Sociale Media Update: Meta-kanalen blijven innoveren en TikTok kiest voor 15 minuten


 

Instagram test VIP-feed, persoonlijke stickers en interactieve reacties

Nieuwe week, nieuwe Instagram-updates! Van exclusieve VIP-feeds tot persoonlijke stickers, Instagram blijft innoveren. Zo testen ze een exclusieve feed voor 'Meta Verified' gebruikers en introduceren ze persoonlijke stickers rechtstreeks vanuit jouw fotoalbum. Maar dat is nog niet alles! Er zijn ook nieuwe interactieve reacties in de maak. 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste functies en ontdekken hoe ze je sociale mediastrategie kunnen veranderen? We hebben alle details voor je op een rijtje gezet.📱

Meta breidt Broadcast Channels uit en zet in op meer transparantie

Meta ruikt het succes van uitzendkanalen en bouwt verder op Facebook en Messenger. Plus, ze rollen de rode loper uit met een mini-site die je alles vertelt over hun vier grote pijlers. 

Duik samen met ons wat dieper in de details.

WhatsApp: Twee accounts, één toestel en eenmalige spraakberichten

Zit je te dromen over twee WhatsApp-accounts op één toestel? Of een spraakbericht dat na één keer luisteren verdwijnt? Goed nieuws, want WhatsApp maakt het nu mogelijk! 

👉 Lees hier het volledige artikel.

TikTok kiest voor videocontent van 15 minuten

TikTok verrast ons! Van korte clips van 15 seconden naar 60, van 3 minuten naar 10 en nu... 15 minuten? Ja, je leest het goed, TikTok is aan het experimenteren met video-uploads van een kwartier.
 
Een kans voor creators om dieper in hun content te duiken en voor kijkers om te genieten van meer uitgebreide verhalen. Waarom deze verandering? 
 

YouTube lanceert nieuwspagina's en AI-covers

YouTube introduceert een 'multi-nieuwservaring' waarbij je naast het origineel videofragment, ook andere relevante content zoals livestreams en podcasts ziet. Handig voor een compleet nieuwsbeeld! 

Daarnaast lanceert YouTube Music AI-gestuurde afspeellijst-covers. Kies een thema en krijg een unieke cover die past bij jouw muzieksmaak. 

Lees hier meer over de nieuwste features van YouTube.

400 miljoen gebruikers, AR-lessen en nieuwe tools voor Snapchat creators

Met nu meer dan 400 miljoen dagelijkse gebruikers en een stijging van 12% tegenover vorig jaar, is Snapchat duidelijk the place to be voor jongeren.

Maar er is meer: het platform introduceert interactieve AR-lessen die leren nog leuker maken. En ook voor merken en creators zijn er nieuwe samenwerkingstools beschikbaar. 

Ontdek alles over Snapchat hier. 👈

LinkedIn innoveert en blijft groeien

Met bijna 1 miljard leden wereldwijd introduceert LinkedIn innovatieve functies zoals "Collaborative Articles" voor kennisdeling en nieuwe tools voor merken en creators. Ook de profielverificatie is uitgebreid en er is integratie met Microsoft Viva voor werknemersbetrokkenheid. 

Als ondernemer of organisatie is dit hét moment om je kansen op LinkedIn te benutten. Wil je meer weten over deze updates? Lees hier het LinkedIn nieuws van deze week.

Nieuwe X Premiumabonnementen en discussie rond gebruikersaantallen

Sinds Elon Musk aan het roer staat, waait er een nieuwe wind bij X. De veranderingen vliegen je om de oren. Wat staat er deze week op het menu? Van nieuwe Premiumabonnementen tot innovatieve statistieken. 

Daarnaast is er discussie over de echte gebruikersaantallen van X. Benieuwd naar meer

Deel dit bericht op

Lees meer