SOCIALE MEDIA UPDATE: AI

LEES AL HET NIEUWS OVER ARTIFICIËLE INTELLIGENTIE

Sociale media en ook de AI-mogelijkheden veranderen continu.
Volg hier de laatste updates. 

21 MEI

Gemini en Copilot transformeren hoe je werkt

Google en Microsoft introduceren nieuwe functies die je dagelijks werk efficiënter en makkelijker maken. Slimme zijpanelen in Google en een Workspace met autonome AI-assistenten in Microsoft Teams. Jawel, AI wordt steeds meer geïntegreerd in onze werkprocessen.

AI in het volledige Google-gamma

We beginnen met AI in je Google Workspace. Google's nieuwste AI, Gemini 1.5 Pro, krijgt een prominente plek in Gmail, Docs, Sheets, Slides en Drive. Via een zijpaneel kun je gesprekken voeren over je content, documenten doorzoeken en samenvattingen maken zonder de app te verlaten.

Stel, je plant een familiereünie. Je kunt Gemini vragen om informatie uit een Google Doc met boekingsdetails te halen. Gemini vindt snel de naam van het hotel en het e-mailadres van de salesmanager, zodat je deze informatie direct kunt gebruiken.

Gemini biedt ook voordelen voor e-mails. In de mobiele Gmail-app zal Gemini je e-mailconversaties kunnen analyseren en handige samenvattingen maken. Deze functies zullen eerst beschikbaar zijn voor Amerikaanse Workspace Labs-leden, gevolgd door betalende Workspace-klanten en Google One AI Premium-gebruikers.

En daar blijft het niet bij. Van de Googlezoekmachine tot je Androidsmartphone en de Photos-app … AI wordt overal geïntegreerd. Zo kan de AI in Google Photos voortaan gedetailleerde zoekopdrachten uitvoeren, zoals het herkennen van auto's aan hun nummerplaten. Met Project Astra wordt AI gebruikt om objecten te identificeren en te begrijpen via de camera van je telefoon.

Google introduceert ook Veo, een AI-videogenerator die je in staat stelt om filmachtige video's te maken door simpelweg te beschrijven wat je wil zien. 

Microsoft breidt uit met verschillende Copilot functies

Tijdens het Build-evenement onthulde Microsoft hun nieuwe Copilot Agent, een autonome digitale 'werknemer'. Deze Agent voert zelfstandig taken uit zoals de onboarding van nieuwe werknemers. Copilot Agents kunnen bijvoorbeeld nieuwe werknemers herkennen en hun vragen beantwoorden, of zelfs een stappenplan of workflow inrichten.

Copilot Agent is bedoeld voor individuele taken binnen een bedrijfsomgeving. Het kan zelfstandig gegevens doorzoeken, acties uitvoeren en workflows beheren op basis van specifieke rollen en functies. Het belangrijkste kenmerk van Copilot Agents is hun vermogen om zelfstandig te werken, zonder menselijke tussenkomst, maar met de mogelijkheid om hulp te vragen wanneer dat nodig is.

Daarnaast introduceert Microsoft Team Copilot, een AI-integratie in Microsoft Teams. Deze tool kan vergaderingen notuleren, aandachtspunten geven, de agenda bijhouden en zelfs als projectmanager optreden. Team Copilot kan bovendien zelfstandig taken uitvoeren, zoals het uitschrijven van een document. Wanneer de tool hulp van menselijke werknemers nodig heeft, kan het deze om input vragen.

Team Copilot is specifiek ontworpen om te werken binnen het Microsoft Teams-platform en is gericht op samenwerking en communicatie. Het helpt bij het beheren van vergaderingen, het organiseren van taken en het verbeteren van de samenwerking tussen teamleden. Team Copilot functioneert als een virtuele assistent binnen Teams, die helpt bij het stroomlijnen van teamprojecten en vergaderingen.

Copilot+ PC’s: AI direct in je computer

Microsoft wil AI diepgaand integreren in Windows met de nieuwe Copilot+ PC’s. Deze computers hebben speciale chips die gemaakt zijn voor AI-functies. Dit helpt je onder andere om snel apps, bestanden en andere inhoud te vinden.

Een van de nieuwste functies heet ‘Recall’. Hiermee vind je makkelijk dingen terug die je eerder hebt gebruikt. Een andere functie ‘Super Resolution’ verbetert automatisch oude foto's. En de feature ‘Live vertalingen’ zet audio en video direct om in een andere taal.

De Copilot+ PC's zijn ontworpen om AI-taken snel en efficiënt uit te voeren. Deze computers hebben geavanceerde AI-functies die direct in Windows zijn ingebouwd. Dit betekent dat je snel en makkelijk toegang hebt tot krachtige AI-mogelijkheden, die zorgen voor een betere gebruikerservaring.

 

Ziezo, met Gemini in je Google Workspace en de Copilot tools van Microsoft, wordt AI steeds meer een onderdeel van onze werkdag. Het helpt je alvast om tijd te besparen en productiever te zijn.

Bronnen:

Techpulse - Gemini AI krijgt plaats in zijpaneel van Gmail en Docs

Techpulse - Google brengt AI naar het volledige gamma op I/O 2024

Tweakers - Microsoft onthult autonome Copilot Agent- en Team-werknemers

TechCrunch - Microsoft wants to make Windows an AI operating system, launches Copilot+ PCs

ChatGPT en Reddit werken samen, terwijl Europa achterop hinkt

Er duiken echt constant nieuwe AI-samenwerkingen op. En, innovaties schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar wij ons deze week op richten? De samenwerking tussen ChatGPT en Reddit. En dan moeten we het ook nog hebben over hoe de EU achterop hinkt op het gebied van AI. Lees je even mee?

OpenAI heeft een partnership afgesloten met Reddit. Wat betekent dat ChatGPT nu relevante discussies van Reddit kan opnemen in z’n antwoorden. Hierdoor wordt ChatGPT slimmer en speelt het beter in op actuele onderwerpen. En voor jou betekent dit dat de antwoorden van ChatGPT nog nauwkeuriger en relevanter gaan worden. Voor Reddit betekent dit dat ze AI-functies kunnen integreren in hun forums. Dit maakt onze gebruikerservaring nog beter en interactiever. Dankzij deze samenwerking krijgt OpenAI bovendien toegang tot de API van Reddit. Hierdoor kunnen ze "realtime gestructureerde, unieke content" gebruiken. Dit is een grote stap voor OpenAI, omdat ze zo hun AI-modellen kunnen trainen op actuele en relevante gegevens.

Vorig jaar kondigde Reddit aan dat ontwikkelaars moesten betalen voor toegang tot hun API. Dit leidde tot veel protest. Maar nu, met de nieuwe deal, kunnen beide partijen profiteren van de samenwerking. Een win-win voor iedereen!

Hoe zit het met Europa en AI? Helaas lopen wij achter op het gebied van AI. Dit komt doordat er te weinig geld en steun is voor AI-onderzoek en ontwikkeling. Terwijl de VS en China grote stappen zetten in AI, heeft Europa te maken met strenge regels en een versnipperde markt. Dit belemmert onze vooruitgang.

Ook is er een tekort aan goed opgeleide AI-specialisten in Europa. Dit maakt het moeilijker om geavanceerde AI-oplossingen te ontwikkelen en gebruiken. Veel Europese organisaties zijn hierdoor afhankelijk van technologieën en expertise uit het buitenland om concurrerend te blijven.

De samenwerking tussen ChatGPT en Reddit en de problemen in Europa laten zien hoe dynamisch en complex het AI-landschap is. Sommige regio's boeken vooruitgang met innovatieve samenwerkingen. Anderen moeten obstakels overwinnen om bij te blijven.

Bronnen:

Techpulse - ChatGPT gaat Reddit-posts tonen in conversaties

Techpulse - Europa hinkt achter op vlak van AI-functies en dit is waarom

14 MEI

OpenAI pakt uit met GPT-4o en Gemini speelt muziek af via YouTube

Van Google Gemini die muziek kan afspelen tot OpenAI's nieuwste GPT-4 'Omni' model en de lancering van ChatGPT op macOS. 

Google Gemini integreert YouTube Music

Google brengt een leuke feature naar hun Gemini-chatbot: ‘YouTube Music’ integratie. Dit betekent dat Gemini straks niet alleen video's en routes kan vinden, maar ook je favoriete muziek afspeelt en nieuwe nummers aanbeveelt die perfect bij je stemming passen. 

Wanneer Google de plug-in voor YouTube Music officieel uitbrengt, is nog niet duidelijk. Maar het lijkt erop dat het niet lang meer zal duren. Helaas is deze functie nog niet beschikbaar in België en Nederland, omdat Google Gemini hier nog niet op smartphones aanbiedt. Dus wij zullen nog wat langer moeten wachten.

OpenAI lanceert GPT-4o en ChatGPT op macOS

Wauw, OpenAI heeft het GPT-4o model onthuld. Dit model is twee keer zo snel als GPT-4 Turbo en beschikbaar voor alle gebruikers. De 'o' staat voor 'Omni', wat betekent dat het model tekst, spraak en beelden kan begrijpen. Dit maakt het veelzijdig en efficiënt in het uitvoeren van verschillende taken.

GPT-4o is nu ook beschikbaar in de gratis versie van ChatGPT. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot deze geavanceerde AI-technologie. Gratis gebruikers hebben wel lagere limieten dan betalende gebruikers. 

Een van de opvallende verbeteringen is de snelheid van GPT-4o. Waar GPT-4 gemiddeld 2,8 seconden nodig had om te reageren, doet GPT-4o dit in slechts 320 milliseconden. Het model kan ook emoties in de stem van de gebruiker herkennen en zelf stemmen genereren in verschillende emotionele stijlen. De verbeterde ChatGPT voice experience, ondersteund door GPT-4o, zal binnenkort beschikbaar zijn voor Plusabonnees, samen met andere ‘Enterprise’ gerichte opties.

 

Daarnaast verbetert GPT-4o de visuele capaciteiten van ChatGPT. Het model kan nu foto's en desktopschermen analyseren en vragen beantwoorden over wat er op de afbeelding te zien is. Dit kan variëren van het herkennen van softwarecode tot het beschrijven van kledingmerken. GPT-4o ondersteunt meer dan 50 talen en is beschikbaar via de API en Microsoft’s Azure OpenAI Service. Dit betekent dat ontwikkelaars en organisaties nu nog betere en snellere AI-diensten kunnen aanbieden tegen een lagere kostprijs.

Naast het nieuwe model heeft OpenAI ook een desktopversie van ChatGPT gelanceerd voor macOS. Deze app biedt een vernieuwde interface en maakt het gemakkelijker om te navigeren en te communiceren met AI. Een Windowsversie volgt later dit jaar. ChatGPT is al beschikbaar als app voor iOS en Android, maar de desktopversie biedt extra gemak voor computergebruikers.

 

Het is duidelijk, AI-tools blijven zichzelf opnieuw uitvinden met nieuwe functies en verbeteringen. Het doel is om AI voor iedereen beschikbaar te maken en ons dagelijks leven op allerlei manieren te verbeteren.

Bronnen:

TechPulse - Gemini kan straks muziek op YouTube Music afspelen

Tweakers - OpenAI introduceert AI-model GPT-4o en brengt macOS-app uit van ChatGPT

TechCrunch - OpenAI debuts GPT-4o ‘omni’ model now powering ChatGPT

30 APRIL

Google Chrome wordt slimmer: AI helpt bij het vinden van websites

Zoek je vaak naar de juiste website? Dan maakt Google Chrome binnenkort je leven een stuk makkelijker. Dankzij een update wordt de adresbalk, door Google de ‘omnibox’ genoemd, slimmer met machine learning.

Vroeger gebruikte Google handmatige algoritmen om aanbevelingen te doen. Deze algoritmen keken vooral naar welke sites je onlangs bezocht had. Bezoek je een site vaak? Dan kwam die bovenaan te staan. Handig, maar niet altijd perfect.

Voortaan pakt Google het net iets anders aan. De nieuwste versie van Chrome leert zelf bij door je zoekgedrag. Zo past de AI-technologie zich automatisch aan, zonder dat er iemand aan te pas komt. Ook kijkt de ‘omnibox’ naar je dagelijkse routine. Ga je elke middag naar dezelfde nieuwssite? Dan merkt de ‘omnibox’ dat op en zal het die site rond lunchtijd aanbevelen.

Deze slimme omnibox is al beschikbaar in Chrome versie 124 voor Windows, Mac en ChromeOS. Mobiele gebruikers moeten nog even geduld hebben; het is nog niet bekend wanneer deze update naar je smartphone komt.

Bron:

TechPulse - Google Chrome gaat websites aanraden met AI

23 APRIL

Meta zet grote stappen richting A.I.

Wow, heb je Meta’s nieuwste A.I. app als zien passeren? Het bedrijf is ondertussen druk bezig met het uitrollen van superleuke updates die niet alleen de manier waarop we sociale media gebruiken zullen transformeren, maar ook nieuwe mogelijkheden voor interactie en contentcreatie bieden..

Wat valt er deze week op? De introductie van Meta AI, een geavanceerde chatbot die naadloos is geïntegreerd in de zoekbalken van hun belangrijkste sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger.

Deze tool, aangedreven door het Llama 3 taalmodel, belooft ons als gebruiker een revolutionaire interactie met AI direct in de app. Je kunt nu gesprekken voeren, informatie opzoeken en zelfs creatieve content genereren zonder ooit de app te verlaten.

Data: Meta AI

 

 

Naast de chatfunctionaliteit, heeft Meta ook hun Ray-Ban Smart Glasses een update gegeven. Deze brillen zijn nu uitgerust met geavanceerde multimodale AI-functies, waardoor gebruikers realtime-informatie kunnen verkrijgen over wat ze zien, inclusief vertalingen en de mogelijkheid om via WhatsApp live video-oproepen te maken. Stel je voor dat je tijdens het winkelen live advies kunt vragen of directe ervaringen kunt delen met vrienden en familie, rechtstreeks door jouw ogen.

Data: Meta RayBan

Deze technologische vooruitgang is ongetwijfeld spannend, maar brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals de nauwkeurigheid van AI-reacties en privacykwesties. Meta benadrukt echter hun toewijding aan veiligheid en gebruikersprivacy met strikte protocollen om de integriteit van gebruikersgegevens te beschermen.

Net daarom heeft Meta zich aangesloten bij het "Safety by Design" programma, dat is ontwikkeld door Thorn en All Tech is Human. Dit initiatief stelt richtlijnen op voor het verantwoord ontwikkelen van AI-technologieën om te voorkomen dat ze worden gebruikt voor de creatie en verspreiding van schadelijk materiaal, zoals beelden van seksueel misbruik van kinderen (CSAM). Meta's inzet voor dit programma onderstreept hun streven om AI-ontwikkeling te sturen in richtingen die veilig zijn en de maatschappij ten goede komen.

Het is duidelijk dat Meta grote plannen heeft met AI, die ons gebruik van sociale media en draagbare technologie zou kunnen revolutioneren. Terwijl we deze technologieën omarmen, blijft het belangrijk om kritisch en bewust te blijven over de implicaties en de impact die ze kunnen hebben.

Bronnen: 

Social Media Today - Meta Expands Its Tests of Generative AI Features

Social Media Today - Meta Brings Advanced AI Chatbot to All of its Apps

TechPulse - Meta AI krijgt stevige update

TechCrunch - Meta adds its AI chatbot, powered by Llama 3, to the search bar across its apps

Social Media Today - Meta Announces Updates for its Ray-Ban Smart Glasses, Including AI Elements

Social Media Today - Meta Signs Up to New AI Development Principles Designed to Combat CSAM Content

16 APRIL

Creatief zijn met Google’s AI, muziek maken met Udio, en de nieuwste ChatGPT-features

Ben jij ook benieuwd hoe snel artificiële intelligentie zich ontwikkelt? Deze week zitten we niet stil met enkele spannende AI-updates die je zeker niet mag missen. AI blijft ons verbazen en grenzen verleggen!

Creativiteit met Google's AI

Google zet grote stappen voorwaarts door generatieve AI in te zetten voor beeldcreatie. Ben je bezig met het opzetten van een reclamecampagne en heb je visuele content nodig die precies aansluit bij je doelgroep? Google maakt dit nu verrassend eenvoudig met deze nieuwe doorbraak. Hun AI-tool stelt adverteerders in staat om ‘on the spot’ gepersonaliseerde visuals te creëren die naadloos integreren met hun campagnedoelstellingen. Van sprekende afbeeldingen tot boeiende video's—elk stuk content is uniek, gegenereerd met een volledige transparantie over de AI-herkomst. Dit opent alvast een wereld van creatieve mogelijkheden die voorheen ondenkbaar was.

AI-gedreven efficiëntie in Gmail

En daar stopt het niet. Want Google blijft de grenzen van productiviteit verleggen met een indrukwekkende AI-update voor hun Gmail-app op Android. De nieuwste functie gebruikt geavanceerde AI om je e-mails automatisch samen te vatten. Dit betekent dat je snel de essentie van elke e-mail kunt vatten zonder deze volledig te hoeven doorlezen. Het is de perfecte oplossing voor drukke professionals die hun inbox snel en efficiënt willen beheren. 

Muziek maken met AI?

Droom je ervan om te componeren, maar heb je geen instrument bij de hand? Maak kennis met Udio, ontwikkeld door voormalige ontwikkelaars van Google DeepMind. Deze baanbrekende AI-muziektool stelt je in staat om met eenvoudige tekstprompts muziek te maken. Voeg eigenschappen toe zoals 'zomerse sfeer' of 'jazz', en laat Udio de magie verrichten.

Efficiëntere communicatie en toegankelijkheid met ChatGPT

Daar is het dan eindelijk, OpenAI's nieuwste versie van GPT-4 Turbo. Met deze aanpassing worden de antwoorden van je chatbot directer en natuurlijker. En ChatGPT draait minder rond de pot waardoor je interacties met de bot vloeiender verlopen. Ideaal voor zowel dagelijkse vragen als complexere discussies.

En in een beweging naar meer toegankelijkheid heeft OpenAI ChatGPT nu ook beschikbaar gemaakt zonder account. Voortaan kan iedereen, zonder aanmeldingsdrempel, experimenteren met deze krachtige tool, een grote stap naar het democratiseren van AI-technologie.

Voilà, deze updates tonen slechts een fractie van de mogelijkheden met AI, maar ze benadrukken de impact van AI op ons dagelijks werk, creatie, en communicatie.

Bronnen:

Social Media Today - Google Adds Generative AI Image Creation to Demand Gen Campaigns

TechPulse - Gmail op Android leest straks al je e-mails met AI

TechPulse - Maak je eigen muziek met nieuwe AI-tool Udio

TechPulse - Nieuwe versie van ChatGPT draait minder rond de pot

TechPulse - ChatGPT werkt voortaan ook zonder account

27 MAART

Slimmer chatten en zoeken met AI doe je zo!

Je smartphone en Google weten straks precies wat je nodig hebt, nog voordat je het zelf weet. Spannend, hé? Van een chatbot in Google Berichten die met je meedenkt, tot zoekresultaten die je vraag beantwoorden alsof je met een vriend praat. Dit is het AI-nieuws dat je écht niet wil missen!

Gemini: je chatvriend in Google Berichten

Ken je dat? Je wilt snel de route naar je volgende afspraak vinden, een e-mail teruglezen of de beste vluchtdeals checken, maar ziet op tegen het researchen en ‘zoeken naar’. Wel, zeg maar dag tegen al dat gedoe! Google Berichten introduceert Gemini, een AI-chatbot die je berichtenapp superslim maakt.

Zo werkt het: je stuurt bijvoorbeeld een emoji van een vliegtuig en Gemini snapt meteen dat je misschien wel op zoek bent naar vluchtinfo. Dus je typt een bericht en plots verschijnen er suggesties die perfect aansluiten bij wat je nodig hebt? Ja, zo simpel is het. 

En Gemini haalt niet alleen relevante informatie uit diverse Googlediensten. Het helpt je ook met programmeren vanuit je berichtenapp. Stel, je hebt hulp nodig met een stukje code, Gemini springt bij alsof het niets is. Dit is de toekomst van chatten: de app begrijpt je en helpt je met van alles.

Bron: TechPulse

Helaas moeten we in Europa nog even wachten tot we ook met Gemini aan de slag kunnen. Maar uiteraard is dit het wachten waard. Want de integratie van zo'n technologie, illustreert een toekomst die ons dagelijks leven een stuk makkelijker gaat maken.

Google zoekt met AI

En uiteraard neemt Google geen genoegen met een bijrol in de AI-revolutie. Als pionier op het gebied van internetzoekopdrachten, zijn ze vastbesloten om hun reputatie als innovator te handhaven. ZO pakken ze het zoeken op internet aan. In de VS kunnen gebruikers nu al hun vragen stellen en krijgen ze antwoorden alsof ze met een slimme vriend praten. Deze AI-gestuurde zoekoverzichten duiken bovenaan je scherm op en geven je direct alle info die je nodig hebt.

Het mooie? Deze technologie staat nog in de beginfase. Wat we nu zien, zijn de eerste stappen. Google is sowieso vastbesloten om de manier waarop we informatie zoeken helemaal op zijn kop te zetten.

 

Deze updates laten zien dat AI steeds meer deel uitmaakt van ons leven. Of het nu gaat om efficiënter communiceren via je smartphone of om slimmer zoeken op internet, AI helpt je vooruit. Hier is het nog heel even wachten, maar we kunnen alvast uitkijken naar digitale assistenten die ons nog beter gaan begrijpen.

Bronnen:

TechPulse - Een eerste kijk op Gemini in Google Berichten

TechPulse - AI-zoekbeleving Google is straks mogelijk de standaard zoekmethode

19 MAART

Microsoft Copilot gaat aan de slag met Turbo en Europa omarmt de AI-act

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van artificiële intelligentie? Deze week zit vol met boeiende nieuwtjes die je echt niet wilt missen. 

Copilot gaat aan de slag met GPT-4 Turbo

Zit je vast met een ingewikkeld vraagstuk of een document zo dik als een telefoonboek? Geen zorgen meer! Microsoft Copilot, al behoorlijk slim met OpenAI's GPT-4, schakelt nu over naar GPT-4 Turbo – en ja, dat is voor iedereen beschikbaar, zelfs als je niets betaalt. 

Deze upgrade maakt het mogelijk om moeilijke vragen en lange documenten met gemak te verwerken. Of je nu een script voor je volgende video wilt schrijven of wat dieper wilt duiken in een complex onderwerp, Copilot staat klaar met antwoorden die verder gaan dan ooit tevoren.

De komst van GPT-4.5 Turbo

OpenAI heeft per ongeluk een tipje van de sluier opgelicht over GPT-4.5 Turbo. Dit toekomstige model belooft sneller te zijn, nauwkeuriger te antwoorden, en een groter geheugen te hebben voor langere gesprekken. Stel je een assistent voor die niet alleen je vragen herinnert, maar ook complexere antwoorden geeft en up-to-date blijft met de laatste gebeurtenissen tot juni 2024. Dat klinkt als een droom, toch?

Europa zet de toon met AI-regelgeving

Europa neemt het voortouw met de AI Act, een wet die een evenwicht zoekt tussen het stimuleren van innovatie en het beschermen van onze maatschappelijke waarden. 

Dit is een grote stap vooruit in het reguleren van AI. En het zet bovendien de toon voor hoe we deze technologie gebruiken, met duidelijke regels voor gezichtsherkenning en tegen manipulatieve systemen. Europa heeft een veiligheidsnet gebouwd rond de digitale speeltuin van AI, zodat we allemaal kunnen blijven spelen zonder onszelf of anderen te schaden.

 

Deze updates tonen ons een toekomst waar AI een nog grotere rol speelt in ons dagelijks leven en werk. Met tools zoals Copilot die steeds krachtiger worden, kunnen we complexere problemen aanpakken en creatiever zijn in onze projecten. Tegelijkertijd zorgt de nieuwe Europese wetgeving ervoor dat deze vooruitgang niet ten koste gaat van onze privacy en ethische normen.

Bronnen:

TechPulse - Microsoft brengt GPT-4 Turbo naar gratis versie Copilot

TechPulse - OpenAI verklapt per ongeluk details over GPT-4.5 Turbo

TechPulse - Europees Parlement omarmt AI-wetgeving

TechPulse - De goedkeuring van de AI Act is een eerste stap: de uitdagingen komen nog

12 MAART

Adobe Express brengt Firefly naar je smartphone

Adobe zet de creatieve wereld op zijn kop door Adobe Express, bekend om zijn veelzijdigheid in foto- en videobewerking op de desktop, nu ook beschikbaar te maken voor smartphones. En jawel, met een extra bonus: Firefly, Adobe’s geavanceerde AI-assistent, zit verwerkt in de app. 

Stel je voor: tijdens een wandeling door de stad zie je iets wat je inspireert. Vroeger moest je wachten om thuis je idee uit te werken, maar nu? Haal je smartphone tevoorschijn, beschrijf wat je in gedachten hebt, en Firefly brengt het voor je tot leven. Creativiteit kent geen grenzen meer, noch plaats, noch tijd.

Wat maakt Firefly nu zo speciaal? Met Firefly aan je zijde, die getraind is op een schatkist van afbeeldingen en video's, wordt elke tekstprompt een deur naar eindeloze creativiteit. Of je nu iets compleet nieuws wilt maken of een bestaande foto wilt bewerken, Firefly doet het zware werk, terwijl jij de creatieve regie houdt. En het mooiste? Je hoeft je geen zorgen te maken over auteursrechten.

Adobe Express met Firefly is momenteel in bèta voor iOS en Android gebruikers, wat betekent dat je voor een beperkte tijd gratis toegang krijgt tot alle premium functies zoals 'Generatief Vullen' en 'Tekst-naar-Afbeelding'. Het is dus dé uitgelezen kans om deze magische tool te ontdekken.

Bronnen: 

TechPulse — Adobe brengt generatieve AI Firefly naar je smartphone

TechPulse — Adobe brengt AI naar smartphones met Express-app 

5 MAART

Van muziek maken met een klik tot Claude, ChatGPT’s nieuwste concurrent

Voordat je het weet, is er weer een nieuwe update... Ja, AI staat nooit stil! Ben jij een echte muziekliefhebber of volg je de laatste trends op de voet? Van Adobe's innovatieve muziektool tot ChatGPT die met ons in gesprek gaat en Claude als geduchte concurrent. We brengen je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Adobe zet de toon met Project Music GenAI Control

Wil je muziek maken in één klik? Je typt "vrolijke popmuziek met een vleugje elektronica" en binnen enkele momenten heb je een volledige track klaar. Klinkt als toekomstmuziek? Niet echt. Adobe breekt door met een revolutionaire stap in de muziekproductie. Hun nieuwste innovatie, Project Music GenAI Control, maakt het mogelijk voor iedereen om met een simpele tekstprompt een heel muziekstuk te produceren. 

Dit opent een wereld van mogelijkheden voor content creators die op zoek zijn naar unieke achtergrondmuziek zonder uren in een studio te vertoeven. De ware kracht van dit project ligt niet alleen in het genereren van muziek uit tekst, maar ook in de uitgebreide mogelijkheden voor gebruikers om het eindresultaat te finetunen. Dit onderstreept Adobe's toewijding aan het versmelten van AI met creatieve processen, waardoor artistieke expressie toegankelijker wordt dan ooit.

ChatGPT leert praten

De digitale assistent ChatGPT krijgt een stem! OpenAI’s ChatGPT gaat een stap verder in gebruikersinteractie door antwoorden nu ook hardop voor te lezen. Met de nieuwe Read Aloud-functie van OpenAI kan ChatGPT nu antwoorden voorlezen in maar liefst 37 talen, inclusief Nederlands. Of je nu in de auto zit of in de keuken bezig bent, je kunt luisteren naar de antwoorden van ChatGPT zonder een vinger uit te steken. 

Deze functie is een mijlpaal in het toegankelijk maken van technologie, vooral voor mensen met visuele beperkingen of voor die momenten waarop lezen simpelweg niet handig is. Het illustreert de voortdurende inspanningen van OpenAI om technologische barrières te doorbreken en een inclusievere digitale wereld te creëren.

Anthropic's Claude 3: de nieuwe concurrent van ChatGPT

Maak kennis met Claude 3, een AI die belooft om OpenAI's ChatGPT en Google Gemini in prestaties te overtreffen. Dit model belooft "bijna-menselijke" niveaus in specifieke taken en onderscheidt zich door zijn vermogen om niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen en diverse visuele formats te analyseren.

Anthropic, opgericht door ex-medewerkers van OpenAI, laat zien dat de race voor de meest geavanceerde AI nog lang niet voorbij is. De nadruk ligt op realtime antwoorden, nauwkeurigheid en een meer genuanceerd begrip van gebruikersaanvragen.

 

Deze ontwikkelingen benadrukken niet alleen de vooruitgang in AI-technologie, maar ook de potentiële impact op creativiteit, communicatie en dagelijkse interacties. Terwijl we deze nieuwe technologieën omarmen, blijft het cruciaal om ethische overwegingen en de menselijke factor in gedachten te houden. De toekomst van AI belooft spannend te zijn, met ongekende mogelijkheden voor innovatie en verbeterde toegankelijkheid voor iedereen.

