SOCIALE MEDIA UPDATE: LINKEDIN

LEES AL HET NIEUWS OVER LINKEDIN HIER

Sociale media veranderen continu. Volg hier de laatste updates. Hier lees je elke nieuwe functie die LinkedIn aankondigt.

 

19 SEPT

LinkedIn zet in op AI en Branded Content

LinkedIn komt met twee belangrijke updates die je niet wilt missen: een Branded Content Library en geavanceerde AI-tools in Sales Navigator. Benieuwd? We vertellen je er hier alles over. 

Zo heeft LinkedIn een nieuwe Branded Content Library gelanceerd waar je alle influencer-campagnes in de app kunt vinden. Deze functie is niet alleen handig voor merken maar ook voor contentcreators. Het maakt het eenvoudiger om te zien hoe merken en influencers samenwerken. Bovendien is deze update een antwoord op de nieuwe EU Digital Services Act (DSA), die meer transparantie vereist rond betaalde promoties. 

Ben je een ondernemer of contentcreator? Dan kan de ‘Branded Content Library wellicht je nieuwe go-to tool worden voor marktonderzoek en concurrentieanalyse.

Nog meer LinkedIn-nieuwtjes? Jazeker, LinkedIn heeft ook nieuwe AI-elementen toegevoegd aan Sales Navigator. Met de nieuwe "Filter with AI" tabel en "Account IQ" optie, wordt het zoeken naar informatie en het verbinden met leads een fluitje van een cent. Je kunt nu bijvoorbeeld gewoon zeggen: "Zoek marketeers in West-Vlaanderen waarmee ik een tweedegraads connectie heb", en de AI doet de rest.

Ohja, wist je trouwens dat LinkedIn ook zijn 10 populairste LinkedIn Leercursussen over generatieve AI gratis aanbiedt? Dit tot het einde van het jaar. Dus, als je je AI-kennis wilt opfrissen, is dit je kans!

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn Adds New Branded Content Library, Listing Influencer Campaigns

Social Media Today - LinkedIn Adds New Generative AI Search Tools to Sales Navigator

29 AUG

LinkedIn blijft sleutelen aan het algoritme

Heb je het gevoel dat je LinkedIn-feed de laatste tijd een beetje anders aanvoelt? Dat klopt! 

LinkedIn focust nu meer op de mensen en pagina's waar jij het meest mee interageert. Dus als je vaak reageert op posts van je collega's, verwacht dan meer van hun content in je feed. Bovendien legt LinkedIn nu ook meer nadruk op hashtags. Gebruik je vaak #Marketing of #AI? Dan krijg je daar plots meer relevante posts over te zien.

En er is ook supergoed nieuws: je posts krijgen nu meer bereik over tijd. Dus niet alleen die ‘eerste-dag-hype’, maar je posts blijven langer in de spotlight staan. LinkedIn heeft zelfs het aantal parameters voor zijn feed-aanbevelingen met maar liefst 500 keer verhoogd!

Hoe maak je hier het beste gebruik van? Simpel, wees actief! Reageer op posts, gebruik relevante hashtags en voeg je eigen inzichten toe. Hoe meer je doet, hoe beter het algoritme begrijpt wat jij interessant vindt.

Bron: 

Social Media Today  - LinkedIN Expands engagement signals to better personalize users feeds

22 AUG

LinkedIn’s nieuwe AI Discovery-tools en Brand Partnership Tags

LinkedIn heeft onlangs twee spannende updates aangekondigd. Laten we deze updates eens onder de loep nemen en ontdekken wat ze voor jou kunnen betekenen.

AI Discovery Tools: Jouw netwerk, geoptimaliseerd

Stel je voor dat je een persoonlijke assistent hebt die je helpt de juiste mensen te vinden om contact mee op te nemen voor je volgende grote verkoop. Dat is precies wat LinkedIn's nieuwe AI-gedreven tools in ‘Sales Navigator’ en ‘Recruiter’ doen.

Sales Navigator: Hier kun je nu de belangrijkste contacten identificeren voor je pitches. Het is alsof je een slimme vriend hebt die je vertelt wie je moet bellen en wanneer.

