menu
close_24px

SOCIALE MEDIA UPDATE: WHATSAPP

AL HET WHATSAPP-NIEUWS LEES JE HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die WhatsApp aankondigt. 

9 JULI

WhatsApp verhoogt de veiligheid in groepschats en experimenteert met AI-chatbots

Benieuwd wie jou aan WhatsAppgroepen toevoegt en waarom? WhatsApp introduceert nieuwe veiligheidsmaatregelen die wat meer helderheid bieden. Bij elke groepsuitnodiging zie je voortaan een contextkaart. Deze toont wie de groep heeft opgericht, wie je toevoegt, de oprichtingsdatum en, indien beschikbaar, een beschrijving. Deze update helpt je ongewenste of ‘spamachtige groepen’ makkelijk te vermijden.

Deze nieuwe feature  is een onderdeel van de laatste veiligheidsupdate van WhatsApp, die ook nieuwe meldingsopties bevat. Met de groeiende verschuiving naar privégroepsinteracties en de volledige bericht encryptie van WhatsApp, verwelkomen we wereldwijd deze extra beveiligingslaag.

Daarnaast test WhatsApp ook nieuwe functies voor zijn MetaAI-assistent. Jawel, binnenkort ga je vragen kunnen stellen over een foto. Of, ga je beelden aanpassen door middel van prompts en zal WhatsApp’s AI-chatbot je voorzien van een antwoord. 

Bronnen:

Social Media Today - WhatsApp Adds New Safety Measures for Group Chats

Tweakers.net - WhatsApp wil AI-chatbot vragen over foto’s kunnen laten beantwoorden

2 JULI

Ontdek AI Selfies, snellere video reacties en slimme uploads

Met enkele nieuwe features maakt WhatsApp het nog leuker en makkelijker om te communiceren. Wil je pronken met een AI-gestuurde selfie? Of snel reageren op een videochat? WhatsApp rolt het voor je uit.

Plots sta je in de ruimte of in een oerwoud … Jawel,  met WhatsApp's nieuwe 'Imagine Me' functie wordt dit werkelijkheid. Upload gewoon een selfie, type "Imagine me..." gevolgd door je droomscenario, en voilà, zie jezelf verschijnen in een fantastische nieuwe wereld. Deze AI-gestuurde tool is perfect om je profielfoto op te fleuren of gewoon voor de lol om te zien hoe je eruit zou zien in bizarre of prachtige settings. Klikt dit bekend? Wel, het lijkt inderdaad nogal op Snapchat’s ‘Dreams’ tool. 

Maar er zijn nog twee interessante updates. De Video Note-functie, waarmee je snel een video opneemt en verzendt, wordt nu nog handiger. Met de nieuwe update hoef je niet meer verschillende stappen te doorlopen om te reageren met een video. Tik gewoon op de antwoordknop naast de Video Note die je hebt ontvangen, en de camera opent zich automatisch met een handige 3-seconden timer. Zo kun je in een oogwenk reageren en blijft het gesprek vlot en snel.

En voor iOS-gebruikers heeft WhatsApp nog een belangrijke update: de nieuwe ‘upload’ meldingen. Voorheen moest je de app open houden terwijl je grote bestanden verstuurde, maar dat verandert nu. WhatsApp houdt je op de hoogte met meldingen als de upload gepauzeerd is, bijvoorbeeld als je de app sluit of naar een andere app overschakelt. Door op de melding te tikken, kun je de upload gemakkelijk hervatten. Dit maakt het delen van foto's en video's een stuk minder stressvol.

Voilà, deze features zijn ontworpen om WhatsApp niet alleen leuker, maar ook gebruiksvriendelijker te maken. Dus, waar wacht je nog op? Update je app en begin met het verkennen van de nieuwe mogelijkheden.

Bronnen:

Social Media Today - WhatsApp’s Testing a New AI Selfie Generator Tool

TechPulse - Reageren op Video Note in WhatsApp wordt makkelijker

TechPulse - WhatsApp gaat eindelijk je uploadfrustraties oplossen

18 JUNI

Videobellen met je team en bye bye Google Drive

Deze week brengt WhatsApp een aantal interessante updates. We zetten alles voor je op een rijtje.

WhatsApp heeft videobellen flink opgewaardeerd. Vanaf nu kun je met maar liefst 32 mensen tegelijk videobellen, ongeacht of je een smartphone, Windows-pc of Mac gebruikt. Voorheen lag het maximum op 16 personen voor Windows en 8 voor Mac, maar deze limieten zijn nu gelijkgetrokken. Dit maakt WhatsApp een nog krachtiger platform voor groepsgesprekken.

Naast het verhogen van het aantal deelnemers, voegt WhatsApp ook enkele ‘Teams’ features toe. Actieve sprekers worden automatisch in de "spotlight" geplaatst, wat betekent dat de persoon die praat altijd bovenaan verschijnt met een witte rand om het videobeeld. Dit maakt het makkelijker om te volgen wie er aan het woord is. Bovendien kun je nu video's delen met audio, ideaal om samen naar video's te kijken tijdens een gesprek.

De geluidskwaliteit tijdens gesprekken is ook verbeterd dankzij de introductie van de Meta Low Bitrate (MLow) codec. Deze nieuwe codec zorgt voor betere audiokwaliteit, zelfs bij een slechte internetverbinding of op oudere apparaten. Hierdoor heb je minder last van ruis en echo, wat zorgt voor een heldere communicatie, ongeacht de omstandigheden.

Verder voert WhatsApp stilletjes een grote verandering door in de manier waarop ze back-ups behandelen. Waar ze voorheen back-ups van Android gesprekken via Google Drive opsloegen, stapt WhatsApp nu geleidelijk over naar een systeem waarbij back-ups worden overgezet via een QR-code. Met deze nieuwe methode scan je eenvoudig een QR-code op je nieuwe toestel met je oude telefoon, en alle data - van gesprekken tot foto's en video's - wordt naadloos overgezet. Het is duidelijk dat WhatsApp streeft naar een soepelere en meer geïntegreerde back-up ervaring, zonder afhankelijk te zijn van externe opslagdiensten.

Bronnen:

TechCrunch - WhatsApp adds new features to the calling experience, including support for 32-person video calls

TechPulse - Videobellen via WhatsApp krijgt Teams-achtige features

TechPulse - WhatsApp neemt stilletjes afscheid van Google Drive

11 JUNI

Een AI-upgrade voor WhatsApp Business

Deze week heeft WhatsApp superleuk AI-nieuws voor je klaarliggen. Ze hebben namelijk een reeks AI-functies aangekondigd die onze manier van werken met de app gaan veranderen.

Wat is er nieuw? Meta introduceert verschillende AI-tools die je kunt inzetten om je klantenservice en marketing te verbeteren. Hier zijn de belangrijkste updates:

 1. Automatische berichten - Een tool die je helpt met het beantwoorden van veelgestelde vragen? Jazeker, voortaan zet je AI in om automatisch te reageren op vragen over je productcatalogus of andere klantenvragen. Dit bespaart je tijd en helpt de klant snel en efficiënt.
 1. Herinneringen en kortingscodes - Met WhatsApp’s AI kun je mensen herinneren aan hun bestelling en hen zelfs een kortingscode aanbieden. Het ideale geheugensteuntje voor je prospect of lead. En, het stimuleert ze om opnieuw te kopen.

 

 1. Advertenties maken - Een van de interessantste features is de mogelijkheid om AI-gegenereerde advertenties te maken. De tool maakt een advertentievoorstel dat je vervolgens op Instagram en Facebook plaatst. Dergelijke advertenties leiden je leads direct naar je WhatsApp Business inbox. Zodra ze op de advertentie klikken, worden ze meteen doorverwezen naar je account. Dit maakt het makkelijker om in contact te komen met potentiële klanten.

Daarnaast introduceert Meta de mogelijkheid om via WhatsApp Business te bellen met grotere organisaties. Dit werkt net zoals een normaal WhatsApp-gesprek. Je klikt op het belicoontje om een gesprek te starten. Momenteel testen ze deze functie bij een selecte groep bedrijven en zal het in de komende maanden breder beschikbaar worden.

Meta Verified rolt nu ook uit voor WhatsApp Business. Dit betekent dat organisaties een blauw vinkje naast hun naam kunnen krijgen, wat aantoont dat ze geverifieerd zijn. Deze functie is momenteel beschikbaar in Brazilië, India, Indonesië en Colombia, maar zal later naar nog meer landen komen. Beschik je over Meta Verified, dan krijg je toegang tot uitgebreide ondersteuning en kun je WhatsApp Business op meerdere apparaten instellen.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat ‘Meta AI’ niet beschikbaar zal zijn voor WhatsApp Business. Deze chatbot blijft voorbehouden aan consumenten en is trouwens nog steeds niet beschikbaar in Europa.

Ziezo, heel wat nieuwe AI-functies met talloze mogelijkheden om je klantenservice en marketing te verbeteren. Ben je ook benieuwd? Wij alvast wel en we proberen ze graag uit eenmaal de features beschikbaar zijn.

Bronnen:

TechPulse - Grote AI-upgrade arriveert op WhatsApp Business

TechCrunch - Meta adds AI-powered features to WhatsApp Business app

Tweakers - Meta rolt AI-tools voor klantcontact uit naar zakelijke versie WhatsApp

28 MEI

Een AI-gegenereerde profielfoto op WhatsApp?

Deze week komt WhatsApp met een coole AI-update. Met behulp van Meta AI kun je binnenkort je profielfoto laten maken op basis van een beschrijving. Dit verbetert je privacy, omdat je geen echte foto meer hoeft te gebruiken. Deze functie werkt net zoals DALL-E en Midjourney, maar is direct geïntegreerd in WhatsApp, wat het supergebruiksvriendelijk maakt.

Momenteel is de functie nog in ontwikkeling en beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp op Android. Helaas moeten we in Europa nog even wachten op deze update vanwege privacybeperkingen rondom AI. Tot die tijd kun je een Meta-avatar gebruiken als profielfoto. Hiermee kun je zelf je uiterlijk bepalen – van huidskleur tot haarstijl.

Met deze AI-functie wil WhatsApp onze privacy verbeteren en tegelijkertijd een leuke manier bieden om je profiel te personaliseren.

Bron:

TechPulse - AI kan straks je WhatsApp-profielfoto genereren

14 MEI

Een nieuwe WhatsApp Interface en enkele verbeteringen

WhatsApp krijgt een make-over! Ben je een Android- of iOS-gebruiker? Doet er niet toe, want deze chatapp zal er binnenkort overal anders uitzien. Hier is wat je kunt verwachten.De evolutie van WhatsApp

WhatsApp krijgt een nieuwe look. De meest opvallende verandering in de interface is het nieuwe kleur. Het huidige donkergroen wordt vervangen door een fellere kleur. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de app moderner oogt en je niet afschrikt door een teveel aan knoppen.

Als je een Android-gebruiker bent, zul je de grootste veranderingen zien. Waar je voorheen met een bovenbalk tussen chats, kanalen en communities schakelde, verplaatst die optie nu naar beneden. Deze verandering maakt de app makkelijker te bedienen met één hand, vooral op grotere smartphones. Daarnaast wordt de donkere modus iets donkerder, wat zorgt voor een beter contrast en minder vermoeide ogen, vooral 's avonds.

Ook voor iOS-gebruikers zijn er enkele aanpassingen. Wanneer je een bericht met een bijlage wilt versturen, neemt het keuzemenu niet langer het hele scherm in beslag, maar verschijnt er een handige uitschuifbare balk. Dit maakt het selecteren van een bijlage sneller en overzichtelijker.Een samenvatting van wat er verandert in WhatsApp

Ziezo, met dit nieuwe interface en de verbeterde functies wil WhatsApp ons leven eenvoudiger en efficiënter maken.

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp zowel op Android als iOS in een nieuw jasje

7 MEI

Makkelijker plannen en minder spam op WhatsApp

WhatsApp rolt enkele superhandige functies uit. Het plannen van een evenementen is voortaan een fluitje van een cent. En met het nieuwe WhatsApp plan nemen we afscheid van ongewenste spam.

Een buurtbarbecue, je volgende boekenclub, of de jaarlijkse familiereünie … Heel binnenkort ga je een event kunnen plannen direct vanuit je WhatsAppgroep. Je zet het op en iedereen in je groep ziet wie erbij kan zijn en wie niet. Deze nieuwe optie vind je terug op de informatiepagina van elke groep. En als het evenement dichterbij komt, krijgt iedereen die zich heeft aangemeld ook nog eens een handige herinnering. 

About FacebookWhatsApp events delen

En er is meer, reageren op aankondigingen binnen je WhatsAppgroepen is namelijk ook verbeterd. Beheerders kunnen belangrijke updates sturen en leden kunnen hierop reageren. Alle reacties worden netjes gegroepeerd en blijven georganiseerd zonder vervelende meldingen.

En dan het spamprobleem – daar heeft iedereen een hekel aan, toch? Wel, WhatsApp heeft een krachtige oplossing gevonden. Met een slim nieuw systeem pakt de app spam aan door accounts automatisch te scannen op verdachte activiteiten. Maar hoe weet WhatsApp nu wat verdacht is? Het systeem kijkt naar gedrag zoals het sturen van een groot aantal berichten naar onbekende nummers in een korte tijd. Als het gedrag van een account overeenkomt met deze kenmerken van spammers, worden er onmiddellijk beperkingen toegepast.

Wat betekent dat concreet? Verdachte accounts kunnen geen nieuwe chats meer beginnen, hoewel ze nog steeds berichten kunnen sturen en ontvangen binnen bestaande chats. Dit helpt om te voorkomen dat spam zich verspreidt naar nieuwe gesprekken, terwijl het niet de algehele functionaliteit van de app voor legitieme gebruikers beperkt. Zo blijven je chats schoon en veilig, zonder dat jij zelf iets hoeft te doen.

Dus, wat denk je? Met deze updates maakt WhatsApp het ons niet alleen makkelijker om samen te komen en te reageren op belangrijke nieuwtjes, maar zorgen ze ook voor een veiligere en aangenamere chatervaring. Zeg dus maar dag tegen chaos en hallo tegen een gestroomlijnde WhatsApp.

Bronnen:

TechCrunch - WhatsApp now lets users plan and schedule events in Communities

About FB - New Ways to Organize Events in WhatsApp Communities 

TechPulse - WhatsApp heeft een nieuw plan tegen spamberichten 

23 APRIL

WhatsApp test ‘People Nearby’ op Android

Ben je ook verzot op de nieuwste snufjes in je favoriete apps? Dan hebben we goed nieuws voor onze WhatsApp-gebruikers! Enkele weken geleden hintten we al dat WhatsApp mogelijks een eigen versie van ‘Airdrop’ zou lanceren. Nu is het zover: WhatsApp test momenteel een functie die het delen van bestanden met mensen in de buurt vergemakkelijkt, vergelijkbaar met Apple's AirDrop. Deze nieuwe tool, genaamd ‘People Nearby’, belooft een eenvoudige en veilige manier te worden om bestanden uit te wisselen, helemaal onafhankelijk van internetverbindingen.

Met ‘People Nearby’ kun je foto's, video's en documenten versturen naar andere WhatsApp-gebruikers in je directe omgeving, mits zij de functie ook geopend hebben. Belangrijk is dat je zichtbaar moet zijn voor anderen en toestemming moet geven voordat bestanden gedeeld kunnen worden, wat zorgt voor extra privacy en veiligheid.

data: TechPulse

Om te starten met delen openen zowel jij als de ontvanger de ‘People Nearby’-pagina. Deze functie werkt via een lokale netwerkverbinding, dus zelfs zonder internet kun je nog steeds bestanden delen — ideaal voor afgelegen gebieden of bij netwerkstoringen. Alle bestanden worden end-to-end versleuteld verstuurd, waardoor je verzekerd bent van veiligheid Ja, zelfs WhatsApp of Meta kunnen niet meekijken.

Naast ‘People Nearby’ test WhatsApp ook enkele andere handige tools. Zoals een notitiemogelijkheid voor contacten in de webversie van de dienst, waar je belangrijke data of details kunt opslaan. En een andere nieuwe feature in de pipeline is de mogelijkheid om statusupdates van anderen te liken.

Zoals altijd met bètafuncties, is het nog niet zeker of en wanneer deze voor iedereen beschikbaar zullen zijn. Voorlopig zijn deze functies beperkt toegankelijk, maar blijf zeker onze updates volgen om als eerste te weten wanneer je ze zelf kunt gebruiken.

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp test AirDrop-concurrent op Android

16 APRIL

Ontdek de nieuwe chatfilters van WhatsApp

Heb jij soms moeite om je gesprekken bij te houden? Dan heeft WhatsApp zojuist een nieuwe feature uitgerold die je flink zal helpen. Het navigeren door je berichten wordt een stuk overzichtelijker. Met de introductie van chatfilters kun je nu eenvoudig ongelezen berichten, persoonlijke chats en groepsgesprekken filteren. Benieuwd hoe dit jouw ervaring verbetert? Lees snel verder!

WhatsApp heeft onlangs chatfilters toegevoegd aan het startscherm van de app. Deze handige tool helpt je om snel te switchen tussen verschillende soorten berichten, zodat je nooit meer een belangrijk bericht mist. Je vindt de filters in de bovenhoek van je startscherm, waar je kunt kiezen uit drie opties: alle chats, ongelezen berichten of alleen groepsgesprekken. Deze update is ideaal voor iedereen die snel wil schakelen tussen lopende gesprekken en groepschats, of gewoon een snel overzicht wil hebben van alle ongelezen berichten.

Deze update is niet alleen ontworpen om je efficiënter te laten communiceren, maar ook om het gebruik aangenamer te maken. Met deze nieuwe filters beheer je jouw gesprekken veel gemakkelijker. Wat vooral handig is als je lid bent van meerdere groepen of als je simpelweg veel berichten op een dag ontvangt.

Naast de chatfilters heeft WhatsApp ook andere recente updates geïntroduceerd. Zo is er een nieuwe zijbalk voor de webversie gelanceerd en is er in de zoekbalk toegang tot een AI-chatbot van Meta, wat het vinden van informatie en het navigeren in de app nog makkelijker maakt.

Dus, of je nu snel je ongelezen berichten wilt checken of een overzicht wilt hebben van al je groepschats, de nieuwe chatfilters van WhatsApp maken het je gemakkelijker dan ooit. 

Bronnen:

Social Media Today - WhatsApp Adds Chat Filters To Streamline Connection

TechPulse - WhatsApp voegt chatfilters toe op de app

27 MAART

WhatsApp introduceert spraakberichten en nieuwe leeftijdsgrenzen

Ook deze week zit WhatsApp niet stil, ze dagen op met een handvol updates die onze chatervaring gaan verbeteren.