Bronnen: 

TechPulse - Iedereen schrijft binnenkort muziek met nieuwe AI van Adobe

TechPulse – ChatGPT leest vanaf nu antwoorden voor

DutchCowboys – ChatGPT en Read Aloud

TechPulse – Anthropic: Onze chatbot is beter dan ChatGPT 4

TechCrunch - Anthropic claims its new models beat GPT 4

27 FEB

Van Google’s schrijfhulpje in Chrome tot een foto AI-tool in Windows en Gemini in Android

Wauw, zet je schrap voor de nieuwste AI-snufjes die we gespot hebben! Van Google’s handige AI-schrijfhulp in Chrome, een magische fototool in Windows, tot de slimme Google Gemini in de Berichten-app op Android – het is allemaal even indrukwekkend. En ohja, vergeet niet Microsoft Copilot, die klaarstaat om je nieuwe beste vriend te worden op Android. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Schrijf als een pro met Google's AI in Chrome

Ken je dat? Je staart naar je scherm, zoekend naar de juiste woorden voor die ene perfecte zin. Google to the rescue! Met de AI-schrijfhulp in Chrome (jammer genoeg, voorlopig alleen voor de lucky ones in Amerika beschikbaar) is het alsof je een persoonlijke schrijfcoach hebt. Rechtsklik en bam, ‘Help me write’ tovert zo de mooiste teksten op je scherm. Of je nu een blog, een review, of een lastige e-mail moet neerpennen, deze tool fluistert je zo de juiste woorden in. Binnenkort kun jij niet meer zonder!

Maak je AI Foto's in Windows

Droom je ervan om je foto’s te bewerken als een pro zonder uren te zwoegen op Photoshop? Met Microsoft's generatieve AI in ‘Foto's voor Windows’ is dat binnenkort realiteit. Momenteel beschikbaar voor de gebruikers onder het Windows Insider-programma, poetst deze tool elk ongewenst detail weg. 

Zeg maar dag tegen die fotobombers of ongewenste objecten. Jouw foto’s zullen stralen als nooit tevoren!

Boost je communicatie skills met Google Gemini in Android

Is het weer zover? Die eeuwige struggle om het perfecte bericht te schrijven? Dan komt Google Gemini in Android’s Berichten-app als geroepen. 

Deze slimme chatbot helpt je met alles: van een gevat antwoord op een klantenvraag tot het opzetten van een geniale brainstormsessie. Gemini is jouw onzichtbare sidekick die ervoor zorgt dat communiceren soepeler gaat dan ooit. Echt, probeer het eens en sta versteld!

 

Copilot vervangt je Google Assistent

En dan hebben we nog Copilot’s antwoord op de standaard Google Assistant. Stel je voor: een assistent die niet alleen je commando’s volgt, maar ook het hele web voor je afschuimt. 

Aangedreven door de nieuwste GPT-taalmodellen, is deze tool klaar om jouw digitale leven een stuk eenvoudiger te maken. Of het nu gaat om het plannen van je dag, het beantwoorden van vragen, of gewoon het regelen van je muziek, Copilot doet het allemaal met een vleugje AI-magie. 

 

Amai, wat een interessante week! Door deze AI-tool updates te omarmen, kun je niet alleen je eigen productiviteit verhogen, maar ook die van je teamgenoten. 

Bronnen: 

TechPulse - Google Chrome krijgt AI-schrijfhulp, voorlopig alleen in Amerika

TechPulse - Generatieve AI laat je elementen verwijderen in Foto’s voor Windows

TechPulse - Google Gemini arriveert in Berichten-app op Android

TechPulse - Microsoft Copilot kan nu je Google Assistant vervangen

 

AI in sociale media: innovatie of verlies van connectie?

Het valt niet meer te ontkennen, we leven in een tijdperk waar digitale innovaties en sociale interacties hand in hand gaan. En jawel, daarin is de opkomst van generatieve AI in sociale media-apps een ontwikkeling die onze aandacht trekt. Met elke dag nieuwe technologische sprongen, staan we op een kruispunt: zullen deze innovaties ons versterken of juist afleiden?

De grens tussen mens en machine wordt steeds dunner. We bewegen ons doorheen een digitale omgeving die constant in beweging is, met sociale mediaplatformen die in een razend tempo vooruitgaan. Maar wat betekent dit nu concreet?

AI-revolutie versus sociale verbinding?

Als je al bekend bent met AI-tools, dan weet je hoeveel deuren dit opent voor efficiëntie en creatieve uitspattingen. Denk bijvoorbeeld aan het lanceren van een nieuwe Facebookcampagne: in plaats van uren te zwoegen op de perfecte advertentietekst, schakel je gewoon een AI-tool in die het klusje binnen enkele minuten klaart. Of wat dacht je van een opvallende profielfoto op Instagram? Met een AI-filter transformeer je jezelf in een handomdraai.

Benieuwd naar wat sociale media nog meer in petto heeft? We werpen er even een vluchtige blik op:

 • Facebook rolt AI-tools uit voor het schrijven van posts, genereren van teksten en beelden voor advertenties, biedt AI-chatbots aan geïnspireerd door beroemdheden en een AI-assistent in Messenger.
 • Instagram betovert je met generatieve AI-filters en achtergrondgeneratietools en experimenteert met een AI-chatbot voor het versturen van DM’s.
 • LinkedIn vergemakkelijkt je werk met AI-tools voor posts, een AI-assistent voor InMails, en AI-gestuurde jobadvertenties.
 • Snapchat introduceert "My AI" voor gesprekken en "Dreams" voor beeldgeneratie, plus een "AI Mode" voor unieke Snaps.
 • TikTok verkent AI met profielbeelden, effecttools, AI-muziekcreatie, en test met AI-zoekfuncties en text-to-video generatie.
 • Pinterest zet generatieve AI in voor zoek- en advertentietools, terwijl X (voormalige Twitter) een AI-chatbot, Grok, belooft die updates voor je genereert.

Deze voorbeelden benadrukken hoe AI onze werkprocessen kan stroomlijnen en verrijken. Maar de vraag is brengt het ons ook dichter bij elkaar, of creëert het juist meer afstand? 

Artificiële Intelligentie heeft een schaduwzijde. Terwijl we de voordelen omarmen, moeten we ook de mogelijke gevolgen overwegen. Zal onze content straks meer door bots dan door onszelf geproduceerd worden? Wat gebeurt er met de echtheid en persoonlijke toets die onze volgers verwachten? En hoe zit het met de toename van spam en nep-engagement die deze technologieën mogelijk ook bevorderen?

De toekomst van generatieve AI - Een kans, geen vervanging

Het blijft dus essentieel om kritisch te kijken naar de rol van generatieve AI in sociale media. Ondanks de onmiskenbare voordelen, is het cruciaal om waakzaam te zijn. Creativiteit en authenticiteit dienen altijd voorop te staan. AI kan ons ondersteunen bij de zwaardere taken, maar de ‘ziel’ van onze content komt nog steeds van ons.

 

Generatieve AI in sociale media is volgens ons dus geen concurrent of vervanger. Zie het als een bondgenoot die, mits juist ingezet, ons naar ongekende hoogten kan duwen. Maar laten we niet vergeten dat achter elke post, elke advertentie en elke copy een persoon schuilt. Iemand met een verhaal, een passie en een boodschap. En dat is wat werkelijk resoneert met je publiek.

Bron: 

Social Media Today - More Generative AI Tools Are Coming to Social Apps — Is That a Good Thing?

20 FEB

Van Sora tot OpenAI's zoekmachine en Adobe's innovatieve assistent

Van OpenAI's ambitieuze plannen om Google uit te dagen tot Adobe's slimme assistent die het lezen van documenten een stuk makkelijker maakt. Deze week zijn er enkele interessante nieuwtjes die jij niet wil missen. 

OpenAI daagt Google uit

OpenAI neemt een sprong voorwaarts door te werken aan iets supercool: hun eigen zoekmachine en een superslimme spraakassistent. Ja, je leest het goed. Ze dagen Google uit, de gigant die we allemaal kennen en gebruiken om onze gekste vragen op te zoeken en antwoorden te krijgen.

Nu, wat maakt de tools van OpenAI zo bijzonder? Wel, in plaats van alleen te vertrouwen op zoekwoorden en een lijst met links, gaat OpenAI een stapje verder. Ze bouwen een systeem dat echt snapt wat je bedoelt met je vraag. Dankzij de slimme GPT-technologie krijg je antwoorden die begrijpelijk zijn en meteen bruikbaar, in plaats van een berg links waar je zelf nog door moet scrollen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de spraakassistent van OpenAI. Ondertussen zijn we al gewend om te praten tegen onze gadgets, dankzij assistenten zoals Siri en Google Assistant. Maar OpenAI zegt: "Wacht even, wij kunnen dit beter." Hun assistent gaat verder dan wat we gewend zijn, door gesprekken en vragen op een veel diepere manier te begrijpen. Stel je voor dat je technologie niet alleen commando's geeft, maar er echt mee in gesprek gaat. Van je telefoon tot je slimme huis, alles wordt net een stukje slimmer.

Terwijl we superhard uitkijken naar wat OpenAI gaat brengen, is het duidelijk dat ze iets groots op de planning hebben staan. Hun ambitie om Google uit te dagen laat zien dat we aan de vooravond staan van een nieuwe fase in de digitale wereld. 

Stap in de magische wereld van Sora

Je kon er niet omheen, op het nieuws en in de kranten ‘OpenAI lanceert Sora’. Wauw, het is waanzinnig! OpenAI geeft ons een voorproefje van hun nieuwste wonderkind dat de grenzen van videocreatie herdefinieert. Sora is niet zomaar een tool; het is toegang tot een wereld waar je woorden vlotjes tot leven komen in bewegende beelden. 

Hoe werkt het? Simpel, je beschrijft een scene met wat tekst - of dat nu een romantische zonsondergang of een spannende achtervolging is - en Sora doet de rest. Het tovert je woorden om in een video die zo uit een film zou kunnen komen. Wat maakt Sora zo bijzonder? Het gaat allemaal om de kwaliteit en het realisme. De video's die Sora maakt, zijn zo levensecht en gedetailleerd dat je bijna niet gelooft dat ze uit een computer komen. En het mooiste? Je krijgt videocontent van maar liefst 1 minuut lang.

Sora is nog in de maak, wat betekent dat OpenAI hard werkt om het nog beter te maken. Ze werken samen met creatievelingen om te testen en te finetunen, zodat als Sora klaar is voor het grote publiek, het veilig, makkelijk en superleuk in gebruik is.

Ben je gek op verhalen vertellen, films maken of gewoon coole tech uitproberen? Dan is Sora zeker iets om in de gaten te houden. Kun je niet wachten om te zien wat je allemaal kunt creëren met de kracht van AI? Wij ook niet!

Adobe introduceert eigen AI-assistent

Op zoek naar een AI-assistent die je door de jungle van documenten loodst alsof het niets is? Zoek niet langer, Adobe, de koning van creatieve software, heeft een assistent gelanceerd die lezen en begrijpen van documenten supermakkelijk maakt. 

Stel je voor: je hebt een berg aan pdf-bestanden, Worddocumenten, en Powerpoints voor je neus. En, je zoekt die ene gouden naald in de hooiberg. In plaats van uren te scrollen en te staren, vraag je gewoon aan de Adobe’s AI-assistent: "Waar praten we over onze nieuwe marketingstrategie?" En BAM, de assistent brengt je direct naar de juiste plek. In een notendop, Adobe Sensei is hier om je digitale leven een stuk overzichtelijker te maken. Geen stress meer over verdwaalde informatie of urenlang zoeken naar dat ene detail. Met deze assistent heb je de toekomst van documentbeheer letterlijk in handen. 

Naast het feit dat je een hoop tijd bespaart, is het ook nog eens intuïtief. Geen complexe commando’s of onhandige menu’s; je praat met de assistent alsof het een collega is. En nogmaals het werkt niet alleen met pdf-bestanden, maar ook met Worddocumenten en Powerpoints, waardoor het een onmisbare tool is voor iedereen die met diverse documenttypes werkt.

Deze assistent is momenteel beschikbaar in een bètaversie voor de gelukkigen met een Adobe Acrobat Standard, Pro Individual of Teams-abonnement. Dus als je al in het Adobe-ecosysteem zit, is de kans groot dat je deze magie al kunt ervaren.

Bronnen: 

TechPulse - OpenAI werkt aan eigen zoekmachine als concurrent voor Google

TechPulse - OpenAI kan nu ook bewegende video’s genereren met Sora

Tech.co - What Is Sora by OpenAI? Who Can Access Incredible AI Video Tool Revealed

TechPulse - Adobe komt met eigen AI-assistent voor pdf’s en andere bestanden

13 FEB

Van Copilot's Make-over tot ChatGPT's Geheugen

De wereld van artificiële intelligentie (AI) staat nooit stil, en deze week is geen uitzondering. Microsoft, Google, en OpenAI hebben spannende updates aangekondigd die niet alleen de interactie met technologie verbeteren, maar AI ook toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken voor iedereen. Benieuwd naar wat er is veranderd en hoe dit jou kan beïnvloeden? 

Microsoft geeft Copilot een nieuw jasje

Microsoft heeft Copilot, dé AI-gestuurde assistent voor web en mobiel, vernieuwd met een frissere look en verbeterde gebruikerservaring. Of je nu snel afbeeldingen nodig hebt voor een presentatie of je visuals wilt aanpassen, Copilot maakt het gemakkelijker dan ooit. 

Met een nieuwe carrousel van suggesties krijg je automatisch de relevantste opties voorgeschoteld. De uitbreiding van beeldbewerkings- en creatietools biedt binnenkort mogelijkheden zoals het aanpassen van achtergronden of stijlen, direct in Copilot. 

Ze beloven een gestroomlijnde ervaring, vooral voor Copilot Pro gebruikers, door specifieke uitdagingen in beeldbewerking en contentcreatie aan te pakken.

Google zet in op AI-vaardigheden in Europa

Met een budget van maar liefst 25 miljoen euro investeert Google fors in onze digitale vaardigheden. Google's aanzienlijke input onderstreept hun inzet voor het dichten van de digitale kloof. 

Met programma's zoals de 'Growth Academy' streeft Google ernaar individuen en organisaties bekwaam te maken in AI. Deze trainingen, gericht op het empoweren van ondernemers en anderen, zijn een kans om te leren hoe AI kan helpen bij groei en innovatie. En nu is er enkel nog de vraag … Welke specifieke vaardigheden en kennis gaan ze aanbieden? En hoe zal dit initiatief bijdragen aan de overbrugging van de digitale kloof?