Personas Functie: Stel je voor dat je een lijst met je ideale klanten kunt maken? Jawel, LinkedIn helpt je ze te vinden. Dat is namelijk wat deze functie doet.

Recruiter's "Likelihood of Interest": Dit is als een kristallen bol die je vertelt welke kandidaten waarschijnlijk op je vacature zullen reageren. 

Deze tools ontwikkelde LinkedIn als een slimme gids die je helpt om geen enkele kans te missen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Brand Partnership Tags

Heb je ooit een bericht gedeeld over een product of dienst waarvoor ze je hebben betaald? LinkedIn maakt het nu duidelijk met ‘Brand Partnership Tags’. Deze kleine labels verschijnen bovenaan je bericht en laten iedereen weten dat het een betaalde samenwerking is.

Dit is niet alleen eerlijk; het helpt ook om vertrouwen op te bouwen met je publiek. Bovendien is het in lijn met nieuwe Europese wetten die transparantie in online-advertenties vereisen.

Deze updates van LinkedIn openen nieuwe deuren voor professionals, verkopers, marketeers en influencers. Of je nu op zoek bent naar de perfecte lead of transparant wilt zijn over je samenwerkingen met merken … LinkedIn biedt nu de tools om dit op een efficiënte en effectieve manier te doen.

Bronnen: 

Social Media Today – LinkedIn adds new AI discovery tools to Sales Navigator Recruiter

Social Media Today – LinkedIn rolls out Brand Partnership Tags to facilitate more transparency

 

14 AUG

LinkedIn’s record engagement, verbeterde functies en AI-gestuurde ‘LinkedIn Coach’

LinkedIn heeft opnieuw enkele opmerkelijke updates en functies geïntroduceerd. Net zoals heel wat andere platformen, introduceren ze nieuwe features die je gebruikerservaring verbeteren. 

Record Engagement op LinkedIn

Eerst en vooral, LinkedIn is on fire! Volgens een recente inkomstenverklaring van Microsoft, het moederbedrijf van LinkedIn, heeft het platform een 'record engagement' bereikt. Wat betekent dit voor jou? Nou, met een jaar-op-jaar toename van 22% in het aantal weergaven van updates en een tienvoudige toename van de nieuwsbriefcreatie, is het duidelijk dat LinkedIn's publiek groeit en actiever is dan ooit. Dit is dus hét perfecte moment om je aanwezigheid op het platform te versterken!

Nieuwe functies voor werkzoekenden

Ben je op zoek naar een nieuwe job of wil je gewoon je professionele vaardigheden in de schijnwerpers zetten? LinkedIn helpt je een handje! Met nieuwe functies zoals de mogelijkheid om je topskills te taggen en mediarijke inhoud toe te voegen aan je projecten, wordt het nu nog makkelijker om op te vallen en indruk te maken op potentiële werkgevers.

LinkedIn test AI-gestuurde 'LinkedIn Coach’

Nood aan een persoonlijke assistent om je te begeleiden bij het navigeren door LinkedIn? Dan is je wens zonet uitgekomen! Met de nieuwe 'LinkedIn Coach' kun je voortaan hulp krijgen bij alles, van het solliciteren tot het leren van nieuwe vaardigheden. Deze nieuwe tool is je eigen LinkedIn-gids, altijd klaar om te helpen.

LinkedIn blijft zichzelf opnieuw uitvinden, en dat is geweldig nieuws voor ons allemaal. Of je nu een werkzoekende, een netwerker of gewoon iemand bent die op de hoogte wil blijven van de industrietrends, deze updates zijn gemaakt met jou in gedachten. 

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn reports record engagement 

Social Media Today - LinkedIn adds new ways for job seekers

Social Media Today - LinkedIn test new AI powered LinkedIn Coach

11 JULI

LinkedIn update: Het algoritme in beweging

Heb je het nieuws gehoord? LinkedIn heeft vorige week een grote update doorgevoerd in zijn algoritme. En geloof ons, je wilt op de hoogte zijn van deze laatste ontwikkelingen.

We hebben allemaal die overvloed aan niet-professionele en irrelevante content gezien die onze feeds overspoelde. Maar maak je geen zorgen, LinkedIn heeft hier iets aan gedaan!