Androidgebruikers, er staat een nieuwe update voor jullie klaar! Na lang wachten krijgt WhatsApp op Android nu ook de mogelijkheid om spraakberichten te transcriberen, een functie die iOS-gebruikers al bijna een jaar kunnen gebruiken. Deze handige update maakt het eenvoudiger om de inhoud van spraakberichten snel te begrijpen zonder ze af te spelen. Handig voor  als je bijvoorbeeld in een bibliotheek zit, of als je in een luide omgeving vertoeft. Hoewel de functie nog in de bètafase zit, is het een spannende vooruitblik op wat komen gaat. Momenteel is het trouwens nog even wachten op de Nederlandstalige ondersteuning. Ohja, en de transcripties zijn net zo beveiligd als je berichten, dus geen zorgen over privacy. 

Gedaan met scrollen door je lange gesprekken om dat ene belangrijke bericht terug te vinden. WhatsApp maakt het nu mogelijk om tot drie berichten bovenaan in je chats vast te pinnen. Handig, want zo raak je dat belangrijke adres of die ene grappige meme niet meer kwijt. Of je nu een tekstje, foto of poll wilt bewaren, je tikt het aan en kiest ‘zet vast’. Zo simpel is het. En, je kunt zelfs kiezen hoe lang je ze wilt vastzetten: 24 uur, 7 dagen of een maand.

WhatsApp zet ondertussen ook in op AI. Heb je een prangende vraag? Vraag het dan gewoon aan WhatsApp. Dankzij een nieuwe update, die momenteel getest wordt, zal de zoekbalk van WhatsApp fungeren als een portaal naar kennis, met antwoorden aangedreven door Meta's eigen AI-chatbot. Deze feature belooft snelle, accurate antwoorden op al je vragen, rechtstreeks in de chatapp. We zijn alvast benieuwd. 

En dan nu een nogal verrassende wending. Want WhatsApp verlaagt namelijk de minimumleeftijd in de EU van 16 naar 13 jaar. Deze aanpassing zorgt ervoor dat tieners nu officieel welkom zijn op het platform, in lijn met de leeftijdsgrenzen van Facebook en Instagram. Deze stap speelt in op Europese regelgeving en zorgt voor een uniforme ervaring over de Metakanalen heen.

Voilà, met deze nieuwe features toont WhatsApp dat ze streven naar een gebruiksvriendelijke en inclusieve ervaring voor iedereen.

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp op Android gaat spraakberichten transcriberen

TechPulse - WhatsApp laat je nu tot drie berichten vastzetten in chats

TechCrunch - WhatsApp now lets you pin up to three messages in a chat

TechPulse - Zoekbalk in WhatsApp krijgt Meta AI chatbot

TechPulse - WhatsApp verlaagt minimumleeftijd in de EU

19 MAART

Swipe, zoek en filter doorheen je WhatsApp chats

Goed nieuws! WhatsApp komt met een aantal handige updates die je chatervaring supersoepel gaan maken.

Androidgebruikers, juich! Want, die langverwachte zoekbalk, eerder al beschikbaar op iOS, maakt zijn entree op Android. Met een simpele veeg naar beneden onthul je een handige zoekbalk bovenaan je scherm. Of deze zoekbalk altijd zichtbaar blijft of verdwijnt terwijl je scrolt, blijft nog even een verrassing. Maar één ding is zeker: het zoeken naar specifieke chats of berichten wordt een fluitje van een cent.

Ohja trouwens, wist je dat je binnenkort gaat kunnen swipen tussen gesprekken, statusupdates en oproepen alsof het niets is? Deze functie, nog in bètatesting, maakt multitasken op WhatsApp supermakkelijk en toegankelijk, vooral op grote smartphones. Geen gedoe meer met het heen-en-weer tikken op kleine knopjes onderaan het scherm.

Ben je het overzicht kwijt? WhatsApp's nieuwe chatfilters zijn er om je dag te structureren. Met slechts een paar tikken filter je jouw chats op ongelezen berichten of groepsgesprekken. Dit maakt je startscherm een stuk overzichtelijker en helpt je snel te reageren op de gesprekken die jouw aandacht nodig hebben.

En alsof dat nog niet genoeg is, denkt WhatsApp erover na om je nog meer chats te laten vastpinnen. Stel je voor: niet drie, maar misschien wel vijf gesprekken bovenaan je chatlijst. Perfect voor degenen onder ons die van orde houden (of gewoon veel belangrijke gesprekken hebben). Deze mogelijkheid om meer gesprekken vast te zetten, wordt nog verkend en getest in de nieuwste bètaversies.

Ziezo, heel wat nieuwe features. WhatsApp blijft innoveren en maakt ons leven met elke update een beetje leuker. We zijn benieuwd, hoe ga jij deze nieuwe tools gebruiken?

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp brengt zoekbalk naar Android

Tweakers - WhatsApp krijgt vermoedelijk zoekbalk

TechPulse - WhatsApp start uitrol chatfilters op Android

5 MAART

Zoek op datum en krijg een kleurrijke make-over via WhatsApp

WhatsApp, onze go-to app voor dagelijkse communicatie, lanceert deze week twee interessante updates. Of je nu graag herinneringen ophaalt of gewoon houdt van een frisse look op je scherm, deze nieuwigheden zijn zeker iets voor jou.

Herken je dat? Je probeert die ene specifieke reisfoto of dat ene bericht terug te vinden in een eindeloze chatgeschiedenis. Scrollen tot je erbij neervalt, is vanaf nu verleden tijd! Want WhatsApp introduceert de langverwachte 'Zoeken op Datum' functie. Mark Zuckerberg zelf bracht ons het nieuws, met een handige video om de functie in actie te laten zien. Of je nu in een persoonlijke chat of groepsgesprek bent, het nieuwe datum icoontje naast de zoekbalk wordt jouw tijdmachine naar precies wat je nodig hebt. Voer simpelweg de gewenste datum in, en voilà, je springt direct naar dat moment in je chat.

Bron: Meta

Naast functionele verbeteringen, krijgt WhatsApp ook een visuele make-over. iOS gebruikers kunnen hun hart ophalen aan een fris nieuw groen kleurenschema, een levendige afwisseling van de klassieke blauwe interface. Deze verandering, bedoeld om de app een nieuw gezicht te geven en de gebruikerservaring te verbeteren, heeft al heel wat stof doen opwaaien op social media.

Androidgebruikers worden niet achtergelaten in deze visuele vernieuwing. De nieuwste bèta-update introduceert nieuwe iconen voor de overflowmenu's, waardoor het navigeren door de app intuïtiever wordt. Deze nieuwe pictogrammen helpen om de verschillende acties binnen de app duidelijker te onderscheiden, van ‘Chats’ tot ‘Updates’ en ‘Oproepen’.

WhatsApp blijft zich ontwikkelen met zowel praktische als esthetische updates, waarmee het zijn positie als een van de meest geliefde communicatietools wereldwijd verstevigt. 

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp voegt zoeken op datum toe

TechPulse - WhatsApp update: nieuwe kleurtjes op iOS & iconen op Android

29 FEB

WhatsApp lanceert een slimmere tekstopmaak en voortaan verstuur je standaard HD foto’s

WhatsApp heeft deze week een interessante feature uitgerold die jouw manier van berichtjes sturen net dat tikkeltje leuker gaan maken. Lees snel verder en ontdek alles over de nieuwe opmaaktools en de HD foto-instelling.

Zalig voortaan stuur je met WhatsApp berichten die er superleuk uitzien, allemaal dankzij vier gloednieuwe opmaaktools. Maak een lijstje voor je boodschappen of plan je dag met nummertjes voor al je taken. Wil je iets belangrijks benadrukken? Gebruik dan de blockquote voor quotes en inline code om te babbelen over programmeerdingen. Deze nieuwe snufjes, die verder gaan dan alleen vet, cursief, doorhalen en typemachine lettertype, zijn perfect voor iedereen die graag een beetje orde in de WhatsApp-chaos wil.

Hoe werkt het?

 • Voor bulletpoint lijstjes begin je met een streepje (-) gevolgd door je tekst.
 • Genummerde lijstjes maak je door een cijfer, een punt en een spatie te typen (1. ).
 • Een quote highlight je door een groter-dan-teken (>) en een spatie te gebruiken.
 • Voor inline code plaats je enkele aanhalingstekens (`) rond je tekst.

  Bron: TechPulse

En daar blijft het niet bij. Want de frustratie van het versturen van wazige afbeeldingen is nu officieel voorbij! Voortaan verstuur je standaard foto's in HD-kwaliteit. Dit betekent dat je geen afbeeldingen meer hoeft te versturen als documenten om de kwaliteit te behouden. Met een simpele instelling kun je kiezen in welke kwaliteit je foto's verstuurt, zonder elke keer handmatig de HD-optie te hoeven selecteren. Let op: WhatsApp comprimeert de foto's nog steeds een beetje, maar het verschil in kwaliteit is aanzienlijk beter.

Ziezo, deze nieuwe functies stellen je in staat om efficiënter en effectiever te communiceren, terwijl je berichten er ook nog eens beter uitzien.

Bronnen:

Dutch Cowboys - Je kunt teksten in WhatsApp er nu anders uit laten zien

TechPulse - Nieuwe opmaaktools arriveren in WhatsApp

TechPulse - WhatsApp laat gebruikers nu standaard foto’s versturen in HD-kwaliteit

21 FEB

WhatsApp zet in op de 3 trends: gebruiksvriendelijkheid, interactie en privacy

Naast de andere Meta kanalen is ook WhatsApp in beweging. De app staat niet stil en komt ook deze week opnieuw met een reeks updates. Wil je meer weten? Lees dan snel verder, want deze veranderingen wil je niet missen.

We beginnen met iets waar we allemaal waarde aan hechten: privacy. WhatsApp heeft aangekondigd dat het je profielfoto gaat afschermen tegen misbruik. Dat klinkt goed, niet? In de praktijk betekent dit dat het voor anderen niet langer mogelijk is om een screenshot van jouw profielfoto te maken. Een slimme zet om identiteitsdiefstal tegen te gaan. Deze functie wordt momenteel getest en zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn. 

Herinner jij je de Status-functie nog? WhatsApp blaast er nieuw leven in door het een prominentere plek te geven. Straks zie je Statussen niet meer in een lange lijst, maar in grote, rechthoekige previews die ons uitnodigen om meer met elkaar te delen. Het wordt een update waar ze slim inzetten op interactie Iets wat dit jaar toch wel voor sociale mediaplatformen toch wel een trend blijkt te zijn. 

En jazeker, er is nog meer goed nieuws. Bel jij graag via WhatsApp? Wel, de app maakt het binnenkort mogelijk om je favoriete contacten te 'pinnen' bovenaan je gesprekkenlijst. Zo kun je hen met slechts één tik op het scherm bellen of een bericht sturen. Handig, toch? Deze functie is nog in de testfase, maar belooft je favoriete gesprekken binnen handbereik te brengen.

Van het beschermen van je privacy tot het stimuleren van interactie en het vereenvoudigen van communicatie met je dierbaren, WhatsApp zet grote stappen vooruit.

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp gaat je profielfoto beter beschermen tegen misbruik

TechPulse - WhatsApp zet Status meer in de kijker

TechPulse - WhatsApp laat je voortaan razendsnel je favoriete contacten bellen

13 FEB

Grenzen vervagen, WhatsApp vertelt ons meer over nieuwe interoperabiliteit

12 september 2023 schreven we het volgende: “WhatsApp-béta komt opdagen met een "Third Party Chats”scherm. Dat betekent dat je straks niet alleen berichten ontvangt van andere WhatsApp-gebruikers, maar ook van mensen op Telegram of Facebook Messenger. Ja, je leest het goed! Meta volgt de nieuwe EU Digital Markets Act mooi op. Deze beveelt sociale mediakanalen aan om meer interoperabel te zijn.”

Wel, het is zover! Vanaf maart 2024 zal WhatsApp, een app die velen van ons dagelijks gebruiken om in contact te blijven met vrienden, familie en collega's, nieuwe bruggen bouwen naar andere berichtendiensten zoals Telegram, Signal, Google Messages en iMessage. Maar wat betekent deze verandering nu precies voor jou? 

Hoe gaat het in zijn werk? Heb je een vriend die zweert bij Signal vanwege de sterke encryptie, terwijl jij de voorkeur geeft aan WhatsApp voor zijn gebruiksgemak? Tot nu toe moesten jullie compromissen sluiten of meerdere apps gebruiken om met elkaar in contact te blijven. Vanaf volgend jaar zal dit veranderen. WhatsApp zal je toestaan om moeiteloos tekstberichten, bestanden, video's en zelfs stemberichten te delen. Dit betekent meer vrijheid en flexibiliteit in hoe en met wie je communiceert.

Een begrijpelijke zorg bij deze nieuwe openheid is de veiligheid van onze communicatie. WhatsApp stelt ons gerust door de nadruk te leggen op encryptie, een manier om berichten te versleutelen, zodat alleen de zender en ontvanger ze kunnen lezen. WhatsApp moedigt andere diensten aan om het Signal Protocol te gebruiken, dezelfde technologie die WhatsApp zelf gebruikt om jouw gesprekken privé te houden. Dit zorgt ervoor dat, ongeacht met welke app je communiceert, je berichten veilig en beveiligd blijven.

Deze ontwikkeling is slechts het begin van wat een veel opener en verbonden digitale communicatiewereld lijkt te worden. Terwijl we wachten op meer details en de uiteindelijke uitrol van deze functie, is het duidelijk dat de manier waarop we apps gebruiken om te communiceren op het punt staat een grote transformatie te ondergaan.

Bron: 

TechPulse - WhatsApp licht tipje van de sluier over werking met andere apps

6 FEB

Volgens WhatsApp gaan veiligheid en stijl hand in hand

WhatsApp beslist om het chatten nu nog veiliger en zelfs mooier te maken. Hoe dan? Wel, momenteel werken ze hard aan een nieuwe functie die jouw online gesprekken gaat beschermen zoals nooit tevoren. Met hun toekomstige ‘chatvergrendeling’, kun jij je chats op WhatsApp Web afschermen met een door jou gekozen beveiligingsmethode. Dit betekent dat niemand anders jouw berichten kan lezen zonder een pincode, wachtwoord, of goedkeuring via je smartphone.

Deze stap is een reactie op de toenemende vraag naar meer privacy en veiligheid in onze communicatie. Door deze update worden onze gesprekken veilig bewaard, zelfs als je computer of telefoon al ontgrendeld is.

Maar daar blijft het niet bij. Ondertussen staat WhatsApp Web namelijk op het punt een grote make-over te krijgen. Wat mag je verwachten? Een vernieuwd design dat in lijn ligt met de mobiele app, waardoor je chat-ervaring niet alleen veiliger, maar ook visueel aantrekkelijker wordt. De nieuwe interface introduceert een handige zijbalk voor snelle navigatie, een modern kleurenpalet, en een verbeterde donkere modus die jouw ogen zal sparen tijdens die lange chat-sessies.

En voor een supergestroomlijnde ervaring brengt WhatsApp de chatfilters nu ook naar de webversie. Deze filters helpen je om je gesprekken efficiënter te beheren, zodat je altijd snel vindt wat je zoekt.

De exacte datum waarop we deze features kunnen verwachten, blijft nog even een vraagteken. Eén ding is echter zeker, de toekomst van WhatsApp Web ziet er rooskleurig uit.

Bron: 

TechPulse - WhatsApp brengt chatvergrendeling naar webclient

31 JAN

WhatsApp introduceert nieuwe manieren om te connecteren en je back-up’s te maken

 

Deze week lanceert WhatsApp twee updates die je ervaring kunnen beïnvloeden. Doorloop je ze samen met ons? 

Chatten overheen verschillende chatdiensten

WhatsApp maakt het jou nu makkelijker om in contact te blijven met iedereen, zelfs als ze een andere chatdienst gebruiken. Voel jij je soms overweldigd door alle verschillende apps die je moet openen om met al je vrienden of familie te chatten? Wel, WhatsApp heeft de ideale oplossing.

Door de Europese Digital Markets Act (DMA) chat je binnenkort direct vanuit WhatsApp met gebruikers van andere chatdiensten, zonder dat je zelf een account nodig hebt. En je hoeft je geen zorgen te maken over privacy; net als je WhatsApp-gesprekken blijven deze berichten veilig door end-to-end-versleuteling. Deze nieuwe functie brengt je vrienden en familie dichter, ongeacht welke app ze gebruiken. Praktisch, toch?

De veranderingen in back-up opslag

Weet je nog dat we het hadden over een grote verandering binnen de WhatsApp back-up functie? Tot voor kort waren die back-ups op Google Drive helemaal gratis en telden ze niet mee voor je opslaglimiet. Maar nu is het moment daar: deze back-ups gaan vanaf nu ruimte innemen in je Google Drive.

Maar geen paniek! Google One komt als redder in nood met verschillende opties voor extra opslag. Zo kun je zonder zorgen blijven back-uppen. Dit is zeker iets om in de gaten te houden, vooral als je gewend bent om regelmatig een veiligheidskopie van je chats te maken.

 

Ziezo we zorgen dat je up-to-date blijft en dat je digitale leven soepel blijft lopen. Let dus goed op deze veranderingen en zorg dat je er klaar voor bent!

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp werkt straks met externe chatdiensten

TechPulse - WhatsApp-back-ups gebruiken nu je Google Drive-opslag

23 JAN

WhatsApp’s nieuwste features voor privacy, gemak en interactie!

WhatsApp blijft onze wereld van communicatie herdefiniëren met functies die niet alleen onze app-ervaring verrijken, maar ook onze privacy en gebruiksgemak onderstrepen.

Beeld je in: je zit geconcentreerd aan je bureau en plotseling... Rrring! Alweer een onbekende beller op WhatsApp? Geen zorgen meer! Met de nieuwste update van WhatsApp Desktop worden onbekende bellers automatisch op 'mute' gezet. Zo blijft je focus onverstoord. 

Maar houd je vast, er is meer! Heb je ooit de behoefte gevoeld om bestanden snel en veilig te delen, zonder het gedoe van gsm-nummers uit te wisselen? WhatsApp's 'People nearby', de eigenzinnige tegenhanger van AirDrop, maakt dit mogelijk. Een simpele schudbeweging met je telefoon en voilà, je bestanden zweven beveiligd door de lucht naar je buurman of buurvrouw in dat gezellige café.

En jazeker, er is ook goed nieuws voor de fans van WhatsApp-kanalen! Mark Zuckerberg zelf kondigde vier gloednieuwe functies aan die de interactie binnen kanalen naar een hoger niveau tillen. Van het delen van spraaknotities tot het instellen van meerdere beheerders, en van het publiceren van inhoud als statusupdates in een fris nieuw jasje tot het lanceren van polls, deze features zullen stapsgewijs worden uitgerold om jouw kanaalervaring te verrijken.

Deze golf van updates benadrukt opnieuw WhatsApp's onwrikbare toewijding aan innovatie, gebruiksvriendelijkheid en ondoordringbare veiligheid. Bereid je dus maar voor om deze nieuwe features te ontdekken en te omarmen. 

