kunnen specifieke taken en functionaliteiten worden geautomatiseerd, terwijl het browsen met ChatGPT zorgt voor realtime-informatie en up-to-date inzichten.

Bron: Tweakers
OpenAI geeft betalende klanten toegang tot plug-ins en ChatGPT die kan browsen

22 MAART

Daar is OpenAI alweer met een nieuwe ChatGPT

AI blijft de wereld met verstomming slaan. Overal ter lande duiken er nieuwe tools op waarmee je teksten kunt maken, visuals kunt vragen en video's kunt bewerken. Alles begon bij de ontwikkeling van ChatGPT. Deze tool stelt jou in de mogelijkheid om aan de hand van vragen antwoorden, teksten en andere content te verkrijgen. Deze tool is momenteel al aan de vierde versie toe. Maar wat is er net veranderd binnen deze interessante AI-functie.

Eerst en vooral is het bij GPT-4 mogelijk om niet alleen teksten te versturen naar de chatbot, maar ook afbeeldingen. Ook hieruit kan de bot dan antwoorden verwerken. Daarnaast kan de 4e versie van de tool nu gemakkelijk 25.000 tekens zelf produceren waar dat er in de vorige versie slechts 3.000 waren. Denk eraan; deze versie is niet gratis. Om GPT-4 te kunnen gebruiken dien je een betalend Chat GPT Plus abonnement te nemen.

14 DECEMBER

ChatGPT is de nieuwe bom in de digitale media

Sinds enkele dagen zien we massaal berichten verschijnen op sociale media over een nieuwe generatieve AI-tool. ChatGPT is de naam, een AI-chatbot, een virtuele assistent, die teksten schrijft. ​​Deze chatbot is in staat om op een natuurlijke manier te communiceren en te reageren op verschillende vragen en opmerkingen. De tool kan gebruikt worden in verschillende scenario's, zoals het genereren van content, het schrijven van nieuwsberichten, posts voor sociale media of het beantwoorden van vragen in een online forum. 

Ja, in deze feedback-periode is het gratis en we nodigen jou uit om het even te testen.  Er is geen app of software nodig voor ChatGPT, je bezoekt gewoon een website in je browser. Het werkt zowel op mobiele als op desktop sites. Om het uit te proberen, ga je naar chat.openai.com - je moet een account aanmaken met een mailadres en ze vragen ook jouw GSM nummer op te geven, dan krijg je een code die je nodig hebt om jouw account te activeren.

 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer