menu
close_24px

Wat kan je als contentcreator met de gratis versies van ChatGPT, Gemini en CoPilot?

Welkom in een wereld waar jouw creatieve en professionele ambities geen grenzen kennen! Maak kennis met drie revolutionaire AI-tools - ChatGPT (van OpenAI), Gemini (van Google) en CoPilot (van Microsoft) - die elk op hun eigen manier de manier waarop we werken en creëren transformeren. Deze tools bieden vergelijkbare functionaliteiten die interessant zijn voor contentcreators, dus laten we eens kijken wat ze voor jou in petto hebben! We focussen ons in dit overzicht op de gratis versies van deze tools (met als afsluiter waarom wij bij Someflex kiezen voor de betalende Team-versie van ChatGPT) .


Een oneindige bron van tekstcreatie

Of je nu droomt van het schrijven van je eigen gedichten, het script voor een film, of een inspirerend blogbericht, deze AI-tools zijn jouw digitale musen.

Ze kunnen allerlei soorten teksten genereren:

 • Gedichten en scripts: Van sonnetten tot scenario's voor allerlei producties. Laat je inspireren om romantische poëzie, humoristische limericks, of zelfs boeiende verhalen voor toneelstukken en podcasts te schrijven.
 • E-books en blogberichten: Duik in de wereld van fictie en non-fictie. Of je nu een spannende thriller, een informatief zelfhulpboek of een serie blogberichten over je favoriete onderwerpen wilt schrijven, deze tools helpen je om je gedachten en ideeën tot leven te brengen.
 • Social media en advertenties: Ontwikkel content die aanslaat op sociale platformen en effectieve advertenties. Creëer pakkende posts, inspirerende quotes, en overtuigende advertentieteksten die je publiek zullen boeien en aanzetten tot actie.
 • Productbeschrijvingen en zakelijke documenten: Schrijf duidelijke, beknopte productbeschrijvingen die je verkoop kunnen bevorderen. Genereer ook professionele zakelijke documenten zoals rapporten, voorstellen en bedrijfspresentaties.
 • Creatieve verhalen en songteksten: Breng je muzikale ideeën tot leven met unieke songteksten of schrijf korte verhalen die je lezers zullen boeien.
 • Educatieve inhoud en technische handleidingen: Deze tools kunnen ook worden gebruikt voor het creëren van educatieve content en gebruikershandleidingen die duidelijk en makkelijk te begrijpen zijn, waardoor complexe informatie toegankelijker wordt.

Bij Someflex volgen we de AI-ontwikkelingen op de voet.
Als je je overweldigd voelt door de snelle vooruitgang in AI voor contentcreatie en marketing, geen zorgen - wij zijn er om je te ondersteunen!
 
 

Creatieve en technische hulp

Deze tools zijn niet alleen beperkt tot tekstcreatie. Ze kunnen je helpen bij:

 • Creatieve brainstorming: Ze kunnen fungeren als een brainstormpartner, waarbij ze helpen bij het genereren van ideeën voor projecten, marketingcampagnes, zakelijke strategieën, en meer.
 • Samenvattingen maken: Deze tools zijn uitstekend in het condenseren van grote hoeveelheden informatie tot beknopte samenvattingen. Ze kunnen worden gebruikt voor het samenvatten van artikelen, rapporten, boeken, en zelfs hele cursussen, waardoor de essentie van de inhoud behouden blijft.
 • Creatieve content: Laat je verbeelding de vrije loop met deze tools. Ze zijn niet alleen perfect voor het schrijven van songteksten en het ontwikkelen van verhalen, maar ook voor het creëren van scripts voor toneelstukken, het bedenken van concepten voor videogames, het schrijven van dialogen voor personages, en zelfs het genereren van ideeën voor kunstprojecten.
 • Code genereren: Ze zijn een zegen voor zowel beginnende als ervaren programmeurs. Deze tools kunnen helpen bij het schrijven van code, het debuggen van problemen, het voorstellen van efficiëntere code-alternatieven, en zelfs het leren van nieuwe programmeertalen. Ze ondersteunen talen zoals Python, Java, C++, JavaScript, en vele anderen.
 • Vertalen en taalondersteuning: Naast tekstvertaling kunnen deze tools ook gebruikt worden voor taalkundige analyse, het verbeteren van grammatica en stijl, en zelfs het leren van nieuwe talen. 

Visuele beschrijvingen en toegankelijkheid

De gratis versies van Gemini en Copilot kunnen ook afbeeldingen beschrijven, waardoor de inhoud toegankelijk wordt voor iedereen, inclusief mensen met een visuele beperking.
Dit is niet alleen handig voor persoonlijk gebruik, maar ook een krachtige tool voor contentmakers die hun bereik willen vergroten.  

Niet alleen kunnen ze helpen bij het beschrijven van afbeeldingen, maar ze kunnen ook gebruikt worden om concepten voor visueel ontwerp te bedenken, waardoor de creatieve mogelijkheden voor grafisch ontwerpers en kunstenaars worden uitgebreid.

De beschikbaarheid van een microfoonfunctie bij Gemini, CoPilot en ChatGPT voegt een nieuwe dimensie toe aan de toegankelijkheid om met deze tools te werken.  Met de mogelijkheid om je prompts in te spreken, zetten deze AI-gedreven hulpmiddelen je gesproken woorden moeiteloos om in tekst. Dit betekent dat je je handen vrij kunt houden terwijl je actief met deze tools werkt, wat bijzonder handig is voor multitasking of wanneer je onderweg bent.  Deze functionaliteit tilt de interactie met AI naar een hoger niveau van gemak en efficiëntie, waardoor je snel en handsfree toegang krijgt tot informatie en ondersteuning.

 

Vertalingen en wereldwijde communicatie

Een nieuwe taal leren of content vertalen was nog nooit zo eenvoudig. Deze AI-gedreven tools kunnen moeiteloos tekst vertalen in meerdeze talen, wat je helpt om wereldwijd te communiceren zonder de nuances van taal te verliezen.
Bovendien, met de toevoeging van microfoonfunctionaliteit, kun je nu je gesproken woorden direct laten vertalen. Dit is bijzonder handig voor realtime communicatie en helpt bij het overbruggen van taalbarrières, waardoor gesprekken vloeiender en toegankelijker worden voor iedereen.

Omarm de kracht van AI als contentcreator

ChatGPT, Gemini en CoPilot blijven evolueren, en bieden steeds nieuwe functies en mogelijkheden. Het leuke is dat ze ook een gratis versie hebben, weliswaar minder uitgebreid als de betalende variant. Dit betekent dat iedereen, van hobbyisten tot professionals, toegang heeft tot de kracht van AI om hun projecten, ideeën en dromen te realiseren. 

Nog een paar leuke extra’s bij de gratis versies: 

- De gratis versies van CoPilot én Gemini hebben toegang tot realtime info van het web.
- De gratis versie CoPilot biedt ook afbeeldingscreatie met DALL-E 3. 
- Wat handig is aan de gratis versie van ChatGPT is dat je ‘custom instructions’ kunt toevoegen, wat dan weer handig is voor het afstemmen van de AI-output op je specifieke behoeften en stijlvoorkeuren.
- Deze tools zijn niet enkel beschikbaar op het web, ze hebben ook een app!

Ben je klaar om deze fascinerende AI-tools te verkennen? 
Begin vandaag nog en ervaar hoe ChatGPT, Gemini en CoPilot je kunnen helpen bij het bereiken van je creatieve en professionele doelen. 

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste AI-trends? Met Someflex!
Onze videolessen en interactieve expertsessies maken het gemakkelijk om bij te blijven, en dat alles voor een vast bedrag per jaar.


Betalende versies van CoPilot, Gemini en ChatGPT

We kijken uit naar de verdere uitrol van de betalende versies van CoPilot en Gemini in België. Deze toekomstige betalende mogelijkheden, met de integraties van CoPilot en Gemini met toonaangevende softwarepakketten zoals Microsoft 365 en Google Workspace, zullen enorme voordelen bieden in termen van efficiëntie, gebruiksgemak en productiviteit. Dit alles terwijl de noodzaak om tussen verschillende tools te schakelen, wordt geminimaliseerd. 