Bronnen: 

TechPulse – "WhatsApp gaat onbekende bellers muten in WhatsApp Desktop"

TechPulse – "WhatsApp werkt aan AirDrop-concurrent"

DroidApp – "WhatsApp kondigt vier nieuwe functies aan"

DroidApp – "WhatsApp ontwikkelt functie voor delen bestanden met gebruikers in de buurt"

16 JAN

Maak je eigen stickers met WhatsApp!

Geweldig nieuws! Het moment is eindelijk aangebroken, WhatsApp lanceert een fantastische nieuwe functie: de mogelijkheid om je eigen stickers te maken en aan te passen. Zeg maar gedag tegen de standaard stickers, want jouw persoonlijke touch komt eraan!

Het maken van stickers in WhatsApp heeft de bèta-testfase achter zich gelaten en staat nu in de schijnwerpers. Heb je WhatsApp Web of een iPhone met iOS 17? Gefeliciteerd, want je kunt nu aan de slag met het maken van je eigen stickers! Transformeer je foto's rechtstreeks in de app tot unieke stickers.

Het is supersimpel! Kies gewoon een foto die je wilt omzetten in een sticker. Misschien een grappige selfie of een foto van je huisdier? Zodra je de foto hebt gekozen, kun je erop tekenen, tekst toevoegen of zelfs andere stickers eraan toevoegen om je eigen unieke sticker te maken. En het beste van alles? Je stickerkunstwerken worden opgeslagen, zodat je ze telkens opnieuw in chatgesprekken kunt delen.

Ben je een Android-gebruiker? Dan moet je nog even geduld uitoefenen. De functie is onderweg, maar tot die tijd kun je wel de stickers bewonderen en gebruiken die je ontvangt. Dus ook al moet je nog even wachten, je kunt nu al genieten van de creativiteit die je vrienden in hun chats loslaten!

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp krijgt nieuwe manier om stickers te maken

TechCrunch - WhatsApp is rolling out an in-app tool for making custom stickers

10 JAN

WhatsApp geeft kleur aan je chat met de nieuwe themaopties op iOS

Er komt iets kleurrijks aan op iOS! WhatsApp, de chat-app die we allemaal kennen en gebruiken, brengt een frisse wind met nieuwe themaopties. Dit is je kans om je chatervaring nog persoonlijker te maken. 

In de nieuwste bètaversie voor iOS-gebruikers komt WhatsApp met een leuke twist: je kunt nu de accentkleur van je app aanpassen. Zeg maar dag tegen de standaard groene kleur, en hallo tegen nieuwe kleuren zoals blauw, wit, roze en paars. Deze kleine verandering kan een groot verschil maken in hoe je app aanvoelt. Het is alsof je jouw digitale huiskamer een nieuw likje verf geeft!

Deze nieuwe kleuren zullen verschijnen in meldingsbolletjes, de statusbalk, en misschien zelfs in je ‘chat’ bubbels. Inderdaad ook de ‘chat’ bubbels zouden ze aanpakken. Net zoals je al kunt in Messenger en Instagram DM. Stel je voor: jouw chats in je favoriete kleur.

Deze kleurrijke update is nog in de testfase binnen WhatsApp Bèta voor iOS. Het is dus nog even wachten tot deze optie actief wordt, en nog langer wachten tot alle WhatsApp-gebruikers ermee aan de slag kunnen. En sorry, Android-vrienden, jullie moeten nog even geduld uitoefenen.

Bron:

TechPulse - WhatsApp introduceert themaopties op iOS

12 DEC

Pinnen, filteren en delen op nieuwe manieren met WhatsApp

WhatsApp is altijd al een plek geweest voor gemakkelijke en snelle communicatie, en nu maken ze het nog beter.

We starten met de nieuwe pin-functie. Voortaan kun je belangrijke berichten in zowel individuele als groepschats vastpinnen. Handig, toch? Stel je voor, je vriend stuurt het adres voor een feestje, en je pint het gewoon bovenaan je chat. Zo raak je nooit meer belangrijke info kwijt in die stroom aan berichten.

Vervolgens werkt WhatsApp aan een chatfilters voor iOS-gebruikers. Ga je soms verloren in een zee van berichten? Met deze nieuwe filters breng je orde in de chaos door ongelezen berichten of specifieke gesprekken snel te vinden. WhatsApp is bezig met een totale make-over, en deze filters zijn daar dus een belangrijk onderdeel van.

En daar blijft het niet bij! Binnenkort krijg je de mogelijkheid om je WhatsApp Status te delen op Instagram en Facebook. Je leest het goed! Deel je avonturen of gedachten niet alleen met je WhatsApp-contacten, maar ook met je vrienden op de andere Meta-kanalen. Hoe leuk is dat?

Ziezo, WhatsApp zet stappen om onze online communicatie nog soepeler en veelzijdiger te maken. Blijf dus up-to-date, want Meta blijft ons verrassen!

Bronnen:

TechCrunch – WhatsApp now lets you pin messages in individual and group chats

TechPulse – WhatsApp brengt chatfilters naar iOS

DroidApp – WhatsApp laat je straks Status delen op Instagram en Facebook

5 DEC

WhatsApp introduceert het delen van hoge kwaliteit media en werkt aan eenmalige foto’s

Of je nu naarstig foto’s deelt, je privacy wilt beschermen, of van verrassingen houdt zoals eenmalige visuals, WhatsApp heeft voor ieder wat wils. We nemen enkele nieuwe features onder de loep. 

Je wil een foto delen, maar dan zonder kwaliteitsverlies? Goed nieuws! Voortaan kun je als iOS-gebruiker kwaliteitsvolle beelden delen via Whatsapp. Voorheen werd dergelijke media gecomprimeerd, maar met deze update kun je tot 2 GB aan media in hun oorspronkelijke glorie delen. 

Hoe gebruik je deze functie? Klik op het '+'icoontje naast de tekstbalk en kies vervolgens 'Document'. Tot slot selecteer je een kristalheldere vakantiefoto's of een grappige video van je huisdier en voilà klaar is kees. Ben je een Androidgebruiker? Oefen dan nog even geduld uit, deze update komt ook jou kant op!

En dan de magie van eenmalige foto's! Ja, je leest het goed. WhatsApp brengt de optie voor foto's die verdwijnen naar onze desktop. Stuur een foto, en zodra de ontvanger deze heeft bekeken, poef, weg is 'ie! Perfect voor die momenten waarop je iets vluchtigs en spannends wilt delen, zonder dat het voor eeuwig online blijft. Met de toegevoegde beveiliging tegen screenshots, biedt WhatsApp een nieuwe manier van communiceren die zowel leuk als veilig is.

Deze updates brengen opnieuw heel wat nieuwe mogelijkheden met zich mee. WhatsApp zorgt ervoor dat onze communicatie-ervaring zowel rijker als veiliger wordt. 

Bronnen: 

TechPulse — WhatsApp op iOS laat je nu foto's delen in originele kwaliteit

TechPulse — WhatsApp brengt ‘eenmalige foto's’ naar de desktop

21 NOV

Veranderingen bij WhatsApp Back-ups en Nieuwe Koppeling met E-mailadres

Er komen enkele interessante veranderingen binnen WhatsApp. Of je nu een chatfanaat bent of gewoon van je privacy houdt, deze veranderingen zijn belangrijk om te weten. 

In 2024 verandert WhatsApp hoe back-ups op Google Drive werken. Nu zijn ze nog gratis en onbeperkt, maar dat gaat veranderen. Jouw chats, foto's, video's en spraakberichten gaan ruimte innemen op je Google Drive. Heb je nu 15 GB gratis? Pas op, want die kan snel vol raken! Voor degenen die al bètatester zijn, begint deze wijziging trouwens al in december 2023.

Vanaf 2024 gaat WhatsApp anders om met back-ups op Google Drive. Nu zijn ze nog gratis en onbeperkt, maar dat gaat veranderen. Wat betekent dit voor jou? Wel, jouw chats, foto's, video's en spraakberichten gaan nu ruimte innemen op je Google Drive. Die gratis 15 GB kan sneller vol raken dan je denkt, vooral als je een actieve WhatsApp-gebruiker bent. Maar geen zorgen, we geven je tips over hoe je dit slim kunt aanpakken!

 • Check je opslagruimte. Kijk eens hoeveel van die 15 GB je al gebruikt. Tijd om op te ruimen of uit te breiden?
 • Slimmer ‘back-uppen’. Niet alles hoeft bewaard te worden. Kies wat echt belangrijk is.
 • Meer opslag kopen? Als je een actieve WhatsApp-gebruiker bent, is het misschien slim om je opslagplan bij Google One uit te breiden.

En dan het goede nieuws! WhatsApp maakt het binnenkort mogelijk om je e-mailadres te koppelen aan je account. Dit is een geweldige stap voor extra beveiliging. Stel dat je ooit problemen hebt met je account, dan helpt je e-mailadres bij het herstelproces. Veiligheid eerst!

Deze updates van WhatsApp zorgen voor een balans tussen gemak en veiligheid. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven en slimme keuzes te maken over je opslag en accountveiligheid.

Bronnen:

TechPulse WhatsApp back-ups gaan je weldra geld kosten

Tweakers — WhatsApp gebruikers kunnen e-mailadres binnenkort koppelen aan account

15 NOV

WhatsApp komt met ‘spraakchat’ en wil advertenties tonen

Van een revolutionaire 'spraakchats' voor grotere groepen tot de mogelijkheid om gevoelige chats te verbergen, WhatsApp verandert hoe we communiceren. En wat denk je van de potentiële advertenties in de Statusfunctie? Het is duidelijk dit platform maakt de sprong van berichtenapp naar sociale mediakanaal.

We starten met één van de meest opvallende functies: de lancering van 'spraakchats' voor grote groepen. Stel je voor, je beheert een groot team of een community op WhatsApp. Nu met de nieuwe 'spraakchats', kun je eenvoudig groepsgesprekken met wel 128 leden voeren. Geen eindeloze beltonen meer, maar een efficiënte manier om iedereen tegelijk te bereiken. Handig voor een snelle teamupdate of een belangrijke aankondiging, nietwaar?

En wat als je via WhatsApp vertrouwelijke gesprekken hebt? Geen zorgen, WhatsApp heeft nu een functie waarmee je vergrendelde chats kunt verbergen. Alleen jij en de betrokkenen kennen de geheime code om deze te openen. Ideaal voor bijvoorbeeld gevoelige zakelijke onderhandelingen of het bespreken van klantgegevens.

Meta overweegt om advertenties te tonen in de WhatsApp Status-functie. Jawel, je leest het goed, WhatsApp denkt eraan om advertenties te introduceren, net zoals Instagram Stories. Wow, stel je even de mogelijkheden voor om jouw producten of diensten te promoten bij je WhatsApp-contacten. Hoewel dit privacyzorgen met zich meebrengt, kan dit de manier waarop we communiceren en adverteren via WhatsApp radicaal veranderen. 

Wat denk jij van deze recente ontwikkelingen? Wij zien zowel kansen als uitdagingen. Hoe dan ook, WhatsApp legt de focus niet alleen op technische verbeteringen. Ze willen ook strategisch impact maken op de manier waarop we communiceren en met klanten omgaan.

Bronnen: 

TechPulse — WhatsApp komt met 'spraakchats' voor grote groepen

TechPulse — WhatsApp laat je vergrendelde chats verbergen

TechPulse — WhatsApp wil mogelijk advertenties tonen

TechCrunch — WhatsApp launches a new Discord-like voice chat feature for large groups

24 OKT

WhatsApp’s nieuwe kijk op privacy en interactie

WhatsApp zet de toon voor hoe we zakelijk communiceren, en nu komen ze met slimme updates die ons nog meer controle geven. Hoe dan? Door je de regie te geven over wie wat ziet en hoe je gesprekken voert. Klinkt goed, toch? Laten we eens kijken wat dit nu precies betekent.

Verschillende profielfoto's voor verschillende contacten

Stel je voor: je hebt een profielfoto voor je vrienden en een andere voor klanten of collega's die je nog niet zo goed kent. WhatsApp werkt aan een functie waarbij je dit zelf kunt instellen. Handig, want zo kun je zakelijk en privé gescheiden houden, zonder dubbele accounts.

Jouw mening telt in WhatsApp Kanalen

Wil je weten wat jouw klanten echt vinden? Wel, binnenkort kun je via WhatsApp polls gaan maken. Vraag feedback over je nieuwe product of wat je publiek wil zien op het volgende event. Zo betrek je iedereen bij je organisatie en krijg je waardevolle inzichten, direct vanuit WhatsApp.

E-mailverificatie voor je WhatsApp

Veiligheid voor alles, zeker in je zakelijke gesprekken. WhatsApp voegt een extra laag beveiliging toe met e-mailverificatie. Zo weet je zeker dat jij de enige bent die bij je berichten kan, zelfs als je telefoonnummer in verkeerde handen valt.

 

Met deze updates krijg je meer grip op je privacy, communiceer je makkelijker met je klanten en is je account veiliger dan ooit.

Bronnen:

Tweakers - WhatsApp werkt aan functie om andere profielfoto aan vreemden te laten zien

TechPulse - WhatsApp Kanalen krijgen eindelijk polls

TechPulse - E-mailverificatie arriveert op WhatsApp

Tweakers - WhatsApp werkt aan pollfunctie voor Kanalen

WhatsApp: Twee accounts, één toestel en eenmalige spraakberichten

Van het gebruik van twee accounts op één toestel tot eenmalige spraakberichten, ook WhatsApp innoveert. Benieuwd naar de nieuwste features?

WhatsApp breekt met zijn 'één-telefoon-per-account-beleid' en maakt het mogelijk om twee accounts op één apparaat te gebruiken. Handig, toch? Vooral als je niet steeds wilt switchen tussen je privé- en werkaccount. Het enige wat je nodig zou hebben is een tweede nummer en een toestel met dualsim of eSIM. En het mooiste? Je kunt voor elk account je eigen meldings- en privacyinstellingen configureren. Zoals gewoonlijk lanceert WhatsApp deze update eerst voor Androidgebruikers en volgt het later voor iOS-gebruikers.

En er is meer, WhatsApp introduceert ook een nieuwe functie: eenmalige spraakberichten. Stuur je een berichtje en wil je dat de ontvanger het maar één keer hoort? Voortaan is dat mogelijk. Tijdens het opnemen zie je een '1'-icoontje, wat betekent dat het bericht na één keer luisteren verdwijnt. En terugspoelen? Dat is verleden tijd. Net zoals foto's en video's die je al één keer kon bekijken, voegt WhatsApp nu deze functie ook toe aan spraakberichten.

 

Ziezo, daar heb je ze, de nieuwste features van WhatsApp die onze chatervaring net dat tikkeltje extra geven. 

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp laat je straks twee accounts gebruiken op één toestel

TechPulse - WhatsApp introduceert eenmalige spraakberichten

17 OKT

WhatsApp introduceert een nieuwe zoekfunctie en het inplannen van evenementen

WhatsApp blijft werken aan het platform en deze recente updates zijn daar het bewijs van. Van ‘Passkeys’ die nu voor iedereen beschikbaar zijn tot handige zoek- en planningsfuncties, er valt heel wat te vertellen.

Passkeys - Van bèta naar mainstream

Herinner jij je die ‘Passkeys’ nog waar we het in september over hadden? Die zescijferige codes zijn nu uit de bèta en klaar voor het grote publiek. Dus als je toen al onder de indruk was, is het nu hoog tijd om deze extra beveiligingslaag als Androidgebruiker te activeren. 

iOS-gebruikers, blijf alert, jullie zijn de volgende in de rij!

Zoekfunctie - Gedaan met eindeloos scrollen

We kennen het allemaal, die ene belangrijke boodschap in een eindeloze chatgeschiedenis. WhatsApp maakt het je nu makkelijker met een nieuwe zoekfunctie op datum. Voortaan vind je dat ene bericht in een handomdraai.

Evenementen - Plan als een pro

WhatsApp duikt nu ook je agenda in. Tenminste, als je in een WhatsApp Community zit. Plan je evenementen, voeg een naam en beschrijving toe, en ja, zelfs een link naar een videogesprek. Deze feature is nu in bèta voor Android, maar we verwachten dat dit snel zal uitrollen naar iedereen.

 

Kortom, of je nu je evenementen wil plannen, sneller die ene boodschap wilt vinden of gewoon veiliger wilt chatten, WhatsApp blijft groeien. Meta zet duidelijk volle gas in op dit kanaal, dus blijf deze updates vooral volgen. 

Bronnen: 

TechPulse - Passkeys in WhatsApp nu breed beschikbaar

Tweakers - WhatsApp brengt wachtwoordloos inloggen met Passkeys uit voor Android

TechPulse - WhatsApp zoekfunctie op datum

TechPulse - WhatsApp laat je nu evenementen inplannen 

10 OKT

WhatsApp's nieuwe functies: Berichten pinnen en zoekfunctie voor Kanalen

WhatsApp komt met twee nieuwe functies die jouw chatervaring zullen veranderen. 

Eerst en vooral, het pinnen van berichten. Ja, je leest het goed! Binnenkort kun je belangrijke berichten bovenaan je chat vastpinnen. Handig voor bijvoorbeeld groepsgesprekken waar je iedereen snel op de hoogte wilt brengen. Deze functie is momenteel in de testfase en beschikbaar voor Androidgebruikers die de bètaversie van de app gebruiken.

Maar dat is nog niet alles! WhatsApp introduceert ook een zoekfunctie voor kanalen. Volg je ondertussen heel wat kanalen en raak je het overzicht kwijt? Geen zorgen, deze nieuwe zoekfunctie helpt je om precies te vinden wat je nodig hebt. En tja, ook deze functie is momenteel in de testfase.

Deze updates zijn dus nog niet voor iedereen beschikbaar, maar ze beloven een interessante draai te geven aan hoe we WhatsApp gebruiken.

Bron: 

TechPulse - WhatsApp krijgt optie om berichten te pinnen en zoekfunctie voor Kanalen

05 OKT

WhatsApp Innoveert met een update "Kanalen" en Nieuwe AI-functies

WhatsApp zit duidelijk niet stil! De inkt van ons vorig artikel over de introductie van "Kanalen" is nog niet droog, of er staat alweer een update klaar. Het tempo waarmee WhatsApp innoveert gaat razendsnel.

Vorige week vertelden we nog over de introductie van "Kanalen" op WhatsApp. Hoewel de meeste gebruikers in onze regio al Kanalen kunnen volgen via de Update-tab, is het zelf aanmaken van een Kanaal voor velen nog toekomstmuziek. Maar daar komt binnenkort verandering in! 

En voor degenen die de nieuwste bèta-updates van WhatsApp hebben geïnstalleerd, is er nu de mogelijkheid om links te kopiëren vanuit Kanalen. Dit betekent dat je specifieke berichten uit een Kanaal direct kunt delen, net zoals je een link naar een tweet zou delen. En het mooiste? Je hoeft niet eens de beheerder van het Kanaal te zijn om deze functie te gebruiken.

