Sociale Media Update: Online zijn op WhatsApp binnenkort niet meer zichtbaar

LEES AL HET SOCIALE MEDIA NIEUWS UIT DE VOORBIJE WEEK HIER

Online zijn op Whatsapp binnenkort niet meer zichtbaar

Momenteel is WhatsApp bezig met een nieuwe en belangrijke privacy-update. Zo willen ze de gebruikers de mogelijkheid geven om af te schermen of ze al dan niet online zijn. Concreet komt het erop neer dat je als gebruiker kunt kiezen of je die optie in-of uitschakelt. Dat doen ze omdat de WhatsApp-users klaagden over de weinige opties wat betreft privacy.

Ontdek hier meer.

Avatars komen naar WhatsApp videogesprekken

Bij Meta zijn ze er al langer van overtuigd dat avatars de toekomst zijn. Dat bewijzen ze ook met de integratie van avatars bij videogesprekken via WhatsApp. Bij de berichtendienst hadden ze de voorbije weken en maanden een serieuze achterstand opgebouwd tegenover concurrerende apps zoals Telegram. Zeker wat betreft emoji's en avatars binnen hun app. Zo werden de emoji-reacties onlangs ook aangekondigd. En nu zijn ze dus bezig aan de uitwerking van avatars. Jouw WhatsApp-avatar zal je kunnen personaliseren om die dan ook te gebruiken in videocalls.

Kom er hier alles over te weten.

Video's worden automatisch Reels

Normale video's zoals we die vandaag de dag kennen op Instagram zijn weldra verleden tijd. Bij Meta denken ze er sterk aan de video's automatisch te veranderen naar Reels. Adam Mosseri kondigde die verandering eind vorig jaar al aan. En nu zouden ze daar ook echt mee gestart zijn. Het belang van Reels is sindsdien steeds groter geworden op de app. De aanwezigheid wordt enkel nog aangemoedigd door de makers.

Lees hier hoe dat werkt.

Hoe leer ik zelf mijn sociale media beheren?

Deel dit bericht op

Lees meer