Sociale Media Update: WhatsApp lanceert Kanalen

Frankrijk legt nieuwe Regels en Richtlijnen op voor Influencers en Content Creators

Niet enkel in België stormt het in het 'Influencer' landschap. In Frankrijk hakten ze de knoop door. Zo keurde de Franse regering hun eerste Influencer-regelgeving  "Oplichting en misstanden van influencers op sociale media" goed. 

Frankrijk beslist om strenge regels op te leggen aan influencers en content creators. De oorzaak? Malafide influencers in de medische en financiële sector. Naast transparant zijn over advertenties en grenzen stellen in de vrije meningsuiting, zal een "Commerciële Influencer Brigade" de praktijken reguleren. Deze nieuwe richtlijnen zorgen voor een veiligere omgeving in ons sociale mediagemeenschap. 

Benieuwd naar de Franse richtlijnen? Ontdek ze hier 👈

LinkedIn introduceert DM's voor Bedrijfspagina's en experimenteert met Nieuwe AI-Assistent voor InMails

LinkedIn maakt het nu makkelijker dan ooit om in contact te komen met bedrijfspagina’s. Voortaan chat je direct met jouw volgers via de nieuwe DM-functie voor bedrijfspagina's. Jawel, met deze nieuwe toevoeging zullen je volgers nu één-op-één gesprekken voeren met organisaties zonder het platform te verlaten. 

Maar dat is niet alles! Binnenkort zal LinkedIn ook AI-assistentie toevoegen aan je DM-functie. Dit betekent dat je automatische hulp krijgt bij het onderzoeken van je volgers, zonder eindeloos door profielen te hoeven scrollen …

Lees verder om op de hoogte te blijven over alle LinkedIn-updates! 

Instagram Notes Introduceert nieuwe functies

Eind 2022 introduceerde Instagram Notes een nieuwe manier om mededelingen te delen met jouw volgers via de DM-tab. Hoewel nog niet iedereen er toegang toe heeft, heeft Instagram ondertussen een interessante update voor ons in petto.

De nieuwste update tilt Instagram Notes naar een hoger niveau: muziek en vertalingen! Voorheen kon je enkel tekst en emoji's delen, maar vanaf nu is het mogelijk om een fragment van jouw favoriete liedje toe te voegen aan je Notes. 

Duik met ons mee in de nieuwste Instagram-update

WhatsApp lanceert Kanalen

WhatsApp lanceert ‘Broadcast Channels’ en speelt zo in op de populariteit van DM’s. Als gebruiker kun je voortaan berichten ontvangen over onderwerpen die je interesseren of specifieke makers volgen in de app. WhatsApp Kanalen zijn een eenzijdige uitzendtool voor tekst, foto's, video's, enzovoort. Zo blijf je op de hoogte van je favoriete onderwerpen en creators. 

Ontdek hier de laatste WhatsApp-updates 

Twitter voert Beperkingen in voor DM's en verlengt de Bewerkingstijd van Tweets

Twitter is constant updates aan het uitvoeren om de gebruikerservaring te verbeteren. Of is Twitter ons aan het pushen naar een Blue abonnement? 

Zo is Twitter bijvoorbeeld van plan nieuwe beperkingen in te voeren voor het versturen van directe berichten. In de toekomst blijkt dat alleen de Twitter Blue-gebruikers DM-verzoeken kunnen sturen naar mensen die hen niet volgen. 

Los daarvan heeft Twitter ook geluisterd en de bewerkingstijd voor tweets met een Twitter Blue-abonnement verlengd. 

Lees hier meer over de recente ontwikkelingen bij Twitter 👈🏾 

Deel dit bericht op

Lees meer