Maar WhatsApp heeft meer in petto. Tijdens de jaarlijkse ‘Connect Conference’ lichtte Meta een tipje van de sluier op:

Stickers van AI

Stel je voor, je wilt een sticker sturen die precies jouw huidige gevoel of gedachte weergeeft. Met de nieuwe AI-functie maak je in een handomdraai een gepersonaliseerde sticker. 

Chats van AI

Heb je ooit een discussie in een groepschat waar niemand het juiste antwoord weet? Met de AI van Meta kun je nu vragen stellen en krijg je antwoorden van diverse AI-personages. Van een historische figuur tot een fictieve detective, de gesprekken worden er alleen maar levendiger op!

Generatie van fotorealistische afbeeldingen

Typ "/imagina" en beschrijf wat je in gedachten hebt. Wil je een afbeelding van 'een kat die piano speelt onder de Eiffeltoren'? De AI genereert het voor je!

 

Ziezo, voor alle WhatsApp-gebruikers onder ons, blijf alert! Er komen vast en zeker nog meer spannende updates aan.

Bronnen:

Techpulse - WhatsApp laat je links naar berichten kopiëren in Kanalen

Blog de WhatsApp - Exploremos la IA (Laten we AI verkennen)

26 SEPT

WhatsApp zegt vaarwel tegen oude smartphones en omarmt de iPad

Van het stopzetten van ondersteuning voor oude smartphones tot de introductie van ‘passkeys’ … En ja, je leest de titel goed, WhatsApp komt ook naar de iPad!

WhatsApp stopt met het ondersteunen van enkele oude Androidsmartphones. Vanaf 24 oktober is het gedaan met de pret voor toestellen die draaien op Android 4.4 en Android 4.1. Als je zo'n toestel hebt, krijg je meldingen in WhatsApp die je adviseren om te upgraden naar een nieuwe smartphone. Doe je dat niet, dan worden alle chatopties uitgeschakeld en verdwijnen je oude berichten.

WhatsApp heeft ook een nieuwe beveiligingsoptie geïntroduceerd: passkeys. Deze functie is nu beschikbaar in de bètaversie van de app en dient als een extra beveiligingslaag. Als je je account later op een nieuw toestel instelt, moet je dit verifiëren met een vingerafdruk, gezichtsscan, pincode of patroon. Het maakt phishing bijna onmogelijk en zorgt voor een veiligere chatervaring.

En last-but-not-least, WhatsApp komt eindelijk naar de iPad! De app wordt momenteel getest en biedt een volwaardige tabletversie van z’n chatdienst. Je kunt je iPad zelfs als primair apparaat instellen. En het beste deel? Je hoeft je telefoon niet eens aan te hebben om te chatten via de tablet. Na het installeren van WhatsApp op je iPad kun je hem aan je telefoon koppelen via de ‘Companion-mode’. Die koppeling werkt met zowel Android-telefoons als met iPhones. Er is slechts één belemmering: na 30 dagen wordt de tablet automatisch afgekoppeld van je account. Ook moet het primaire apparaat minimaal één keer per 14 dagen aan staan.

Het is duidelijk dat WhatsApp zich blijft aanpassen aan de veranderende behoeften van zijn gebruikers. Houd deze ontwikkelingen dus goed in de gaten!

Bronnen:

TechPulse - WhatsApp schrapt ondersteuning voor oude smartphones

TechPulse -  Passkeys arriveren op WhatsApp

TechPulse - WhatsApp komt naar de iPad

19 SEPT

WhatsApp schudt de boel op - Kanalen, avatars en geen reclame!

Ben je klaar voor de nieuwste updates van WhatsApp? Zet je schrap, want er valt opnieuw veel te ontdekken. Van wereldwijde kanalen tot videobellen met je avatar, WhatsApp blijft ons verrassen.

WhatsApp kanalen gaan wereldwijd

WhatsApp heeft onlangs zijn 'Kanalen' functie uitgerold naar meer dan 150 landen. Deze functie stelt je in staat om directe updates te ontvangen van organisaties, sportteams en publieke figuren. Ben je een fervent fan van een lokaal sportteam of een opkomende influencer. Wel, voortaan kun je directe updates van hen ontvangen, rechtstreeks in je WhatsApp. 

Wat deze functie extra bijzonder maakt, is de focus op privacy. Niemand kan zien welke kanalen je volgt en je persoonlijke informatie blijft beschermd. Dit opent een nieuwe wereld van mogelijkheden voor contentcreators en merken om een directe, persoonlijke connectie met hun publiek te hebben.

De hamvraag is echter, kun je zelf een kanaal starten? Nog niet, maar houd je ogen open. WhatsApp is van plan deze functie binnenkort voor iedereen open te stellen. Dus, brainstorm alvast over jouw droomkanaal!

Videobellen met avatars

Ken je zo van die dagen dat je echt niet voor de camera wil, maar toch moet videobellen? Wel, voortaan hoef jij je geen zorgen meer te maken want je kunt nu videobellen met je avatar. 

Deze feature is nu beschikbaar voor béta-gebruikers en biedt een extra laag van privacy en een frisse, leuke draai aan jouw standaard videogesprekken.

Geen reclame in WhatsApp

De geruchtenmolen draaide op volle toeren: zou WhatsApp advertenties gaan tonen? We kunnen opgelucht ademhalen, want het antwoord is een volmondig 'nee'. Meta heeft bevestigd dat ze de app reclamevrij houden. 

Het tonen van reclame zou een te grote verschuiving zijn in hoe WhatsApp functioneert en zou de gebruikerservaring beïnvloeden. Dus geen vervelende advertenties die je belangrijke gesprekken onderbreken.

WhatsApp blijft zichzelf heruitvinden met nieuwe features die zowel particulieren als ondernemers, organisaties ten goede komen. Dus waar wacht je nog op? Update die app en duik in de nieuwe mogelijkheden!

Bronnen:

WhatsApp - WhatsApp-kanalen worden wereldwijd beschikbaar gemaakt

TechPulse - WhatsApp lanceert met ‘Kanalen’ een geheel nieuwe berichtensoort

TechPulse - WhatsApp laat je nu videobellen met je avatar

TechPulse - WhatsApp krijgt geen reclame

12 SEPT

WhatsApp crossplatform gesprekken en een update voor videoberichten

Houd je vast, want WhatsApp schudt de boel op! Zowel in je persoonlijke chats als in je zakelijke communicatie staat er wat te gebeuren. 

Eerst en vooral, WhatsApp-béta komt opdagen met een "Third Party Chats”scherm. Dat betekent dat je straks niet alleen berichten ontvangt van andere WhatsApp-gebruikers, maar ook van mensen op Telegram of Facebook Messenger. Ja, je leest het goed! Meta volgt de nieuwe EU Digital Markets Act mooi op. Deze beveelt sociale mediakanalen aan om meer interoperabel te zijn.

Er is meer! Je kent die automatisch afspelende videoberichten? Wel, die kun je voortaan naar wens aanpassen of zelfs uitschakelen. Dus als je datalimiet beperkt is, kun je nu opgelucht ademhalen.

Deze updates zijn supergoed nieuws als je WhatsApp inzet voor je business. Stel je voor, je beheert een webshop en gebruikt WhatsApp voor klantenservice. Nu kun je vragen krijgen vanuit allerlei hoeken, niet alleen van WhatsApp-gebruikers. En als je video's gebruikt voor marketing, heb je nu meer controle over de beeldkwaliteit en het afspelen.

Kortom, WhatsApp wordt een steeds veelzijdiger communicatieplatform. Dus, ben je klaar om deze nieuwe features optimaal te benutten?

Bronnen: 

Social Media Today - WhatsApp developing third party messaging integration in line with EU rules

TechPulse - WhatsApp scherm cross platform chat

TechPulse - WhatsApp directe videoberichten update

5 SEPT

WhatsApp lanceert nieuwe app voor Mac en fris ontwerp voor Android

WhatsApp is nog steeds druk bezig met innoveren. Of je nu een Mac-gebruiker bent die uitkijkt naar verbeterde videogesprekken, of een Android-gebruiker die een frisse gebruikersinterface wil, hier zijn enkele veranderingen die je niet wilt missen.

De app is officieel beschikbaar voor Mac-gebruikers

Goed nieuws als je een Mac-gebruiker bent: WhatsApp heeft een nieuwe desktopversie gelanceerd. Na een uitgebreide testperiode is deze nu officieel beschikbaar. 

De nieuwe Mac-app brengt ook een reeks langverwachte functies met zich mee. Wat betekent dit voor jou? Eindelijk kun je videogesprekken voeren met maximaal 8 deelnemers. Als je liever audiogesprekken voert, kan dat nu zelfs met 32 mensen. Ook kun je mensen toevoegen aan een lopend videogesprek, wat bijvoorbeeld vooral handig is tijdens teamvergaderingen.

​​De Androidapp krijgt een make-over

Ook voor Android staat er een hoop te veranderen. WhatsApp werkt immers aan een nieuw design met een frissere groene tint en een witte header. Dit is vooral interessant als je veel waarde hecht aan de gebruiksvriendelijkheid en esthetiek van je apps. 

Daarnaast komen er nieuwe filters om je gesprekken te sorteren, wat het navigeren door je chats een stuk overzichtelijker maakt.

 

Verder is het belangrijk om te weten dat veel van deze nieuwe features nog in de testfase zitten. Dus voordat je al te enthousiast wordt, deze updates zijn dus nog niet voor iedereen beschikbaar.

Met deze nieuwe functies en een fris design lijkt WhatsApp klaar om onze gebruikerservaring aanzienlijk te verbeteren. Of je nu een Mac-gebruiker bent die uitkijkt naar betere videogesprekken, of een Android-liefhebber die een meer gestroomlijnde interface wil, er zit voor iedereen iets nuttigs aan te komen.

Bronnen: 

Techpulse - Nieuwe WhatsApp  app voor Mac

Techpulse - WhatsApp krijg geheel nieuwe ontwerpen op Android

22 AUG

WhatsApp's HD-foto's, Schermvergrendeling en Opmaaktools

WhatsApp zit nooit stil, en dat is precies waarom we ervan houden! Drie gloednieuwe functies staan klaar om je chatervaring te transformeren, en we kunnen niet wachten om ze met je te delen. 

HD-foto's en Video's

Yes, het is zover! De langverwachte HD-foto's zijn eindelijk beschikbaar op WhatsApp, en dit is meer dan alleen een visuele upgrade. Als je onze updates leest dan weet je dat Meta deze functie een tijdje geleden heeft aangekondigd. Maar nu is het beschikbaar buiten de bètaversies voor Android. 

Bij het versturen van foto's kun je eenvoudig het HD-icoontje aantikken, waarna WhatsApp een selectiemenu toont met keuze uit Standaard- en HD-kwaliteit. Let wel, WhatsApp laat je foto's niet zonder kwaliteitsverlies doorsturen, maar je kunt ze als bestand versturen om dit te omzeilen. Video's in HD-kwaliteit zijn ook mogelijk, met een vergelijkbare HD-knop in de selectietool. 

Deze functie is beschikbaar voor alle gebruikers die hun app up-to-date houden. Geniet van de rijkere visuele ervaring!

Schermvergrendeling op pc en Mac

WhatsApp brengt de beveiliging die je gewend bent van je telefoon naar je desktop. Privacy en veiligheid zijn altijd een prioriteit geweest voor WhatsApp, en de nieuwe schermvergrendeling voor desktopgebruikers is daar een bewijs van. 

Net zoals op iOS en Android, kun je nu WhatsApp volledig vergrendelen op je pc of Mac. Deze functie wordt momenteel getest en zal binnenkort beschikbaar zijn voor alle gebruikers, waardoor je berichten veilig en privé blijven, zelfs op je desktop.

Nieuwe Opmaaktools voor Berichten

Communicatie gaat niet alleen over woorden, maar ook over hoe je ze presenteert. Met de nieuwe opmaaktools zoals 'Code block', 'Quote block', en een lijstweergave met bulletpoints, wordt het versturen van berichten op WhatsApp een stuk overzichtelijker en stijlvoller. 

Het 'Code'-blok is ideaal voor het delen van ‘codeer’taal, terwijl het 'Quote-block' je in staat stelt om citaten stijlvol weer te geven. Bulletpoints krijgen de welbekende opmaak, waardoor ze niet wegvallen in de tekst. 

Deze functies worden momenteel getest voor desktop en zullen later ook naar Android en iOS komen. Of je nu een ontwikkelaar bent, een schrijver, of gewoon iemand die van een georganiseerde chat houdt, deze tools zijn ontworpen voor jou! 

WhatsApp laat AI stickers voor je maken

Herinner jij je nog de update van 11 juni? Toen hadden we het over slimme stickersuggesties van WhatsApp … Het lijkt erop dat WhatsApp nog een stap verder gaat in de ‘sticker’revolutie! Met de nieuwe bètafunctie 'Create AI stickers' maak je voortaan met artificiële intelligentie stickers. 

Stel je voor, een lachende kat op een skateboard? Geef je beschrijving, en de AI van WhatsApp creëert de visual voor je. Geen urenlang scrollen meer door stickers; dé perfecte sticker is nu slechts een beschrijving verwijderd. 

Deze functie is momenteel beschikbaar voor bètatesters en zal in de komende weken voor meer gebruikers beschikbaar zijn.

 

Voilà, zo zie je maar, deze nieuwe features zijn meer dan alleen technologische verbeteringen. Ze zijn een belofte, een uitnodiging om te communiceren op een manier die rijker, veiliger en stijlvoller is dan ooit tevoren. 

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp HD foto’s zijn nu beschikbaar

TechPulse - WhatsApp komt met schermvergrendeling op pc en Mac

TechPulse - WhatsApp krijgt nieuwe opmaaktools voor berichten

Android Planet - WhatsApp AI stickers

14 AUG

WhatsApp maakt sprongen in gebruikerservaring en veiligheid

Het is overduidelijk, WhatsApp heeft dit jaar een duidelijke missie: de manier waarop we communiceren, transformeren en verbeteren. Met een reeks spannende updates in de pipeline, is het tijd om je klaar te maken voor een geheel nieuwe WhatsApp-ervaring!

Stel je voor dat je met iedereen kunt chatten, ja, echt iedereen! 

WhatsApp maakt dit mogelijk met hun nieuwste feature, die gericht is op het creëren van een meer inclusieve en toegankelijke communicatieomgeving. Deze functie belooft de manier waarop je communiceert op het platform te veranderen en de mogelijkheden voor interactie te vergroten. Spannend, toch?

Over interactie gesproken … Wist je dat WhatsApp ook bezig met het introduceren van berichtreacties in community's. Dit betekent meer interactie, meer betrokkenheid en een dynamischere gebruikerservaring. Hoewel de details nog niet bekend zijn, kunnen we niet wachten om te zien hoe deze update onze WhatsApp-gesprekken zal verlevendigen.

WhatsApp is bovendien ook bezig met het testen van de mogelijkheid om meerdere accounts in te stellen op één telefoon. Deze langverwachte functie wordt momenteel uitgerold naar bètagebruikers op Android. Geen gedoe meer met app-klonen; je kunt nu officieel meerdere accounts hebben op zowel Android als iOS. Schakelen tussen gesprekken van verschillende accounts wordt eenvoudiger en overzichtelijker. Een echte game-changer voor degenen onder ons met meerdere nummers of zakelijke en persoonlijke accounts!

En zoals je vast wel al weet, neemt Meta onze veiligheid en privacy enorm ‘au sérieux’! WhatsApp introduceert daarom een nieuwe functie waarmee je WhatsApp kunt beveiligen met je vingerafdruk of Face ID. Dit is een grote stap voorwaarts in de bescherming van je privéberichten. 

De updates blijven maar komen. Zo introduceert WhatsApp ook directe videoberichten. Deze functie, vergelijkbaar met de bestaande stemberichtenfunctie, maakt het mogelijk om snel video's op te nemen en te verzenden zonder dat je de camera-app volledig hoeft te openen. Dit betekent sneller en gemakkelijker video's delen dan ooit tevoren. En het beste deel? De video's mogen maximaal 60 seconden lang zijn, wat zorgt voor korte, bondige berichten.

En Last but not least, het platform is bezig met het herontwerpen van de notificaties voor spraakoproepen. Hoewel de details nog niet bekend zijn, belooft deze update een meer gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke ervaring.

Dus daar heb je het, een reeks spannende updates die eraan komen! WhatsApp zet zich dit jaar duidelijk in om onze gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe, innovatieve manieren van communiceren te bieden. We kunnen niet wachten om samen met jou de officiële release van deze nieuwigheden te beleven. 

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp laat je nu met iederen chatten

TechPulse - WhatsApp berichtreacties community

TechPulse - WhatsApp ondersteunt nu meerdere accounts

TechPulse - Zo beveilig je WhatsApp met je vingerafdruk

TechPulse - Direct videoberichten op IOS en Androidapp

TechPulse - WhatsApp hertekent notificaties voor spraakoproepen

19 JULI

Bewegende WhatsApp Avatar Stickers en Videobellen met Avatars

Hou je vast, want WhatsApp's Avatar-project brengt gloednieuwe functies die onze chat-ervaringen een pittige twist gaan geven. Weet je nog de leuke avatars die WhatsApp vorig jaar introduceerde, een digitale versies van onszelf waarmee we onze chats karakter gaven? Wel, zet je schrap, want de avatars zijn op weg om nu nog dynamischer te worden!

Stel je voor: jouw digitale evenbeeld, je avatar, nu niet alleen statisch, maar ook dansend, lachend, zwaaiend... je krijgt het idee. Jazeker, WhatsApp werkt aan bewegende avatar-stickers. Deze upgrade brengt je huidige stickercollectie - die is gebaseerd op je avatar-personage - naar een hoger niveau. Hoewel dit nog in de testfase is, is het een spannend vooruitzicht. Want je WhatsApp-chats zouden zomaar eens kunnen veranderen in een dynamisch en levendig conversatie.

En eindelijk wordt het binnenkort ook mogelijk om te videobellen met je eigen WhatsApp-avatar. Deze functie is namelijk al even te vinden in de andere Meta-apps zoals Instagram en Facebook Messenger. 

We houden je wat aan het lijntje met al die 'binnenkort's' en 'in ontwikkeling's'... De exacte lanceerdatum van deze functies blijft immers een mysterie. Wat we echter wél weten, is dat Meta grootse plannen heeft met deze avatars. Hou dus je WhatsApp-updates in de gaten, want de manier waarop je gaat chatten en videobellen kan weldra een interessante digitale twist krijgen. En geloof ons, dat wil je niet missen!

Bronnen: 

TechPulse - Meta Avatar krijgt bewegende stickers in WhatsApp, videobellen via Messenger

11 JULI

WhatsApp brengt HD-video's en slimme stickers naar je chats

WhatsApp is bezig met het testen van HD-video's in de bètaversie voor Android. Je herinnert je vast dat ze eerder al hoge-kwaliteit foto's introduceerden. Nu breiden ze dit uit naar video's!

Hoe werkt het? In de testversie zie je een handige HD-knop bovenaan het scherm wanneer je een video wilt versturen. Met een simpele klik kun je de video in hogere kwaliteit verzenden, met een resolutie van 608 x 1296 pixels in plaats van de standaardkwaliteit. Geweldig, toch?

