menu
close_24px

Sociale Media Update: Koppel een 2e smartphone aan WhatsApp

Lees hier al het sociale media nieuws van deze week

Koppel een 2e smartphone aan WhatsApp

Het is jou ongetwijfeld ook al opgevallen. Of je dacht op z'n minst al eens "tiens, WhatsApp voorziet nu wel heel veel nieuwigheden.". Wel, dat klopt. En ook deze week hebben ze weer knallend nieuws mee. Sinds vorige zomer kan je een ander toestel aan jouw WhatsApp-account koppelen. Maar binnenkort doen ze daar alweer een nieuwe update bij. Zo maken ze het mogelijk een 2e smartphone te koppelen aan jouw account.

Lees hier hoe dat werkt.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Tweet binnenkort samen

Een functie die we kennen vanuit Instagram. Na de Instagram Collab wordt binnenkort ook de Twitter Collab uitgerold. Daarmee kan je samen met een andere Twitter-gebruiker een tweet maken en versturen. Samen. De officiële titel van deze tool 'CoTweets' zal ervoor zorgen dat de 2 accounts als afzender van de tweet gepubliceerd worden. 

Ontdek hier wat je er nog meer mee kan.

Elon Musk koopt Twitter dan toch niet

Het hing al even in de lucht en het nieuws is nu bevestigd. Elon Musk wordt dan toch niet de nieuwe eigenaar van Twitter. De Tesla-gigant heeft zichzelf teruggetrokken als koper nadat hij het niet eens raakte met het bedrijf over de nepaccounts. Die waren voor Musk al langer een probleem en wilde hij gaan aanpakken. Daarover moest hij in onderhandeling met de makers van Twitter, en die onderhandelingen zijn zonder akkoord beëindigd. 

Wat gaat er nu gebeuren?

Facebook & Instagram weg in Europa

Een Ierse dataregulator heeft beslist dat Europa geen gegevens van gebruikers van de sociale media kanalen Facebook & Instagram meer mag versturen naar de VS. Het antwoord van Meta, het moederbedrijf van de 2 platforms, is duidelijk. Zo zou het kunnen zijn dat Meta de mogelijkheden van de apps in Europa gaat beperken. En misschien zelfs stopzetten. Bij experten heerst nu de vraag of het gaat om bluf, of een échte waarschuwing.

Gaat het écht zover komen?

 

 

Ontdek onze agenda

Share this article on