Wij bij Someflex gebruiken de betalende Team-versie van ChatGPT. Dit was begin 2024  een strategische keuze volgens de mogelijkheden die toen op de markt waren.

Deze betalende versie van ChatGPT biedt ons tal van voordelen, vooral als het gaat om capaciteit, functionaliteit en maatwerk.

Hier is een gedetailleerd overzicht van waarom we deze keuze maakten om deze AI-assistent te omarmen. 

 • Meer capaciteit: De betalende versie van ChatGPT biedt aanzienlijk meer capaciteit, waardoor jullie grotere hoeveelheden verzoeken kunnen verwerken zonder vertraging. Dit is essentieel voor een efficiënte bedrijfsvoering, vooral wanneer je te maken hebt met een groot volume aan gebruikersinteracties.

 • Verbeterde ervaring met GPT-4: Met toegang tot de nieuwste versie van GPT, GPT-4, geniet je van geavanceerdere, nauwkeurigere en meer contextueel begripvolle interacties. Dit zorgt voor meer relevante en kwalitatieve output, wat cruciaal is voor het leveren van hoogwaardige diensten.

 • Afbeeldingen maken met DALL-E 3: De integratie van DALL-E 3 stelt ons in staat om aangepaste, hoogwaardige afbeeldingen te genereren. Dit is bijzonder waardevol voor contentcreatie, marketing en visuele projecten, waarbij unieke en aantrekkelijke visuals een sleutelrol spelen. 

 • Toegang tot realtime info op het Web: Deze Bing-integratie-functie biedt ons de mogelijkheid om de meest actuele informatie van het internet te halen. Dit is van onschatbare waarde voor het bijblijven met de nieuwste trends, nieuwsupdates en marktontwikkelingen.

 • Koppeling met andere Apps en Tools via Plugins: De integratiemogelijkheden met andere apps en tools vergroot de functionaliteit van ChatGPT. Dit maakt het mogelijk om een meer gestroomlijnde workflow te creëren en de efficiëntie van verschillende operationele processen te verbeteren. Op vandaag staat dit nog in de beginschoenen maar het verder automatiseren van onze workflows is nabij. 

 • Mogelijkheid om eigen GPT's te maken: Deze functie stelt jullie in staat om aangepaste GPT-modellen te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op onze interne en weerkerende taken en behoeften. Dit leidt tot meer geautomatiseerde processen en een verhoogde productiviteit. Hier zijn wij enorm fan van! 

 • Geavanceerde gegevensanalyses en documenten uploaden: De mogelijkheid om gegevensanalyses uit te voeren en verschillende documenttypes zoals PDF's, Excel en CSV-bestanden te uploaden, maakt het eenvoudiger om grote hoeveelheden data te verwerken en te analyseren. Eindelijk nemen we tijd voor analyses, maken van cijfers en data inzichten. Dit is essentieel voor datagestuurde besluitvorming en bedrijfsstrategieën. Bovendien is deze data veilig in de Team-versie van ChatGPT. 

Onze keuze voor de betalende versie van ChatGPT weerspiegelt duidelijk onze inzet voor innovatie en efficiëntie. Door volop gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden van deze tool, omarmen we als een vooruitstrevende organisatie de volledige kracht van AI. Dit stelt ons in staat om aanzienlijke efficiëntiewinsten te boeken, repetitieve taken te automatiseren en, als een AI- en data-gedreven bedrijf, onze zakelijke doelstellingen effectief te realiseren.

Mis deze kans niet om bij te blijven met de snel veranderende wereld van AI.
Meld je nu aan voor 1 jaar online leren en begin met leren op een manier die bij jou past!

 

Meer bijleren hoe wij ChatGPT gebruiken?
Speciaal voor leden van Someflex, delen we onze ChatGPT ervaringen en interne werking.

Nog geen lid van onze leercommunity? Schrijf snel in!

Expertsessies 2024 Agenda (4)

 

Share this article on