Maar eerlijk is eerlijk, WhatsApp past nog steeds compressie toe om de bestandsgrootte te verkleinen. Als je video's in hun oorspronkelijke kwaliteit wilt delen, moet je ze als bestand versturen.

Nu ben je vast benieuwd wanneer je deze nieuwe functie kunt uitproberen. De bètatest op Android zal zich de komende weken verspreiden en daarna zal het niet lang meer duren voordat iedereen ervan kan genieten. We verwachten dat dit mogelijk al in augustus het geval zal zijn. Dus houd je ogen open!

Maar dat is niet alles. WhatsApp werkt ook aan iets leuks voor je: slimme stickersuggesties! Ken je het gevoel van urenlang scrollen door stickers om degene te vinden die je wilt gebruiken? Daar komt binnenkort een einde aan.

Binnenkort zal WhatsApp je suggesties geven voor stickers die passen bij de emoji die je invoert. Bijvoorbeeld, als je een slapende emoji gebruikt, krijg je stickers die te maken hebben met slaap. Dit maakt het vinden van de perfecte sticker veel sneller en gemakkelijker!

Helaas zijn de stickersuggesties momenteel alleen beschikbaar in het standaard ‘Cuppy-stickerpakket’. En daarenboven is het nodig dat je jou aanmeldt voor de bètaversie van WhatsApp en de versie 2.23.14.6 op je telefoon installeert om ervan te genieten. Maar maak je geen zorgen, het zal binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn.

Bronnen: 

TechPulse - WhatsApp slimme suggestie stickers

TechPulse - WhatsApp introduceert hoge kwaliteit video

20 JUNI

Snelle videoberichten en meerdere accounts op één toestel

Heb je het al gehoord? WhatsApp zet zijn beste Snapchat-imitatie neer! Binnenkort maak je flitsende videoberichten van maximum 1 minuut sturen, die na één keer bekijken verdwijnen. Stuur een grappig dansje of je nieuwste keukenblunder - het maakt niet uit, het is allemaal veilig en verdwijnt na één blik. Maar let op, screenshots kunnen nog steeds gemaakt worden! Momenteel zijn ze deze nieuwe functie volop aan het testen. Stay-tuned en kijk alvast samen met ons uit naar deze nieuwe topfunctie. 

En daar stopt het niet! Ben je het beu om te jongleren met je persoonlijke en zakelijke telefoon voor deze app?  Goed nieuws: WhatsApp is bezig met een update waarmee je meerdere accounts tegelijk kunt gebruiken op één toestel. Hoewel de details nog een beetje vaag zijn, lijkt het erop dat je gemakkelijk kunt wisselen tussen accounts via het instellingenmenu. Houd je ogen open voor deze handige nieuwe functie​.

WhatsApp zit niet stil. Met snelle videoberichten en de mogelijkheid om meerdere accounts op één smartphone te gebruiken, wordt jouw ervaring binnenkort nog beter. 

Bronnen: 

AndroidWorld - Straks kun je snelle videoberichten sturen via Whatsapp

TechPulse - Meerdere WhatsApp-accounts op één toestel

14 JUNI

WhatsApp lanceert Kanalen

WhatsApp heeft onlangs zijn nieuwe Kanalen-functie geïntroduceerd. Met Kanalen kun je berichten versturen naar anderen zonder dat ze direct kunnen reageren.

Het idee van kanalen als een eenzijdige uitzendingstool is niet nieuw. Telegram, de belangrijkste concurrent van WhatsApp, heeft eerder al 'Channels' geïntroduceerd. Beheerders van een kanaal kunnen tekst, foto's, video's, stickers en peilingen naar hun volgers sturen, terwijl volgers deze alleen kunnen lezen.

WhatsApp onderscheidt zich echter door de toevoeging van een zoekmachine voor kanalen. Hiermee kun je kanalen vinden die passen bij je hobby's, favoriete sportteams of zelfs kanalen die gerelateerd zijn aan jouw lokale omgeving.

Via een uitnodigingslinks krijg je toegang tot de WhatsApp kanalen. Het klikken op een link betekent echter niet dat je meteen toegang hebt tot het kanaal. Beheerders hebben namelijk de controle over wie zich bij hun kanaal mag voegen.

Privacy is een belangrijk aspect voor WhatsApp. Profielfoto's en telefoonnummers worden afgeschermd voor kanaalbeheerders. Daarnaast worden berichten in kanalen niet permanent bewaard: berichten in WhatsApp-kanalen worden na 30 dagen verwijderd. Beheerders krijgen de mogelijkheid om deze termijn naar wens aan te passen.

Op dit moment rolt Meta deze functie uit  in Colombia en Singapore en is er nog geen specifieke informatie bekend over de uitrol naar andere landen. We zullen dus nog even moeten afwachten.

Bron: 
TechPulse - WhatsApp lanceert kanalen: dit moet je weten

6 JUNI

WhatsApp lanceert 'Security Hub' voor verbeterde gebruikersbeveiliging

WhatsApp heeft zojuist iets geweldigs gelanceerd: de 'Security Hub'. Dit is een handige tool die ervoor zorgt dat jij veilig en beschermd blijft tijdens het chatten met je vrienden en familie.

Wat kun je verwachten van de Security Hub? Het biedt je een overzicht van alle veiligheids- en beveiligingstools die beschikbaar zijn in de app. Zo kun je zelf de controle houden over je berichten en je eigen WhatsApp-ervaring beheren.

De Security Hub geeft je handige tips om spammers, oplichters en ongewenste aandacht te vermijden. Je kunt ook meer leren over de verschillende gebruiksregels en beleidslijnen van WhatsApp.

WhatsApp weet dat we ons steeds meer zorgen maken over privacy. Net daarom willen ze bekend staan om hun sterke beveiligingsmaatregelen. Ze werken voortdurend aan het verbeteren van hun tools, zodat jouw privé-chats ook echt privé blijven. Jouw privacy staat voorop!

Waarom is de Security Hub zo belangrijk? Omdat bedrijven, individuen en zelfs overheden over de hele wereld te maken hebben met online fraude, oplichting en datadiefstal. Het is noodzakelijk dat we ons beschermen tegen deze bedreigingen. Daarom is end-to-end encryptie een van de krachtigste verdedigingsmechanismen die WhatsApp biedt. 

Met de nieuwe Security Hub van WhatsApp kun je met een gerust hart chatten. Het geeft je meer controle en inzicht in je beveiligingsopties.

Bronnen: Social Media Today - WhatsApp Launches New ‘Security Hub’ to Highlight User Control Options

31 MEI

WhatsApp Rolt heel wat nieuwe updates uit

WhatsApp heeft opnieuw heel wat leuke updates voor ons in petto! 

Eindelijk kunnen we onze tikfouten bewerken in verzonden berichten. Zeg maar vaarwel tegen het stressvolle verwijderen en opnieuw versturen van berichten. Voortaan krijg je zo’n 15 minuten om je verzonden bericht te perfectioneren. Net zoals op de andere sociale mediakanalen, ziet men dat je iets bewerkte. Maar geen zorgen, ze zullen nooit weten wat je precies aanpaste. 

WhatsApp zet in op veiligheid en privacy. Hoe dan? Ze introduceren een nieuwe chat vergrendelingsfunctie. Met deze functie scherm jij je gesprekken af met een unieke vingerafdruk. Dit geldt ook voor de meldingen van de vergrendelde chats. Maar let op, de beveiliging is nog niet van toepassing op gekoppelde apparaten zoals je tablet of laptop.

En wat dacht je van een eigen unieke gebruikersnaam? Momenteel test WhatsApp een functie waarmee je een unieke gebruikersnaam kunt instellen. Eindelijk kun je jouw telefoonnummer privé houden of je vrienden vinden zonder hun nummer te kennen. De details zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het ziet er veelbelovend uit.

Voor de Androidgebruikers onder ons, werkt WhatsApp aan het toevoegen van schermdeling tijdens videogesprekken, een functie die iPhone-gebruikers al een tijdje hebben. Helaas, zijn grote groepsgesprekken nog uitgesloten, maar het is alvast een stap in de goede richting.

Dus houd je smartphone in de gaten, want er komen heel wat nieuwe functies aan. 

Bronnen: Dutch Cowboy; TechPulse; TechPulse; TechPulse

10 MEI

WhatsApp-polls en delen van afbeeldingen met bijschriften

WhatsApp voegt enkele nieuwe chat-elementen toe om de betrokkenheid een boost te geven en interacties te verbeteren. Allereerst introduceert WhatsApp polls met één stem. Zo kan je als gebruiker het aantal antwoorden dat elke deelnemer op een poll-vraag geeft, beperken. Een relatief kleine tweak? Jazeker, maar het zorgt voor interessante, indicatieve poll-antwoorden. Dergelijke antwoorden helpen trouwens om debatten in een groepschat te verduidelijken.

Bovendien zal je als gebruiker kunnen zoeken naar polls binnen een gesprek. Dit doe je door berichten te filteren op polls, op dezelfde manier als dat kan voor foto's of video's. Tot slot kan je ook teruggaan naar je oude poll met één reactie en deze opnieuw oproepen. 

Verder werkt WhatsApp zijn opties voor het delen van afbeeldingen met bijschriften bij. Zo kan je als gebruiker een bijschrift behouden, verwijderen of herschrijven wanneer je een afbeelding deelt. Voeg nu een bijschrift toe aan je foto's, video's of documenten wanneer je ze doorstuurt. 

Dit zijn enkele handige toevoegingen, die je WhatsApp-interacties stroomlijnen en een reeks manieren kunnen bieden om de communicatie tussen merken en klanten in de app te verbeteren. 

Bron: Social Media Today 

24 APRIL

Stuur geanimeerde emoji's via WhatsApp

De voorbije weken en maanden heeft WhatsApp verschillende updates aangekondigd en gelanceerd. En er gaan alweer een aantal nieuwe tools de ronde. Zo werkt Meta aan de mogelijkheid om geanimeerde emoji's te versturen via een bericht op WhatsApp. Bewegende emoticons bestaan al langer op Telegram, en dan weet je dat ze bij Meta niet achter kunnen blijven. 

Verschillende gebruikers die de Bèta-versie van WhatsApp hebben, kunnen deze update al testen via de desktop. Naar verluidt wordt de tool ook uitgebreid naar IOS en Android. Wanneer het uitgerold wordt naar iedereen is nog onbekend.

Zo blijven berichten met een vervaldatum beschikbaar

Een tijdje geleden introduceerde WhatsApp de mogelijkheid om berichten met een vervaldatum te versturen binnen de app. Nu hebben ze bij Meta alsnog een mogelijkheid toegevoegd waar je berichten met zo'n vervaldatum alsnog kan bewaren. Als gebruiker zal je toestemming moeten vragen aan de afzender van het bericht. Op die manier kan je ervoor zorgen dat bepaalde tijdelijke berichtendienst alsnog beschikbaar blijven. Wanneer deze update gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

Lees hier al het WhatsApp-nieuws.

18 APRIL

Shop en betaal binnenkort in WhatsApp

Ondernemingen kunnen dankzij de nieuwe update van WhatsApp binnenkort een extra tool aanbieden aan de klanten. Zo zullen jouw klanten rechtstreeks kunnen shoppen én betalen in de app.  Er wordt al langere tijd werk gemaakt van meer functies los van het sturen van berichten binnen WhatsApp. Binnenkort zullen gebruikers rechtstreeks in de app kunnen betalen en niet doorgestuurd worden naar een bank-app. 

Momenteel maakt Meta deze update mogelijk voor een beperkt aantal kleine ondernemingen. Later wordt het verder uitgerold voor alle ondernemingen die gebruik willen maken van deze optie. Wanneer dat zal gebeuren, is nog niet bekend.

WhatsApp gebruiken op meerdere smartphones kan nu officieel

Het hing al langer in de lucht, bij Meta werken ze al een tijd aan, en binnenkort wordt het realiteit. WhatsApp maakt het voor alle gebruikers mogelijk om jouw WhatsApp-account te koppelen aan verschillende smartphones. Bij Meta noemen ze het de 'Companion Mode'. Momenteel wordt deze nog getest bij een aantal bètagebruikers. Later zal dit worden uitgebreid naar alle WhatsApp-gebruikers. Het is nog niet duidelijk wanneer dat exact zal gebeuren.

11 APRIL

Bewaar verdwijnende berichten alsnog

Bij Meta werken ze aan een optie om het verdwijnende bericht, dat nog maar onlangs werd geïntroduceerd door WhatsApp, toch te bewaren. Dat toont de nieuwe bètaversie van de app.  Zo kunnen gebruikers bookmarks toevoegen aan hun berichten. Op die manier blijven berichten die verwijderd werden, toch nog zichtbaar. 

Bookmarks zijn aanwijzers die je kan toevoegen aan berichten die je belangrijk vindt.  Zo vind je deze makkelijk terug in bijvoorbeeld groepsgesprekken. Wanneer de bookmark-optie wordt overgeheveld naar alle gebruikers, is voorlopig nog onduidelijk.

Vergrendel gesprekken met een vingerafdruk

Momenteel test WhatsApp een functie waarbij gebruikers gesprekken kunnen vergrendelen. Die zullen dan alleen maar te lezen zijn na een scan van je vingerafdruk. Dat is de nieuwste van een reeks toevoegingen die de gebruiker meer privacy moet bieden.

Een vergrendeld gesprek komt onder een apart tabblad te staan. Daar zal je deze kunnen vergrendelen nadat je ze gescand hebt met jouw vinger. Het was al langer mogelijk om gesprekken te vergrendelen. Maar tot nader order ging dat enkel voor de volledige app.

WhatsApp krijgt nieuwe lay-out

Bij WhatsApp werken ze aan een nieuwe lay-out binnen de huidige interface. Zo wordt de balk onderaan helemaal aangepast. De nieuwe balk moet het makkelijker maken voor de gebruiker om te navigeren in de app. Zo kan je makkelijk schakelen tussen de chats, communities, status, en calls. 

Momenteel is deze tool nog volop in ontwikkeling. In de eerste fase zal de nieuwe lay-out uitgerold worden bij de Bèta-gebruikers. Wanneer dat is, is nog onbekend.

3 APRIL

Groepschats met énkel audio op WhatsApp

Bij Meta werken ze aan een functie speciaal voor de WhatsApp-groepsgesprekken. Zo willen ze een audiochat-functie integreren voor groepen waarin geen tekstberichten verstuurd kunnen worden. Je kan zo'n groepsgesprek met uitsluitend audiochats activeren bovenaan het menu van zo'n groepsgesprek. In de interface komt ook een rode knop te staan om dat gesprek te beëindigen.

WhatsApp heeft deze tool de naam 'Audio Chats' gegeven. Lekker duidelijk. Wanneer deze tool uitgerold wordt, is nog niet bekend.

Verdwijnende berichten worden uitgebreid

Binnenkort voegt WhatsApp een aantal extra functies toe aan de verdwijnende berichten. Wanneer je een straks een appje stuurt met zo'n vervaldatum, kan je kiezen uit 18 verschillende tijdspannes om dat bericht te verwijderen. Momenteel kan je nog maar 3 keuzes selecteren.

Als gebruiker zal je kunnen kiezen tussen onder andere 1 uur, 3 uur, 12 uur, 2 dagen, en zo voort. Het zijn zoveel mogelijkheden dat het eigenlijk enkel afwachten is tot WhatsApp je zelf zal laten kiezen wanneer je dat bericht laat verwijderen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functie beschikbaar zal zijn.

28 MAART

Binnenkort kan je berichten krijgen van WhatsApp

WhatsApp gaat gebruikers binnenkort zelf berichten sturen. Huh? Dat klinkt misschien een beetje gek. En toch is het echt zo. De berichtendienst is bezig met het uitrollen van een functie om vanuit het eigen WhatsApp-account berichten te versturen naar de gebruiker. Vorige week werd er voor het eerst een bericht gestuurd.

In de eerste plaats gaat WhatsApp je tips geven over hoe je de app nog beter kan benutten. Zo was het eerste bericht er één met de tip hoe je berichten makkelijk kan verwijderen. Daarnaast zal WhatsApp ook aankondigingen doen via het eigen account. Het is nog niet duidelijk wanneer WhatsApp berichten zal sturen naar alle gebruikers. Je leest het hier zoals altijd eerst.

WhatsApp breidt calls uit naar 32 deelnemers

Meta wil van WhatsApp nog altijd een grotere speler binnen de huidige sociale mediawereld maken. Zo zijn ze lustig bezig met het afwerken van volgende tool. Binnenkort kan je als gebruiker namelijk calls inlassen met maximum 32 deelnemers. Zowel video-als spraakgesprekken. Daarnaast zullen deze gesprekken ook meteen beter versleuteld worden. WhatsApp belooft zelfs dat het die maximumaantallen in de toekomst nog verder wil verhogen.

14 MAART

Daar is de bewerkmodus van WhatsApp

WhatsApp werkt al langer aan het grootste manco van de eigen app, namelijk: het bewerken van een verstuurd bericht. In oktober werd de eerste steen gelegd naar de bouw van deze functie. En nu wordt deze ook officieel uitgerold naar alle gebruikers. De volgorde van de landen waar de update als eerste wordt geïntroduceerd bij de gebruikers is nog niet duidelijk. Houd vooral jouw App Store of Play Store in de gaten om WhatsApp op jouw smartphone te updaten.

Groepschats krijgen een houdbaarheidsdatum

WhatsApp is bezig met het uitrollen van een nieuwe functie waar groepschats een houdbaarheidsdatum kunnen krijgen. Klinkt als een gekke functie. Maar eigenlijk is ze best handig. We leggen het graag uit: je zit ongetwijfeld in verschillende groepschats. In de ene wordt er al meer gesproken dan de andere. En in bepaalde groepschats heb je meer te zoeken dan in andere. Met de nieuwe functie krijg je als beheerder van de groep de optie om de chat een houdbaarheidsdatum te geven of niet.

Anders dan je zou denken wordt de groep niet automatisch verwijderd als je aangeeft dat de chat een houdbaarheidsdatum moet krijgen. Op de vooraf ingestelde datum krijgt de beheerder een herinnering om de groep definitief te verwijderen of verder te laten bestaan. Ook de leden van de groep krijgen op die dag de vraag of ze lid willen blijven of de groep willen verlaten. Wanneer deze update eraan komt, is nog onbekend.

6 MAART

Spraakberichten worden binnenkort uitgeschreven

Wil jij geen spraakberichten meer beluisteren? Communiceer dan vooral via WhatsApp. De berichtendienst gaat er binnenkort voor zorgen dat spraakmemo's volledig uitgeschreven kunnen worden. De tektstversie zou ook de mogelijkheid hebben waarbij er meerdere talen verwerkt worden door de transcriptie. Handig dus om de berichten van die ene vriend die altijd Engelse termen in zijn uitspraken gooit, toch uit te kunnen schrijven. 

