SNEL EEN FILMPJE ONDERTITELEN DOE JE MET EEN OMWEG... VIA YOUTUBE

Iedereen die graag video’s maakt voor sociale media, verliest vaak wel wat tijd met de laatste stap voor het online zetten: het ondertitelen van het filmpje. Je kunt dit gewoon via de teksttool van je montageprogramma doen. Maar dan heb je geduld en vooral veel tijd nodig.
Het gevolg? Heel veel mensen besparen zich de moeite en zetten hun filmpje online zonder ondertiteling. Ontdek in dit blogbericht de tip om het ondertitelen gemakkelijker te maken via YouTube.

TOT 85 PROCENT KIJKT ZONDER GELUID

Een filmpje op sociale media plaatsen zonder ondertiteling is niet de verstandigste keuze. Je moet weten dat tot 85 procent van de sociale mediagebruikers zonder geluid naar filmpjes kijken. Je hebt ongetwijfeld ook al gemerkt dat filmpjes vaak automatisch beginnen af te spelen in je tijdlijn. Zonder geluid.
Heel wat mensen blijven daarom ook zonder geluid verder kijken.

Of soms komt het gewoon niet uit om met geluid te kijken. Als je met je smartphone in een wachtkamer bij de dokter zit, of op de bus of trein bijvoorbeeld.

ZIN OM MEER BIJ TE LEREN OVER HET MAKEN VAN CREATIEVE CONTENT? ONTDEK DAN ONS ONLINE LEERAANBOD IN SOMEFLEX EN TEST GRATIS OF HET IETS VOOR JOU KAN ZIJN!
Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

ONDERTITELING IS ALTIJD NUTTIG

En dus is de rekensom eenvoudig: als je 100 procent van de kijkers mee wil hebben in je verhaal, dien je gewoon te ondertitelen. Je kunt niet anders. Het is jammer dat je al die moeite stopt in het maken van een filmpje en dat slechts 15 tot 20 procent van de kijkers de boodschap meekrijgen.

Maar ondertitelen is niet altijd eenvoudig. We vermeldden het al: de teksttool van montageprogramma’s werkt allesbehalve efficiënt. De ‘automatische ondertitel-apps’ zijn in het Nederlands nog niet zo goed ontwikkeld. We verwachten hier wel meer van in de nabije toekomst.

Wat nu? Gelukkig hebben wij een ‘hack’ voor je klaarstaan.

GEBRUIK YOUTUBE OM JE FILMPJE TE ONDERTITELEN

Je kunt YouTube gebruiken om te ondertitelen. Jawel, ook al ga je het filmpje zelf niet op YouTube posten, toch kun je YouTube gebruiken om vlot te ondertitelen. Hoe dat ineen zit, vertellen we graag in dit Someflex-filmpje. Check het hieronder en ervaar hoeveel je kunt bijleren in een snackable videoles van max. 3 minuten.

 

INTERESSE IN ONZE EXPERTSESSIES?
Ontdek onze agenda

 

Deel dit bericht op

Lees meer