Weg met niet-professionele content: LinkedIn is helemaal klaar met al die "Facebook-achtige" berichten die op het platform verschijnen. Dus geen zorgen meer over irrelevante inhoud die je feed vervuilt!

Jouw connecties zijn van onschatbare waarde. LinkedIn heeft geluisterd naar wat jij wilt zien. Updates van je directe connecties en de mensen die je volgt, krijgen nu voorrang in je feed. Op die manier blijf je op de hoogte van de meest waardevolle content.

Expertise wordt beloond! LinkedIn geeft prioriteit aan mensen die hun kennis en advies delen. Het algoritme analyseert nu jouw interesses en activiteiten om relevante content van experts aan je te tonen. Dus wees niet bang om je mening te delen en diepgaande gesprekken aan te gaan!

Weg met oppervlakkigheid: LinkedIn wil inhoud die er echt toe doet. Stop met simpelweg dingen te herhalen en deel unieke inzichten en ervaringen. Jouw mening telt en zal je bereik vergroten.

LinkedIn is vastbesloten om content te categoriseren in relevante onderwerpen en deze te tonen aan mensen die er echt in geïnteresseerd zijn. Geen oppervlakkige observaties meer, maar waardevolle bijdragen en interacties die jouw expertise laten zien.

Dus, gooi je oude aanpak overboord en omarm deze spannende updates. LinkedIn blijft een platform in beweging, waar kansen voor het oprapen liggen.

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn Shares New Insights into its Latest Algorithm Updates

Entrepreneur - LinkedIn Changed Its Algorithms — Here's How Your Posts Will Get More Attention Now

20 JUNI

Vaarwel carrousels, profielvideo's en klikbare links!

LinkedIn komt met veranderingen! Vanaf 26 juni zeggen we vaarwel tegen carrouselberichten, profielvideo's en klikbare links in afbeeldingen en video's. Ironisch genoeg hadden sommigen van ons nog niet eens toegang tot de carrouselfunctie voordat deze alweer van het toneel verdwijnt.

LinkedIn heeft naar ons geluisterd, de gebruikers. We gaven feedback dat deze tools ons niet voldoende ondersteunden om onze ervaringen en expertise te delen. En LinkedIn heeft gereageerd.

Carrousels, hoewel populair en een geweldige bron van interactie, moeten je nu op de oude manier delen, via PDF's. Profielvideo's, die niet de gewenste populariteit bereikten, worden helemaal geschrapt. En hetzelfde lot treft de mogelijkheid om klikbare links aan afbeeldingen en video's toe te voegen.

Volgens LinkedIn zullen deze veranderingen geen enorme impact hebben. Maar ze zullen zeker de manier beïnvloeden waarop je de app gebruikt.  

Bronnen: 

Social Media Today - LinkedIn Removes Native Carousels, Profile Videos and In-Image Links

14 JUNI

LinkedIn introduceert DM's voor Bedrijfspagina's en experimenteert met Nieuwe AI-Assistent voor InMails

LinkedIn maakt het nu makkelijker dan ooit om in contact te komen met bedrijfspagina’s. Voortaan chat je direct met jouw volgers via de nieuwe DM-functie voor bedrijfspagina's. Jawel, met deze nieuwe toevoeging zullen je volgers nu één-op-één gesprekken voeren met je bedrijfspagina. Dit opent de deur naar directe interactie, waarbij je vragen kunt stellen, informatie kunt delen en nieuwe zakelijke kansen kunt ontdekken. Het is een geweldige manier om jouw online aanwezigheid te versterken.

Maar dat is nog niet alles! Binnenkort kun je ook rekenen op AI-assistentie in je DM's. Deze nieuwe functie biedt automatische hulp bij het onderzoeken van volgers, zonder dat je eindeloos door profielen hoeft te scrollen. Daarnaast heeft LinkedIn ook een handige 'focus inbox' geïntroduceerd, waarmee organisaties hun berichten kunnen sorteren op prioriteit. Zo blijf je altijd overzichtelijk en georganiseerd, en kun je snel reageren op belangrijke gesprekken.