Momenteel bevindt deze nieuwe toevoeging zich nog in een testfase. Dat wil zeggen dat een groep van bètatesters momenteel bezig is de pro's en de con's af te wegen. Het is nog onduidelijk wanneer deze tool officieel uitgerold wordt.

Splitscreen komt naar tablets

De splitscreen-modus van WhatsApp is al bekend bij de web-gebruikers van de berichtendienst. Met die functie kan je in het linkerscherm de lijst aan gesprekken zien, terwijl je rechts een gesprek opent. Die combinatie wordt nu verder uitgebreid door Meta.

Los van deze nieuwe update is het gebruik van WhatsApp op de tablet een erg handige toevoeging omdat je door de connectie met jouw tablet, de smartphone bij wijze van spreke aan de andere kant van de wereld kan leggen en nog steeds verbonden zal zijn. De splitscreenfunctie is dan weer interessant voor het overzicht van de app. Wanneer deze update uitgerold wordt, is nog niet bekend.

28 FEBRUARI

Nieuwsbrieven komen naar WhatsApp

In een nieuwe bètaversie hebben testers een nieuwe functie ontdekt binnen WhatsApp. Zo testen ze bij Meta de integratie van nieuwsbrieven binnen WhatsApp. Als gebruiker kan je je inschrijven voor de nieuwsbrieven van accounts die jij interessant vindt. Zet jij als bedrijf, onderneming of publieke sector in op WhatsApp? Denk dan zeker aan het lanceren van een nieuwsbrief voor jouw contactpersonen. 

De nieuwsbriefsectie kan je vinden binnen het Status-tabblad. Vergelijkbaar met het chatoverzicht vind je de verschillende nieuwsbrieven in chronologische volgorde. Voorlopig is er geen sprake van suggesties die WhatsApp aan jou als gebruiker geeft. 

20 FEBRUARI

WhatsApp lanceert picture-in-picture videogesprekken

Alle IOS-gebruikers kunnen binnenkort een update downloaden van WhatsApp waarmee picture-in-picture videogesprekken mogelijk worden. Met deze update kan je andere apps openen zonder je het beeld van jouw gesprekspartner verliest. Er kunnen ook onderwerpen en beschrijvingen toegevoegd worden aan zo'n videogesprek.

Naast deze handige nieuwe feature binnen de app zijn ze bezig met verschillende toevoegingen binnen de app. Zo kan je binnenkort spraakberichten van dertig seconden toevoegen aan jouw status. Maar ook met emoji's reageren op een statusupdate wordt binnenkort mogelijk. Je ontdekt alle updates hier.

Stuur vanaf nu maximaal 100 foto's tegelijkertijd op WhatsApp

Gebruik jij chatdiensten om foto's en of video's te versturen naar familie, vrienden of collega's? Dan ken je ongetwijfeld de frustratie van die vervelende limiet op het aantal bestanden dat je kan doorsturen. Om die frustratie aan te pakken werkt WhatsApp aan een handige update waarmee je vanaf nu maximum 100 foto's kan doorsturen naar één contact of in een groepsgesprek.

Voor minder dan 4 foto's en video's blijft de werkwijze dezelfde. Je selecteert de beelden die je wil versturen. Vanaf het er 4 of meer zijn worden ze voorgesteld in een album zodat jouw chat niet ontploft. Wanneer deze diensten gelanceerd worden, is nog niet bekend.

14 FEBRUARI

Laat je spraakberichten uittypen binnen WhatsApp

Spraakberichten zijn al langer een item binnen WhatsApp. Het is een handige tool om  verhalen te versturen naar jouw vrienden, familie of collega's. Het probleem was daarbij dat de ontvanger dit bericht moet beluisteren, en dus niet kan lezen. Dat heeft WhatsApp nu aangepakt. Zo lanceert de app binnenkort een functie waarmee spraakberichten uitgetikt worden.

Momenteel is het nog onduidelijk of enkel Engelstalige berichten uitgetikt kunnen worden of ook berichten in het Frans, Spaans, Portugees, Nederlands, en zo voort. Ook wanneer de nieuwe tool gelanceerd wordt, is nog onbekend.

WhatsApp introduceert spraakstatus in België

Alle Belgische WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu een spraakbericht aan hun status toevoegen binnen de app. Bij die statusupdate kan de gebruiker ook aangeven wie de status kan en mag zien. De spraakstatus werd al sinds afgelopen zomer getest door de bèta-gebruikers van WhatsApp. Nu heeft de chatapp de functie uitgerold naar alle gebruikers. 

Een spraakstatus maak je door in het statustabblad op het potlood-icoontje te klikken. Daar houd je vervolgens de microfoonknop ingedrukt. Daarna kan je de status versturen en er ook nog een geschreven tekst aan toevoegen. Update de app en jij kan een statusupdate opnemen en toevoegen.

1 FEBRUARI

WhatsApp breidt tekstbewerker uit

Vandaag de dag is het zo dat wanneer je een foto deelt op WhatsApp, je daar zelf een tekst op kunt plaatsen voor je op verzenden klikt. Vanuit de app krijg je 4 verschillende opties aan lettertypes waarin je de tekst kunt schrijven, en ook de kleur kan je nog aanpassen. Verschillende bronnen weten nu echter dat er een verbeterde tekstbewerker aan zit te komen bij WhatsApp. 

De functie is momenteel enkel beschikbaar voor bètagebruikers. Toch krijgen we nu al een juist beeld over wat we mogen verwachten. Op Instagram kennen we nu al een gelijkaardige functie waar de opties op tekstbewerking iets uitgebreider zijn. De uitbreiding van de tekstbewerker zou binnenkort moeten uitrollen naar de rest van de WhatsApp-gebruikers.

24 JANUARI

Foto's verstuur je straks aan optimale kwaliteit

Bij WhatsApp werken ze aan de mogelijkheid om beelden in originele kwaliteit te versturen. Zonder dat je foto aan scherpte moet inboeten. Binnen de chatfunctie zal er een nieuw icoontje verschijnen, namelijk het 'tandwiel'. Dankzij die optie kan je kiezen voor een foto zonder kwaliteitsverlies.

Deze update zorgt ervoor dat content creators met een gerust hart content kunnen delen met zichzelf, opdrachtgevers of vrienden. De gebruikers vroegen al zeer lang om deze tool en eindelijk is het zover. Wanneer deze update doorgevoerd wordt, is nog niet bekend.

22 DECEMBER

WhatsApp voegt een nieuwe knop toe

Bij Meta blijven ze werken aan de verschillende apps. Zo wil ook WhatsApp verder  evolueren. Dat doen ze met een nieuwe knop waarmee je verwijderde berichten nog snel terug kan halen. Berichten verwijderen kan al een tijdje. Je kan berichten verwijderen voor iedereen, of alleen voor jezelf.

De nieuwe feature om het verwijderen van berichten ongedaan te maken, wordt al sinds augustus getest door bèta-gebruikers. Meta heeft nu beslist de functie uit te rollen over heel de wereld. Wanneer het de beurt zal zijn aan de Benelux is nog niet bekend.

19 DECEMBER

Picture-in-Picture bij WhatsApp Videocalls

Je kent het wel. Je bent aan het videobellen met één van jouw contacten, en tegelijkertijd wil je ook naar een andere app om iets op te zoeken of te doen. Het probleem is voorlopig nog dat je daarmee het beeld van jouw videocall 'kwijt' bent. Daar brengen ze binnenkort verandering in bij WhatsApp. Zo komen ze met een picture-in-picturemodus. 

Momenteel wordt deze feature getest in een bètaversie van de app. Het is nog niet duidelijk wanneer de picture-in-picturemodus officieel uitgerold wordt.

13 DECEMBER

Eenmalige berichten komen naar WhatsApp

Berichten die zichzelf verwijderen. Je kent het vanop Instagram en Snapchat, wanneer je een foto hebt verstuurd. Die zijn slechts 1 keer zichtbaar, en daarna verdwijnen ze voor altijd. Ook WhatsApp is bezig met de ontwikkeling van dezelfde feature. Zo worden dergelijke berichten voor één keer beschikbaar gesteld, kunnen ontvangers geen screenshot nemen, en daarna zijn ze verdwenen.

De functie is nog verder aan het uitbouwen met berichten die voor 24u of 90 dagen beschikbaar worden gesteld en daarna pas verdwijnen. Momenteel is de functie nog in opbouw en wordt het nog niet getest. Bèta-gebruikers hebben wel al een melding met informatie gekregen. Later meer.

12 DECEMBER

Maak 3D-avatars binnen de app

Ben jij het beu een profielfoto te kiezen voor WhatsApp? Binnenkort kan je een 3D-avatar maken binnen de app én gebruiken als profielfoto. De avatar kennen we al langer in Facebook en ook Samsung-gebruikers hebben al langer ervaring met de avatars. WhatsApp gaat je de tools geven om een avatar te maken die zoveel mogelijk op jou lijkt. Niet alleen kan het dienen als profielfoto, je kan het ook gebruiken als bericht naar jouw vrienden of familie om te tonen hoe je je voelt.

WhatsApp is momenteel bezig met het uitrollen van de functie. Update de WhatsApp-app, en ga op zoek naar de avatars. Veel plezier!

22 NOVEMBER

WhatsApp werkt aan wachtwoord

Bij Meta werken ze aan een functie om wachtwoorden toe te voegen aan berichtendienst WhatsApp. Concreet gaat het om een nieuwe functie bij de desktopversie van de app. Bij IOS en Android was dit namelijk al langer mogelijk. De tool lijkt vooral bedoeld voor gebruikers die hun account op meerdere schermen gebruiken. 

Het gaat om een beveiliging die volledig los staat van de reguliere beveiliging. De Desktop-app zal het wachtwoord lokaal opslaan, wat maakt dat het kan verschillen het wachtwoord op de smartphone. Wanneer het officieel uitgerold wordt, is nog niet bekend.

21 NOVEMBER

Klanteninteractie wordt verder uitgebreid

Wil je persoonlijke interactie met jouw klanten? Dan is WhatsApp jouw tool. De makers van de app werken momenteel aan een verdere uitbreiding van de mogelijkheden. Zo zorgen ze binnenkort voor de integratie van CRM-tool Hubspot. Zo zal je jouw professioneel WhatsApp-account kunnen toevoegen aan Hubspot om vanuit de tool jouw klantencontact te beheren.

Als ondernemer/zaakvoerder/communicatieverantwoordelijke krijg je de mogelijkheid om meer inzichten te verwerven binnen jouw klantenbestand. De tevredenheid bij jouw klanten kan je binnenkort makkelijker onderhouden en aftoetsen. Wanneer deze integratie werkelijkheid wordt, is nog niet duidelijk.

Extra video-opties binnen WhatsApp

Video's maken in WhatsApp was altijd al mogelijk. Echter waren de opties altijd beperkt en daarom niet populair binnen de eigen app. Zo moet je de shutterknop altijd ingedrukt houden bij het filmen van een video. Ook switchen tussen de selfiecamera, en de andere zijde was niet mogelijk. Dat behoort binnenkort tot het verleden. Bij WhatsApp werken ze aan nieuwe functies binnen de video-opties. 

Eerst en vooral maken ze het binnenkort mogelijk om te filmen zonder de shutterknop blijvend in te drukken. Dat maakt het makkelijker video's op te nemen. Daarnaast kan je in de toekomst ook snel en makkelijk switchen tussen de verschillende zijdes van jouw camera. Van selfiemodus naar de andere kant. Wanneer deze update beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

15 NOVEMBER

Gebruik WhatsApp op meerdere smartphones

Bij WhatsApp werken ze aan een update waarin je de berichtendienst kunt gebruiken op meerdere smartphones tegelijkertijd. Momenteel is deze nieuwigheid enkel beschikbaar voor Android-gebruikers. De nieuwe functie gaat door het leven als 'Companion Mode'. Eerder werd het al mogelijk om WhatsApp te gaan gebruiken op verschillende tablets.

Voorlopig is het nog niet duidelijk of deze nieuwe mogelijkheid snel naar Apple zal komen voor de IPhone-gebruikers. Wat wel al zeker is: de app blijft end-to-endencrypted. Niemand zal je berichten dus zomaar kunnen meelezen.

8 NOVEMBER

Stuur binnenkort WhatsApp-berichten naar jezelf

Even snel iets naar jezelf sturen. Het komt maar al te vaak voor dat je een bepaalde boodschap nodig hebt op een ander kanaal, of je wil een bericht testen. Voorlopig is het nog zo dat je als WhatsApp-gebruiker geen berichten naar jezelf kan sturen. Maar, dat wil WhatsApp nu veranderen. 

Als gebruiker zal je binnenkort bij het opmaken van een nieuw bericht jezelf kunnen aanklikken in de lijst. Om het extra duidelijk te maken, zet WhatsApp ook 'Jezelf' achter jouw eigen naam. Deze update zal nog even op zich laten wachten, maar komt er weldra aan. Je leest het hier eerst.

7 NOVEMBER

Groepsbeleid met Community-functies komt naar WhatsApp

Bij WhatsApp werken ze aan extra Community-functies binnen de groepsgesprekken. Zo willen ze de berichtendienst gebruiksvriendelijker maken voor scholen, organisaties en andere private groepen. Zo maken ze het mogelijk subgroepen te maken, en ook aankondigingen te doen. In zo'n groep kan je met maximum 1,024 mensen in gesprek, videobellen, reageren met emoji's, en het delen van grote bestanden tot maximum 2GB.

Bij Facebook en WhatsApp vinden ze het belangrijk in te blijven zetten op groepen en communities. Hier willen ze de huidige groepsleden de mogelijkheid bieden te communiceren en interageren met gelijkgezinden, collega's, vrienden of familie.

24 OKTOBER

3D-Avatars komen naar WhatsApp

Bij WhatsApp gaan ze Snapchat kopiëren. Daar hebben ze onlangs de Bitmoji-avatars gelanceerd, en dat heeft Meta op ideeën gebracht. De digitale versie van jezelf moet voor meer persoonlijkheid zorgen binnen de chatdienst. 

Momenteel wordt deze functie getest binnen een beperkt publiek van gebruikers. Het is nog onduidelijk wie deze functie in de toekomst zal kunnen gebruiken. Of het dus enkel voor Android-gebruikers mogelijk zal blijven, of nog doorschuift naar Apple, is niet bekend.

12 OKTOBER

Krijgen we WhatsApp-Groepen met +1,000 leden?

In de laatste bèta-versie van WhatsApp hebben sommige gebruikers ontdekt dat de makers van de app de groepslimiet hebben opgetrokken. Waar die voorheen nog op 512 stond, hebben ze die nu verdubbeld tot 1,024. In vergelijking met de concurrerende berichtendienst Telegram is dat nog altijd peanuts. Daar kan je een groepsgesprek opstarten met maximum 200,000 groepsleden.

Momenteel is deze tool enkel beschikbaar voor gebruikers met de laatste bètaversie van de app. Wanneer deze wordt uitgerold naar alle WhatsApp-gebruikers is nog onbekend.

11 OKTOBER

Weg met screenshots van tijdelijke foto's

Een jaar na de lancering van tijdelijke foto's en video's breiden ze deze functie bij WhatsApp binnenkort uit. Daarbij deden ze inspiratie op bij Snapchat. Zo zullen gebruikers binnenkort geen screenshots meer kunnen nemen van tijdelijke foto's of video's. 

Op deze manier beantwoordt WhatsApp de privacyregels weer net iets meer. Voorlopig zit deze functie bij een bepaalde testgroep. Wanneer de officiële lancering van deze update plaatsvindt, is nog niet bekend.

3 OKTOBER

Call Links komen naar WhatsApp

Videobellen wordt binnenkort nog makkelijker op WhatsApp. Niet alleen breiden ze het aantal deelnemers van 8 naar 32 uit. Nu testen ze ook een functie waarin de gebruiker een link kan versturen om snel en makkelijk deel te nemen aan een videocall. Niet alleen kan je de WhatsApp-link versturen via de berichtendienst zelf, maar ook op andere manieren. 

De komende weken wordt de functie stelselmatig uitgerold over de alle WhatsApp-gebruikers over de hele wereld. Er wordt een apart tabblad 'Oproepen' voorzien. Bovenaan zal je dan een linkje kunnen aanmaken.

27 SEPTEMBER

Videochat met maximum 32 mensen in WhatsApp

Videochatten, we doen het allemaal. Zij het professioneel, meer in de privé-sfeer, of gewoon tijdens het wandelen over straat om snel iets te bespreken. Nu is het nog zo dat dat mogelijk is met maximum 8 mensen maar dat wordt binnenkort uitgebreid naar maar liefst 32 deelnemers. Het is de CEO Mark Zuckerberg die dat nieuws zelf heeft aangekondigd. 

Momenteel nog niet veel. De testfase is nog maar net opgestart en gaat gepaard met een nieuw design. Zo zullen er geluidsgolven te zien zijn bij wie er op dat moment aan het woord is. Daarnaast wordt het ook op alle Facebook-apps mogelijk om een video-of audiolink te delen via de chat zodat mensen makkelijk en snel kunnen deelnemen aan een gesprek. Wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

26 SEPTEMBER

Bewerk binnenkort WhatsApp-berichten

Via het 'WhatsApp bètaprogramma' heeft de app haar nieuwste versie gelanceerd. Daarmee zal het als gebruiker mogelijk zijn om berichten te bewerken als ze al verstuurd zijn. Een functie die al langer wordt aangevraagd door zowat alle users van de berichtendienst. Gedaan met typo's, gedaan met impulsieve berichten. Bewerken maar!

Momenteel wordt deze functie binnen een beperkte groep gebruikers getest. Het is niet duidelijk of dat over een groep over de hele wereld gaat. Ik zou zeggen: houd je App Store goed in de gaten. Als jij de app kan updaten, dan ben jij één van de gelukkigen die deze functie nu al kan testen. In elk ander geval zal je nog even geduld moeten hebben.

30 AUGUSTUS

WhatsApp wordt een echt shoppingplatform

Van een banaan tot een kleedje. Van een laptop tot bestek. Binnenkort zal je het allemaal kunnen kopen via WhatsApp. Althans, dat wordt nu in India getest. Daar heeft Meta een bètaversie uitgerold waarin het samenwerkt met één grote partner en er 50,000 verschillende items te koop aanbiedt.

Als gebruiker zal je via een koppeling producten kunnen toevoegen aan je winkelmandje binnen WhatsApp. Je stuurt een berichtje naar JioMart. Een grote online winkel die in de toekomst op WhatsApp beschikbaar zal worden. Vanaf dan kan je in gesprek gaan over wat je zoekt, of zelf op zoek gaan in de catalogus. Ook betalen wordt volledig mogelijk binnen WhatsApp. Zonder de app te verlaten. Wanneer dit mogelijk zal zijn, is nog onbekend.

24 AUGUSTUS

Communities komen naar WhatsApp

Eind april gaf WhatsApp voor de eerste keer aan dat de app sterker wil inzetten op Communities. Eerder lanceerden ze al de emoji-reacties en nu rollen ze de Communities in bètaversie uit. Maar wat is het juist? Ze lijken erg goed op Groepen maar toch weer anders. De gebruikers hebben er meer rechten dan in een groepsgesprek. En de beheerder kan binnen de Community nog aparte groepen opzetten. 

