SOCIALE MEDIA UPDATE: YOUTUBE

LEES AL HET NIEUWS OVER YOUTUBE HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die YouTube aankondigt.

16 MEI

SHORTS KRIJGEN NIEUWE UPDATES

Nu shortterm-video's zo populair worden, wil YouTube niet achterop blijven hinken met de uitrol van de eigen YouTube Shorts. Zo komen ze met 2 nieuwe updates. Wij lijsten ze voor je op.

  • YouTube Shorts brengt een greenscreen-optie uit; neem op met een fictieve greenscreen
  • Maak snel Shorts dankzij de knop 'Maken'

In de komende weken en maanden zal het duidelijk worden wanneer deze tools effectief gelanceerd worden. Houd onze kanalen in de gaten voor de laatste updates.

28 APRIL

YOUTUBE SHORTS KRIJGT ADVERTENTIES

Vorige week kondigde YouTube nog de komst van Shorts naar de desktop en tablet aan. En vandaag kondigen ze aan dat ze advertenties naar Shorts zullen brengen. Op die manier komen de ads die je nu ziet bij het bekijken van YouTube-video's ook naar de verticale video's op het platform.

Zo zegt Google dat ze bezig zijn met het testen van ads in de Shorts-feed. Momenteel bevindt het zich allemaal nog in een testfase. Vanaf wanneer we de officiële versie van deze update mogen verwachten, is nog niet bekend.

20 APRIL

YOUTUBE SHORTS KOMEN NAAR DESKTOP EN TABLET

YouTube Shorts worden steeds groter. De YouTube tegenhanger van TikTok wordt steeds belangrijker in het sociale mediagebruik van jongeren maar net zo goed volwassenen. Dat hebben ze bij het videobedrijf ook volledig begrepen. Zo maken ze het binnenkort mogelijk om YouTube Shorts te bekijken op de desktop en de tablet. Daarnaast zal het in de toekomst ook makkelijker worden om Shorts te maken op basis van andere video's. 

Hiermee wil het de concurrentie met TikTok nog meer aangaan. Wanneer deze tools beschikbaar worden, is nog niet bekend.

21 MAART

YOUTUBE LANCEERT NIEUWE LIVESTREAM FEATURES

YouTube Live heeft een aantal nieuwe updates aangekondigd. Dat doen ze om de noden van de creators in te vullen. Die vragen al jaren om meer mogelijkheden tijdens het streamen.

Zo komt de mogelijkheid voor het toevoegen van gasten aan jouw stream er snel aan. Er komt ook een nieuwe manier van berichtgeving voor iedereen die live gaat. Gebruikers zullen dan op een nieuwe manier een melding krijgen van die aankomende of huidige stream. Zo zal er een gekleurde ring rond de creator die live aan het gaan is, komen te staan.

Vanaf deze features in werking zijn, lees je het hier eerst.

LEER 1 dag GRATIS over sociale media in SOMEFLEX

Deel dit bericht op

Lees meer