Het is geen geheim dat Microsoft al een tijdje nauw samenwerkt met OpenAI om ChatGPT-achtige tools te integreren in verschillende aspecten van de LinkedIn-app. En één van die spannende ontwikkelingen is de AI-assistent in de LinkedIn-inbox. Deze slimme assistent biedt snelle antwoorden terwijl je bezig bent met je DM's. Je kunt belangrijke punten onderzoeken, je spelling controleren en advies krijgen over gespreksonderwerpen. Het maakt het chatten nog efficiënter en effectiever.

Hoewel er nog geen specifieke lanceerdatum is voor de nieuwe AI chatbottool, blijft LinkedIn hard werken aan het verbeteren van onze gebruikerservaring. We kijken ernaar uit om deze nieuwe functies te gebruiken. Houd dus je LinkedIn-inbox in de gaten en bereid je alvast voor op de komst van DM’s voor bedrijfspagina’s én de AI-assistent. 

Binnenkort zijn we in staat om sneller en efficiënter te communiceren met volgers en nieuwe mogelijkheden te verkennen op het gebied van lead nurturing en personalisatie.

Bronnen: 
Sociale Media Today - LinkedIn Launches DMs for Company Pages
Social Media Today - LinkedIn Experiments with New AI Assistant for InMails

 

16 MEI

LinkedIn stopt met het meetellen van inactieve en beperkte accounts in statistieken

Vanaf nu rekent LinkedIn inactieve of beperkte accounts niet langer mee in de statistieken. Dit betekent dat je een nauwkeuriger beeld krijgt van je werkelijke volgers en connecties op het platform. Tot nu toe werden hibernated (inactieve) accounts en restricted (beperkte) accounts wel meegeteld in je volgers- en connectieaantallen. Maar LinkedIn heeft besloten om deze accounts buiten beschouwing te laten om een betere gebruikerservaring te bieden.

Dit is een belangrijke stap voor LinkedIn om de betrouwbaarheid van engagement- en bereiksinzichten te verbeteren. Door inactieve en beperkte accounts niet langer mee te tellen, krijg je een realistischer beeld van je daadwerkelijke doelgroep op het platform.

Wat zijn inactieve accounts? Dit zijn profielen die leden tijdelijk hebben gedeactiveerd, in plaats van ze permanent te verwijderen. Door deze accounts niet meer mee te tellen, worden je statistieken beter afgestemd op de actieve gebruikers van LinkedIn.

Met deze update volgt LinkedIn het voorbeeld van andere sociale mediaplatforms die ook beperkte accounts niet meetellen in hun statistieken. Dit zorgt voor meer consistentie en vergelijkbaarheid tussen verschillende platforms. Dus, als je binnenkort een daling in je volgersaantallen op LinkedIn opmerkt, weet dan dat dit komt door de verandering in het beleid van het platform. Je kunt nu vertrouwen op meer betrouwbare en relevante statistieken om je succes op LinkedIn te meten.

Bron: Social Media Today

LinkedIn Will No Longer Count Inactive or Restricted Accounts in Connection and Follower Stats

 

10 MEI

AI komt naar Instagram en naar LinkedIn

Onlangs ging LinkedIn aan de slag met het toevoegen van AI-generated profiel samenvattingen en functiebeschrijvingen. Maar daar blijft het niet bij. Momenteel experimenteren ze immers ook met generatieve AI feed posts. 

Waarom? Aangezien je via ChatGPT al in staat bent om social media post suggesties te maken op basis van prompts, is het logisch dat sociale media kanalen niet willen achterop hinken.

LinkedIn’s moederbedrijf Microsoft werkt eraan om generatieve AI in al zijn apps in te bouwen, omdat het wil meeliften op de eerste golf, die tot nu toe veel aandacht heeft opgeleverd en zelfs de Bing-zoekmachine weer relevant heeft gemaakt.

Bron: LinkedIn Experiments with Generative AI Prompts for Posts | Social Media Today

 

LinkedIn viert 20ste verjaardag met meer dan 930 miljoen leden

Vandaag heeft LinkedIn, het professionele sociale netwerk, 930 miljoen leden, tegenover 900 miljoen in januari. Indrukwekkende aantallen, maar twintig jaar is ook niet niets. Terwijl de andere sociale apps hun kernaanbod blijven hervormen en hun doelgroep opnieuw vormgeven, is LinkedIn gestaag doorgegaan op zijn eigen weg. 

LinkedIn staat immers nog steeds als een huis en dat heeft meerdere oorzaken: 

  • LinkedIn heeft weinig concurrentie. LinkedIn is van Microsoft. Niet iedereen weet dat, maar Microsoft is dus eigenlijk ook gewoon een social media-bedrijf, zij het een zakelijk social media-bedrijf. Om die reden heeft LinkedIn natuurlijk heel wat extra macht en kan het gebruikmaken van de infrastructuur die Microsoft al heeft.

  • Schoenmaker, blijf bij je leest. Oprichter Reid Hoffman startte ermee in 2003 met als doel om professionals van over de hele wereld met elkaar te laten netwerken en zo productiever te worden. Dat doet LinkedIn tot op de dag van vandaag nog steeds. Verder is LinkedIn niet zo experimenteel: het netwerk heeft bijvoorbeeld ook al twintig jaar ongeveer hetzelfde design, met hier en daar wat tweaks.

  • Het kreeg een boost en ondernam actie tijdens corona. LinkedIn werd in 2020 meer dan 30 miljard keer bezocht en het engagement ging met 27 procent omhoog. Ook speelden ze slim in op de pandemie door digitale sollicitatiegesprekken in te voeren. Veel mensen moesten toen op zoek naar ander werk en als er een platform is dat daarbij kan helpen, dan is het LinkedIn wel.


Wat de toekomst ook brengt, we zien duidelijk dat LinkedIn zijn bereik blijft uitbreiden en de betrokkenheid onder actieve gebruikers blijft stimuleren.

Bronnen: Social Media Today en Dutch Cowboys 

3 MEI

CTA's voor premium members krijgen een update

LinkedIn werkt aan een update waarin het premium members wil belonen met een extra tool. Zo introduceren ze binnenkort CTA-buttons voor premium gebruikers. De Call To Action-knop zal toegevoegd kunnen worden aan je Premium LinkedIn-profiel. Met die button kan je bezoekers van jouw account naar een externe website leiden. LinkedIn geeft jou verschillende opties.

De voorgestelde knoppen zijn: bezoek mijn winkel, bezoek mijn website, bekijk mijn portfolio, bezoek mijn blog, vraag een consult aan of meld je aan voor een demo. Vanaf je de juiste knop voor jouw profiel hebt gevonden, verschijnt deze met de juiste link op jouw profiel. Deze update moet het direct verkeer naar bepaalde websites verhogen. 

18 APRIL

Gratis verificatie komt naar LinkedIn

LinkedIn, het professionele netwerkplatform, is bezig met het uitrollen van een gratis versie van verificatie die we kennen van Twitter en Instagram. Deze tool stelt jou als gebruiker in staat om te bewijzen wie je bent en waar je bent. Volgens de eerste feiten zal deze tool enkel beschikbaar worden gesteld bij Amerikaanse gebruikers. Wie is goedgekeurd door LinkedIn, krijgt een verificatievinkje naast zijn of haar naam op het LinkedIn-profiel. Wanneer deze mogelijkheid beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend.

28 MAART

Nieuwe carrousels op LinkedIn

We kijken er met z'n allen naar uit. Een nieuwe manier om carrousels te maken op LinkedIn. Nu is het zo dat je carrousels enkel kan toevoegen aan je LinkedIn-bericht als je er een PDF-bestand van maakt. Dat wil LinkedIn nu zelf aanpakken door een aparte carrousel-knop te voorzien in de interface van de tool. En er zou zelfs nog een update aan gekoppeld worden...

Welke extra update?

Zo zullen gebruikers binnenkort niet maximum 9 foto's maar zelfs 20 foto's kunnen toevoegen aan jouw LinkedIn-bericht. Dit is een erg fijne update voor alle gebruikers die veelvuldig gebruikmaken van de carrousel-functie op het platform. Wanneer deze update wordt doorgevoerd, is nog niet bekend.