Bij WhatsApp denken ze voornamelijk aan bedrijven die deze functie kunnen gebruiken. Directeurs kunnen een community opbouwen met hun werknemers, of toch een deel van de werknemers. Maar ook sportclubs kunnen hier voordeel uit halen. Wanneer de bètaversie officieel uitgerold wordt, is nog niet bekend. Wij volgen het voor jou op.

23 AUGUSTUS

Status-functie wordt belangrijker op WhatsApp

De status-functie op WhatsApp kennen we op andere apps als stories. Bij de berichtendienst wilden ze lang concurreren met de andere apps en korte verhalen laten leven op de app. Maar dat kwam nooit van de grond en dus wilde ze bij WhatsApp de functie bijna afvoeren. Toch willen ze de Status-functie nog een laatste kans geven om opnieuw op te leven.

Bij WhatsApp willen ze voor meer interactie en gebruik van de tool zorgen door de Status-functie zichtbaar te maken in het chatoverzicht. Zo willen ze de status meer en meer visibiliteit geven om het gebruik ervan te laten herleven. Wanneer deze functie gelanceerd wordt, is nog onbekend.

9 AUGUSTUS

Schakel 'nu online' vanaf deze maand uit

Als je WhatsApp opent, kunnen jouw contacten zien dat je online bent. Soms is dat niet handig, soms is dat niet de bedoeling, of soms mag het zelfs niet bekend zijn dat je online bent op dat moment. Je zou op een slecht moment een vraag kunnen krijgen, een berichtje van je baas,... Daar hebben de makers van de berichtendienst een definitieve oplossing voor gevonden. Het verbergen van 'laatst gezien...' was al mogelijk, maar nu komt daar ook de optie bij om uit te schakelen dat je online bent.

Je zal als gebruiker kunnen kiezen voor wie je die functie exact uitschakelt. Heb je bijvoorbeeld een baas die je 's avonds laat nog berichten stuurt als die ziet dat je online bent? Dan is dat probleem binnenkort van de baan. De opties zal je gewoon zien verschijnen bij de instellingen. Deze maand nog moet dat officieel gelanceerd worden.

28 JULI

Groepsbeheerders kunnen vanaf nu berichten verwijderen

Groepsbeheerders binnen WhatsApp kunnen vanaf nu berichten verwijderen in een groepschat. De applicatie is al langer bezig met de uitbreiding van de mogelijkheden voor groepsbeheerders. Op deze manier voldoen ze aan een belangrijke en veelgestelde vraag binnen de WhatsApp-community.

Tot voor kort konden enkel auteurs van berichten bepalen of ze een antwoord verwijderen. Maar nu kunnen groepsbeheerders dat ook. Vaak gaat het om haatdragende of ongepaste berichten die beheerders willen verwijderen. Voorlopig kunnen ze dat nog niet, maar daar komt binnenkort verandering in.

19 JULI

Voeg spraakberichten toe aan jouw WhatsApp-status

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp zijn ze hard aan het werk met het toevoegen van spraakberichten aan jouw WhatsApp-status. De knop om zo'n spraakje op te nemen zal verschijnen boven de huidige tekstknop. Op die manier kan je snel een verhaal delen met jouw vrienden zonder dat helemaal neer te moeten schrijven. Statusupdates kun je verspreiden over al jouw contacten of over een select groepje aan vrienden dat je zelf hebt gekozen.

Het is nog niet duidelijk wanneer WhatsApp deze toevoeging zal uitrollen of wanneer deze in België beschikbaar worden gesteld. Daarnaast zijn ze ook bezig met de integratie van linkvoorbeelden in de app. Maar daar is nog maar bitter weinig over bekend. Je lees het hoe dan ook hier eerst.

12 JULI

Koppel een 2e smartphone aan WhatsApp

Het is jou ongetwijfeld ook al opgevallen. Of je dacht op z'n minst al eens "tiens, WhatsApp voorziet nu wel heel veel nieuwigheden.". Wel, dat klopt. En ook deze week hebben ze weer knallend nieuws mee. Sinds vorige zomer kan je een ander toestel aan jouw WhatsApp-account koppelen. Maar binnenkort doen ze daar alweer een nieuwe update bij. Zo maken ze het mogelijk een 2e smartphone te koppelen aan jouw account.

De mosterd haalde WhatsApp bij grote concurrent Telegram. Zij hebben deze tool al langer beschikbaar gesteld. En dus kan de Meta-app niet achterblijven. De chatgeschiedenis wordt ook handig vanop de ene naar de andere smartphone gekopieerd. Momenteel is deze functie nog niet beschikbaar, maar daar zou snel verandering in komen.

4 JULI

Online zijn op Whatsapp binnenkort niet meer zichtbaar

Momenteel is WhatsApp bezig met een nieuwe en belangrijke privacy-update. Zo willen ze de gebruikers de mogelijkheid geven om af te schermen of ze al dan niet online zijn. Concreet komt het erop neer dat je als gebruiker kunt kiezen of je die optie in-of uitschakelt. Dat doen ze omdat de WhatsApp-users klaagden over de weinige opties wat betreft privacy.

De functie zit op dit moment nog in een bèta testversie maar komt snel naar IOS, Android MacOS en Windows. Wanneer dat exact zal zijn, is nog niet bekend.

Avatars komen naar WhatsApp videogesprekken

Bij Meta zijn ze er al langer van overtuigd dat avatars de toekomst zijn. Dat bewijzen ze ook met de integratie van avatars bij videogesprekken via WhatsApp. Bij de berichtendienst hadden ze de voorbije weken en maanden een serieuze achterstand opgebouwd tegenover concurrerende apps zoals Telegram. Zeker wat betreft emoji's en avatars binnen hun app. Zo werden de emoji-reacties onlangs ook aangekondigd. En nu zijn ze dus bezig aan de uitwerking van avatars. Jouw WhatsApp-avatar zal je kunnen personaliseren om die dan ook te gebruiken in videocalls.

Experts gaan ervan uit dat de avatars zullen lijken op de Bitmoji's die we al kennen. WhatsApp is deze functie momenteel nog aan het uittesten. Vanaf de WhatsApp-Avatars gelanceerd worden, lees je het hier eerst.

27 JUNI

Nieuwe emoji wordt gebruikt binnen de app

Momenteel werkt WhatsApp aan een extra grote hart-emoji. Groter en geanimeerd. De update wordt momenteel ontwikkeld en zal mogelijk zijn te versturen in verschillende kleuren. Concreet gaat het om de volgende 6 kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars. Ook een witte en een zwarte variant worden voorzien.

Het is nog niet bekend wanneer deze tool officieel uitgerold wordt naar alle gebruikers. Momenteel wordt de tool volop getest. Later volgt de lancering.

22 JUNI

Pauzeer en hervat opnames van spraakmemo's

Heb je het soms ook dat je tijdens het opnemen van een spraakbericht plots wordt gestoord waardoor je iets anders moet doen? Tot vandaag moet je dan nog altijd de opname opnieuw beginnen en misschien jouw hele verhaal een 2e keer vertellen. Maar dat is buiten WhatsApp gerekend. Zij zorgen er namelijk voor dat dat irritante aspect aan de tool verleden tijd is.

Zo wordt het mogelijk om een spraakmemo te pauzeren, en daarna simpel te hervatten. Ook wanneer je de app volledig afsluit? Ja hoor, ook wanneer je de app volledig afsluit. Een belangrijke update binnen WhatsApp. En nog meer goed nieuws, de optie zou al uitgerold worden. Haast je naar de app store om WhatsApp te updaten.

20 JUNI

Opties voor groepsbeheer worden uitgebreid

WhatsApp doet er alles aan om beheerders van groepen meer tools aan te bieden groepsgesprekken beter en meer te kunnen personaliseren. Zo hebben ze weer tools voorzien die het mogelijk maken te beheren wie er de groep kan en mag betreden. 

Nu is het zo dat een uitnodigingslink voldoende is om een groep te betreden. Maar binnenkort komt daar de knop 'goedkeuring voor groepslidmaatschap' bij. Die moet ervoor zorgen dat mensen niet zomaar een groep kunnen betreden. Beheerders kunnen niet enkel goed-of afkeuren, ze krijgen ook meer informatie over wie de groep wil betreden. Als beheerder kan je de optie aanzetten of uit laten staan.

Wanneer deze functie beschikbaar wordt, is nog niet bekend.

20 JUNI

Zet WhatsApp-chats nu ook om van IPhone naar Samsung

Een tool waarvan je dacht dat ie er al was. Maar niks is minder waar. Vroeger was het zo dat je chats enkel kon overzetten van Samsung naar IPhone. Maar daar hebben ze bij WhatsApp verandering in gebracht.

Zo kan je vanaf nu chats overzetten van IPhone naar Samsung. Een lang aangevraagde tool, en eentje waar de gebruikers zéér blij mee zijn.

20 JUNI

Reageer met alle emoji's op WhatsApp-berichten

Dat de Messenger-tool ook al te gebruiken was binnen WhatsApp, dat wisten we al. Maar op WhatsApp was je al snel beperkt tot slechts een aantal emoji's. Dat gaan ze nu veranderen. Zo wordt het mogelijk voor WhatsApp-gebruikers om net zoals bij Messenger op de plus-knop te drukken en uit alle emoji's te kiezen.

Momenteel zit deze update nog in de testfase. Wanneer die uitgerold wordt naar alle gebruikers is nog niet bekend. Vanaf er meer nieuws is, lees je het hier eerst.

13 JUNI

Chat nu met groepen van maximum 512 deelnemers

Het aantal leden van een WhatsApp-groepschat wordt binnenkort opgetrokken naar 512 personen. Deze testfase is al een aantal weken in uitrol in een vernieuwde bètaversie. Maar nog niet elke gebruiker heeft momenteel de mogelijkheid om die nieuwe versie te downloaden. 

Op de vraag "waarom WhatsApp deze update doorvoert?" is het antwoord niet moeilijk te vinden: Telegram heeft onlangs de hoeveelheid gebruikers in een groepschat opgetrokken tot maar liefst 100,000 deelnemers. Bij die andere concurrent Signal ligt het maximum aantal op 1,000. 

Wanneer deze update voor iedereen uitgerold wordt, is nog niet bekend.

5 JUNI

Breng verwijderde berichten terug in WhatsApp

Sinds een tijdje is het mogelijk om WhatsApp-berichten te verwijderen. Toch roept deze functie ook enkele problemen op. Zo verwijder je als gebruiker af en toe een bericht dat je achteraf gezien toch gewoon wilde laten staan. Maar dat wil en gaat WhatsApp in de toekomst aanpakken.

Nu is het zo dat je je bericht kunt verwijderen voor jezelf of voor iedereen in de chat. Daar komt binnenkort een knop bij waar je ervoor kunt kiezen om het -voor jezelf (!)- pas verwijderde bericht terug te halen. De pop-up voor die actie blijft slechts enkele seconden in beeld dus je zult wel snel moeten zijn. Naast deze functie werken ze ook aan een bewerk-knop.

Vanaf de updates gelanceerd zijn, lees je het hier eerst.

1 JUNI

WHATSAPP LANCEERT OMSLAGFOTO

De omslagfoto, we kennen hem van Facebook, LinkedIn, YouTube & Twitter. Maar nu gaat ook WhatsApp erop inzetten. Ze maken het binnenkort mogelijk voor alle gebruikers om een omslagfoto toe te voegen aan hun profiel.

Op die manier kan je als bedrijfsaccount de waarden van jouw bedrijf, onderneming, organisatie nog sterker uitdragen op sociale media. Het geeft je de mogelijkheid om jouw DNA -los van het logo- als profielfoto over te dragen op jouw volgers, of in dit geval contacten.

Het gaat voorlopig nog altijd om een testfase. Wanneer de officiële versie online verschijnt, is nog niet bekend.

BEWERK BINNENKORT WHATSAPP-BERICHTEN

Hoe handig zou het zijn als WhatsApp het mogelijk maakt een bericht te kunnen aanpassen nadat je het hebt verstuurd. Goed nieuws! De app is momenteel bezig met het testen van deze tool. Volgens WABetainfo komt er geen aanpas-geschiedenis, maar wel een extra knop waarmee je een bericht kunt aanpassen. 

Het is ook nog onduidelijk hoe lang je krijgt om zo'n bericht aan te passen. Of het 1 minuut, 1 uur, of voor altijd mogelijk is, weten we voorlopig nog niet. 5 jaar geleden had WhatsApp al een keer de intentie deze optie toe te voegen, maar dat werd tot nu altijd uitgesteld.

23 MEI

META LANCEERT BETAALKNOP VOOR WHATSAPP

Op jouw WhatsApp-contactkaart voeg je binnenkort een betaalkaart toe waar je binnenkort binnen de app kunt betalen. Zo zal je in de app zelf aankopen/betalingen kunnen doen, maar ook geld ontvangen. Het moet voor de gebruikers makkelijker worden om op die manier betalingen door te voeren of te krijgen.

Zo zegt WhatsApp zelf dat het hard blijft werken aan de betaalmethoden voor de WhatsApp-gebruikers. Voorlopig is deze tool enkel beschikbaar in Brazilië en India. Wanneer deze update beschikbaar zal worden in Europa, is nog niet bekend.

18 MEI

WHATSAPP WERKT AAN PREMIUM-ABONNEMENT VOOR BEDRIJVEN

WhatsApp maakt werk van een nieuwe tool genaamd 'WhatsApp Premium'. Hiermee kan jij in de toekomst een betalend abonnement afsluiten op de berichtendienst. Zo krijg je als bedrijf bijvoorbeeld een persoonlijke URL die verwijst naar jouw WhatsApp-accounts.

Gebruikers, beter gezegd, bedrijven met een Premium-abonnement krijgen ook de mogelijkheid om tot 10 extra apparaten aan hun account toe te voegen. Momenteel is nog niet bekend wanneer de betalende abonnementen gelanceerd zullen worden. Daarnaast is ook de prijs van zo'n abonnement nog onbekend.

17 MEI

VERLAAT EEN GROEPSGESPREK ZONDER MELDING

Ken je dat gevoel? Je verwijdert jezelf uit een groepsgesprek en achteraf krijg je berichten van de groepsleden over waarom je uit dat groepsgesprek bent gestapt. Dat kan je er soms van weerhouden om uit een groepsgesprek te stappen. Terwijl je dat eigenlijk wel wil.

Daar heeft WhatsApp een oplossing voor bedacht. Zo kan je binnenkort jezelf verwijderen uit een groepsgesprek zonder dat er een melding verschijnt in een gesprek. Gedaan met gedoe achteraf. Weg met de privéberichten.

16 MEI

REAGEER MET EEN EMOJI OP EEN WHATSAPPJE

Sociale media kanalen die elkaars functies overnemen, kopiëren, stelen; het gebeurt bijna wekelijks. Ook deze keer hebben we een nieuwe overname opgemerkt. Zo kan je vanaf nu emoji-reacties plaatsen op het antwoord van jouw gesprekspartner. Zowel in individuele gesprekken, als in groepsgesprekken.

De roddel hing al langer in de lucht. Uiteindelijk ging deze update naar een testfase om dan nu te eindigen met de werkelijke release van de tool. Sneller dan verwacht, maar wij zijn eens te blij dat het nu kan.

WHATSAPP MAAKT LINKVOORBEELDEN MOGELIJK

Het was lang een frustratie bij vele WhatsApp-gebruikers. Wanneer je een link doorstuurt, moét jouw gesprekspartner de link aanklikken om te weten waar het over gaat. Daar brengen de makers van de app nu verandering in. Zo wordt het mogelijk om linkvoorbeelden te bekijken van de url die je doorstuurt in het bericht. -Dat wil zeggen-, jouw gesprekspartner krijgt in het verstuurde bericht een afbeelding van de homepagina te zien.

Deze functie werd al langer aangevraagd door de gebruikers. En binnenkort zal je het als actief WhatsApper ook effectief kunnen toepassen. Wanneer deze tool beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Vanaf er meer nieuws bekend is, lees je het hier eerst.

9 MEI

WHATSAPP TEST GROTE EMOJI-UPDATE

De berichtendienst is bezig met de uitrol van emoji-reacties. Een belangrijke en te verwachten update. Het hing al een tijdje in de lucht. En nu is het eindelijk zover. Dit is dan ook een functionaliteit die de applicatie voor de gebruikers sterk zal kunnen veranderen. Dankzij deze update is het voor de gebruiker mogelijk om op een andere manier te reageren op berichten.
 
Deze functie is al langer mogelijk bij andere apps zoals Telegram, Messenger en Slack. WhatsApp liet al weten dat het zal beginnen met de uitrol van enkele standaardemoji's om daar later meer mogelijkheden aan toe te voegen.
 

3 MEI

BINNENKORT GEBRUIK JE WHATSAPP OP VERSCHILLENDE TELEFOONS TEGELIJKERTIJD

WhatsApp is bezig met het uitwerken van een nieuwe functie waarmee gebruikers de app zullen kunnen gebruiken op een 2e smartphone of tablet. Dat heeft WABetaInfo ontdekt in een testversie van de Android-variant van de app.

Momenteel is het zo dat je als gebruiker WhatsApp enkel kunt gebruiken op 1 smartphone tegelijkertijd. Maar via deze update zal je een tweede smartphone kunnen aansluiten met een geheime code. 

Vorig jaar bracht WhatsApp al een functie uit waarmee het mogelijk wordt voor gebruikers om de app te gebruiken op meerdere laptops tegelijkertijd. 

Het is nog niet duidelijk wanneer deze functie uitgerold wordt voor alle gebruikers.

22 APRIL

WhatsApp werkt aan abonnement met extra functies

Het speelt al jaren maar het nieuws wordt steeds concreter. Er komen naar alle waarschijnlijkheid abonnementen op WhatsApp. Die zullen het voor gebruikers mogelijk maken om te profiteren van extra functies. De focus ligt nu op WhatsApp Business om betalende functies te voorzien binnen het abonnement. Zo werken ze aan een multi-device-functie van maximum 5 in plaats van 4 schermen. 

En dat is nog maar het begin volgens de app. Wat de kosten zullen zijn voor de gebruikers die zo'n abonnement willen, is nog niet bekend. Vanaf er meer nieuws is, leest u het hier eerst.

20 APRIL

ZO ZIEN POLLS IN WHATSAPP ERUIT

WhatsApp heeft getoond hoe de polls, dat is een nieuwe tool binnen de app, eruit zullen zien. Zo kunnen gebruikers binnenkort een soort van enquêtes houden met de leden van hun groepsgesprek. De screenshot komt uit de bètaversie. Dat wil zeggen dat de mogelijkheid tot polls nog niet actief is. Maar zo ziet het eruit.