Bard wordt Gemini

Vorige week namen we afscheid van Bard, maar natuurlijk niet zonder een waardige opvolger: Gemini. Google heeft niet alleen een nieuwe naam gegeven aan hun AI-chatbot, maar heeft ook zijn intellectuele capaciteiten aanzienlijk uitgebreid. Gemini, samen met zijn meer geavanceerde tweeling, Gemini Advanced, opent een nieuwe wereld van mogelijkheden, van coderen tot het schrijven van creatieve content.

De magie van Gemini gaat dus verder dan enkel een naamswijziging. De introductie van Gemini Advanced belooft namelijk een sprong voorwaarts in AI-intelligentie. Want jawel, Gemini Advanced is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een breed spectrum aan gebruikers. Of je nu worstelt met een ingewikkeld stuk code of op zoek bent naar die perfecte woordkeuze in je copy, Gemini Advanced staat klaar om je door het proces te leiden.

Wil je ermee aan de slag? Tja, dan heb je een Google One AI Premium-abonnement nodig. Dit abonnement belooft niet alleen toegang tot de meest verfijnde functies van Gemini maar maakt ook integratie mogelijk in de tools die we dagelijks gebruiken, zoals Gmail, Docs, en meer. Het resultaat? Een naadloze, intelligente assistent die de manier waarop we werken en creëren zal transformeren.

ChatGPT krijgt een geheugenfunctie

OpenAI heeft ChatGPT net nog slimmer gemaakt - deze slimme chatbot kan nu jE voorkeuren onthouden... en vergeten als jij dat wilt. Jouw gesprekken met ChatGPT worden niet alleen persoonlijker, maar ook veel relevanter voor wat jij nodig hebt.

Stel je voor: ChatGPT herinnert zich dat je een fervent volger bent van technologienieuws, of dat je een voorkeur hebt voor bepaalde muziekgenres bij het zoeken naar aanbevelingen. Deze nieuwe geheugenfunctie tilt de interactie naar een nieuw niveau door jouw eerdere conversaties en voorkeuren te gebruiken om de antwoorden nog beter af te stemmen op jouw unieke behoeften.

bron: OpenAIOpen AI Manage Memory

Maar nu vraag jij je misschien af: "Hoe zit het met m’n privacy? Kan ik controleren wat ChatGPT wel of niet onthoudt?" OpenAI heeft gedacht aan jouw privacy en controle. Jij hebt de touwtjes in handen over wat ChatGPT onthoudt. Wil je dat de chatbot bepaalde informatie vergeet? Geen probleem. Je kunt eenvoudig aangeven welke details uit het geheugen gewist moeten worden, waardoor je volledige controle houdt over jouw digitale voetafdruk.

 

Deze AI-updates bieden nieuwe mogelijkheden voor efficiëntie, creativiteit en persoonlijke groei. Het is duidelijk dat deze techgiganten een inclusieve digitale toekomst willen creëren. Met zo’n impact komt er echter ook heel wat verantwoordelijkheid, vooral als het gaat om privacy en ethiek. Dus terwijl je deze nieuwe AI-tools verwelkomt, moet je ook waakzaam blijven over hoe ze ons leven en onze samenleving beïnvloeden.

Bronnen: 

Techpulse.be - Copilot voor web en mobiel krijgt make-over

Techpulse.be - Google investeert 25 miljoen euro in AI-vaardigheid EU-burgers

Techpulse.be - Bard-chatbot heet voortaan Gemini en krijgt slimmere tweeling

Techpulse.be - Google-chatbot Gemini komt naar smartphones en Google Assistant

TechCrunch - ChatGPT will now remember — and forget — things you tell it to

Tweakers.net - ChatGPT krijgt 'geheugen' om details over gebruikers en gesprekken te onthouden

OpenAI - Memory and controls for ChatGPT

6 FEB

Van Google's Gemini tot de strijd tegen nepnieuws

Google, Meta, en OpenAI hebben weer wat nieuws te vertellen. Van een gloednieuwe naam voor Google's AI tot slimme tools die jouw muzikale meesterwerken tot leven brengen – de toekomst ziet er superslim uit!

Google Bard wordt Gemini

Google heeft een belangrijke stap gezet in de evolutie van zijn AI-aanbod door 'Bard' te vervangen door 'Gemini'. Met deze naamsverandering wil Google ervoor zorgen dat al hun AI-gereedschappen onder één en dezelfde vlag varen, net zoals Microsoft dat deed met Copilot. Gemini is niet zomaar een naam; het staat voor een nieuwe generatie AI die alles van chatbots tot jouw persoonlijke assistent aandrijft. Spannend, hè?

Google lanceert MusicFX en TextFX

Droom je ervan om je eigen muziek te maken of songteksten te schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak kennis met Google's MusicFX en TextFX. Stel je voor: je typt "twee gitaren in flamencostijl" en bam, MusicFX tovert een uniek muziekstuk voor je. En met TextFX, mede mogelijk gemaakt door de brains van rapper Lupe Fiasco, worden jouw woorden omgezet in indrukwekkende teksten. Of je nu inspiratie zoekt voor je volgende hit of gewoon wilt experimenteren, deze tools staan voor je klaar.

Eén front tegen desinformatie

In een wereld waar AI bijna niet van echt te onderscheiden is, stappen Meta en OpenAI in de ring om nepnieuws een halt toe te roepen. Hoe? Door AI-gegenereerde beelden duidelijk te labelen. Zo weet jij precies wanneer een beeld door een computer is gemaakt en wanneer niet. Slim, toch? Maar let op, er is nog een groeiproces, zoals het behouden van deze labels op social media. Desalniettemin is het een grote stap in de richting van een transparantere digitale wereld.

Dus, of je nu gefascineerd bent door de oneindige mogelijkheden van AI of gewoon op de hoogte wilt blijven van de nieuwste snufjes, deze updates zijn zeker het verkennen waard.

Bronnen: 

Techpulse - Zeg niet meer Bard, maar Gemini: naam Googles AI-systeem verandert

TechCrunch - Google releases GenAI tools for music creation

Techpulse - Meta en OpenAI labelen AI-beelden in strijd tegen desinformatie

 

31 JAN

OpenAI pakt uit met nieuwe features en een kindvriendelijke AI

OpenAI blijft onze wereld verrijken met interessante innovaties en een toekomstgerichte blik. Van het aanpakken van 'luiheid' in AI tot het onthullen van kindvriendelijke AI-opties, OpenAI zet in op maximale impact en positieve verandering.

Luiheid? Niet bij GPT-4 Turbo.

Er is niets zo irritant als een chatbot die niet reageert midden in een gesprek. OpenAI heeft onze klachten gehoord en introduceert GPT-4 Turbo, een upgraded versie die de 'luiheid' van de vorige versie aanpakt. 

Deze verbeterde versie van GPT 4 is ontworpen om ervoor te zorgen dat de chatbot geen vragen meer weigert te beantwoorden of taken onvolledig uitvoert. Hoewel abonnees van ChatGPT Plus momenteel vastzitten aan GPT 4, komt GPT 4 Turbo binnenkort beschikbaar voor een breder publiek.

AI voor de Jonge Generatie

In een wereld waar technologie steeds meer verweven is met ons dagelijks leven, is het cruciaal om jongeren veilig en geïnformeerd te houden. OpenAI erkent dit en slaat de handen ineen met Common Sense Media om kindvriendelijke AI-modellen te ontwikkelen. 

Deze samenwerking is gericht op het ontwikkelen van veilige, leerrijke AI-ervaringen en het bewustmaken van jongeren, ouders en leerkrachten over de mogelijkheden en valkuilen van AI. De GPT-Store wordt verrijkt met een speciale selectie van familievriendelijke AI-modellen, wat de weg vrijmaakt voor een verantwoord gebruik van AI door de jonge generatie.

ChatGPT wordt nog interactiever

De nieuwste update van OpenAI zet ChatGPT in de schijnwerpers als een veelzijdige conversatiepartner. Abonnees kunnen nu rechtstreeks andere GPTs aanroepen in hun chats, simpelweg door "@". Dit zorgt voor een vloeiende en contextueel rijke chat-ervaring, waarbij verschillende GPTs ingeschakeld kunnen worden voor diverse behoeften. OpenAI transformeert hiermee de interactie met AI tot een intuïtieve en persoonlijke ervaring, waarmee de chatbot echt deel uitmaakt van het gesprek.

 

Met deze nieuwe updates en de focus op verantwoord gebruik, is de toekomst van AI bij OpenAI niets minder dan veelbelovend.

Bronnen:

TechPulse - OpenAI komt met oplossing voor ‘luiheid’ GPT-4

TechPulse - OpenAI wil ‘kindvriendelijke’ GPT’s aanbieden

TechCrunch - ChatGPT users can now invoke GPTs directly in chats

 

Google's AI geeft ons een kijkje in de toekomst van taalmodellen en videocreatie

Google, bekend om zijn innovatieve technologieën, zet grote stappen vooruit in de wereld van artificiële intelligentie. Met de introductie van geavanceerde AI-taalmodellen en baanbrekende videocreatietools, opent Google nieuwe deuren en zet het de toon voor de toekomst van digitale interactie. 

Een nieuwe dimensie in chatbots

Maak kennis met Bard, Google's slimme AI-chatbot, die nu dankzij Gemini Ultra nog slimmer wordt. Dit toppertje onder de taalmodellen is een multitasker, die je meeneemt op een reis naar de grenzen van AI-mogelijkheden. 

Maar topkwaliteit komt met een prijskaartje. Google denkt aan een abonnementsmodel voor diegenen die willen pronken met de meest geavanceerde functies van Bard. Het lijkt erop dat Google de weg van OpenAI volgt, waar gebruikers betalen voor premium AI-toegang. Een investering in de toekomst van communicatie, dat is duidelijk!

Lumiere - Een nieuwe wereld van AI-gegenereerde video's

Naast taalmodellen introduceert Google Lumiere, een experimentele tool die de verbeelding tart door levensechte beelden en video's te genereren op basis van tekst. Van een ridder op avontuur tot een astronaut die de rode planeet verkent, Lumiere brengt je fantasie tot leven. Maar dat is nog niet alles. Deze tool heeft ook een oog voor stijl en voegt beweging toe aan stilstaande beelden alsof het niets is. Het resultaat? Adembenemende visuals die haast niet te onderscheiden zijn van de realiteit. Hoewel Lumiere nog in de beginfase zit, belooft deze tool een revolutie in de manier waarop we verhalen vertellen en delen.

 

Met tools als Gemini Ultra en Lumiere verlegt Google de grenzen en toont het ons een glimp van een toekomst waarin onze interactie met technologie intuïtiever, creatiever en spannender is dan ooit tevoren.

Bronnen:

TechPulse - Googles Gemini Ultra-taalmodel krijgt lancering naast Bard Advanced

TechPulse - Googles Lumiere tart de verbeelding met realistische AI-video’s

23 JAN

Google's Nieuwste AI-Functies

Ben jij net zo enthousiast over de snelle ontwikkelingen in AI als wij? Dan hebben we goed nieuws! Google heeft onlangs een paar nieuwe functies aangekondigd die jouw manier van werken echt gaan veranderen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Als jij je browser opent, zie je binnenkort misschien wel een achtergrond die helemaal bij jou past. Met Google's nieuwste AI-functie voor Chrome kies je zelf een thema, gevoel of kleur. En dan, poef, daar verschijnt een unieke achtergrond, speciaal voor jou. Het maakt je scherm en je dag meteen een stuk leuker.

Schrijf je veel? Dan weet je dat het soms lastig kan zijn om de juiste woorden te vinden. Wel, vanaf nu hoef jij je geen zorgen meer te maken! Met de nieuwe schrijfassistent in Chrome schrijven we makkelijker dan ooit. Of je nu een recensie, uitnodiging of een formele vraag wilt schrijven, deze tool helpt je. Klik met je rechtermuisknop in een tekstveld, kies 'Help me write', en je bent klaar om indruk te maken.

We weten allemaal hoe lastig multitasken kan zijn. Maar Google maakt het makkelijker met een slimme manier om je tabbladen te organiseren. Open je veel tabs tegelijkertijd? Chrome kan ze nu voor je sorteren in groepen. Zo blijft alles netjes en overzichtelijk, of je nu een reis plant, onderzoek doet of online winkelt.

En dan Gmail. Ja, ook daar maakt Google ons het leven makkelijker. Met het nieuwe AI-hulpje in Gmail voor Android, schrijf je e-mails sneller en beter. Deze slimme assistent geeft je suggesties en antwoorden, precies passend bij jouw e-mail. Zo wordt e-mailen een stuk fijner.

Google is voorzichtig met het uitrollen van deze nieuwe AI-functies. Maar met deze updates laten ze zien dat ze echt begrijpen wat wij nodig hebben: gemak, iets persoonlijks en natuurlijk efficiëntie. Deze nieuwe tools maken jouw digitale wereld slimmer, persoonlijker en creatiever.

Bronnen:

Social Media Today - "Google Add New Generative AI Elements to Chrome, Including Writing Assistant Option" 

TechPulse - "Gmail voor Android Krijgt AI-hulpje om Mails te Schrijven"

16 JAN

Van Copilot Pro tot plagiaat in de GPT-Store

We breien verder aan het nieuws rond Microsoft’s Copilot en OpenAI’s GPT-Store.

Laten we beginnen met de nieuwste tool van Microsoft, Copilot. Ja, je leest het goed, er is opnieuw een update beschikbaar. Heb je al gehoord van Copilot Pro? Deze krachtpatser tilt jouw werk en creativiteit naar ongekende hoogten, en dat voor slechts 20 dollar per maand! Met Copilot Pro krijg je toegang tot innovatieve tools zoals GPT 4 Turbo en DALL-E 3. Stel je voor dat je een persoonlijke assistent hebt die je helpt bij alles - van het schrijven van essays en het beheren van databases tot het maken van boeiende presentaties en het organiseren van je notities. En met 100 boosts per dag voor DALL-E 3, kun je in een mum van tijd prachtige afbeeldingen creëren die je projecten tot leven brengen. Dat is toch geweldig?

En er is meer, want Microsoft zit niet stil. Met Copilot Pro kun je zelfs je eigen gepersonaliseerde GPT bouwen, helemaal afgestemd op jouw behoeften. Stel het je voor als slimme plug-ins die je kunt gebruiken om jouw digitale assistent nog genialer te maken. Of je nu op zoek bent naar de beste recepten, de leukste reisbestemmingen of zelfs muziekherkenning, deze plug-ins maken het mogelijk. Je kunt tot drie plug-ins tegelijk activeren, waardoor jouw digitale assistent een persoonlijke touch krijgt en precies weet wat jij nodig hebt.

Terwijl Microsoft innoveert, heeft OpenAI zijn eigen uitdagingen te trotseren. De GPT-Store van OpenAI is nog maar net gelanceerd of het heeft al te kampen met uitdagingen zoals plagiaat. Jazeker, je leest het goed, sommige mensen hebben helaas het werk van anderen nagemaakt. Dit benadrukt de noodzaak voor platformen als de GPT-Store om robuuste mechanismen te ontwikkelen die de intellectuele eigendom van ontwikkelaars beschermen en de integriteit van de digitale marktplaats waarborgen.

Het is werkelijk fantastisch om te ervaren hoe AI ons leven op een makkelijkere en creatievere manier verrijkt. Met de introductie van Copilot Pro en de aanpasbare GPT's worden er eindeloze mogelijkheden geboden om op een efficiëntere manier te werken en je ideeën tot leven te brengen. Echter, terwijl we voortdurend de grenzen van technologie verleggen, is het van essentieel belang om een evenwicht te vinden tussen innovatie en ethiek. We moeten niet vergeten om attent te blijven en de waarde van origineel werk te respecteren.

AI blijft ons verrassen en uitdagen. Het is aan ons om deze tools op een verantwoorde en creatieve manier te gebruiken, zodat we allemaal kunnen profiteren van de voordelen die deze revolutionaire technologieën bieden.

Bronnen: 

Tweakers - Microsoft introduceert Copilot Pro-abonnement voor 20 dollar per maand

Tweakers - Microsoft breidt Copilot-website uit met aanpasbare GPT’s

TechPulse - Microsoft komt met Copilot Pro voor 20 dollar per maand

TechPulse - GPT Store heeft al te kampen met plagiaat

10 JAN

Van persoonlijke assistentie tot gespecialiseerde oplossingen, AI’s nieuwste innovaties

Ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI)? Deze week hebben we drie opwindende AI-updates voor je die jouw digitale leven compleet zullen veranderen. Van slimme assistenten tot geavanceerde oplossingen, het is duidelijk dat AI niet meer te stoppen is!

Copilot - Je digitale ogen en oren

Check deze spectaculaire ontwikkeling: Copilot kan voortaan uitleggen wat er op je scherm te zien is!  Jawel, je leest het goed. Stel je voor, je staart naar een ingewikkelde grafiek en poef, Copilot vertelt je precies wat het betekent. Superhandig, toch? Dit is een enorme stap vooruit, vooral voor iedereen die wat extra hulp kan gebruiken bij het navigeren door de digitale wereld. Geen zorgen meer bij complexe websites of apps, Copilot helpt je op weg!

ChatGPT daagt Google Assistant uit

En dan hebben we ChatGPT van OpenAI, die de handschoen opneemt tegen niemand minder dan Google Assistant. Dit is niet zomaar een kleine technische update – het is een regelrechte verschuiving in de wereld van AI-chatbots. ChatGPT, al een ster in boeiende gesprekken, laat nu zien dat het de grote jongens in de wereld van digitale assistenten aankan. We hebben het over een sprong vooruit in hoe AI begrijpt, reageert, en zich mengt in ons dagelijks leven. Stel je voor: een AI die niet alleen antwoordt, maar ook écht snapt wat je nodig hebt en hierop inspeelt. ChatGPT stapt hiermee in de arena als een geduchte tegenstander van Google Assistant, en wordt zo een hoofdrolspeler in het spannende verhaal van digitale assistenten. 

De GPT-Store en ChatGPT Team

Tot slot opent GPT-Store eindelijk zijn virtuele deuren. Je vindt er gespecialiseerde GPT-producten voor zowel de grote jongens als kleinere organisaties. Dit is dé plek waar organisaties AI-oplossingen kunnen kopen die perfect passen bij hun unieke eisen. Van het analyseren van data tot het verbeteren van klantenservice, de GPT-Store heeft het allemaal.

En daar blijft het niet bij. Zonet lanceerde Open AI ChatGPT Team, een revolutionaire assistent voor jouw organisatie. ChatGPT Team centraliseert teamwerk in een veilige omgeving, waardoor je productiviteit een boost krijgt. Of het nu gaat om datavisualisatie, e-mailautomatisering of geavanceerde analyses, deze tool staat voor je klaar. Voor slechts $ 25 per lid krijg je toegang tot de nieuwste functies zonder dat jouw data gebruikt wordt voor training.

 

AI integreert zich supersonisch snel  in zowel ons persoonlijke als professioneel leven. Van het verhogen van digitale toegankelijkheid tot het creëren van nieuwe markten voor AI-producten.

Bronnen:

TechPulse – Copilot kan nu uitleggen wat er op je scherm staat

TechPulse – ChatGPT gaat strijd aan met Google Assistant

TechPulse – GPT Store voor gespecialiseerde GPT-producten volgende week online

Search Engine Journal - OpenAI Announces ChatGPT Team For The Workplace

3 JAN

Microsoft lanceert Copilot

We vliegen 2024 binnen en beginnen met een knaller van formaat. Want, eindelijk, Microsofts Copilot is geland! Deze innovatieve AI-assistent is niet zomaar een gadget, maar een belangrijke vernieuwing. Met Copilot toont Microsoft hun kracht in de AI-arena. Zie het als een slim alternatief voor soortgelijke AI-tools van andere techgiganten zoals OpenAI.

Je scrolt op je smartphone en hebt een snelle, slimme assistent nodig? Voilà, daar is Copilot met GPT-4, nu beschikbaar op zowel iOS als Android. Deze handige app brengt alle functies van Microsoft's chatbot naar je gsm. Compleet met DALL-E 3 voor het genereren van afbeeldingen en hetzelfde geavanceerde GPT-4-taalmodel.Tweakers - Microsoft Copilot

Bron: Tweakers - Microsoft brengt Copilot-app uit voor iOS en iPadOS

Of het nu gaat om text-to-text, text-to-image of slimme zoekopdrachten, Copilot doet het dus allemaal. En het mooiste? Dit krachtige AI-talent is volledig gratis.

Maar er is meer. In Teams zie je nu de 'Intelligent Recap' functie, een slimme tool die jouw meetings samenvat en je helpt focussen op wat echt telt. Geen ellenlange notities meer, Copilot vat alles bondig voor je samen. Het toont je wanneer je de meeting betrad of verliet, markeert momenten waarop je naam werd vernoemd, en laat je zelfs zoeken op sprekers. Een echte must-have voor de drukbezette professional!

Wat dit allemaal betekent? Een revolutie in de manier waarop we werken, communiceren en creëren. Microsofts Copilot is meer dan een assistent; het is een partner die jouw digitale leven slimmer, sneller en eenvoudiger maakt. Probeer het zelf eens uit en ontdek hoe Copilot jouw dagelijkse taken transformeert. 

Copilot voor Android

Copilot voor iOS

Bronnen: 

TechPulse Copilot met GPT-4 beschikbaar voor iOS

TechPulse Microsoft integreert Copilot in Teams voor Intelligent Recap

TechPulse Microsoft Copilot is nu beschikbaar op Android

12 DEC

Google stapt groot in AI met Gemini. De nieuwe concurrent van ChatGPT

Google heeft onlangs zijn nieuwste AI-taalmodel, Gemini, geïntroduceerd, met als doel de toppositie van OpenAI in de AI-wereld uit te dagen. Gemini, beschikbaar in drie varianten - Pro, Nano en Ultra – is ontworpen om de interactie tussen mens en machine naar een hoger niveau te tillen.

Gemini Pro, dat Bard zal aandrijven, maakt indruk met zijn vermogen om teksten te verwerken en te reageren op een meer geavanceerde manier. Voor de smartphonegebruikers is er Gemini Nano, speciaal ontwikkeld voor de Pixel 8 Pro, met unieke AI-functies zoals het samenvatten van spraakopnames en hulp bij WhatsApp-chats. En voor de professionals onder ons, houd Gemini Ultra in de gaten, beschikbaar vanaf 2024, als de meest geavanceerde versie van het model.

Deze ontwikkeling van Google belooft een boeiende toekomst voor AI-integratie in onze dagelijkse digitale ervaringen. Met Gemini zet Google een grote stap vooruit in de AI-race.

Bron:

TechPulse – Google lanceert taalmodel Gemini waarmee het OpenAI wil overtreffen

28 NOV

Gratis praten met ChatGPT en video’s analyseren met Google Bard

ChatGPT en Bard blijven innoveren, groeien en steken elkaar de loef af.

Recent heeft OpenAI zijn GPT-chatbot een spraakfunctie gegeven. En weet je wat nog mooier is? Deze functie is nu beschikbaar voor iedereen. Ja, zelfs voor de gratis gebruikers! Dus nu kun je in de zetel een gesprek voeren met ChatGPT en antwoord het gewoon terug. Cool, toch? 

Ondertussen is Google niet achtergebleven. Hun Bard AI-chatbot heeft een indrukwekkende update gekregen. Voortaan kun je specifieke vragen stellen over YouTubevideo's. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het aantal eieren in een receptvideo? Bard helpt je op weg! 

Deze features openen nieuwe deuren in hoe we interacteren met technologie. Voor professionals, studenten, of gewoon nieuwsgierige zielen, de wereld van AI-chatbots wordt steeds boeiender!

Bronnen:

TechPulse - ChatGPT spreekt nu ook tegen gratis gebruikers

TechCrunch - Googles Bard AI-chatbot can now answer questions about youtube videos

7 NOV

OpenAI's lanceert GPT-4 Turbo en aanpasbare GPT's

We staan op de drempel van een nieuwe evolutie. Want ChatGPT en de nieuwste GPT-4-technologie van OpenAI komen met enkele zotte updates. Jazeker, deze nieuwe AI-functies gaan de manier waarop organisaties en ondernemers met content en data omgaan, radicaal veranderen. 

De impact van artificiële intelligentie is duidelijk zichtbaar in de gebruikersaantallen. Met 100 miljoen wekelijkse actieve gebruikers heeft ChatGPT bewezen dat AI geen verre toekomstmuziek meer is, maar een integraal onderdeel van ons huidige digitale landschap.

Ben je benieuwd naar de nieuwste mogelijkheden sinds deze week? 👇

GPT-4 Turbo is de ster van de show. Hoe dan? Wel, met een verbazingwekkende vermogen om de inhoud van een hele bibliotheek in één keer te begrijpen en te verwerken, ontwar je als contentcreator in een mum van tijd complexe onderwerpen. En jazker, het kan ook PDF's aanpakken en werkt met verbluffende snelheid, waardoor efficiëntie en uitgebreide analyses hand in hand gaan. Bovendien is de data in GPT-4 Turbo bijgewerkt tot april 2023, waardoor je toegang krijgt tot de meest recente informatie en ontwikkelingen.

Plus en Enterprise gebruikers kunnen nu eigen AI-assistenten bouwen met op maat gemaakte GPT's. Voorbeelden die interessant kunnen zijn voor sociale mediabeheerders en contentcreators: 

 • Interactieve content voor sociale mediaposts automatisch genereren.
 • Dynamisch reageren op volgers in real-time.
 • Trending hashtags en onderwerpen identificeren.
 • Sociale media analytics interpreteren voor slimme contentstrategieën.
 • De nieuwste digitale marketingtrends volgen om altijd een stap voor te zijn.
 • Ideeën genereren op basis van community-interactie.

En laten we de integratie van Browse, DALL·E 3 en Analysis in GPT-4 vooral niet vergeten. Browse is nu uit de beta en biedt Plus en Enterprise gebruikers de mogelijkheid om direct vanuit ChatGPT te browsen met Bing​. DALL·E 3 is geïntegreerd en kan nu afbeeldingen genereren op verzoek.  Dit maakt van GPT-4 een multifunctioneel platform, waar je rechtstreeks op het internet surft, prachtige afbeeldingen maakt en interacties verrijkt met stem- en beeldfunctionaliteiten. Allemaal ontworpen om je ervaring natuurlijker en intuïtiever te maken.  

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor de betalende gebruikers. Heb je een gratis account? Jammer, want op dit moment mis je iets vooruitstrevends. Deze ontwikkelingen in AI zijn niet alleen technische hoogstandjes. Ze zijn de bouwstenen voor een toekomst waarin ondernemers en organisaties met minder moeite meer kunnen bereiken. Of het nu gaat om het analyseren van grote hoeveelheden data of het personaliseren van klantinteracties, ChatGPT staat klaar om je organisatie grondig te helpen.

Bronnen:

OpenAI Help Center over GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de toegang tot GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de rate limits van GPT-4 Turbo.

OpenAI Help Center over de introductie van aanpasbare GPT's.

OpenAI Help Center over de uitrol van Browse.

OpenAI Help Center over de integratie van DALL·E 3 met ChatGPT.

OpenAI Help Center over nieuwe stem- en beeldmogelijkheden in ChatGPT.

OpenAI Help Center over de ondersteuning van meerdere talen door ChatGPT.

TechPulse - ChatGPT kan nu je PDF-bestanden analyseren

TechPulse - GPT-4 Turbo door OpenAI

TechCrunch - OpenAI's ChatGPT now has 100 million weekly active users

TechCrunch - Everything to know about the AI chatbot

Tweakers - OpenAI kondigt GPT-4 Turbo aan

Tweakers - ChatGPT-gebruikers kunnen nu eigen versies van de chatbot creëren en delen

26 SEPT

Praat en deel foto’s met ChatGPT

Heb je ooit gedacht: "Ach, wat zou het toch makkelijk zijn als ChatGPT kon zien wat ik zie of horen wat ik zeg." Goed nieuws, jouw wens is zonet uitgekomen! Want ChatGPT, onze favoriete AI-assistent, heeft zojuist een paar indrukwekkende upgrades gekregen. Jawel, we hebben het over spraak- en beeldherkenning!

Je bent aan het brainstormen over een nieuw sociale mediacampagne? Vergeet het eindeloos getik en zeg gewoon wat je denkt. Ja, je hebt het goed gelezen. Spreek je ideeën gewoon uit en laat ChatGPT de rest doen. En hier komt het mooie: ChatGPT praat terug! Dankzij een geavanceerd tekst-naar-spraakmodel, kun je een echte conversatie voeren. Het is alsof je een extra teamlid hebt die altijd klaarstaat om te reageren. En ja, alles wat zegt, wordt ook netjes neergeschreven. Handig, toch?

Maar daar blijft het niet bij, ChatGPT heeft nu ook 'ogen'. Wil je een complexe grafiek ontcijferen of wil je bijvoorbeeld weten wat je kunt klaarmaken met de ingrediënten in jouw koelkast? Maak dan gewoon een foto en ChatGPT helpt je verder. 

