Sociale Media Update: TikTok trends, AI-updates en jongeren beschermen


Online veiligheid, Linktree innovaties en sociale mediamarketing in 2024

Ben jij een liefhebber van sociale media? Maak jij je soms zorgen over de online activiteiten van je tiener? Of, ben je altijd op zoek naar de nieuwste marketingtrucs? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op sociale media. En wij maken het je graag makkelijk!

Deze week duiken we in hoe platformen ervoor zorgen dat jongeren veilig blijven op het internet, de slimme nieuwe mogelijkheden die je hebt met Linktree, en de allernieuwste trends op het gebied van sociale mediamarketing voor 2024. 

Benieuwd? 👈

Van trendsettende tieners tot Tiktok’s muzikale machtsstrijd

Ben je klaar om helemaal up-to-date te zijn van de nieuwste TikTok trends? Uit recent onderzoek van Qustodio blijkt namelijk dat tieners gemiddeld zo'n 112 minuten per dag doorbrengen op TikTok. Echt waar!

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft TikTok deze week ook nog eens de spannende 'Cutout' functie geïntroduceerd. Daarnaast blijft TikTok continu nieuwe functies toevoegen, zoals het herkennen van producten in video's en de mogelijkheid om te winkelen via TikTok Shop.

Blijf hier op de hoogte van alle nieuwste updates op TikTok.

OpenAI pakt uit met nieuwe features en een kindvriendelijke AI

OpenAI blijft vooroplopen in innovatie met de lancering van GPT-4 Turbo, een geavanceerde versie die de 'luiheid' van chatbots aanpakt. Daarnaast werkt OpenAI samen met Common Sense Media om AI-modellen te ontwikkelen die specifiek gericht zijn op kinderen. Abonnees van ChatGPT kunnen nu ook andere GPT's inzetten voor een nog betere interactie.

De toekomst van AI ziet er veelbelovend uit. OpenAI blijft de grenzen verleggen met interessante features 🤖

Google's AI geeft ons een kijkje in de toekomst van taalmodellen en videocreatie

Google boekt indrukwekkende vooruitgang op het gebied van AI met geavanceerde taalmodellen en AI-gegenereerde video's. Bard, de slimme chatbot, wordt nog slimmer dankzij Gemini Ultra. En Lumiere creëert adembenemende visuele content op basis van tekst.

Deze tools beloven een intuïtievere, creatievere en meer opwindende interactie met technologie.

Meta beschermt merken en biedt nieuwe kansen voor onderzoekers

Ben je al op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij Meta? Met de Brand Rights Protection Manager kunnen merken nu op een efficiënte manier namaakproducten opsporen en bestrijden. Daarnaast heeft Meta het Intellectual Property Reporting Center geïntroduceerd, waarmee schendingen eenvoudig kunnen worden gerapporteerd en beheerd.

Maar dat is nog niet alles! Meta biedt ook universitaire onderzoekers de mogelijkheid om waardevolle gegevens van Facebook en Instagram te raadplegen.

Wil je meer te weten komen over hoe Meta werkt aan een veilig en toegankelijk platform? Ontdek het hier!

Instagram werkt aan privacy, de bescherming van jongeren en vernieuwende app updates

Instagram vernieuwt haar privacy-instellingen en blijft zich inspannen om jongeren te beschermen. Daarnaast voegt Instagram nieuwe functionaliteiten toe om de gebruikerservaring te verbeteren. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze leesbevestigingen willen ontvangen en onbekenden kunnen geen berichten meer sturen naar jongeren onder de 16 jaar. Bovendien filtert Instagram ongewenste afbeeldingen in privéberichten en biedt het verbeterd ouderlijk toezicht. Met de 'Flipside' functie kunnen gebruikers specifieke posts afschermen, waardoor ze meer controle hebben over hun content. Ook de app Threads breekt alle downloadrecords.

Wil je meer weten over de inspanningen van Instagram om een veilige omgeving te creëren? Lees dan snel verder.

WhatsApp introduceert nieuwe manieren om te connecteren en je back-ups te maken

Deze week brengt WhatsApp twee interessante updates uit die je chatervaring kunnen beïnvloeden. Het is nu mogelijk om te chatten met gebruikers van andere chatdiensten zonder dat je een account nodig hebt. Daarnaast verandert ook de manier waarop back-ups worden opgeslagen. 

Blijf up-to-date en zorg dat je klaar bent voor deze veranderingen!

 

 

 

Deel dit bericht op

Lees meer