menu
close_24px

AI- & Sociale Media Update: GPT4-o begrijpt ons nog beter, TikTok zoekt met AI en meer

 

OpenAI pakt uit met GPT-4o en Gemini speelt muziek af via YouTube

Wauw, OpenAI onthult GPT-4o. Het model is twee keer zo snel als GPT-4 Turbo en beschikbaar voor alle gebruikers. De 'o' staat voor 'Omni', wat aangeeft dat het model tekst, spraak en beelden kan begrijpen. Hierdoor is het zeer veelzijdig en efficiënt in het uitvoeren van verschillende taken.

Google voegt een leuke functie toe aan hun Gemini-chatbot: 'YouTube Music' integratie. Hierdoor kan Gemini niet alleen video's en routes vinden, maar ook je favoriete muziek afspelen en nieuwe nummers aanbevelen die perfect bij je stemming passen.

Het is overduidelijk dat AI-tools voortdurend evolueren. Benieuwd naar meer details? Die vind je hier 👈

Meta introduceert nieuwe AI-tools voor ads en werkt aan duidelijkere AI-labels

Wil jij jouw advertenties op Facebook en Instagram verbeteren? Met de AI-tools van Meta wordt dit nu nog eenvoudiger. Daarnaast heeft Meta zijn 'Verification for Business'-abonnement uitgebreid naar vier verschillende pakketten, elk met unieke voordelen.

Tot slot heeft Meta aangekondigd dat ze hun zakelijke platform Workplace zullen sluiten. Benieuwd naar alle details? Je ontdekt ze hier.

Maak je Reels korter en ontdek de nieuwste Insta functies

Maak je Reels korter, voeg Notities toe aan je berichten of ontdek de nieuwste Peek-functie... Wist je dat het delen van lange Reels je zichtbaarheid kan beïnvloeden? De Creator Marketplace breidt uit en Meta werkt aan een naadloze integratie tussen Instagram en Threads. Met de Peek-functie kun je een ongefilterde foto van jezelf of je omgeving delen met vrienden.

Ja hoor, Instagram brengt weer een aantal interessante functies uit. We zetten ze voor je op een rijtje.

Een nieuwe WhatsApp Interface en enkele verbeteringen

WhatsApp krijgt een nieuwe look! De meest opvallende verandering in de interface is de nieuwe kleur. Het huidige donkergroen wordt vervangen door een fellere kleur. Deze aanpassing zorgt ervoor dat de app moderner oogt en je niet afschrikt door een teveel aan knoppen.

Ben je een Android- of iOS-gebruiker? Doet er niet toe, want deze chatapp zal er binnenkort overal anders uitzien. Hier is wat je kunt verwachten.

TikTok speelt met AI-genereerde zoekresultaten, labels en collabs

TikTok blijft innoveren met nieuwe functies die ons zoekgedrag en creatieve proces verbeteren.

Ze introduceren als eerste sociale mediaplatform AI-gegenereerde content met automatische watermerken. Daarnaast test TikTok een 'collab' functie waarmee je met andere creators posts kunt maken. Het klinkt een beetje bekend, vind je niet? Tot slot experimenteert TikTok met een AI-gestuurde zoekfunctie, net als ChatGPT.

Hier is wat je kunt verwachten van de nieuwste TikTok-updates.

YouTube maakt het makkelijker om video's te promoten

YouTube heeft een nieuwe feature geïntroduceerd waarmee je moeiteloos je video's kunt promoten via YouTube Studio. Met deze nieuwe mogelijkheid wordt het opzetten van advertentiecampagnes een fluitje van een cent, zonder dat je afhankelijk bent van Google Ads.

Het concept lijkt op de bekende 'Boost'-opties van Facebook, maar dan speciaal ontworpen voor YouTube. Lees er hier meer over. 🔍

LinkedIn publiceert inzichten in het gebruik van AI op de werkvloer

Nieuwsgierig naar de impact van AI op jouw werk en loopbaan? LinkedIn en Microsoft hebben gezamenlijk een rapport gepubliceerd dat de veranderingen op de werkvloer door AI-tools belicht.

Ontdek hier enkele belangrijke inzichten. 

Bewerk je Snapchat berichten

Je kent het wel, je verstuurt een bericht en een paar seconden later ontdek je een spellingsfout. Tot nu toe kon je dat op Snapchat niet aanpassen, maar daar komt binnenkort verandering in. 

Ontdek hier hoe je Snaps bewerkt.

Share this article on