"Klinkt geweldig, maar is het ook veilig?"; horen we je denken. Absoluut, OpenAI heeft allerlei veiligheidsmaatregelen ingebouwd om ervoor te zorgen dat deze krachtige functies niet misbruikt worden. Dus terwijl je de grenzen van wat mogelijk is verlegd, zorgt ChatGPT ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Kun je niet wachten om dit zelf uit te proberen? Goed nieuws: OpenAI rolt deze functies binnen twee weken uit voor ChatGPT Plus en Enterprise gebruikers. Hou dus je app in de gaten voor de spannende updates! 

Bronnen: 

TechPulse - Horen, zien en spreken: ChatGPT krijgt update

OpenAI - ChatGPT can now see, hear, and speak

OpenAI zit niet stil - Van DALL.E 3 tot Bing

Het is niet alleen ChatGPT dat spannende nieuwe mogelijkheden krijgt. Jazeker, OpenAI blijft sleutelen en upgrades uitvoeren. Maak kennis met DALL.E 3 en de revolutionaire AI-features van Bing.

DALL.E 3 is de allernieuwste versie in de wereld van text-to-image AI. Vergeet het eindeloze finetunen van je prompts. DALL.E 3 is nu nog expressiever en preciezer. Heb je een specifieke afbeelding in gedachten voor je volgende project? Typ het uit en DALL.E 3 tovert het tevoorschijn. En ja, je kunt zelfs de afbeelding aanpassen door gewoon met ChatGPT te praten. De update wordt in oktober uitgerold voor ChatGPT Plus en Enterprise gebruikers.

Bovendien is er een kleine bonus voor de ontwerpers onder ons die Microsoft Designer gebruiken. Deze tool zal slimmer worden dankzij AI. Het platform integreer je binnenkort naadloos met DALL-E 3, waardoor je nog meer creatieve mogelijkheden krijgt.

 

Wil je nog een stapje verder, dan heeft Bing ook een paar indrukwekkende trucjes voor jou in petto. Op zoek naar een nieuwe laptop of misschien zelfs een vakantiebestemming? Bing wordt je nieuwe beste vriend. De zoekmachine stelt je vragen om je behoeften te begrijpen en filtert dan de resultaten. Het is net alsof je een persoonlijke shopassistent aanspreekt! 

Maar dat is nog niet alles. Bing onthoudt je eerdere zoekopdrachten en speurt zelfs naar kortingscodes en aanbiedingen. Hoe meer je zoekt, hoe slimmer Bing wordt. Dus ja, je zoek- en winkelervaring wordt alleen maar beter.

Ben jij een organisatie die op zoek is naar de perfecte visuals of een ondernemer die de beste deals wil vinden? Deze updates zijn de moeite om uit te proberen! 

Bronnen: 

Search Engine Journal - DALL·E 3 Coming To ChatGPT, Bing, And Microsoft Designer

The Verge - Microsoft to add DALL-E 3 to Bing Chat

Sociale media in combinatie met AI, een nieuwe wereld van labels en bots

Door de AI-evolutie is de wereld van sociale media volop in beweging. Sociale mediakanalen zoals TikTok leggen de lat hoog om desinformatie te vermijden en onze veiligheid te garanderen.

Nieuw op TikTok: labels voor AI-gegenereerde content. Het idee? Duidelijkheid scheppen, desinformatie en misleiding voorkomen. Gebruik je AI voor je posts? Dan moet je dit nu labelen als 'synthetisch', 'fake', 'niet echt', of 'veranderd'. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat ze je content van het platform verwijderen.

We kunnen het niet vermijden, AI bots duiken overal op en dat is niet altijd goed nieuws. Ze kunnen namelijk ook voor spam en misleiding zorgen. TikTok en Meta zien al een toename van AI-gecreëerde spam, zoals tools die beweren kleding van foto's te kunnen verwijderen. yikes! Daarom zijn ook YouTube en Instagram druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe regels om dit soort misbruik tegen te gaan. 

Waar moet je op letten? Wees kritisch en let op labels als 'synthetisch' of 'fake'. Als creator moet je de nieuwe regels kennen en de juiste labels gebruiken.

Experimenteer je graag met AI? Of zoek je innovatieve manieren om je publiek te bereiken? Dan zijn deze updates een must. Ze bieden nieuwe kansen, maar benadrukken ook het belang van ethisch handelen in deze snel veranderende digitale wereld.

Bronnen: 

Social Media Today - TikTok officially launches new stream labels AI-generated-content

Social Media Today - More AI bots infiltrate social platforms each developing new rules

19 SEPT

Chatbot Bard werkt samen met de Google apps

Deze AI-update wil je niet missen! We zoomen in op Bard want de tool heeft een flinke upgrade gekregen. 

Bard is niet zomaar een chatbot; het is jouw nieuwe digitale assistent. Bard werkt voortaan samen met Google apps zoals Gmail, Docs en Drive. Wat betekent dit concreet voor jou? Plan je een reis met vrienden. Bard haalt de datums die voor iedereen werken uit jullie agenda. Vervolgens zoekt het real-time vlucht- en hotelinformatie op. En dat allemaal in één gesprek! Zalig toch?

En daar stopt het niet! We weten namelijk allemaal dat AI soms fouten kan maken. Daarom heeft Bard nu een ingebouwde "Google it"-knop. Met deze functie kun je de antwoorden van Bard dubbelchecken. Klik op de knop en elke zin die Bard heeft geschreven, wordt gevalideerd tegenover Google Search. Zo weet je zeker dat de informatie die je krijgt, betrouwbaar is.

Google heeft duidelijk gemaakt dat Bard alleen toegang heeft tot je Gmail, Drive en Docs als je daar expliciet toestemming voor geeft. En je kunt die toestemming op elk moment intrekken. Bovendien beloven ze dat ze jouw persoonlijke data niet zullen gebruiken voor “AI learning”, wat een extra laag van vertrouwen en veiligheid toevoegt.

Probeer Bard's nieuwe mogelijkheden uit en ontdek hoe het jouw dagelijkse taken kan vergemakkelijken. 

Bron:

TechCrunch - Google's Bard chatbot can now tap into your Google apps, double check answers and more

12 SEPT

Meta wil GPT-4 overtreffen

Ondertussen weet je al dat Meta volop inzet op artificiële intelligentie, toch? Eerder schreven we over Meta-tools zoals SeamlessM4T en CM3leon. Maar nu komt het grote nieuws: Meta wil GPT-4, OpenAI’s wonderbot, van de troon stoten. Ja, echt waar!

Laten we starten met 'waarom'. Meta gelooft dat AI hun sociale mediakanalen gaat versterken. Ze willen niet alleen meedoen in de AI-race, ze willen hem winnen!

Maar er is meer. Door hun eigen AI-model te creëren, zeggen ze eigenlijk: "Google, OpenAI, we hebben jullie niet meer nodig!" Ze doppen hun eigen boontjes en willen dus minder afhankelijk zijn van externe techreuzen.

We pellen nog een extra laagje weg. Meta ruikt namelijk geld. Zo willen ze hun AI-model niet alleen gebruiken om jouw Instagram-tijdlijn te verbeteren, maar ook om een inkomstenstroom te genereren. Hoe dan? Door hun product als ondersteuning aan te bieden aan andere organisaties. 

Oké, genoeg over het 'waarom'. Hoe gaan ze dit doen? Nou, ze hebben al een eerste stap gezet door Nvidia H100-GPU's in te slaan. Dat zijn dé chips van de AI-wereld, speciaal gemaakt om zware modellen te trainen.

Bovendien zijn ze ook al bezig met hun eigen taalmodel, SeamlessM4T. En net als hun vorige projecten, zoals Llama 2, zal dit waarschijnlijk een open source party worden. Dat betekent dat individuen van over de hele wereld kunnen meehelpen om hun model nog beter te maken.

Ben je fan van Meta's platformen, hou je dan vast. Want er komen slimmere chatbots aan op Instagram en betere zoekfuncties op Facebook. 

Bronnen: 

Social Media Today - Meta’s developing its own llm to compete with OpenAI

TechPulse - Meta wil GPT-4 voorbijsteken met eigen AI-model

Tweakers - Meta koopt hardware om groot taalmodel te trainen dat GPT-4 moet evenaren

👇 Mis ons AI-aanbod niet! 👇

Ontdek de AI tools banner-1

Sociale media ChatGPT banner-1

Boost je content met AI banner

5 SEPT

ChatGPT Enterprise voor zakelijk gebruik

Ben je op zoek naar een AI-tool die niet alleen slim is, maar ook jouw bedrijfsgegevens beschermt alsof het een fort is? Maak dan kennis met ChatGPT Enterprise! Enterprise is een krachtigere versie van de gekende ChatGPT, maar dan met extra functies die speciaal zijn ontworpen voor professioneel gebruik. 

Stel je voor, je hebt een deadline en je AI-assistent antwoordt twee keer zo snel als normaal. Dat is ChatGPT Enterprise voor je. Jawel, deze versie is een echte snelheidsduivel en heeft bovendien geen beperkingen op het aantal verzoeken die je indient. 

Maar dat is nog niet alles. Eén van de grootste zorgen voor organisaties was de combo AI en privacy. Ondertussen weten we allemaal dat privacy in de digitale wereld goud waard is. Wel, ChatGPT Enterprise pakt dit aan met geavanceerde privacycontroles. Dus, als jij je afvraagt of je ‘geheimen’ met deze nieuwe functie veilig zijn, hier is je antwoord: jazeker, je krijgt meer controle over de data die je deelt en OpenAI belooft dat ze jouw gegevens niet zullen gebruiken om hun modellen te trainen.

Droom je van een AI-assistent die je een seintje geeft over de nieuwste markttrends? Met ChatGPT Enterprise's 'Advanced Data Analysis' wordt die droom werkelijkheid! En ja, het analyseert zelfs meerdere bestanden in één keer. Maar wacht, er is meer! Binnenkort kun je deze super-chatbot ook koppelen aan je eigen bedrijfsapps voor nog meer maatwerk. Hoe zalig is dat?

En nu de kers op de taart … Als Organisatie krijg je voortaan toegang tot een admin console. Zo beheer je als een echte pro hoe jouw team ChatGPT gebruikt. Wil je dat bijvoorbeeld alleen de marketingafdeling toegang heeft tot bepaalde functies? Geen probleem. Single sign-on en domeinverificatie maken het beheer een fluitje van een cent.

Wat staat er nog op de agenda?

Ben je oprichter van een klein bedrijf? Jawel, dan heeft OpenAI jou ook op hun radar staan. Ze zijn namelijk druk bezig met een Business-variant speciaal voor kleine ondernemingen. En alsof dat nog niet genoeg is, staan er ook upgrades voor hun data-analysetools op de planning. Dus, blijf vooral alert!

Kriebelt het al? Dit is hét moment om te starten met ChatGPT Enterprise. Wie weet wordt het jouw nieuwe geheime wapen in contentcreatie en data-analyse.

Bronnen:

Tweakers - OpenAI brengt ChatGPT Enterprise met extra privacyfuncties uit voor bedrijven

ITDaily - OpenAI lanceert ChatGPT Enterprise

TechCrunch - OpenAI launches a ChatGPT plan for Enterprise customers

 

Google Workspace introduceert Duet AI

Groot nieuws voor Google Workspace-gebruikers! Google is Duet AI eindelijk aan het uitrollen. Dit is dé kans om je werkplek te transformeren. 

Duet AI is een tool die beschikbaar is voor alle betalende Google Workspace-gebruikers. Het is een verzameling van tientallen functies die worden aangestuurd door artificiële intelligentie. Van het maken van notities tijdens vergaderingen tot het samenvatten van documenten en het uitvoeren van specifieke taken, Duet AI doet het allemaal.

Jouw nieuwste assistent op steroïden. En ja, het is elke cent waard. Het beste? Het blijft niet enkel bij Google Workspace, deze tool wordt namelijk een allrounder in de Google Cloud. Maar nu het belangrijkste, wat kan deze superassistent?

Google Chat - Duet AI helpt je om vragen te beantwoorden door bestanden en berichten te doorzoeken. Heb je veel gemiste berichten? Vraag Duet om ze even voor je samen te vatten.

Vergaderingen - Je zit in een eindeloze videovergadering en Duet neemt alle belangrijke punten voor je op. Inderdaad, gewoon met een simpele klik, krijg je na afloop een strakke samenvatting in je inbox. Handig, toch?

Documenten - Moet je een rapport lezen, maar heb je geen tijd? Laat Duet AI het voor je samenvatten. En ja, het kan zelfs een presentatie voor je maken op basis van die samenvatting. En Google Sheets? Goed dat je het vraagt! Deze AI-assistent helpt je ook met het maken van grafieken en het analyseren van data. Het kan zelfs voorspellingen doen op basis van je data.

E-mails - Deze nieuwe AI-tool helpt je bovendien met het opstellen van e-mails, het genereren van afbeeldingen én het controleren van je grammatica.

Google Meet – applicatie specifieke functies - Automatische aanpassingen aan licht en geluid? Check! Duet AI regelt het voor je.

Privacy - Maak je geen zorgen over je gegevens. Duet AI deelt documenten, berichten en e-mails niet met collega’s zonder je expliciete toestemming.

En meer … - Van code opschonen tot API's ontwikkelen, Duet is je go-to-applicatie voor zowat alles.

Natuurlijk is dit niet gratis. Heb je een groot team? Dan kun je voor 30 dollar per maand jouw eigen digitale assistent bemachtigen. En voor kleinere teams? Google is nog bezig met het bepalen van die prijs, dus hou je ogen en oren open!

Hoewel Duet AI veelbelovend is, is het belangrijk om te weten dat de AI-modellen niet perfect zijn. Het is dus aan te raden om de door Duet gegenereerde data altijd dubbel te controleren, vooral als het gaat om bedrijfskritische informatie.

Momenteel kun je een aanvraag indienen om toegang te krijgen tot deze tool. Eenmaal het beschikbaar is, verschijnt Duet in je Google Workspace-menu of zelfs in je e-mails en documenten.

Voilà, upgrade je Google Workspace-ervaring met Duet AI en ontdek een nieuwe wereld van efficiëntie en productiviteit!

Bronnen: 

TechPulse - Google Cloud Next 23 dit onthouden we

ITDaily - Google Duet AI Cloud

The Verge - Google’s Duet AI is now available in Gmail, Docs, and more for $30 a month

Tweakers - Google maakt AI assitent Duet beschikbaar voor workspace gebruikers

29 AUG

Google zet nieuwe stappen in AI

Zet je schrap, want Google is bezig met een indrukwekkende inhaalslag in de wereld van AI en contentcreatie. En geloof ons, dit gaat veel meer doen dan bijvoorbeeld alleen je dagelijkse nieuwsfeed opfrissen.

