Sociale Media Update: van de Digimeter cijfers tot Claude vs. ChatGPT


 

De Digimeter cijfers 2023: hoe sociale media en AI Vlaanderen veranderen

De recentste editie van de Digimeter is nu beschikbaar en natuurlijk duiken we diep in de laatste trends op het gebied van sociale media en AI in Vlaanderen. Dit jaar staat bol van veranderingen. Van TikTok dat de jeugd in zijn greep houdt, tot WhatsApp-berichten die razendsnel worden verstuurd, en laten we de opkomst van AI niet vergeten, die langzaam maar zeker onze nieuwe metgezel (of vijand?) wordt.

Wat betekent dit allemaal? Hoe navigeer je door deze nieuwe wereld vol mogelijkheden? Dat ontdek je hier.

 

Van muziek maken met een klik tot Claude, ChatGPT’s nieuwste concurrent

Voor je het weet, staat er weer een spannende update voor de deur... Ja, de wereld van AI blijft zich voortdurend ontwikkelen. Ben jij een fervente muziekliefhebber of volg je graag de nieuwste trends? Van Adobe's experimentele muziektool tot ChatGPT die met ons in gesprek gaat en Claude als nieuwe concurrent. Deze vooruitgang in AI-technologie benadrukt niet alleen de impact op creativiteit, communicatie en dagelijkse interacties, maar ook de ethische overwegingen die daarbij komen kijken.

Nieuwsgierig geworden? We brengen je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

Meta zet nieuwe stappen in creativiteit en digitale connectiviteit

Meta brengt vernieuwing met talloze kansen voor creators en legt de focus op de Metaverse.

Wist je dat Meta de inkomstenlimiet voor creators opheft? Dit opent nieuwe deuren voor contentcreators wereldwijd. Reels spelen hierbij een cruciale rol in het creëren van betrokkenheid en inkomsten door de integratie van advertenties. Meta ziet de Metaverse als de toekomst van digitale connectiviteit, waar VR, AR en AI samenkomen.

Deze updates tonen Meta's ambitie. Ontdek hier alle details.

 

Instagram vernieuwt: veiliger chatten en slimmer communiceren!

Heb je het al vernomen? Instagram werkt aan enkele slimme aanpassingen die ons online leven nog aangenamer zullen maken. Of je nu een influencer bent, een enthousiaste gebruiker, of gewoon graag in contact blijft met vrienden via DM's, deze updates zijn absoluut het bespreken waard.

 

Zoek op datum en krijg een kleurrijke make-over via WhatsApp

WhatsApp heeft deze week twee spannende updates gelanceerd. Ontdek de langverwachte 'Zoeken op Datum' functie en geniet van een frisse visuele make-over met een groen kleurenschema voor iOS-gebruikers en nieuwe iconen voor Androidgebruikers.

Deze updates versterken WhatsApp wereldwijd. Benieuwd naar alle details? 👀

 

LinkedIn kiest voor sectorgerichte content en kennisdeling

Er waait een frisse wind door LinkedIn, speciaal voor iedereen die graag dieper ingaat op hun vakgebied. Ja, LinkedIn, het vertrouwde platform voor professionele groei en netwerken, heeft zojuist een interessante evolutie aangekondigd. Het platform richt zich nu volledig op content die specifiek is afgestemd op jouw sector, wat resulteert in nog meer waardevolle inzichten en kennis.

Kun je het je al voorstellen? Lees snel verder voor meer informatie 💡

 

Meer controle, slim TikTok shoppen en nieuwe verdienmodellen voor creators

Naast het feit dat TikTok een nieuwe Data Portability API heeft geïmplementeerd waarmee je meer controle krijgt over je gegevens, lanceert het platform ook 'shopbare' video's. Dit zorgt voor een naadloze winkelervaring waarbij je als gebruiker producten direct vanuit de video kunt kopen. Daarnaast introduceert TikTok nieuwe verdienmodellen voor alle creators.

Deze functies transformeren TikTok niet alleen in een entertainmentplatform, maar ook in een bloeiende marktplaats voor zowel gebruikers als creators. Ontdek hier hoe TikTok onze online-ervaring verrijkt.

 

YouTube podcasts sorteren en picture-in-picture voor iedereen?

YouTube rolt enkele handige updates uit. Van het vervangen van Google Podcasts tot het toevoegen van sorteerfuncties voor podcasts op YouTube Music. En wist je dat de picture-in-picture functie binnenkort gratis beschikbaar zal zijn voor alle YouTube-gebruikers in Europa?

Wat heeft YouTube nog meer in petto voor ons? Dat lees je hier 👈

Deel dit bericht op

Lees meer