28 FEBRUARI

Visuele ervaring wordt geoptimaliseerd in LinkedIn

De makers zijn druk bezig met de optimalisatie van de LinkedIn lay-out. Zo willen ze de gebruikersprofielen visueel aantrekkelijker maken. Concreet werken ze aan het volgende: alle visuele elementen binnen een profiel en een post zullen dankzij deze update meer esthetisch voorgesteld worden. Klik hier om te ontdekken hoe dat eruit ziet. 

Het zou de gebruikers moeten aanzetten om hun LinkedIn-profiel verder bij te werken. Het moet ervoor zorgen dat creators meer willen variëren met de content die ze brengen op het platform. Wanneer deze tool gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

4 JANUARI

Mogelijkheden nieuwsbrief worden uitgebreid

De LinkedIn-nieuwsbrief bestaat al een tijdje. Deze feature wordt al sinds de start veelvuldig gebruikt door heel wat bedrijven, ondernemingen, steden & gemeenten, en politieke partijen. De makers van LinkedIn hebben nu begrepen hoe populair de tool is. Daarom breiden ze deze met plezier uit voor alle bedrijfspagina's.

Zo wordt het eenvoudiger voor alle gebruikers die inzetten op een nieuwsbrief om abonnees te vergaren. Daarnaast worden de aanmeldingsopties beter zichtbaar binnen LinkedIn. 

Lay-out LinkedIn vernieuwd

Je hebt het ongetwijfeld zelf al gemerkt. De lay-out op jouw LinkedIn-Bedrijfspagina is totaal gewijzigd. Zo staat jouw banner, zeg maar de omslagfoto die we kennen vanop Facebook, nu linksboven in jouw profiel vlakbij jouw profielfoto. Maar ook de statistieken zijn verplaatst naar de rechterkant. Het is nu ook mogelijk om pagina's te volgen met jouw pagina en een overzicht van hun posts in een tijdslijn te zien. Ga zeker eens op ontdekking!

28 NOVEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts binnenkort in

Het nieuws raakte al eerder bekend. LinkedIn maakt het snel mogelijk om nieuwe posts in te plannen binnen het eigen platform. Momenteel wordt er intern een testversie van de app getest. De tool zou ook al mogelijk zijn voor Android-gebruikers. De knop om posts in te plannen vind je rechtsonder naast de 'post'-button. Daar krijg je de mogelijkheid een datum en een uur (13:00, 13:30, 14:00) te selecteren.

Dankzij deze nieuwe feature worden alle creators geholpen om nog makkelijker posts in te plannen binnen jouw LinkedIn-Strategie. Hiervoor heb je dus geen derde partij zoals HubSpot of Hootsuite weer nodig. Wanneer deze tool beschikbaar wordt voor iedereen is nog onbekend.

19 SEPTEMBER

Nieuwe knop op LinkedIn

Bij LinkedIn werken ze in het nieuwsoverzicht aan een nieuwe knop voor jou als creator, gebruiker, ondernemer, etc. Zo wordt het binnenkort mogelijk om een audio-evenement toe te voegen aan jouw LinkedIn-profiel. Momenteel komt de knop net onder de plek te staan waar je een update kunt schrijven. Van daar uit zal je dan een audio-evenement kunnen opzetten.

Eerst en vooral kies je wie de organisator is. Dan ben je dat meestal zelf. Daarna kies je voor een online of een 'op kantoor' event. Wanneer je die keuze hebt gemaakt ga je bepalen of je live gaat op LinkedIn of je een link toevoegt naar een extern platform. Daarna kies je enkel nog de dag en het uur van aanvang & klaar is Kees. Sommige gebruikers hebben de functie al. Ga snel kijken of jij erbij bent.

5 SEPTEMBER

Plan binnenkort LinkedIn-posts in

Zou het? Zou het echt? Jazeker! Binnenkort wordt het mogelijk voor alle gebruikers om LinkedIn-posts rechtstreeks via het platform in te plannen. Hoe? Heel simpel. Bij het maken van een LinkedIn-bericht krijg je onderaan rechts een klokje te zien. Vanaf daar heb je de mogelijkheid om de dag en het uur te gaan selecteren. Tot het moment van publicatie wordt jouw LinkedIn-post dan bewaard binnen het platform.

De vraag vanuit de LinkedIn-community dook de voorbije jaren en maanden al meermaals op. LinkedIn was lang het enige platform waar je niet kon inplannen. Zelfs niet met een externe tool. En daar komt nu verandering in. Wanneer we deze update mogen verwachten, is nog bekend.

29 JUNI

LinkedIn Business Manager komt eraan

LinkedIn is bezig met de uitrol van een vaak aangevraagde tool namelijk een eigen Business Manager, zoals de Meta-apps Facebook & Instagram die ook hebben. Nu is het nog zo dat 1 profiel gelinkt kan zijn aan meerdere bedrijfsprofielen. Als dat écht te veel accounts worden kan dat wel eens verwarrend zijn.

En dat wil LinkedIn oplossen met een Business Manager waarin je die accounts kunt beheren. Of je ook berichten zult kunnen inplannen is nog niet duidelijk. Wanneer deze Business Manager gelanceerd wordt, is ook nog een raadsel.

22 JUNI

Reposten we binnenkort makkelijker posts op LinkedIn?

Het is een update die we niet meteen zagen aankomen. Maar LinkedIn denkt eraan om de Repostknop binnenkort toe te voegen aan het platform. Op die manier kan je berichten waarin je getagd, of helemaal niet getagd bent, makkelijker gaan reposten.

Nu is het zo dat -wanneer je een bericht van een andere pagina of een ander profiel deelt, je dat enkel kunt doen door er een persoonlijke boodschap bij te formuleren. Maar in de toekomst komt er een simpele Repost-knop bij zodat je makkelijk en snel kunt reposten zonder zelf nog een bericht te moeten typen.

Je kan het een beetje vergelijken met Retweets op Twitter. Wanneer deze update officieel gelanceerd wordt, is nog niet bekend.

25 FEBRUARI

LINKEDIN START EIGEN PODCASTNETWERK

We zeiden het een aantal weken geleden al. LinkedIn zet meer en meer in op en audio. Daarom gaan ze op korte termijn een podcastnetwerk uitbouwen. Niet verrassend, de podcastshows zullen voornamelijk gaan en gericht zijn op een zakelijk publiek. Het zal gaan over technologie, mentale gezondheid en human resources.

Het zullen voornamelijk de mensen van het nieuwsteam van LinkedIn zijn die podcasts zullen opnemen en verspreiden via de tool. Daarnaast zullen er ceo’s en oprichters van bedrijven uitgenodigd worden om te komen praten over eigen ervaringen.

10 JANUARI

LINKEDIN TEST AUDIOFORMAT ZOALS OP CLUBHOUSE

Het socialemediaplatform gaat in de Verenigde Staten een functie starten waarmee je audio-events kunt organiseren. Daar komt later ook video bij. Het bedrijf stapt zo mee op de kar van digitale evenementen.

Het idee van digitale of hybride evenementen is in huidige pandemietijden natuurlijk nooit veraf. LinkedIn opent nu in de Verenigde Staten een open béta voor de functie, waarmee je audio-evenementen kunt opzetten zonder daarbij software van derden te hoeven installeren. Dat schrijft techsite TechCrunch. In de functie zit software om gesprekken op te nemen en te modereren. Alvast tijdens de bèta zal de functie gratis zijn.

7 DECEMBER

DE CREATOR MODE VAN LINKEDIN KRIJGT MEER OPTIES

LinkedIn versterkt zijn 'Creator Mode’ met de toevoegingen voor creators. Daarmee krijg je onder andere toegang tot een nieuwe nieuwsbrief-optie voor de makers om te helpen de band met hun publiek te behouden. 

LinkedIn geeft vanaf nu ook alle creators toegang tot de optie ‘LinkedIn Live’. Hierdoor krijg je er als creator nog een manier bij om de betrokkenheid van het publiek op het platform te maximaliseren.

De app zegt dat live video's gemiddeld 7x meer reacties en 24x meer commentaar krijgen dan native video's. Daarom wil het die live-video’s ook extra promoten.

Wanneer deze functies werkelijkheid worden, weet socialmediatoday.com nog niet. Vanaf er meer nieuws is, hoor je het hier eerst.

Ontdek ons online leer-aanbod met de GRATIS DAGPAS

Deel dit bericht op

Lees meer