We starten met de Google ‘Nieuwsapp’. Die heeft een flinke make-over gekregen en is nu nog intuïtiever en overzichtelijker. Dus ja, Google is niet alleen bezig met het bouwen van slimme robots; ze willen ook de gebruikerservaring verbeteren. Ze willen dat jij het nieuws leest zoals jij dat wilt. Maar dat is nog maar het begin … 

Terwijl de ‘Nieuwsapp’ je helpt om up-to-date te blijven, is Google achter de schermen bezig met iets wat nog veel cooler is. Maak kennis met 'Gemini', hun nieuwste AI-tool die belooft om huidige chatbots zoals ChatGPT en Bing in het stof te laten bijten. En het wordt nog beter: Gemini gaat niet alleen over tekst. Stel je voor dat je een chatbot hebt die niet alleen je vragen beantwoordt, maar ook afbeeldingen en grafieken kan genereren. Jawel, dat lees je goed, een alles-in-één-bot. 

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de browser Google Chrome voortaan ook AI-samenvattingen. Stel je voor dat je een lang artikel leest en je wilt snel de kernpunten weten. Chrome doet dat nu voor je, in handige bulletpoints. Net alsof je een persoonlijke assistent hebt die de belangrijkste info voor je filtert. Dit is niet alleen handig voor de eindgebruiker, maar het toont ook aan dat Google's AI-capaciteiten zich uitstrekken van chatbots tot realtime informatieanalyse.

Dus wat betekent dit allemaal? Simpel: Google is klaar om de AI-wereld te betreden en het op te nemen tegen zwaargewichten zoals OpenAI. Ze zijn niet alleen bezig met het upgraden van hun tools, maar ze willen ook dat jij, de beste ervaring krijgt, of je nu nieuws consumeert, met een chatbot praat, of gewoon snel informatie wilt scannen.

Bronnen: 

TechPulse - Google Nieuwsapp krijgt nieuwe meer overzichtelijke interface

TechPulse - Google Chrome introduceert AI-samenvattingen

TechPulse - Google wilt ChatGPT overtreffen met Gemini

 

Meta's Nieuwe AI-Model, SeamlessM4T

Stel je voor, je wilt een recept delen met je volgers, maar oeps! De helft spreekt een andere taal. Geen zorgen, Meta heeft iets interessants ontwikkeld: SeamlessM4T. Dit is een soort supervertaler die bijna 100 talen begrijpt en kan omzetten naar tekst of spraak.

Wat kan SeamlessM4T?

Simpel gezegd, het is een vertaalmachine op steroïden. Stel, je hebt een video in het Engels en je wilt dat je Spaanse oma het ook begrijpt … SeamlessM4T zet de gesproken woorden om naar geschreven tekst (dat heet transcriberen) en vertaalt die dan naar het Spaans. Het kan zelfs meerdere talen in één zin aan. Dus als je een tweetalige post wilt maken, is dit je nieuwe beste vriend.

Waarom is dit zo cool?

Het is niet zomaar een vertaalmachine. Het is alsof je een persoonlijke tolk hebt die 24/7 voor je klaarstaat. En het mooie is dat het zelfs achtergrondgeluiden en accenten aankan. Dus of je nu in een drukke trein zit of een zwaar accent hebt, deze tool begrijpt je.

Hoe werkt het?

Zonder al te technisch te worden: Meta heeft het internet afgezocht naar zinnen en gesprekken in verschillende talen. Al die info hebben ze gebruikt om deze wondertool te trainen. Het resultaat? Een vertaalmachine die bijna net zo goed is als een menselijke tolk.

Is het perfect?

Oké, het is nog niet perfect. Er zijn wat probleempjes met bijvoorbeeld genderneutrale termen. Maar Meta is hard aan het werk om dit te verbeteren.

Wat nu?

Dit zou wel eens een echte spelbreker voor iedereen die actief is op sociale media kunnen zijn. Of je nu een influencer, een klein bedrijf of gewoon iemand bent die graag met de hele wereld communiceert, dit is jouw kans om je bereik te vergroten.

Ben je geïnteresseerd in de technologie achter SeamlessM4T of wil je het zelf uitproberen? Houd dan zeker updates van Meta in de gaten. 

Bronnen: 

VentureBeat - Meet SeamlessM4T the Meta AI-model that can translate 100 languages into speech or text

Meta - SeamlessM4T AI translation model

TechCrunch - Meta releases an AI model that can transcribe and translate close to 100 languages

14 AUG

Van ChatGPT op Android tot Bing Chat's Uitbreiding

De maandelijkse AI-updates zijn binnen, en ze brengen een scala aan spannende ontwikkelingen met zich mee. Van de uitbreiding van chatbots naar nieuwe platforms tot de introductie van geavanceerde webcrawlers, duik samen met ons wat dieper in de details: 

ChatGPT nu ook op je Android in België!

Goed nieuws! De populaire AI-chatbot, ChatGPT, is nu eindelijk beschikbaar voor de Android-gebruikers in België. Dit betekent dat je nu onderweg kunt genieten van geavanceerde chat-interacties, direct vanaf je smartphone. Jouw persoonlijke assistent, klaar om te helpen, te informeren en te entertainen, waar je ook bent.

Bing Chat verbreedt zijn horizon

Microsoft zet een grote stap voorwaarts door Bing Chat beschikbaar te maken voor Google Chrome en Safari gebruikers. Dit betekent dat veel meer mensen nu toegang hebben tot deze innovatieve chatbot. 

En hoewel er enkele kleine beperkingen zijn, zoals een kortere woordlimiet, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een kleine tip voor de nachtuilen onder ons: de nieuwe donkere modus is een zegen voor je ogen tijdens die late uurtjes!

OpenAI's GPTBot - De Toekomst van AI-Training

OpenAI introduceert GPTBot, een webcrawler ontworpen om het internet te doorzoeken en gegevens te verzamelen die toekomstige AI-modellen zullen voeden. Stel je voor: een tool die het web doorzoekt, informatie absorbeert en AI helpt groeien. Dat is GPTBot in een notendop. Maar wacht even, voordat je te enthousiast wordt, er zit meer achter dit verhaal.

Ja, GPTBot kan bronnen filteren die achter betaalmuren zitten of die niet helemaal kosher zijn. En ja, website-eigenaren hebben de touwtjes in handen en kunnen beslissen of deze crawler welkom is op hun site. Maar hier komt de twist: deze nieuwe technologie heeft een golf van discussie op gang gebracht.

Vraag je je af of het ethisch verantwoord is om gegevens van het web te 'scrapen' voor AI-training? Je bent niet de enige. En wat denk je van auteursrechten? Is het oké om content te gebruiken zonder uitdrukkelijke toestemming? En wat betekent dit allemaal voor de kwaliteit van toekomstige AI-modellen?

Dus, terwijl we ons verbazen over de wonderen van technologische vooruitgang, is het essentieel om ook kritisch te blijven en de diepere vragen te stellen. Want in de wereld van AI is niets ooit zo eenvoudig als het lijkt!

Bronnen: 

TechPulse - ChatGPT app voor android

TheVerge - Bing AI chat in Google Chrome and Safari

TechPulse - Open AI lanceert GPTbot webcrawler die AI slimmer moet maken

Open AI - GPTbot

19 JULI

Bard landt in België en ChatGPT ontsluit de kracht van code

Eindelijk het is zover, Google's AI-chatbot Bard, een directe concurrent van OpenAI's ChatGPT, is geland in België. Bard is een generatieve AI die niet alleen zelf teksten schrijft en berekeningen maakt, maar ook meer dan 40 talen spreekt, waaronder dus Nederlands en Frans.

Maar dat is nog niet alles. Google heeft Bard uitgerust met nieuwe functies, zoals het vermogen om foto's te interpreteren en teksten voor te lezen. Stel je voor dat je een foto maakt van een geschenkje dat je hebt gekregen en Bard vraagt om een bedanktekst te verzinnen. Of misschien wil je dat Bard een verhaaltje voorleest dat de AI heeft verzonnen op basis van jouw instructies. Hoe cool is dat?

De lancering van Bard in de EU was vertraagd vanwege issues over de naleving van de GDPR en de AI Act. Maar geen zorgen, Google heeft nu voldoende informatie geboden aan de Europese privacyinstanties. Dus, ga je gang en test het uit. 

Ondertussen zit OpenAI natuurlijk ook niet stil.

Zo hebben ze onlangs een Code Interpreter-functie toegevoegd aan ChatGPT. Deze krachtige nieuwe functie stelt je in staat om Python-code rechtstreeks in de interface van ChatGPT uit te voeren. Dit betekent dat je nu complexe taken kunt uitvoeren, zoals het converteren van bestanden, het bewerken van video's, het analyseren van gegevens en meer. En dit allemaal zonder dat je de interface van ChatGPT hoeft te verlaten.

Hier zijn drie interessante voorbeelden waarop je de Code Interpreter kunt gebruiken:

Data-analyse en visualisatie: Met de Code Interpreter analyseer  je ruwe datasets en zet je deze gegevens in een mum van tijd om in diagrammen, grafieken, gifs, enz.

Basisbeeld- en videobewerking: Gebruik deze tool om afbeeldingen te bewerken, zoals het wijzigen van de grootte, het toevoegen van tekst of het roteren van je afbeeldingen. Ohja, voortaan zet je met de Interpreter ook makkelijk afbeeldingen om in gifs en video's.

Zie hier twee uitgewerkte voorbeelden van Chase Lean: voorbeeld 1 en voorbeeld 2

SEO-analyse: Begrijp in een handomdraai waarom je stijgingen/dalingen in jouw zoekprestaties ervaart. Upload gewoon even je SEO-gegevens, zoals Queries.csv, Pages.csv, Countries.csv en Dates.csv, en vraag de Code Interpreter om de pieken in verkeer uit te leggen.

 

Hoewel de Code Interpreter een krachtige tool is, is het nog steeds uitermate belangrijk om voorzichtig te zijn bij het delen van gevoelige gegevens. Als je de gegevens niet zou online plaatsen, moet je ze ook niet uploaden naar ChatGPT. Het delen van gevoelige gegevens brengt namelijk altijd risico's met zich mee.

Kortom, zowel Bard als de Code Interpreter van ChatGPT openen nieuwe mogelijkheden in de wereld van AI en sociale media. Het zijn spannende tijden, dus blijf alert en op de hoogte. 

Bronnen: 

HLN - Google komt met ChatGPT-concurrent Bard

ITdaily - Google Bard voortaan beschikbaar in België 

ChatGPT Guide - ChatGPT Code Interpreter Top 6 uses

AI Marketingschool - 4 ways marketeers can use chatgpts code interpreter plugin

 

CM3leon: de nieuwe AI-tool van Meta voor tekst en beeld

Droomde je ooit over een tool die de ideeën in je hoofd omzetten naar een visual met slechts een paar sleutelwoorden? Of misschien wilde je een foto beschrijven, maar de juiste woorden schoten je gewoonweg niet te binnen? Wel, je dromen zijn zojuist werkelijkheid geworden! Maak kennis met CM3leon, een baanbrekende AI-tool die zowel tekst-naar-beeld als beeld-naar-tekst generatie mogelijk maakt.

CM3leon (uitgesproken als "kameleon") is een gloednieuwe tool die je helpt om je ideeën om te zetten in prachtige afbeeldingen. Het is net als een magische toverstaf die je woorden omzet in beelden en andersom. 

Stel je voor dat je een verhaal wilt vertellen over een kleine cactus met een strohoed en neon zonnebril in de Sahara woestijn. Met CM3leon, hoef je alleen maar deze woorden in te voeren en voilà, je krijgt een prachtige afbeelding van precies dat. 

En het wordt nog beter! CM3leon kan ook het tegenovergestelde doen. Heb je een foto van een hond die een stok draagt en je weet niet hoe je het moet beschrijven? Geen probleem, CM3leon helpt je door een gedetailleerde beschrijving te geven van wat er op de foto te zien is.

Als je bekend bent met tools zoals Midjourney en DALL·E 2, dan zal CM3leon je bekend voorkomen. Maar wat CM3leon onderscheidt, is dat het zowel tekst naar afbeeldingen kan omzetten als andersom. 

Het belangrijkste om te weten is dat CM3leon is ontworpen om eenvoudig en efficiënt te zijn. Het is getraind om te begrijpen wat je wilt en om je ideeën om te zetten in prachtige visuals.

Dus, of je nu een blogger, vlogger, of sociale media-influencer bent, CM3leon helpt je om content net dat tikkeltje extra te geven. Gebruik het bijvoorbeeld om unieke visuals te creëren voor je blogposts, video thumbnails, of sociale media posts. Of gebruik het om boeiende beschrijvingen te genereren voor je foto's. Met deze nieuwe Meta AI-tool zijn de mogelijkheden eindeloos!

Bronnen: 

Meta AI - Introducing CM3leon, a more efficient, state-of-the-art generative model for text and images

TikTok introduceert CapCut-plugin voor ChatGPT

Ben je klaar om je video-contentcreatie nog cooler te maken? Ja? Wel, TikTok heeft zojuist een nieuwe CapCut-plugin voor ChatGPT uitgebracht waarmee je voortaan AI-gegenereerde verticale video's creëert voor al jouw sociale mediakanalen.

Stel je voor: met slechts één zin maak je een complete video, van script tot eindproduct. Ja, je leest het goed! CapCut, een populaire video-editing app met miljoenen gebruikers wereldwijd, heeft de handen ineengeslagen met OpenAI. Het resultaat? Een revolutionaire tool die die het maken van video's nog leuker maakt.

Zit je in de videobewerkingsinterface van CapCut en zoek je naar die pakkende titel of beschrijving voor je video? Met de CapCut-plugin genereer je nu direct binnen de interface creatieve teksten. En dat is nog maar het begin. De plugin geeft je ook suggesties voor je video's. Of je nu de perfecte overgang zoekt, visuele effecten wilt toevoegen of je verhaal wilt verbeteren, de suggesties van de plugin helpen je om indrukwekkende video's te maken.

Wat betekent dit voor jou als content-creator?

Allereerst, het stroomlijnt je workflow. Geen gedoe meer met het schakelen tussen verschillende tools. Jij kunt je volledig concentreren op je storytelling en creativiteit zonder onderbrekingen.

Daarnaast, met AI-verbeterde tekstgeneratie maak je moeiteloos verhalen voor je verticale video's.

En als kers op de taart, de CapCut-plugin maakt het creëren van video's nog sneller door bepaalde taken te automatiseren. Zo heb je meer tijd om je creatieve ideeën te verfijnen en hoogwaardige video's te produceren.

Dus, of je nu een content-creator bent die zijn workflow wil stroomlijnen, of een AI-liefhebber die graag experimenteert met de nieuwste technologieën, de CapCut-plugin is zeker het proberen waard.