Wanneer deze update realiteit wordt, is nog niet bekend. Vanaf er meer nieuws is, lees je het hier eerst.WhatsApp Polls

29 MAART

VERSTUREN WE BINNENKORT BESTANDEN VAN 2GB IN WHATSAPP

WhatsApp werkt aan een nieuwe versie van de app waar het mogelijk wordt om bestanden te sturen van maximum 2GB. Dat schrijven Wabetainfo en Tweakers. Nu is het nog zo dat die limiet ligt op 100MB voor het versturen van bestanden.

Dit gebeurt voornamelijk omdat de concurrerende app Telegram het in 2020 al mogelijk maakte aan haar gebruikers om bestanden van 2GB te versturen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze versie van WhatsApp naar Europa komt. Momenteel wordt ze enkel getest in de Verenigde Staten.

15 MAART

WHATSAPP VIA DESKTOP ZONDER KOPPELING MET SMARTPHONE

Het is niet meer nodig om jouw smartphone te koppelen aan jouw WhatsApp-account op de desktop. Dat is de nieuwste update binnen WhatsApp. 1 die er al langer aan zat te komen, en nu ook werkelijk mogelijk is bij het downloaden van de laatste WhatsApp-update.

Wanneer je de laatste update hebt gedownload, wordt je automatisch uitgelogd binnen WhatsApp. Daarna zal je nog 1 keer via de QR-code moeten inloggen, een bericht verzenden, en vanaf dan heb je de smartphone niet langer nodig. De gesprekken zullen zichtbaar blijven via back-ups. Het wordt wel aangeraden om jouw gesprekken daarom vaak op te slaan.

8 MAART

WHATSAPP TEST POLL-FUNCTIE DIE END-TO-END ENCRYPTED IS

WhatsApp is momenteel bezig met het testen van een poll-functie die end-to-end encrypted is. Dat doen ze in een bètaversie voor IOS-gebruikers. De testers zullen in groepsgesprekken een soort van enquête kunnen maken waar de leden van de groep hun antwoord via de chatdienst kunnen insturen.

De werkelijke mogelijkheden van deze tool zijn nog niet duidelijk omdat er momenteel volop getest wordt. Vermoedelijk komt er later ook een bètaversie voor Android-gebruikers. Wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar zal worden, is nog niet bekend.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

3 MAART

BETAALFUNCTIE VOOR WHATSAPP BUSINESS IN AANTOCHT

E-commerce is meer en meer aan terrein aan het winnen op sociale media. Dat heeft ook WhatsApp Business begrepen. Zo komt er een betaalfunctie voor WhatsApp Business aan. Zo zal je naast het aanklikken van de catalogus binnen WhatsApp Business ook meteen kunnen afrekenen via de tool.

Het team dat daaraan werkt, Conversation 24, werkt aan de integratie, maar niet enkel voor WhatsApp Business. Ook voor onder andere Webchat zal het in de toekomst mogelijk zijn.

De eerste demo van deze tool wordt momenteel uitgerold. Wanneer de testfase afgerond is, is nog niet duidelijk. Vanaf dat wel het geval is, lees je het hier eerst.

28 FEBRUARI

WHATSAPP ZOEKFUNCTIE KRIJGT NIEUW DESIGN

Binnenkort mag je een nieuwe update binnen WhatsApp verwachten. De zoekfunctie zal er anders gaan uitzien. De vergrootglaspictogram is reeds aanwezig binnen de chat maar op de informatiepagina zal die er anders gaan uitzien. Op die manier kan je makkelijker op zoek naar concrete inhoud.

Wanneer deze tool gelanceerd zal worden, is nog niet bekend.

22 FEBRUARI

AUDIOBERICHTEN ZIJN NU OOK TE BELUISTEREN BUITEN DE CHAT

iPhone-gebruikers kunnen vanaf nu gebruikmaken van een handige tool op WhatsApp. De berichtendienst maakt het namelijk mogelijk om audioberichten vanaf nu te beluisteren zonder dat je nog actief bent in die chat of zelfs de app op zich. Hiervoor moet je enkel de nieuwste WhatsApp-update downloaden.

Momenteel is de feature enkel te gebruiken voor Apple-gebruikers. Het is nog onduidelijk wanneer deze tool ook zal uitrollen bij Android-gebruikers.

DOWNLOAD AFBEELDINGEN IN HOOGSTE KWALITEIT

WhatsApp maakt het mogelijk om in de toekomst afbeeldingen in de hoogst mogelijke kwaliteit te downloaden. De nieuwste update zorgt ervoor dat wanneer je afbeeldingen gaat versturen als document, WhatsApp die nu niet meer automatisch gaat comprimeren. Dat zorgde in het verleden voor kwaliteitsverlies.

Afbeeldingen als document versturen had altijd een groot nadeel. En dat was dat je geen voorbeeldweergave te zien kreeg. Maar ook dat hebben ze bij WhatsApp aangepakt.

Momenteel zit de functie nog in bèta. Wanneer dit naar alle gebruikers uitgerold wordt, is nog niet bekend.

14 FEBRUARI

WHATSAPP LANCEERT NIEUW DESIGN BIJ GROEPSBELLEN

WhatsApp maakt werk van een nieuw design bij groepsbellen binnen de app. Zo krijgt het een totale make-over. Een deel van de gebruikers kan deze tool nu al zien en gebruiken dankzij de bètaversie. Zo zal je vanaf nu duidelijk kunnen zien wie er aan het bellen is in de call binnen WhatsApp. Zo komen er geluidsgolven in beeld wanneer een persoon aan het spreken is.

Het is nog niet bekend of deze tool snel naar een breder publiek uitgerold zal worden. Voorlopig blijft ie nog even in de bètaversie zitten. Vanaf er meer nieuws is, lees je het hier eerst.

Ontdek onze agenda

25 JANUARI

WHATSAPP INTRODUCEERT FOCUSGROEPEN

In de berichtendienst WhatsApp kan je aan de slag met Focus-groepen. Dat zijn specifieke groepen of personen die je bepaalde zaken op kunt leggen. Dat klinkt een beetje vaag, we leggen het je uit:

Als je niet gestoord wil worden, behalve door een select aantal mensen, dan is de Focus-modus op iOS handig. Deze functie werkt nu ook met WhatsApp sinds de nieuwste update van de app. Op die manier kan jij zelf bepalen van wie jij wanneer berichten toelaat.

Deze functie is te gebruiken voor iedereen met de IOS 15-update.

24 JANUARI

STEL EEN VERVALDATUM IN VOOR WHATSAPP-BERICHTEN

Het achteraf wissen van WhatsApp-berichten is (nog) niet mogelijk. Maar WhatsApp geeft je wel de mogelijkheid in de toekomst om een vervaldatum in te stellen voor jouw berichten. We spraken er al over in een eerdere update. Maar nu is het werkelijkheid geworden.

De app heeft de mogelijkheid om berichten met een vervaldatum in te stellen. Zo kun je ervoor zorgen dat al je appjes na 24 uur, 7 dagen of pas na 90 dagen automatisch verdwijnen.

Dit kun je instellen voor al je toekomstige chats in de app. Ga via de instellingen naar 'Account' en dan naar 'Privacy'. Daar vind je de optie 'Standaardtimer voor berichten'. Tik je hierop, dan kun je kiezen wanneer je berichten gewist worden in alle nieuwe chats die je in de toekomst begint.

En ja hoor, je kunt het ook gewoon doen per individueel contact. Daar moet je gewoon doorklikken in de chat met de persoon naar keuze. Daarna krijg je de optie ‘Berichten met vervaldatum’.

19 JANUARI

WHATSAPP KRIJGT NIEUWE LOOK OP WINDOWS 10 & 11

De bètaversie van WhatsApp voor Windows 10 en 11 heeft een vernieuwde ontwerpstijl gekregen. Wat betreft uiterlijk biedt het nieuwe framework enkele subtiele nieuwe mogelijkheden ten opzichte van het Universal Windows Platform. Zo heeft de nieuwe WhatsApp-bèta op basis van WinUI 2.6+ veel meer afgeronde hoeken, een designelement dat in heel Windows 11 terugkomt. Neowin meldt wel dat de veranderingen nog niet op alle aspecten van de applicatie zijn toegepast.

Het is nog niet bekend wanneer de daadwerkelijke vernieuwde WhatsApp-app uitkomt voor Windows 10 en 11. 

WHATSAPP LANCEERT GEANIMEERDE EMOJI’S

WhatsApp rolt vandaag geanimeerde hartjes uit voor een aantal testers van de applicatie. Vanaf vandaag zijn deze testers in staat om gekleurde, bewegende, hartjes te sturen naar hun contacten. De hartjes waren tot op heden alleen beschikbaar in het rood. Nu is het ook mogelijk om op WhatsApp een oranje, geel, groen of blauw hartje te sturen dat beweegt.

Of het bedrijf de feature eerst uitrolt voor iOS en later pas voor Android, of dat het eerst Android nog test, is nog niet bekend. Er is in ieder geval nog geen verwachte releasedatum voor de geanimeerde Emoji.

18 JANUARI

WHATSAPP TEST TEKEN OPTIE

WhatsApp zal in totaal drie nieuwe tekenpotloden toevoegen aan de ingebouwde editor. WABetaInfo heeft dat ontdekt in de meest recente (beta)versie van de Android-app van WhatsApp. Wat er exact veranderd, is nog niet bekend.

Zo zal je met verschillende soorten en vormen van digitale potloden te werk kunnen gaan. Op die manier kan je jouw afbeeldingen van dunne of dikken lijnen voorzien.

Hiermee worden er wel duidelijk meer deuren geopend voor mensen die WhatsApp vaak gebruiken voor het bewerken van bepaalde content. Tot op heden is het namelijk alleen mogelijk om de kleur van je potlood te veranderen.

Wanneer deze tool beschikbaar wordt voor iedereen is nog niet bekend.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

14 JANUARI

WHATSAPP WORDT MEER ALS FACEBOOK

WhatsApp is druk bezig met een functionaliteit genaamd Reacties. Klinkt misschien niet heel spannend en als je de ontwikkelingen op de voet volgt heb je er waarschijnlijk al eens iets eerder over gehoord.

Met Reacties is het binnenkort mogelijk om een bericht, net als op Facebook, te voorzien van een emoji. Hierdoor hoef je dus niet de tekst te citeren en een antwoord te schrijven, maar ben je dus gewoon in staat om een kleine ‘like’ te geven. Dat is al sinds november vorig jaar bekend, maar nu lijkt het grondwerk voor een bredere uitrol gelegd te zijn.

Je krijgt dus standaard een melding wanneer iemand een hartje of een duimpje geeft op jouw bericht, maar dat is vervolgens ook weer uit te zetten. Wanneer deze tool officieel voor iedereen beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

BINNENKORT WEET JE WIE ER OVER JE PRAAT IN DE APP

Goed nieuws, want binnenkort stuurt WhatsApp je een melding als je naam ter sprake komt in een groepschat. Zo kan je dus meteen zien wat er voor jou relevant is. Voorlopig lijkt het erop dat de functie enkel in groepsgesprekken waar je zelf deel van uitmaakt zal werken. Dus neen, als twee van je vrienden het in een privégesprek over jou hebben, zal je daar niet van op de hoogte gebracht worden.

Wanneer deze functie officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

12 DECEMBER

WHATSAPP MAAKT WERK VAN SPRAAKBERICHTENSPELER

De populaire berichtendienst WhatsApp werkt momenteel aan een spraakberichtenspeler binnen de eigen app. Met deze speler kan je spraakberichten beluisteren zelfs als je wisselt naar een ander gesprek. De speler wordt momenteel uitgerold naar de iOS-bètaversie.

Je kan op elk moment het spraakbericht pauzeren, of beëindigen via die speler in WhatsApp. Deze speler is dan ook heel handig als je een erg lang spraakbericht hebt ontvangen. In dit geval kan je dan doorgaan met het versturen van appjes naar andere contacten terwijl je naar het spraakbericht luistert. Tenminste, als je twee dingen tegelijkertijd kunt doen natuurlijk.

22 DECEMBER

BINNENKORT MAAK JE NOG MAKKELIJKER GELD OVER VIA WHATSAPP

Als het aan WhatsApp ligt hoef je binnenkort de app niet meer uit om geld aan elkaar over te maken. Dat leren we op de techwebsite The Verge. De nieuwe betalingen verlopen via de digitale wallet Novi en bestaan in de vorm van de coin Pax. Dat is een dollar die gekoppeld is aan een cryptomunt.

Volgens ontwikkelaar Novi werkt het betalen net zoals het versturen van een bijlage: drukken op de paperclip, en verzoeken maar. 

De pilotversie van deze nieuwe tool wordt momenteel getest in de Verenigde Staten. Wanneer dat ook in Europa het geval wordt, is nog niet bekend.

WHATSAPP WERKT AAN PRIVACY MAATREGELEN

WhatsApp rolt binnenkort nog een nieuwe functie uit naar zijn gebruikers. Het wordt namelijk onmogelijk voor onbekenden om te zien wanneer je de laatste keer online was. 

De privacy in WhatsApp wordt daardoor een stukje verhoogd. Vroeger stond het standaard ingesteld dat iedere WhatsApp-gebruiker kon zien wanneer je voor het laatst online verscheen. In de toekomst worden deze instellingen zo gezet dat enkel je contacten kunnen zien wanneer je bent ingelogd.

Wanneer deze tool officieel gelanceerd wordt, is nog niet bevestigd.

Ontdek onze agenda

LUISTER WHATSAPP-SPRAAKBERICHTEN NU TERUG IN DE APP

WhatsApp-spraakberichten zijn vanaf nu eerst terug te luisteren voordat ze worden verstuurd naar één van je contacten of een groepschat. Ook is het nu visueel zichtbaar dat er iets wordt opgenomen. 

Hierdoor zal je nooit meer een kwartier volpraten om achteraf te ontdekken dat er niets is opgenomen. Op die manier kun je nog even luisteren of wat je zegt wel zo verstandig is, of als je bewoordingen wel juist zijn.

Kortom, deze vernieuwingen van de chat-app zijn enorm positief onthaald bij het publiek. Benieuwd hoe het werkt? Als je de nieuwste versie van WhatsApp hebt, dan zie je vanzelf de volume-lijntjes lopen wanneer je een voicebericht start.

Wil je hem terugluisteren, dan kun je -in plaats van op het verzendpijltje te drukken- juist op de rode stopknop drukken in het midden. Zo kun je terugluisteren en het dan alsnog met het verzendpijltje versturen.

MODERATORS VAN GROEPEN KRIJGEN MEER FUNCTIES OP WHATSAPP

WhatsApp krijgt binnenkort een nieuwe moderatiefunctie voor groepsgesprekken. Beheerders van groeps-chats kunnen binnenkort berichten van alle groepsleden verwijderen. Dat blijkt uit de nieuwste bètaversie van de chatdienst voor Android.

Wanneer een bericht wordt verwijderd door een groepsbeheerder, krijgen gebruikers de tekst 'dit is verwijderd door een admin' te zien.

De functie is nog volop in ontwikkeling en is dan ook nog niet beschikbaar gemaakt voor alle WhatsApp-gebruikers. Het is onbekend wanneer dat wel gebeurt, schrijft WABetaInfo.

7 DECEMBER

EXTRA OPTIES OM BERICHTEN TE VERWIJDEREN MET WHATSAPP

Gebruikers van WhatsApp hebben vanaf nu meer te zeggen over hoelang bepaalde berichten bewaard blijven. De chatdienst maakt dat bekend in een blogpost. Ze hebben het daarin over de mogelijkheden om uit te breiden.

WhatsApp heeft sinds vorig jaar een functie om berichten te versturen met een vervaldatum. Gebruikers konden tot nu toe zelf geen andere tijd instellen, maar daar komt nu verandering in. Zij kunnen vanaf nu kiezen uit verschillende termijnen: 24 uur, 7 dagen of 90 dagen.

Meer info vind je via nu.nl.

WHATSAPP VOEGT EXTRA EMOJI’S TOE

WhatsApp is op dit moment hard aan het werk door extra emoji’s te voorzien voor de gebruikers. Het moet de berichtendienst nog inclusiever maken.

Vroeger waren de emoji’s van WhatsApp heel simpel. Alle gezichten en personen waren geel. In 2015 kwam daar verandering in en werden er meerdere huids- en haarkleuren toegevoegd. 

Maar die konden nog niet iedereen vertegenwoordigen. Vooral bij koppels gaat het nog wel eens mis. Maar daar probeert het nu een oplossing voor te vinden.

WhatsApp test een nieuwe functie voor emoji’s met twee personen. 

Hierbij moet het nu mogelijk worden om zelf een koppel samen te stellen. Een aantal beta-gebruikers hebben al toegang tot de nieuwe feature, dat zegt want.nl.

Wanneer de tool officieel gelanceerd wordt, is nog niet duidelijk.

30 NOVEMBER

STRAKS MAAK JE ZELF STICKERS BINNEN WHATSAPP

WhatsApp is bezig om een functie uit te rollen waarbij jij zelf grappige stickers kunt maken en kunt versturen naar je vrienden. Nu is het nog zo dat je daar externe apps voor nodig hebt. Maar daar komt binnenkort dus verandering in, dat weet apparata.nl.

Op dit moment zit de functie nog in de bètaversie van WhatsApp voor desktops. Het zou ideaal zijn als de functie ook volgt voor de mobiele apps. Daar gebruik je de berichtendienst namelijk het meest mee. Het is echter nog onbekend of deze functie er wel officieel zal komen, en wanneer dat dan zal zijn.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

GEBRUIK WHATSAPP VANAF NU OP 4 TOESTELLEN TEGELIJKERTIJD

Het is ein-de-lijk zover. WhatsApp rolt momenteel een nieuwe functie uit die het mogelijk maakt om de berichtendienst op maximaal vier verschillende toestellen tegelijkertijd te gebruiken. En volledig zonder dat die in verbinding hoeven te staan met je smartphone.

Het gaat nog altijd om een test van de nieuwe feature, maar in principe kan iedereen deelnemen aan die bèta. En omdat de functie nog in bèta verkeert, zijn de kwaliteit en de prestaties ervan wellicht nog niet altijd optimaal. Deze update zou heel binnenkort officieel gelanceerd moeten worden.

24 SEPTEMBER

WHATSAPP GEBRUIKEN OP MEERDERE TOESTELLEN DOE JE ZO

Het werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu wordt het effectief werkelijkheid: je kunt WhatsApp vanaf nu gebruiken zonder verbinding met de telefoon. Het enige wat je moet doen, is de update downloaden. Daarna krijg je de mogelijkheid om de optie ‘op meerdere apparaten gebruiken’ in te schakelen, en je bent vertrokken, zegt manners.nl.

Zo zal je de app kunnen gebruiken op jouw smartphone, laptop en tablet. WhatsApp is die update op dit moment stelselmatig aan het uitrollen over de verschillende landen over de hele wereld.

Na maandenlange tests is het dus eindelijk zover. En dat is een positieve evolutie gezien de grote smeekbede van de gebruikers, en de tekortkomingen die het had tegenover Messenger, Instagram en Twitter.

Share this article on