SOCIALE MEDIA UPDATE: REAGEER MET EMOJI OP WHATSAPPJE

LEES HIER AL HET SOCIALE MEDIA NIEUWS VAN DEZE WEEK:

 
What's up WhatsApp

REAGEER MET EEN EMOJI OP EEN WHATSAPPJE

Sociale media kanalen die elkaars functies overnemen, kopiëren, stelen: het gebeurt bijna wekelijks. Ook deze keer hebben we een nieuwe overname opgemerkt. Zo kan je vanaf nu emoji-reacties plaatsen op het antwoord van jouw gesprekspartner. Zowel in individuele gesprekken, als in groepsgesprekken.

Meer weten? Klik hier!

WHATSAPP MAAKT LINKVOORBEELDEN MOGELIJK

Het was lang een frustratie bij vele WhatsApp-gebruikers: wanneer je een link doorstuurt, moét jouw gesprekspartner de link aanklikken om te weten waar het over gaat. Daar brengen de makers van de app nu verandering in. Zo wordt het mogelijk om linkvoorbeelden te bekijken van de url die je doorstuurt in het bericht.

Benieuwd hoe dat werkt?

VERLAAT EEN GROEPSGESPREK ZONDER MELDING

Ken je dat gevoel? Je verwijdert jezelf uit een groepsgesprek en achteraf krijg je berichten van de groepsleden over waarom je uit dat groepsgesprek bent gestapt. Dat kan je er soms van weerhouden om uit een groepsgesprek te stappen. Terwijl je dat eigenlijk wel wil.

Lees hier wat ze daaraan doen.

WHATSAPP WERKT AAN PREMIUM-ABONNEMENT VOOR BEDRIJVEN

WhatsApp maakt werk van een nieuwe tool genaamd 'WhatsApp Premium'. Hiermee kan jij in de toekomst een betalend abonnement afsluiten op de berichtendienst. Zo krijg je als bedrijf bijvoorbeeld een persoonlijke URL die verwijst naar jouw WhatsApp-accounts.

Check hier de voordelen.

Inside Instagram

AVATARS BESCHIKBAAR OP STORIES

We hebben opnieuw een fijne update ontdekt binnen Instagram. Zo kan je binnen de Instagram Stories vanaf nu een avatar aanmaken en inzetten. Met deze avatar heb jij een handige manier om jezelf digitaal naar buiten te brengen. Dat ligt volledig in lijn met wat we al vaker hebben gezien op sociale media. Steeds meer digitale, artificiële mogelijkheden in de communicatie op jouw kanalen.

Lees er hier alles over.

Go in space met Twitter

START EEN SPACE OVER EEN SPECIFIEKE TWEET

Twitter maakt het binnenkort mogelijk om een Twitter Space, dat is een podcast/audioruimte, te maken over een bepaalde tweet. Zo kan die ene tweet waar jij met anderen over wilt babbelen, betrokken worden in jouw Space. Op basis daarvan kunnen gebruikers dan ontdekken of de Space interessant is voor hen.

Check hier alles over de Space-update.

Shortform YouTube

SHORTS KRIJGEN NIEUWE UPDATES

Nu short term video's zo populair worden, wil YouTube niet achterop blijven hinken met de uitrol van de eigen YouTube Shorts. Zo komen ze met 2 nieuwe updates. Wij lijsten ze voor je op.

Lees hier alles over het laatste YouTube-nieuws.

Deel dit bericht op

Lees meer