Duik erin, speel ermee en ontdek hoe deze nieuwe tool jouw contentcreatie optimaliseert.

Bronnen: 

Search Engine Journal - ByteDance Releases CapCut Plugin For ChatGPT

ChatGPT 4 - ByteDance releses CapCut Plugin for ChatGPT

28 JUNI

AI op sociale media: Meta's Voicebox en LinkedIn's generatieve AI-posts

De AI-wereld blijft evolueren! Zowel Meta en LinkedIn kondigen een aantal spannende AI-ontwikkelingen aan. We starten met de Meta's 'Voicebox', een AI-systeem dat tekst omzet in audio. En wat heeft LinkedIn in petto? Wel, ze experimenteren volop met generatieve AI-posts.

Laten we beginnen met de Meta's Voicebox. Dit gloednieuwe AI-systeem tovert tekst om in audio, met verschillende stijlen en stemmen. Vanaf nu kun je jouw eigen stemassistent zijn en zelfs in verschillende talen praten.

De Voicebox produceert indrukwekkende audioclips en bewerkt opgenomen audio zonder de inhoud en stijl aan te tasten. En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens meertalig en genereert het ondertussen spraak in zes talen. Dit opent nieuwe deuren voor virtuele assistenten, het voorlezen van berichten voor mensen met een visuele beperking en het creëren en bewerken van audio voor contentcreators.

Naast Meta is ook LinkedIn druk bezig met artificiële intelligentie. Zo rolt dit sociale mediaplatform generatieve AI-posts uit. Deze handige tool maakt het schrijven van posts een fluitje van een cent. Het geeft je ideeën en doet suggesties om je op weg te helpen bij het schrijven van content. 

Terwijl we vol enthousiasme deze nieuwe mogelijkheden omarmen, moeten we ook stilstaan bij de mogelijke risico's en uitdagingen. Als gebruikers en platformen is het aan ons om AI op sociale media verantwoord te gebruiken en de impact op authenticiteit en privacy goed in de gaten te houden.

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn Launches Live Test of Generative AI Posts

Social Media Today - Meta Showcases New ‘Voicebox’ Speech-to-Text Translation Tool

20 JUNI

Wachten op Google’s AI-Chatbot Bard

Google's nieuwste AI-chatbot, Bard, zou deze week in de EU lanceren. Maar, zoals dat gaat in de wereld van technologie, zijn er wat hobbels op de weg. De Ierse Data Protection Commission (DPC), de privacywaakhond van de EU, heeft nog wat huiswerk voor Google.

Wat is het probleem? Google heeft nog wat losse eindjes met betrekking tot Bard. Er zijn nog onbeantwoorde vragen over hoe de chatbot omgaat met onze gegevens. En dat is belangrijk, want in de wereld van technologie is privacy koning.

De exacte vragen van de DPC blijven momenteel een raadsel. Maar we speculeren dat ze gaan over hoe open Bard is, hoe de chatbot omgaat met nepnieuws, en hoe hij de veiligheid van onze kinderen waarborgt​.

Dus, wanneer kunnen we Bard verwachten in de EU? Dat is de vraag van één miljoen. Google en de DPC zijn nog steeds in gesprek. En dit alles gebeurt terwijl de EU een nieuwe set regels voor AI aan het finetunen is, de AI Act. Deze wet zal naast de huidige Digital Services Act werken om ervoor te zorgen dat AI eerlijk en veilig is voor ons allemaal.

Kon je ook niet wachten om Bard uit te proberen? Dan zullen we allemaal nog even geduld moeten hebben. We houden je op de hoogte over wanneer Bard eindelijk het groene licht krijgt om in de EU te lanceren.

Bronnen: 

IT Daily - Lancering Google Bard AI-chatbot tijdelijk uitgesteld in de EU

TechZine - Google vertraagt uitrol AI-chatbot Bard in Europa

AI op Sociale Media: Snapchat verbetert Ads, Meta creëert muziek

Snapchat en Meta zetten opnieuw stappen vooruit op vlak van AI. 

Wist je dat Snapchat's 'My AI' chatbot een hit is? 

Heb je al gehoord van Snapchat's 'My AI' chatbot? Deze pionier in generatieve AI heeft ondertussen meer dan 150 miljoen gebruikers, die samen meer dan 10 miljard berichten uitwisselden.

'My AI' is niet zomaar een chatbot. Het is een slimme tool die Snapchat helpt om je beter te leren kennen. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in reizen? Dan merkt 'My AI' dat op en kan Snapchat je reisgerelateerde advertenties tonen.

Maar daar stopt het niet. Snapchat experimenteert nu ook met gesponsorde links in de antwoorden van 'My AI', waarmee ze nog gerichter kunnen inspelen op onze interesses. Het is duidelijk: 'My AI' is hard op weg om het sociale medialandschap te veranderen.

Binnenkort luister je naar AI-muziek via Meta

Meta trekt de aandacht met hun nieuwe AI-model, 'MusicGen'. Deze innovatieve tool componeert muziek op basis van tekst- of melodie prompts.  De tool is getraind op een indrukwekkende 20.000 uren muziek.

Van volledige tracks tot individuele instrumenten, 'MusicGen' heeft het allemaal in zich. De potentie? Een revolutie in hoe we muziek creëren, met impact op muzikanten, marketeers en nog veel meer.

Uiteraard zijn er uitdagingen, met name juridische. De muziekindustrie heeft ondertussen al haar bezorgdheid geuit. Maar ondanks dat zou het zomaar kunnen dat we binnenkort luisteren naar AI-gegenereerde top 40 hits zonder dat we het doorhebben. Spannende tijden in de wereld van muziek en AI!

Het is duidelijk dat AI steeds meer een rol speelt in sociale media, met nieuwe, opwindende ontwikkelingen die de manier waarop we interactie hebben met sociale mediakanalen voortdurend veranderen.

Bronnen: 

Social Media Today - Snapchat new stats ‘My AI’ usage utilizing chat data

Social Media Today - Meta Releases new generative AI tool

6 JUNI

Het is zover, de ChatGPT-app is nu beschikbaar in België!

Goed nieuws! Enkele dagen geleden keken we naarstig uit naar de officiële ChatGPT-app…‘BAM’ het is zover! ChatGPT is vanaf nu ook te vinden in onze App Store. 

Je kunt de app gratis downloaden. Bovendien synchroniseert het al je gesprekken tussen de webversie en jouw iPhone. Ja, je hoort het goed, momenteel is de app alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers. Maar, Androidgebruikers, geen zorgen! Er wordt gewerkt aan een versie voor jullie.

ChatGPT beantwoordt je vragen en schrijft teksten. Het is net alsof je met een assistent praat, maar dan eentje die alles weet.

Bovendien bevat de app ook de superleuke functie 'Whisper', een spraakherkenningstool. Jazeker je hoeft niet meer te typen, voortaan start je gewoon een mondeling gesprek met ChatGPT.

Pas wel op, er zijn nog steeds heel wat neppe ChatGPT apps. Zorg ervoor dat je de officiële app downloadt uit de App Store.

Bronnen: Tweakers - ChatGPT-app voor iOS komt uit in Nederland en België

31 MEI

TikTok's 'Tako' en Snapchat's 'Dreams', De Toekomst van AI op Sociale Media

TikTok en Snapchat maken hun apps nog leuker en interactiever met AI-toepassingen. 

TikTok is momenteel 'Tako' aan het testen, een chatbot die naar je luistert en video's voorstelt die jij leuk vindt. Het zou net aanvoelen als een praatje slaan met een vriend. Hoewel ze Tako momenteel alleen in de Filipijnen testen, belooft het een boeiende toevoeging te worden aan jouw TikTok ervaring.

Snapchat is ook druk aan de slag met AI. Ze sleutelen verder aan 'My AI'. Momenteel kun je met deze AI-functie chatten met een bot. Maar, de echte innovatie komt met hun nieuw project, 'Dreams'. Met 'Dreams' maak je op basis van selfies een droombeeld. Een fictief beeld in werelden gecreëerd door AI. Een creatieve manier om jezelf uit te drukken!

Het is duidelijk dat artificiële intelligentie nieuwe mogelijkheden opent en een opmerkelijke rol zal spelen in onze toekomst.

Met de komst van AI-tools zoals 'Tako' en 'My AI', gaan sociale media hun gebruikers boeiende nieuwe manieren aanbieden om content te ontdekken en te maken. 

 Bronnen: TechPulse ; Social Media Today

Google en Meta gaan de strijd aan met ChatGPT

Google en Meta, twee technologiegiganten, zijn volop bezig met het uitbreiden van hun AI-capaciteiten.

Meta rolt zijn eigen taalmodel, MMS, uit. In tegenstelling tot andere taalmodellen, kan MMS maar liefst 4000 gesproken talen herkennen en kan het 1100 talen omzetten van tekst naar spraak. Het doel? Het behoud van taaldiversiteit en het aanmoedigen van onderzoekers om verder te bouwen op deze AI-ontwikkelingen.

Wat is hier nu zo bijzonder aan? Het resultaat. Want MMS is een taalmodel dat sterker zou presteren dan heel wat andere modellen. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld elf keer zoveel talen als ‘Whisper’ van OpenAI. MMS zou zelf groter zijn dan ChatGPT… 

Ook Google's AI-chatbot Bard evolueert. Bard was al een handige tool voor het beantwoorden van vragen, maar nu wordt het nog beter. Voortaan voegt Bard namelijk afbeeldingen toevoegen aan zijn antwoorden, waardoor je niet alleen tekst, maar ook visuele informatie ontvangt. 

Een belangrijke nota echter is dat Bard op dit moment alleen in het Engels werkt. In de toekomst zal uiteindelijk ook andere talen, waaronder Nederlands, ondersteunen.

Dus of je nu een fan bent van Meta of Google, één ding is duidelijk: er komen opwindende tijden aan in de wereld van AI.

Bronnen: TechPulse; AndroidWorld

ChatGPT op je Smartphone? 

Zet je schrap want ChatGPT gaat mobiel! Deze slimme AI-chatbot, die al je vragen beantwoordt en teksten schrijft, heeft nu een eigen app. Voorlopig is de app alleen voor iPhone-gebruikers in de VS beschikbaar, maar heel binnenkort komt het ook naar België en lanceert OpenAI een Androidversie. 

Waar je ook bent, de ChatGPT-app blijkt gebruiksvriendelijk te zijn. Zo worden bijvoorbeeld al je gesprekken met ChatGPT gesynchroniseerd tussen de app en de webversie. Plus, je zult zelfs met ChatGPT kunnen praten, dankzij de spraakherkenningstool ‘Whisper’. En voor degenen met een betaald plan, is er toegang tot de nieuwste en beste versie, GPT-4.

Let op, er zijn momenteel enkele nep-ChatGPT apps in omloop, dus het kan even duren voordat je de echte vindt in de App Store. Maar geen nood, binnenkort zal de officiële app makkelijker te vinden zijn.

Wist je dat sinds de lancering eind vorig jaar, ChatGPT razendsnel is gegroeid? Zo heeft deze AI-tool bijna 100 miljoen gebruikers per maand! Met zo’n groei komt uiteraard ook de roep om regelgeving rond AI. 

De toekomst van AI ziet er spannend uit, het is mobieler dan ooit en we zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.

Bronnen: Knack; XGN

16 MEI

OpenAI breidt mogelijkheden uit voor betalende klanten: plug-ins en browsen met ChatGPT

OpenAI heeft besloten om betalende klanten toegang te geven tot nieuwe functies zoals plug-ins en een browsende versie van hun chatbot. Deze uitbreiding biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit in het gebruik van ChatGPT. 

De aankondiging betreft deze plug-ins vond plaats in maart, en inmiddels zijn er ongeveer een zeventigtal plug-ins beschikbaar. Als betalende gebruiken breid je zo ChatGPT uit met specifieke functionaliteiten die aansluiten bij jouw behoeften. Uiteraard opent dit nieuwe mogelijkheden voor interactie, het opvragen van informatie, enzovoort. 

Daarnaast introduceert OpenAI ook een browsende versie van ChatGPT. De chatbot doorzoekt vanaf nu het internet en volgt links om recente informatie te verkrijgen. 

Deze uitbreiding van functies biedt ons de mogelijkheid om een tool zoals ChatGPT nog effectiever en krachtiger in te zetten. Met plug-ins kunnen specifieke taken en functionaliteiten worden geautomatiseerd, terwijl het browsen met ChatGPT zorgt voor realtime-informatie en up-to-date inzichten.

Bron: Tweakers
OpenAI geeft betalende klanten toegang tot plug-ins en ChatGPT die kan browsen

22 MAART

Daar is OpenAI alweer met een nieuwe ChatGPT

AI blijft de wereld met verstomming slaan. Overal ter lande duiken er nieuwe tools op waarmee je teksten kunt maken, visuals kunt vragen en video's kunt bewerken. Alles begon bij de ontwikkeling van ChatGPT. Deze tool stelt jou in de mogelijkheid om aan de hand van vragen antwoorden, teksten en andere content te verkrijgen. Deze tool is momenteel al aan de vierde versie toe. Maar wat is er net veranderd binnen deze interessante AI-functie.

Eerst en vooral is het bij GPT-4 mogelijk om niet alleen teksten te versturen naar de chatbot, maar ook afbeeldingen. Ook hieruit kan de bot dan antwoorden verwerken. Daarnaast kan de 4e versie van de tool nu gemakkelijk 25.000 tekens zelf produceren waar dat er in de vorige versie slechts 3.000 waren. Denk eraan; deze versie is niet gratis. Om GPT-4 te kunnen gebruiken dien je een betalend Chat GPT Plus abonnement te nemen.

14 DECEMBER

ChatGPT is de nieuwe bom in de digitale media

Sinds enkele dagen zien we massaal berichten verschijnen op sociale media over een nieuwe generatieve AI-tool. ChatGPT is de naam, een AI-chatbot, een virtuele assistent, die teksten schrijft. ​​Deze chatbot is in staat om op een natuurlijke manier te communiceren en te reageren op verschillende vragen en opmerkingen. De tool kan gebruikt worden in verschillende scenario's, zoals het genereren van content, het schrijven van nieuwsberichten, posts voor sociale media of het beantwoorden van vragen in een online forum. 

Ja, in deze feedback-periode is het gratis en we nodigen jou uit om het even te testen.  Er is geen app of software nodig voor ChatGPT, je bezoekt gewoon een website in je browser. Het werkt zowel op mobiele als op desktop sites. Om het uit te proberen, ga je naar chat.openai.com - je moet een account aanmaken met een mailadres en ze vragen ook jouw GSM nummer op te geven, dan krijg je een code die je nodig hebt om jouw account te activeren.

 

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer